Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

  Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Pași simpli pentru prevenirea cancerului de sân (I)

  Ce este industria cancerului?

  Pași simpli pentru prevenirea cancerului de sân (I) În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America și despre modul de prevenire a acestuia, care este subiectul cărții sale intitulată: „Busting Breast Cancer: Five Simple Steps to Keep Breast Cancer out of your body”. („Eliminarea cancerului de sân: cinci pași simpli pentru a menține cancerul de sân în afara corpului”).

   Numai în acest an, 300.000 de femei din Statele Unite sunt așteptate să fie diagnosticate cu cancer mamar invaziv. Se estimează că alte 50.000 de cazuri vor fi diagnosticate cu cancer de sân neinvaziv, care cel mai probabil nu este cancer. Dr. Wadia-Ells are o licență în economia energetică și dezvoltare politică (MALD) și un doctorat în studii despre sănătatea feminină.

   Inspirația pentru cartea menționată anterior a fost experiența lui Wadia-Ells după pierderea mai multor prietene din cauza cancerului de sân metastatic recurent, adică a cancerului care a fost „tratat cu succes” într-un stadiu incipient, dar care a revenit apoi ca stadiu terminal sau boală metastatică. „20% până la 40% dintre femeile care au fost„ tratate cu succes ”în Statele Unite vor ajunge la cancer de sân metastatic recurent, care este o condamnare la moarte pentru majoritatea femeilor.” „Și m-am enervat foarte tare. Îmi place să cercetez subiecte noi. Am făcut întotdeauna schimbări de-a lungul întregii mele cariere. Doar merg mai departe și fac ceea ce am vrut să fac. Și am ajuns până aici și nu mă voi opri” afirmă autoarea Wadia-Ells.

  Industria cancerului face avere prin diagnosticarea excesivă a cazurilor de cancer de sân și tratarea apoi a femeilor cu remedii inflamatorii toxice care cresc riscul de a dezvolta un cancer real. Prin urmare, componenta financiară este motivantul în Statele Unite pentru o mare parte din ceea ce vedem în industria cancerului de sân, inclusiv sărbătorirea lunii numită „Conștientizarea cancerului de sân”.

  „Motivul pentru care am vrut să scriu această carte a fost să învăț femeile cum să evite cancerul de sân. Odată ce a fost efectuată o mamografie, uneori se poate ajunge la un diagnostic și tratament inutil. Și atunci asta devine foarte scump și dăunător. Așa cum am mai menționat, 20% până la 40% dintre femeile care sunt diagnosticate și tratate pentru cancer de sân în stadiu incipient sfârșesc cu cancer de sân metastatic recurent, ceea ce înseamnă că cheltuie o mulțime de bani. Aceste medicamente metastatice nici nu sunt menite să oprească boala; de fapt, au fost dezvoltate pentru a prelungi viața cu câteva luni. Motivul pentru care este atât de important pentru femei să citească cartea și să înțeleagă cei cinci pași simpli pentru a opri cancerul de sân se datorează faptului că majoritatea dintre aceștia merg împotriva a tot ce ne spune Societatea Americană a Cancerului, ceea ce, în majoritatea cazurilor, este același cu ceea ce ne spun medicii de asistență medicală primară. Și femeilor le este mult mai greu să pună sub semnul întrebării autoritatea decât bărbații. Și așa a devenit cancerul de sân această epidemie care ne înconjoară, însă femeile trebuie să învețe să privească faptele, să fie curajoase, să pună sub semnul întrebării autoritatea și să „asume riscuri” pentru a merge împotriva acestor autorități. Încă de la o vârstă fragedă, femeilor le este frică să pună la îndoială autoritatea" a sublinat dr. Susan Wadia-Ells.

  Cancerul este o boală a stilului de viață

   După cum a remarcat dr. Wadia-Ells, studiile statistice arată că există mai multe probleme legate de stilul de viață și de mediu care cresc riscul de cancer mamar al unei femei, inclusiv medicamente contraceptive și deficit de vitamina D3.

