Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Recomandări în cancer

Beneficiile saunei cu infraroșu contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este sauna cu unde infraroșii?

 Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un mediu de saună la temperaturi ridicate determină transpirația corpului, care chiar și în vremurile primitive a fost recunoscută ca un mod eficient de a curăța corpul și de a elimina deșeurile prin piele. Utilizarea regulată a unei saune este unul dintre cele mai eficiente mijloace prin care se poate detoxifica corpul, întineri sistemul celular și promova o viață vibrantă, fără boli.

 Sauna cu infraroşu de tip cabină a fost inventată de renumitul doctor nipon Tadashi Ishikawa. Undele infraroşii sunt radiate de orice obiect cald, inclusiv şi de corpul uman, fiind absolut inofensive pentru organism.

 Cea mai puternică sursă de radiaţii infraroşii este soarele. Acestea să nu fie confundate cu radiaţia cu ultraviolete, care este potenţial nocivă şi poate altera pielea. Încălzirea profundă a corpului produce un efect sudorific mai puternic (de 2-3 ori mai puternic, decât în sauna tradiţională), se deschid mai larg porii, reziduurile şi toxinele se elimină mai intens.

 Dacă într-o baie obişnuită prin transpiraţie din organismul uman se elimină 95% de apă şi 5% de grăsimi subcutanate şi toxine, în sauna cu infraroşu - 80% de apă şi 20% de toxine şi grăsimi, respectiv. În acest mod se produce purificarea generală a organismului, iar corpul se încarcă cu energie și se ameliorează semnificativ starea generală.

 Efectul curativ al saunei cu infraroşu este multilateral. În rezultatul utilizării regulate a procedurilor cu infraroşu se reduce conţinutul de colesterol în sânge, ceea ce permite reducerea riscului de afecţiuni cardio-vasculare şi se stabilizează tensiunea arterială. Se fortifică şi creşte elasticitatea pereţilor vaselor. Se ameliorează activitatea sistemului imunitar, creşte rezistenţa generală a organismului, ceea ce, la rândul său, permite combaterea răcelilor şi gripei. Totodată, bacteriile patogene şi virusurile sunt distruse ca rezultat al creşterii temperaturii corpului până la 38,50 grade C, cât şi a reacţiei naturale a organismului la boală.

Cele 3 tipuri de saună cu infraroșu

 Utilizarea terapiei termice nu este cu adevărat nouă în domeniul artelor vindecătoare, însă progresele tehnologice care valorifică energia cu infraroșu au făcut posibilă generarea căldurii în punctele potrivite cu precizie precisă, de unde și apariția saunei cu infraroșu.

 Există trei tipuri distincte de lungimi de undă în infraroșu care generează energie: în infraroșu apropiat, în infraroșu mediu și în infraroșu îndepărtat. Deoarece pătrund în piele și celule la diferite adâncimi, fiecare tip de infraroșu oferă beneficii terapeutice diferite în funcție de utilizarea sa.

1. Saună cu infraroșu apropiat

 Denumită și terapie cu lumină de nivel scăzut, utilizează LED-uri speciale pentru a pătrunde pe suprafața exterioară a pielii și pentru a promova sănătatea celulară și întinerirea pielii. LED-urile sunt eficiente deoarece pot declanșa o reacție foto-biochimică naturală (similară cu modul în care plantele folosesc clorofila pentru a transforma lumina soarelui în țesut vegetal).

2. Saună cu infraroșu mediu

 S-a demonstrat că acest tip de saună ajută la ameliorarea durerii și la scăderea în greutate.

3. Saună cu infraroșu îndepărtat

 De departe cel mai comun tip utilizat în saunele cu infraroșu din comerț, saunele cu infraroșu îndepărtat ajută la extragerea toxinelor din corp și la scăderea tensiunii arteriale. Fiecare tip de saună cu infraroșu are propriul set unic de beneficii pentru sănătate și unul nu este neapărat mai bun sau mai rău decât altul. Cu toate acestea, expunerea la toate cele trei tipuri oferă o gamă mai largă de beneficii complete pentru sănătate. Acesta este motivul pentru care mulți practicanți de vindecare își încurajează pacienții să folosească sau să investească într-o saună cu infraroșu cu spectru complet 3-în-1.

Saunele cu infraroșu versus saunele tradiționale: care este diferența?

 Cele mai notabile diferențe dintre o saună cu infraroșu și o saună tradițională au legătură cu temperatura și metoda de încălzire. O saună tradițională folosește căldură prin convecție, la fel ca aragazul din bucătăria dumneavoastră pentru a încălzi corpul din exterior. De obicei, o face la temperaturi mai ridicate, în jur de 185 grade Fahrenheit (85 grade Celsius).

