Articole noi

  Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

  Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

  Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

  Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Terapia cu ozon: o alternativă puternică contra cancerului (I)

  Ce este ozonul?

  Terapia cu ozon: o alternativă puternică contra cancerului (I) Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiind familiar, dar unul care nu ați fost niciodată în stare să știți de unde provine. Este același miros ca atunci când există valuri oceanice și cascade, precum și când lumina soarelui cade pe zăpadă. Acest miros este ozonul, un gaz care este produs în toate aceste circumstanțe naturale.

   Cu toate acestea, nu trebuie să așteptăm ca natura să facă această substanță. Tehnologia modernă ne-a permis să putem produce ozon. Acest ozon artificial fabricat este exact același ozon ca al naturii.

   Ozonul ne dă senzația că ne curăță și, într-adevăr, tocmai asta face. Ozonul curăță atmosfera atunci când natura îl produce. Și atunci când suntem expuși la acesta, ne curăță în mod similar corpurile.

   Ozonul este produs nu numai de fenomenele naturale, dar este produs și de poluare. Când lumina soarelui, umiditatea și temperatura se întâlnesc cu moleculele chimice pe care le numim poluare (mai ales hidrocarburi formate prin arderea incompletă a combustibilului în motoarele mașinilor și altor vehicule, dar și monoxid de carbon, oxid de azot și dioxid de carbon), oxigenul atmosferic (O2) este chimic transformat în ozon (O3).
  Cu alte cuvinte, cu cât există mai multă poluare, cu atât este generat mai mult ozon. Deci, în zilele poluate este probabil să existe o cantitate mai mare de ozon. Dar ceea ce nu ne spune meteorologii este faptul că, fără ozon, nivelurile de poluare ar fi atât de mari încât orașele noastre ar fi de nelocuit.

   În ciuda reputației sale proaste, ozonul a primit recent o atenție serioasă în cercurile alternative medicale și de cercetare datorită potențialului remarcabil de vindecare al terapiei cu ozon. Terapia cu ozon este una dintre cele mai versatile forme de terapie disponibile astăzi, deoarece poate fi aplicată atât prin tratamente medicale, cât și prin aplicații la domiciliu. Această terapie poate fi administrată prin piele, în diferite organe ale corpului, inclusiv intestinele și plămânii, prin urechi, în sânge, pe dinți și gingii, precum și în părțile dureroase sau deteriorate ale corpului.

   O analiză din 2004 a terapiei cu ozon afirmă următoarele: în ultimul deceniu, contrar tuturor așteptărilor, s-a demonstrat că aplicarea judicioasă a ozonului în boli infecțioase cronice, vasculopatii, ortopedie și chiar stomatologie a dat rezultate atât de uimitoare, încât este deplorabil faptul că comunitatea medicală continuă să ignore terapia cu ozon. Încă de prima dată când ozonul a fost folosit în domeniul medical, s-a dovedit în mod constant că este un luptător înflăcărat într-o multitudine de afecțiuni și afecțiuni. Acestea includ cancerul, bolile hepatice, bolile auto-imune, bolile de inimă, alergiile, diabetul, boala Lyme, degenerarea maculară, bolile virale, reumatismul/artrita, afecțiunile geriatrice, SARS și SIDA.

  Despre puterea vindecătoare a ozonului

   Cancerul este cauzat de mulți factori divergenți; este un proces complex care operează pe mai multe niveluri ale constelației corpului/minții. Pot exista unele sisteme în corp care încă funcționează corect la un pacient cu cancer, indiferent de stadiul cancerului în care se află. O femeie cu cancer de sân poate avea o inimă care funcționează perfect, de exemplu.

   Dar un lucru despre care nu se poate spune cu exactitate este acela că persoana este perfect sănătoasă „cu excepția” cancerului. În cancer nu există „cu excepția”.
   Știați că lipsa de sănătate care există în fiecare afecțiune a cancerului, fără excepție (indiferent de locația sau stadiul cancerului), are legătură cu respirația afectată a celulelor organismului? Știm despre acest factor cauzativ în toate cazurile de cancer de aproape 100 de ani. De fapt, această descoperire a primit premiul Nobel.
  Tratamentul pentru această afecțiune care provoacă cancer – terapia cu ozon (Ozone Therapy) - este disponibil de mai multe decenii. Cu toate acestea, există foarte puțini practicieni care îl oferă în Statele Unite, iar majoritatea oamenilor (inclusiv a celor care suferă de cancer și a familiilor lor) nici nu au auzit de acest lucru.

   Ozonul este agentul oxidant cel mai puternic și cu acțiunea cea mai rapidă de pe Pământ. O moleculă de ozon este egală în activitatea sa cu între 3.000 și 10.000 molecule de clor. Ozonul este cel mai bun distrugător al organismelor dăunătoare, patogene.
  Știați că ozonul durează doar 10 secunde pentru a ucide 99% din bacterii, ciuperci, drojdie, mucegai și viruși - de 3.500 de ori mai rapid decât clorul?
  Nu în ultimul rând, s-a demonstrat că ozonul ucide celulele canceroase în contact cu acestea.

   Specialiștii consideră că mecanismele de vindecare ale terapiei cu ozon includ:

  - Inactivarea bacteriilor, virusurilor, ciupercilor, drojdiei și protozoarelor;

  - Stimularea metabolismului oxigenului;

  - Activarea sistemului imunitar;

  - Ozonul este foarte eficient pentru a lupta cu atâtea afecțiuni, deoarece funcționează la nivelul tematic al organismului: celulele corpului.