   Cu toate acestea, industria medicală nu are încă un răspuns cu privire la motivele pentru care apare cancerul de sân. O tratează de parcă ar fi un mister despre care nimeni nu știe nimic, ceea ce nu este adevărat. În anul 2013, dr. Wadia-Ells a descoperit cartea lui Thomas Seyfried intitulată "Teoria metabolică a cancerului", despre care am discutat în multe articole anterioare. Teoria lui Seyfried despre originea acelei celule canceroase i-a permis să conecteze zeci de studii statistice cu privire la riscurile nașterii cu medicamente, medicamentele pentru menopauză cu progestin, mamografiile, biopsiile, toxinele din mediu și multe altele.

   În cele din urmă, dr. Wadia-Ells a reușit, pentru prima dată, să dezvolte un set clar de strategii eficiente de prevenire a cancerului de sân bazate pe biologie pentru femei. „Femeile trebuie să înțeleagă că putem preveni această boală, poate în măsură de 80%, dacă nu chiar mai mult”, spune dr. Wadia-Ells.

   Variabilele stilului de viață revizuite în cartea sa includ pericolul de progestativi, niveluri toxice/dezechilibrate de estrogen din excesul de grăsime corporală și niveluri ridicate de cortizol din stresul cronic pe termen lung. Toate acestea sunt atacuri majore care contribuie la sufocarea mitocondriilor celulelor mamare. Această sufocare este primul pas în crearea acelei celule canceroase.

   Alimentele procesate sunt un alt factor de risc care trebuie evitat, în special alimentele care conțin uleiuri vegetale rafinate și hidrogenate, deoarece acestea includ o grăsime omega-6 numită acid linoleic (LA). Este foarte important să reduceți LA la niveluri sub 1850, sau 1% până la 2% din aportul zilnic de calorii, care este cu 90% până la 95% mai mic decât consumă o persoană obișnuită din Statele Unite. Dr. Wadia-Ells consideră că aceasta este poate cea mai importantă otravă metabolică din dieta noastră.

  Prevenirea cancerului începe prin eliminarea excesului de grăsime corporală

   În partea de sus a listei strategiilor de prevenire, dr. Wadia-Ells menționează pierderea excesului de grăsime corporală, urmată de o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau stil de viață cetogenic. Acest tip de dietă zilnică ajută la scăderea excesului de producție sau a dezechilibrului de estrogen din celulele grase, ceea ce reduce leziunile mitocondriale pe termen lung.

   Excesul de grăsime corporală creează o enzimă numită aromatază, care este o enzimă necesară pentru a produce estrogen. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă la tipurile de grăsimi pe care le consumați. Consumul unei diete cu un conținut scăzut de carbohidrați și bogat în grăsimi sănătoase vă va ajuta doar dacă vă limitați aportul de grăsimi omega-6 toxice (acid linoleic) la mai puțin de 5% din aportul total de calorii. „Acest aspect ne aduce înapoi la teoria metabolică a cancerului a lui Seyfried. Acum înțelegem că ceea ce determină apariția primei celule canceroase, fie că este o celulă de cancer de sân sau o celulă de cancer cerebral, este atacurile asupra mitocondriilor, care sunt bateriile de energie din celulele dumneavoastră. Deci, toate aceste lucruri sufocă mitocondriile și, atunci când aveți un dezechilibru dintre estrogen și progesteron sau progestin chimic, toate acestea sunt condiții toxice care sufocă și afectează acele mitocondrii. În capitolul 4 al cărții, discut despre importanța de a nu lua medicamente pentru controlul nașterilor sau Prempro, o combinație de medicamente pentru ameliorarea menopauzei, sau chiar a fi introdus un DIU cu progestin, deoarece progestinul s-a arătat că poate accelera cancerul de sân, dar are și potențialul de a-l declanșa".