 Mulți oameni consideră că saunele tradiționale sunt prea fierbinți și prea uscate, ceea ce le face intolerabile să stea mai mult de câteva minute. O saună cu infraroșu, pe de altă parte, poate oferi beneficii pentru sănătate la temperaturi mult mai scăzute, cuprinse între 120 și 140 de grade Fahrenheit (49 până la 60 de grade Celsius). Acest lucru se datorează faptului că căldura radiantă este distribuită mai uniform și pătrunde mai adânc în piele, încălzind ușor corpul, mai degrabă decât „carbonizându-l” cu explozii de căldură la temperaturi mai ridicate. Aceasta este o distincție importantă, deoarece căldura în infraroșu este mult mai eficientă la extragerea toxinelor din zonele profunde ale țesutului în care se ascund, permițându-le să fie expulzate mai eficient și mai eficient din corp. În ciuda pragurilor de temperatură mai scăzute, căldura în infraroșu determină, de asemenea, corpul să transpire mult mai mult decât ar face altfel cu căldura prin convecție.

Știința din spatele beneficiilor saunei cu infraroșu

 Există o mulțime de dovezi anecdotice care arată că saunele cu infraroșu ajută oamenii să-și detoxifice corpul, să-și mărească nivelul de energie și chiar să depășească bolile cronice.

 Dar ce spune știința? Într-o revizuire științifică din 2009, un cercetător canadian a constatat că cel puțin patru studii separate susțin utilizarea saunelor cu infraroșu îndepărtat în tratarea pacienților cu boli cardiovasculare.

 Cel puțin cinci studii susțin utilizarea saunelor cu infraroșu îndepărtat în tratamentul factorilor de risc coronarieni. Cel puțin un studiu susține utilizarea saunelor cu infraroșu îndepărtat în tratarea durerii cronice.

 Un alt cercetător de la Southwest College of Naturopathic Medicine din Arizona, a publicat o lucrare în urmă cu câțiva ani, subliniind beneficiile utilizării saunei în infraroșu ca modalitate de a elimina grăsimea corporală și de a elimina xenobioticele toxice (substanțe chimice străine) din organism.

 Un alt studiu din 1981 publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA) a constatat că utilizarea regulată a unei saune cu infraroșu exercită un efect de scădere în greutate asupra corpului. Acest lucru se datorează faptului că radiațiile infraroșii cresc temperatura centrală a corpului, imitând efortul cardiovascular provocat de exercițiile aerobe, cum ar fi alergarea. Există, de asemenea, numeroase cercetări care demonstrează beneficii pentru sauna cu infraroșu în tratamentul problemelor musculo-scheletice, artrită reumatoidă, rigiditate articulară, spasme musculare, edem, leziuni ale țesuturilor moi, sciatică, eczeme, infecții pelvine, pneumonie pediatrică și chiar cancer.

Efectul saunei cu infraroșu asupra celulelor canceroase

 Pentru cancer în mod specific, tratamentele cu saună cu infraroșu sunt extrem de promițătoare din cauza toxicității selective pe care o au asupra celulelor. Pe scurt, efectele hipertermice ale radiațiilor infraroșii sunt dăunătoare numai celulelor maligne, așa cum a explicat de Dr. Irvin Sahni într-un documentar recent. Dr. Sahni a spus că celulele sănătoase normale sunt în esență imune la radiațiile infraroșii, în timp ce celulele canceroase sunt hiper-provocate termic: „expunându-vă corpul la această căldură, distrugeți sau eradicați în mod selectiv acele celule mai puțin viabile, acele celule canceroase, fără a vă răni celulele normale. Așadar, o saună cu infraroșu îndepărtat este utilă, deoarece vă poate ajuta să transpirați, să eliminați toxine și, teoretic, să eliminați celulele canceroase care nu pot supraviețui căldurii."

 Un alt studiu publicat în Journal of Cancer Science and Therapy a constatat că, după doar 30 de zile de tratament cu infraroșu, cobaii infectați cu tumori au înregistrat reduceri ale masei lor canceroase de până la 86% - chiar și cu expuneri la infraroșu la temperatură scăzută de până la 77 de grade Fahrenheit (25 Celsius).

 Și dacă acest lucru nu este suficient, un alt studiu din Japonia a constatat că hipertermia indusă de infraroșu a întregului corp a ajutat la inhibarea puternică a creșterii și răspândirii celulelor canceroase la sân la cobai, fără a provoca efecte secundare dăunătoare.

Cum să alegeți sauna cu infraroșu potrivită pentru dumneavoastră?