  Ozonul și oxigenul

   Ozonul, la fel ca progenitorul său, oxigenul, este un gaz. Oxigenului (cunoscut chimic ca O2) îi place să călătorească în perechi. Când un al treilea atom de oxigen se leagă, O2 devine O3. Deoarece O3 este, în mod inerent, instabil, vrea întotdeauna să renunțe la acel atom suplimentar. În același timp, orice celulă care intră în contact cu O3 va lua acest al treilea atom. Când se întâmplă acest lucru, proprietățile tradiționale ale oxigenului devin mai puternice și mai energizate.

   Proprietatea cea mai uimitoare a ozonului este aceea că este un oxidant extrem de puternic. Acesta va descompune orice produs chimic în componentele de bază ale acelei substanțe chimice. Poluarea cu combustibilul vehiculului constă în general din apă, dioxid de carbon, sulf, azot și oxigen, toate combinându-se pentru a forma ceea ce numim smog. Când ozonul natural intră în contact cu acest smog, aceste substanțe chimice sunt eliberate în forma lor de bază sau elementară și niciunul dintre noi nu ar putea supraviețui fără ele.

  Istoricul folosirii ozonului

   Istoricul consumului de ozon în scopuri de sănătate este vechi. Nativii americani au consumat pește ca o componentă majoră a dietei lor. Ei au recunoscut că, după o furtună, peștele emite un miros mai ciudat, dar plăcut și au început să prefere pescuitul imediat după sfârșitul unei furtuni.

   Peste ocean, grecii au observat și ei același miros (și l-au numit „ozein”) și, ca și popoarele indigene, au preferat pescuitul după furtună. Astăzi, influența pozitivă a ozonului asupra sistemului digestiv al diferitelor specii de pești a fost documentată științific.

   Ozonul a fost utilizat medical pentru dezinfectarea și tratarea bolii de la descoperirea sa. În 1896, Nikola Tesla a brevetat primul generator de ozon din Statele Unite. Ozonul a fost utilizat ca purificator de apă sigur și eficient de mai bine de un secol. Ozonul dezactivează microbii patogeni din corpul uman în același mod în care se întâmplă în apă, nefiind surprinzător, deoarece corpurile noastre sunt alcătuite din 70% apă.
  În timpul Războiului Mondial, medicii au aplicat ozon în mod topic pe rănile infectate datorită proprietăților sale antibacteriene. Ulterior au descoperit că are aplicații terapeutice mai largi, datorită proprietăților sale anti-inflamatorii. La sfârșitul anului 1980, medicii germani au început să trateze cu succes pacienții cu HIV cu ozon. Deși există unii practicieni din SUA care administrează ozon, rămâne un tratament relativ mai puțin frecvent chiar și astăzi.

  Cum se poate folosi terapia cu ozon?

   Ozonul este o terapie bine respectată în multe părți ale lumii. În Germania, este standardul de îngrijire și este utilizat de 70-80% dintre medicii practicanți. Unul dintre principalii practicanți anti-cancer de ozonoterapie din Germania, dr. Horst Kief, a venit pentru prima dată în Statele Unite în urmă cu peste 30 de ani, când a fost invitat să vorbească la o conferință organizată de Fundația pentru Avansarea Terapiei Cancerului. De atunci, el a raportat inversarea SIDA cu ozonul, la fel ca și alți medici din Germania.

   În literatura medicală germană există peste 3.000 de referințe care se referă la utilizarea terapiei cu ozon medical. De fapt, se consideră o malpraxis medicală a nu folosi ozonul pre și post-chirurgie în loc de antibiotice!

   Cuba și India au facilități întregi dedicate tratamentului și cercetării ozonului. De asemenea, Rusia este un fan al ozonului. În total, nu există nici o terapie studiată la fel ca ozonul la nivel mondial, doar cortizonul și prednisonul. Oxigenul este ieftin. De fapt, oxigenul este liber. Pentru a produce ozon din oxigen, trebuie doar un generator mic și un concentrator de oxigen. Niciunul nu este scump și nici nu oferă posibilitatea unor marje de profit masive.


  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile ...

  Mai mult

  Celulele NK și func…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip speci...

  Mai mult

  Algele marine și tra…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene d...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în m...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această...

  Mai mult

  Pași simpli pentru p…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca problem...

  Mai mult

  Pași simpli pentru p…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în Ame...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celul...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea în...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va tre...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime di...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tu...

  Mai mult

  Cancerul de prostată…

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieț...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din a...

  Mai mult

  Ayurveda și combater…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcț...

  Mai mult

  Mersul pe jos și can…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și i...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mo...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea trat...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în…

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul si...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. A...

  Mai mult

  Postul și combaterea…

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regene...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului eviden...

  Mai mult

  Naturopatia și trata…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacită...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune…

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza pr...

  Mai mult

  Recomandări importan…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Anno...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală ...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată ...

  Mai mult

  Imunoterapia și canc…

  Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imuni...

  Mai mult

  Muzicoterapia, o alte…

  Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediu...

  Mai mult

  Meditația ca metodă…

  Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în caz...

  Mai mult

  Pot animalele să det…

  Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajut...

  Mai mult

  Tratamente alternativ…

  Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele ...

  Mai mult

  Terapia Bach contra c…

  Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de...

  Mai mult