Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

  Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Ayurveda și combaterea cancerului

  Ce este Ayurveda?

  Ayurveda și combaterea cancerului Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționează. Din această cauză, au fost încorporate în viețile de zi cu zi, în filozofiile spirituale, în obiceiurile de sănătate și în obiceiurile culturale a miliarde de oameni de pe planetă. Poate că nicio altă tradiție de vindecare nu este mai evidentă decât în practica antică Ayurveda.

   Să vedem ce are de spus Ayurveda despre tratamentul contra cancerului. O privire rapidă în baza de date de cercetare a Institutelor Naționale de Sănătate dezvăluie studii care investighează cele mai frecvente plante aromatice ayurvedice. Până în prezent, există aproape 500 de studii efectuate pe chimen, 650 pe fenicul și 2.500 pe ghimbir.
   Interesant este faptul că există puțin sub 10.000 de studii de cercetare efectuate pe turmeric și curcumină - inclusiv 3.500 de studii privind modul în care turmericul singur, precum și în combinație cu alte plante medicinale, pot ajuta la combaterea cancerului.

   Majoritatea persoanelor conștiente de sănătate cunosc despre puterea de vindecare a acestor condimente ayurvedice și chiar despre alte principii specifice tradiției Ayurveda. Cu toate acestea, puțini înțeleg cum aceste modalități individuale fac parte dintr-un sistem de medicină coeziv și complex care există de mai bine de 5.000 de ani.

  Care sunt principiile de bază ale medicinii ayurvedice?

   Termenul de Ayurveda se traduce prin „știința vieții”. Astfel, Ayurveda nu se ocupă doar de tratamentul corpului fizic. De asemenea, Ayurveda se concentrează și pe echilibrarea și armonizarea tuturor aspectelor din mintea, corpul și spiritul unei persoane, precum și a societății în ansamblu.

   În Ayurveda, o persoană este văzută ca fiind alcătuită din cinci elemente naturale primare: eterul (sau spațiul), focul, apa, aerul și pământul. Aceste elemente se manifestă și se combină în corp în anumite moduri fiziologice. Modul în care se exprimă aceste elemente se numesc Doshas și sunt în număr de 3, respectiv: Vata, Pitta și Kapha. Echilibrarea dosha-urilor este chiar inima sistemului de vindecare ayurvedică.

   În termeni de bază, fiecare Dosha este responsabilă pentru funcțiile specifice din organism. Vata, de exemplu, este asociată cu aerul și eterul. Vata Dosha este responsabilă pentru mișcare - inclusiv pentru circulație, respirație, eliminarea substanțelor reziduale și impulsurile nervoase. La rândul său, Dosha Pitta este asociată cu apa și focul și este responsabilă pentru metabolism, inclusiv pentru metabolismul celular.

   În cele din urmă, Kapha Dosha este guvernată de apă și pământ. Această Dosha este responsabilă pentru creștere și protecție, inclusiv pentru protecția lichidului cerebral și a coloanei vertebrale și mucoasa stomacului. De asemenea, Kapha Dosha este responsabilă și pentru creșterea țesutului nou.

   Fiecare individ este unic în cadrul modelului Ayurvedic și, astfel, fiecare persoană exprimă Dosha-urile în mod diferit.

  Ce este cancerul din perspectiva medicinii ayurvedice?

   În Ayurveda, orice dezechilibru din sistemul corpului este cauzat de supra-expresia sau sub-exprimarea uneia sau mai multor Dosha. Prin urmare, orice boală începe cu ele. Dezechilibrul Dosha-urilor poate duce la boală conform următoarelor etape de bază:

   - Accumulare − caz în care una sau mai multe Dosha-uri au crescut

   - Agravare − când o anumită Dosha crește, acest lucru determină ca celelalte Dosha-uri să se dezechilibreze

   - Excedent − Dosha acumulată se răspândește în corp împreună cu Aama sau substanțele reziduale toxice

   - Localizare − Dosha se stabilește într-o zonă slabă din corp

   - Manifestare − adică simptomele propriu-zise

   - Boala în sine − acesta ar fi punctul în care un medic convențional ar face un diagnostic de disconfort, cum ar fi un anumit tip de cancer

   Un indiciu major al sănătății și vitalității, potrivit sistemului Ayurveda, este capacitatea organismului de a se adapta mediilor în schimbare și stimulilor externi. Atunci când corpul nu este capabil să se adapteze, acest lucru perturbă comunicarea dintre funcțiile corpului. Procesul de perturbare a comunicării poate fi agravat și de Aama.
   Aama este acumularea de toxine sub formă de materie nedigerată în sistemul circulator, care în cele din urmă este depusă în țesuturi și celule. Conform informațiilor de la Institutul European de Studii Vedice (EIVS), conceptul de Dosha echilibrată poate fi echivalat cu conceptul modern de homeostază. În Ayurveda, echilibrul Dosha-urilor înseamnă că toate sistemele, funcțiile și comunicațiile corpului, atât în interiorul corpului, cât și între corp și mediul extern funcționează fără probleme.