 Între acest mecanism de încălzire internă și transpirația pe care o produce, saunele cu infraroșu oferă o lovitură de unu-doi pentru detoxifiere puternică și întreținere și regenerare celulară. Atâta timp cât vă umpleți în mod continuu corpul atât cu hidratare curată, cât și cu electroliți, cu atât mai bine: cu cât vă încălziți mai mult miezul și transpirați, cu atât mai bine veți fi sănătos. A avea o saună acasă este un instrument excelent pentru sănătate - dacă aveți mijloacele bănești- pentru detoxifiere, relaxare, ameliorare a durerii, pierderea în greutate, beneficii cardiovasculare și chiar anti-îmbătrânire.

 Dacă spațiul este o problemă, există opțiuni portabile disponibile. Cei mai importanți 3 factori care trebuie luați în considerare atunci când achiziționați o saună cu infraroșu sunt următoarele:

 1. Puterea de căldură uniformă - fără „puncte fierbinți” lângă elementul de încălzire. De asemenea, ar trebui să optați pentru tehnologia de încălzire radiantă (mai degrabă decât reflectată), deoarece căldura radiantă este distribuită mai uniform, eficient și eficient.

 2. Rata mare de emisivitate - testul unui încălzitor cu infraroșu este „eficiența radiantă” - practic capacitatea sa de a produce niveluri ridicate de căldură în infraroșu. Căutați o saună cu un grad ridicat de emisivitate și panouri de încălzire mari, care să rămână relativ răcoroase pe suprafața lor. Aceste tipuri de panouri de încălzire produc unde cu infraroșu mai lungi, care vă vor pătrunde cel mai eficient în piele și celule, permițând cea mai mare eliberare toxică și cantități mai mari de transpirație.

 3. Poluare EMF scăzută (sau nu) - evident nu doriți să vă expuneți la radiații UV sau electromagnetice inutile în procesul de detoxifiere a corpului.

 Saunele cu lumină solară sunt proiectate personalizat și susținute de zeci de studii clinice care arată că furnizează în mod eficient toate cele trei tipuri de lungimi de undă în infraroșu (aproape, mijlociu și îndepărtat) la cantitățile adecvate pentru atingerea obiectivelor dorite de sănătate. Saunele cu lumină solară au, de asemenea, o emisivitate ridicată - cu peste 99% - ceea ce înseamnă pur și simplu că sunt extrem de eficiente în producția de căldură în infraroșu. De asemenea, sunt extrem de scăzute în emisii EMF nocive. Dacă doriți să investiți în sănătatea dumneavoastră, luați în considerare acest tip de saună cu infraroșu. Dacă aveți de-a face cu o afecțiune cronică sau cu o boală specifică, asigurați-vă că consultați medicul înainte de a utiliza o saună cu infraroșu.

Mai poţi citi din recomandări în cancer

Cancerul renal: 11 fa…

Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în m...

Mai mult

Tumorile beningne: ti…

Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca problem...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în Ame...

Mai mult

8 semnale ale canceru…

Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celul...

Mai mult

Beneficiile saunei cu…

Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea în...

Mai mult

Detoxifierea, un fact…

De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va tre...

Mai mult

10 moduri de a reduce…

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime di...

Mai mult

Obiceiuri sănătoase…

Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tu...

Mai mult

Cancerul de prostată…

Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieț...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din a...

Mai mult

Ayurveda și combater…

Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcț...

Mai mult

Mersul pe jos și can…

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de...

Mai mult

Acupunctura: un trata…

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și i...

Mai mult

Diagnosticul timpuriu…

Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mo...

Mai mult

Diagnosticul de cance…

Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea trat...

Mai mult

Clismele cu cafea în…

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul si...

Mai mult

Cele 4 stadii ale can…

Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. A...

Mai mult

Postul și combaterea…

Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regene...

Mai mult

5 strategii pentru pr…

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra...

Mai mult

Cina devreme reduce r…

 A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului eviden...

Mai mult

Naturopatia și trata…

Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacită...

Mai mult

Acidoza: o afecțiune…

Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza pr...

Mai mult

Recomandări importan…

Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Anno...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală ...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată ...

Mai mult

Imunoterapia și canc…

Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imuni...

Mai mult

Muzicoterapia, o alte…

Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediu...

Mai mult

Meditația ca metodă…

Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în caz...

Mai mult

Pot animalele să det…

Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajut...

Mai mult

Tratamente alternativ…

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele ...

Mai mult

Terapia Bach contra c…

Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de...

Mai mult

IP6 - substanța care…

Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facu...

Mai mult

Beneficiile terapiei …

Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia...

Mai mult

Despre riscul de apar…

Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului  Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Inte...

Mai mult