Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice împotriva cancerului

  Beneficiile anti-cancer ale somnului

  Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice regulate reduc riscul de cancer, dar dacă nu dormiți suficient, ați putea anula efectele pozitive ale antrenamentelor.

   Potrivit Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului, deficiența de somn poate contracara beneficiile imunitare, hormonale și metabolice primite atunci când exercițiile fizice regulate fac parte dintr-un stil de viață sănătos sau dintr-un plan de tratament al cancerului. În timpul studiului, femeile active în vârstă de 65 de ani și mai tinere și-au pierdut beneficiile stilului lor de viață activ dacă au dormit mai puțin de șapte ore în fiecare noapte. Riscul lor de cancer a fost de fapt mai mare decât în cazul femeilor care făceau exerciții fizice și dormeau suficient, dar totuși mai puțin decât în cazul celor care făceau sport puțin. Lipsa somnului are un impact mare asupra sănătății în general. Lipsa unui somn de calitate suficient poate cauza un dezechilibru în doi dintre hormonii care vă afectează riscul de cancer.

  • Cortizolul este „hormonul stresului” al organismului și este eliberat în perioadele de anxietate. Oamenii din Statele Unite sunt lipsiți de somn în mod cronic. Epuizarea fizică și mentală determină organismul să producă mai mult cortizol. Acest lucru ar putea juca în dezvoltarea și progresia celulelor canceroase.

  • Melatonina este produsă în timpul somnului. Are proprietăți antioxidante puternice care ajută la prevenirea deteriorării celulelor care pot deveni în cele din urmă canceroase. Când nu dormi suficient, corpul tău reduce producția de melatonină - lăsându-te la risc de cancer și alte afecțiuni grave.

   Pacienții cu cancer care găsesc o modalitate de a-și gestiona eficient nivelul de stres și de a implementa o rutină de exerciții tind să se descurce mai bine în timpul tratamentului și recuperării decât cei care nu o fac. Lipsa somnului, stresul copleșitor, lipsa exercițiilor fizice și depresia afectează sistemul imunitar în moduri care v-ar putea împiedica lupta împotriva cancerului.

   

       6 pași pentru a obține cele mai bune beneficii posibile pentru somn

  1. Dormiți când vă spune corpul

  și atât cât are nevoie corpul dumneavoastră. Acest lucru este esențial în timpul tratamentelor împotriva cancerului, care consumă o mare parte din energie.

  2. Faceți mișcare cel puțin 30 de minute

   Exercițiile cu impact redus contează, așa că faceți o plimbare, înotați câteva ture sau alăturați-vă la o clasă pentru a începe acele antrenamente. Există chiar și exerciții pe scaun dacă aveți probleme cu echilibrul și coordonarea. O recomandare bună este săritul pe o mini-trambulină care ajută la creșterea ritmului cardiac și la punerea în mișcare a sistemului limfatic.

  3. Evitați cofeina, alcoolul, carbohidrații și dulciurile cu 8 ore înainte de culcare

   Cele mai multe dintre acestea sunt ușor de evitat dacă practicați o dietă ketogenă. Dacă nu urmați o dietă keto, asigurați-vă că le evitați înainte de culcare, deoarece ne afectează capacitatea de a experimenta un somn profund. Un studiu de cercetare științifică din 2013 a concluzionat că „băuturile energizante, alte băuturi cu cofeină și băuturile alcoolice sunt factori de risc ai unei calități slabe a somnului”.

  4. Păstrați-vă camera răcoroasă, liniștită și întunecată pentru a dormi

   Nivelurile de melatonină cresc noaptea, așa că menținerea camerei întunecate și rece încurajează producția prelungită și naturală de melatonină. Un studiu din 2010 din The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism a constatat că persoanele expuse la lumina camerei „în timpul orelor obișnuite de somn au suprimat melatonina cu mai mult de 50% în majoritatea studiilor (85%)”.

  5. Mergeți la somn la aceeași oră

   Încercați să aveți un program în care să dormiți și să vă treziți la aceeași oră în fiecare zi pentru a vă obișnui corpul cu noua rutină.

  6. Meditați și rugați-vă înainte de a vă culca pentru a calma inima și mintea

   Dacă rutina normală de somn a fost întreruptă din cauza stresului, durerii sau tratamentelor, este important să petreceți timp în rugăciune și meditație pentru a vă calma inima și mintea, facilitând somnul liniștit, integritatea și vindecarea. Corpul are nevoie maximă de beneficiile somnului pentru a vă ajuta să luptați și să preveniți cancerul.

  Importanța exercițiilor fizice pentru combaterea cancerului

   Deși exercițiile fizice pot ajuta la prevenirea cancerului, acestea devin deosebit de importante în timpul și după tratament. Studiile arată că exercițiile fizice și controlul greutății sunt utile în prevenirea reapariției cancerului (în primul rând cancerul de colon și cancerul de sân).

   Excesul de greutate crește foarte mult șansele de recidivă a cancerului sau de a dezvolta un nou cancer. Pentru cei cu cancer, exercițiile fizice ajută la creșterea nivelului de energie, la stabilizarea stării de spirit și la creșterea încrederii generale. Dacă nu face parte din rutina dumneavoastră, începeți cât mai curând posibil după diagnostic și tratament! Odată ce un pacient a primit un diagnostic, acesta are tendința de a încetini și poate deveni deprimat. Desigur, există o perioadă de adaptare pe măsură ce faceți față stresului inițial și începeți lupta împotriva cancerului. Cu toate acestea, „să o luați ușor” nu este o soluție bună pe termen lung. Faceți un plan pentru a prelua controlul asupra sănătății dumneavoastră și includeți exerciții fizice! Fiți cât mai activ în limitele dumneavoastră fizice. Alternați între exerciții de stretching, aerobic și antrenament de forță pentru a obține un antrenament echilibrat. Cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a defini un plan care funcționează cel mai bine.

  Exercițiile de stretching și flexibilitate pot fi făcute de către oricine pentru a menține mobilitatea corpului.

  Exercițiile aerobice cresc ritmul cardiac și pompează sângele în întregul organism.

  Antrenamentele de rezistență sau cu greutăți sunt concepute pentru a întări și a construi mușchii.

   În timpul tratamentului pentru cancer, oamenii pierd tonusul muscular și câștigă grăsime. În plus, există o mulțime de exerciții pe care le puteți face în aer liber sau chiar în jurul casei. Nivelurile tale de energie și forța se vor îmbunătăți treptat cu exerciții fizice consistente.

  Exerciții fizice și somn – un duo dinamic

   Unul dintre cele mai mari beneficii ale exercițiilor fizice este efectul său asupra somnului. Exercițiile fizice vă lucrează corpul, mușchii, articulațiile, plămânii și inima. Ritmurile circadiene (ciclul de somn intern) din corp sunt îmbunătățite prin exerciții fizice. Acest lucru ne face mai activi în timpul zilei și promovează un somn de calitate pe timp de noapte. Care dintre aceste elemente este mai important pentru prevenirea, combaterea și învingerea cancerului? Răspunsul este ambele! Oamenii de știință, medicii și multe organizații de cancer sunt de acord că echilibrul corect între exerciții și somn este important. Ele trebuie să facă parte din planul nostru general de luptă împotriva cancerului. Alegeți ca exercițiile și somnul să fie aliați esențiali în lupta împotriva cancerului!


  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult

  Imunoterapia și cance…

  Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imunitar de a ...

  Mai mult