   Ayurveda recunoaște că celulele canceroase sunt întotdeauna prezente în organism, dar atunci când corpul se află într-o stare de echilibru a Dosha-urilor (sau homeostază), aceasta nu este o problemă. Dr. Virender Sodhi (MD, ND) al Clinicii Medicale Ayurvedice și Naturopatice din statul Washington a afirmat următoarele: „Potrivit sistemului Ayurveda, fiziologia dezechilibrată a Dosha-urilor duce la o inteligență inerentă defectuoasă, ceea ce duce la funcționarea defectuoasă a genelor și la comportamentul genic care duce la boli precum cancerul. Cu toții producem celule canceroase în fiecare zi, dar sistemul nostru imunitar este foarte inteligent și nu numai că recunoaște celulele defecte, ci și trimite propria armată pentru a le distruge. De aceea, echilibrul dintre sănătatea mentală, emoțională, fizică și spirituală este o parte foarte importantă a procesului de vindecare.”

  În medicina Ayurvedică prevenția este cheia

   Desigur, conceptul de prevenție nu este strict legat de Ayurveda. Schimbarea stilului dumneavoastră de viață pentru a include mai multe alimente crude, legume și alimente de origine animală de proveniență organică, în timp ce reduceți alimentele procesate face parte din acesta.

   În plus, reducerea stresului, menținerea unei cantități adecvate de somn și exerciții fizice, reducerea sarcinii toxice sau Amma și fortificarea organismului cu suplimente de calitate sunt toate bune practici pentru sănătate și vitalitate indiferent de cine sunteți.
  În prezent, tot mai multe persoane învață despre sisteme antice, cum ar fi Ayurveda, pentru a avea la îndemână un plan general pentru prevenirea cancerului. Aceste persoane fac acest lucru nu numai pentru sănătatea lor fizică, ci pentru o viață de calitate, în general.

  6 terapii ayurvedice de vindecare

   Pot exista unele procedee ayurvedice de vindecare cu care poate nu sunteți la fel de familiar. Iată care sunt acestea:

  1. Abhyanga

   Abhyanga înseamnă masaj și este o parte cheie a terapiei ayurvedice. De obicei, Abhyanga implică uleiuri preparate cu plante aromatice Ayurvedice specializate și uleiuri esențiale pentru drenajul limfatic, detoxifiere și relaxare.

  2. Shirodhara

   Shirodhara este un fel de masaj care se face prin turnarea ușoară a uleiului cald din plante pe frunte. Se spune că Shirodhara sincronizează modelele de unde cerebrale și ajută la coordonarea și calmarea corpului și a minții. Pentru femeile care doresc să prevină cancerul de sân, se recomandă masajul numit Stanya Shodhana în care se folosește ulei de ricin, de nucă de cocos, de măsline sau alte uleiuri din plante medicinale pentru masarea ușoară a sânilor. Acest tip de masaj ajută la detoxifierea țesuturilor și pentru a ajuta la imobilizarea toxinelor acumulate în glandele mamare.

  3. Swedana

   Swedana este o baie de aburi din plante. În această procedură, zona capului și a inimii sunt păstrate răcoroase, în timp ce hipertermia blândă este aplicată pe restul corpului. Specialiștii în Ayurveda afirmă că această procedură elimină toxinele fizice și emoționale depuse adânc în țesuturi.

  4. Garshana

   Acesta este periajul limfatic uscat. Această procedură ajută la creșterea circulației și curăță porii pielii.

  5. Basti

   Basti este o clismă care folosește anumite plante ayurvedice curative pentru a scoate toxinele din colon.

  6. Panchakarma

   Panchakarma înseamnă „cinci tratamente”. Acest procedeu ayurvedic este conceput astfel încât să folosească până la cinci dintre modalitățile de mai sus pentru a angaja toate cele cinci simțuri pentru o experiență profundă de detoxifiere pentru minte, corp și suflet. Panchakarma este adaptată individual la nevoile de sănătate ale fiecăruia. Basti (clismă) este de obicei efectuat la sfârșitul unui tratament Panchakarma pentru a scăpa de impurități și toxine. Procedeul Basti este, de asemenea, utilizat pentru a introduce anumite remedii Ayurvedice în sânge și țesuturi în cel mai eficient mod posibil.

   Ayurveda oferă o mulțime de informații și practici pentru sănătatea corpului, a minții și a spiritului - într-adevăr, acest articol abia a atins suprafața acestor cunoștințe. Tratamentul ayurvedic pentru cancer este un excelent adjuvant pentru orice proces de vindecare, iar contribuția sa la ceea ce numim acum știința modernă a „vindecării naturale” este dincolo de orice comparație.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult