Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Postul și combaterea cancerului

  Postul ca terapie anti-cancer

  Postul și combaterea cancerului În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea celulelor stem și luptă împotriva cancerului. Conform acestora, defectele sistemului imunitar sunt cauza principală a îmbătrânirii și a apariției unei serii de boli mai mult sau mai puțin grave.

   Astfel, cercetătorii au demonstrat că postul prelungit poate duce la modificări ale celulelor stem hematopoietice pe termen lung și ale celulelor de nișă care promovează rezistența la stres, auto-regenerarea celulelor și regenerarea echilibrată pe termen lung. Iată ce se afirmă într-un extras din acest studiu: „Postul prelungit de repaus reduce IGF-1/PK care are ca efect regenerarea celulelor stem hematopoietice și inversarea imunosupresiei. Postul - renunțarea la toate alimentele pe o perioadă scurtă sau doar la un fel de mâncare sau băuturi pe termen lung - determină nașterea celulelor în timp ce combate mulți dintre factorii care provoacă îmbătrânire, stres și oboseală.”

  Descoperile cheie ale studiului

   În primul rând, această cercetare are unele implicații serioase atât pentru îmbătrânirea mai sănătoasă, cât și pentru tratarea cancerului. Durata vieții depinde într-o mare măsură de rezistența celulelor noastre, care, la rândul ei, depinde de sănătate și de funcția normală susținută a sistemului nostru imunitar. În consecință, disfuncția sistemului imunitar este catalizatorul multor forme de cancer și a bolilor care amenință viața. În ceea ce privește funcția sistemului imunitar, acesta tinde să fie mai puțin eficient pe măsură ce îmbătrânim. Ne putem aștepta la o anumită destabilizare sau inhibare a acestui sistem ca o consecință a "înfrânării" vieții, ca să spunem așa. Genetica, mediul și stilul de viață joacă un rol important aici.

   Cu toate acestea, funcționarea eficientă a sistemului imunitar scade mult mai rapid atunci când agenții străini dăunători (cum sunt de exemplu bacteriile, toxinele, virusurile, etc.) sunt respinși în mod activ și continuu. Cercetătorii numesc acestea ca fiind efecte toxice în răspunsul imunosupresor al sistemului imunitar, deoarece inhibă funcționarea normală a sistemului imunitar.

   Echipa de cercetare menționată anterior a studiat rolul mai multor cicluri de post alimentar prelungit atât în funcție de vârstă, cât și în funcție de imunosupresia indusă de chimioterapie. După cum a demonstrat studiul, se știe că medicamentele chimioterapeutice induc moartea celulară și deteriorarea ADN-ului în măduva osoasă, un efect secundar care previne, în mare măsură, geneza celulară. Însă cercetătorii au descoperit că postul prelungit protejează sistemul care ajută la producerea de celule noi, nu numai pentru pacienții cu chimioterapie, ci și pentru persoanele sănătoase.

  Ce este sistemul hematopoietic?

   Sistemul hematopoietic, compus din ganglioni limfatici, măduvă osoasă, splină și timus, este responsabil pentru producerea componentelor sanguine ale celulelor. Cu alte cuvinte, sistemul hematopoietic creează componentele necesare ale sângelui care susțin viața. Acest sistem este cel care "ne oferă o sursă bogată de celule stem care sunt folosite pentru a trata o varietate de tipuri de cancer, anemii, SIDA și anemia drepanocitară", potrivit cercetătorilor de la Universitatea Columbia (Statele Unite). Acest lucru ne aduce probabil cea mai vagă afirmație despre consecințele posibile ale acestui studiu revoluționar. Dr. Valter Longo, profesor de gerontologie și științe biologice de la Școala de Gerontologie Davis din cadrul Universității din California de Sud (USC) și director al Institutului de Longevitate din cadrul USC, afirmă următoarele: "Într-adevăr nu am fi putut prezice că postul prelungit ar avea un efect atât de remarcabil în promovarea regenerării sistemului hematopoietic cu celule stem".

   "Când suferim de foame, corpul încearcă să economisească energie, iar unul dintre lucrurile pe care le poate face pentru a economisi energia este de a recicla multe dintre celulele imunitare care nu sunt necesare, în special cele care ar putea fi deteriorate", afirmă dr. Longo. Perioadele prelungite de post (postul prelungit) aduc organismul într-o stare care determină reciclarea celulelor. În plus față de forțarea organismului de a arde grăsimile, glucoza și cetonele pentru energie, postul de asemenea, descompune vechile celule albe din sânge (GBV). Prin ciclurile de post, eliminarea celulelor albe din sânge este urmată de o fază de regenerare; în special, de nașterea de noi celule ale sistemului imunitar. Pe lângă crearea de noi celule ale sistemului imunitar, postul prelungit, de asemenea, a redus factorul IGF-1, pe care Dr. Longo, colegii săi și alți medici l-au asociat cu îmbătrânirea, riscul de cancer și creșterea tumorilor.

   Accelerarea reciclării celulelor sistemului imunitar ar putea avea o mare importanță atunci când este vorba despre prevenirea și tratarea bolilor și a altor afecțiuni medicale. Răspunsul poate fi găsit în perioadele prelungite de post. Rețineți că postul nu este considerat sigur pentru toată lumea. Postul poate deveni deosebit de periculos dacă dieta dumneavoastră nu este sănătoasă sau dacă aveți o afecțiune hepatică sau renală. Cei care sunt sub prescripție medicală ar trebui să se consulte cu medicul lor înainte de a lua considerare postul.

   Potrivit multor cercetători, un post de 24 până la 48 de ore este "rareori o problemă dacă organismul este sănătos". Un studiu publicat în revista Cell Stem Cell arată că ciclurile de post prelungite nu protejează doar împotriva daunelor aduse sistemului imunitar - un efect secundar important al chimioterapiei - ci și induc regenerarea sistemului imunitar, schimbând celulele stem de la o stare latentă la o stare de auto-regenerare.

   Atât la cobai, cât și la o fază 1 cu pacienți umani, în cadrul unui studiu clinic care a inclus pacienți cărora li s-a administrat chimioterapie, perioadele prelungite de repaus au redus semnificativ numărul de celule albe din sânge. În cazul cobailor, ciclurile de post au declanșat un comutator de regenerare, schimbarea căilor de semnalizare pentru celulele stem hematopoietice, care sunt responsabile pentru generarea sângelui și a sistemului imunitar, a arătat această cercetare.

   Acest studiu are implicații importante pentru îmbătrânirea sănătoasă, în care deteriorarea sistemului imunitar contribuie la creșterea susceptibilității la boală pe măsură ce persoanele îmbătrânesc. Ciclurile de repaus alimentar timp de două până la patru zile distruge cele mai vechi și deteriorate celule ale sistemului imunitar și generează alte celule noi. Această cercetare, de asemenea, are implicații importante în ceea ce privește toleranța la chimioterapie și pentru persoanele care au o gamă largă de deficiențe ale sistemului imunitar, inclusiv tulburări autoimune.

   

           Beneficiile postului pentru organism

  Postul și sistemul imunitar

   Pe scurt, aceasta este ceea ce oamenii de știință au descoperit recent: postul prelungit de 48 până la 120 de ore reduce semnalele de creștere și activează căile care cresc rezistența celulară la toxine la oameni și la animale. Folosind matematica simplă, transformăm durata de 48-120 ore la 2 până la 5 zile. Potrivit autorilor acestui studiu, este necesară o perioadă prelungită de post pentru a se obține beneficiile specifice pentru sănătate. Relaționat cu aceasta, doar restrângerea aportului caloric nu pare a fi de mare ajutor, deoarece modificările fiziologice cauzate de post sunt mult mai pronunțate decât cele cauzate doar de o restricție calorică sau de postul de 24 de ore sau mai puțin.

  Postul protejează contra bolilor cerebrale

   Cercetătorii de la Institutul Național de Geriatrie din Baltimore au găsit dovezi relevante conform cărora postul de o zi sau două zile pe săptămână poate preveni efectele bolii Alzheimer și Parkinson. Conform cercetărilor realizate de aceștia, s-a constatat de asemenea că reducerea aportul zilnic la 500 de calorii pe zi, timp de două zile din șapte poate avea efecte benefice clare asupra creierului.

  Postul reduce riscul de boli cardiace și diabet

   Faptul de a petrece o zi fără să mâncăm reduce riscul de boli de inimă și de diabet. Studiile efectuate în acest sens au arătat că postul eliberează o creștere semnificativă a hormonului de creștere uman, care este asociat cu metabolismul accelerat și cu arderea grăsimilor. Se știe că eliminarea excesului de grăsime corporală reduce riscul de apariție a bolilor de inimă și a diabetului. Tot mai mult, unii medici au început chiar să ia în considerare postul ca tratament al acestor afecțiuni și nu numai.

  Postul previne formarea cancerului

   Un studiu publicat în Revista științifică de Geriatrie a constatat că pacienții cu cancer care au inclus postul în terapia lor au perceput mai puține efecte secundare ale chimioterapiei. Toate testele efectuate până în prezent au arătat că postul crește rata de supraviețuire, întârzie creșterea tumorală și limitează răspândirea tumorilor.

   Institutul Național pentru geriatrie din Statele Unite a studiat, de asemenea, un tip de cancer de sân în detaliu pentru a înțelege mai bine efectele postului asupra cancerului. Ca urmare a postului, celulele canceroase au încercat să producă noi proteine și au luat alte măsuri pentru a continua să crească și să se înmulțească. Ca urmare a acestor etape, care la rândul lor au dus la o serie de alte etape, s-au creat molecule de radicali liberi dăunători care au rupt chiar ADN-ul celulelor canceroase și au provocat distrugerea lor. Este vorba despre o moarte celulară sau apoptoză, deoarece celula canceroasă încearcă să înlocuiască toate elementele care lipsesc din sânge și trebuie să supraviețuiască după o perioada de post, dar nu poate, iar acest lucru duce la distrugerea lor.


  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult

  Imunoterapia și cance…

  Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imunitar de a ...

  Mai mult