   Pe scurt, excesul sau dezechilibrul de estrogen va crește riscul de cancer mamar al unei femei. De aceea, multe dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar constată că nu metabolizează sau că nu elimină eficient acest estrogen procesat sau „folosit”, provocând un dezechilibru. Dr. Wadia-Ells recomandă efectuarea unui test de echilibru hormonal pentru a vă asigura că nivelul de estrogen și progesteron este echilibrat și, dacă nu, faceți un test de metabolit estrogen pentru a vedea dacă eliminați în mod eficient acest exces de estrogen.

   Dacă capacitatea dumneavoastră de a elimina estrogenul procesat este lentă, există suplimente alimentare și alte strategii naturale care vă pot ajuta să vă creșteți capacitatea de a elimina estrogenul "folosit", astfel încât să nu ajungeți la niveluri toxice. De preferință, ar trebui să măsurați cele trei tipuri de estrogeni naturali pe care corpul dumneavoastră le poate produce: estronă, estradiol și estriol. Proporțiile dintre aceste trei sunt, de asemenea, importante.

  Care sunt pericolele progestinei?

   Progesteronul este un hormon natural ideal și important. Progestinul este o substanță chimică care oferă unele atribute ale progesteronului natural, cu toate acestea poate iniția și accelera cancerul de sân. Intuitiv are sens că hormonii sintetici pot fi mai periculoși decât cei naturali și, de fapt, sunt.

   Dr. Wadia-Ells explică următoarele: „În anul 2010 a existat un studiu foarte important care a fost îngropat. Investigatorul principal a fost Josef Penninger. Din acea echipă internațională de studiu formată din aproximativ 12 persoane, una dintre ele este acum CEO și președinte al Dana-Farber Cancer Institute. Cercetătorii au petrecut 10 ani în studii pe cobai în condiții preclinice și au încercat să afle de ce femeile care iau medicamente pe bază de progestin, indiferent dacă sunt contraceptive sau menopauzale, au un risc de 26% sau de opt ori mai mare de a dezvolta cancer de sân. În cele din urmă, au publicat un studiu în 2010 care a explicat practic mai detaliat, dar nu complet, cum progestinul extrage sau activează ceva numit RANKL, care este o proteină. Se pare că proteina RANKL poate sufoca mitocondriile din celulele mamare ale unei femei și poate începe acea primă celulă canceroasă. Lucrul trist este că niciun cercetător în domeniul prevenirii cancerului de sân nu a citat acest studiu. Nu știu din anumite motive. Dar a fost publicat în octombrie 2010 în revista Nature, despre care știm cu toții că este un jurnal științific foarte important și bine cunoscut”.

   Din păcate, profesiile medicale și științifice amestecă încă termenii „progestin” și „progesteron” și ignoră faptul că aceste substanțe nu sunt aceleași. Din punct de vedere chimic, acestea sunt foarte diferite. Deci, atunci când citiți studii, nu aveți de unde să știți dacă un cercetător vorbește despre progestin, substanța chimică care cauzează și accelerează cancerul de sân sau progesteronul natural, care atunci când este echilibrat cu estrogenul natural nu provoacă probleme. De fapt, progesteronul natural pare să funcționeze ca un inhibitor al tumorii. Este folosit chiar și la bărbații cu cancer de prostată și are rezultate foarte bune.

  Care este administrarea adecvată a hormonilor?

   Sistemul de administrare a estrogenului și a progesteronului este a treia problemă care joacă un rol foarte important. Cea mai proastă metodă de administrare este administrarea orală, deoarece hormonul trebuie să treacă prin sistemul digestiv și ficat înainte de a ajunge în sânge. Aplicarea transdermică este, de asemenea, o problemă, deoarece corpul tău devine din ce în ce mai rezistent la el în timp, pe măsură ce se acumulează în celulele tale. Cea mai bună metodă de administrare este transmucoasă, unde crema sau supozitorul se aplică în vagin sau rect. Acest lucru va ocoli metabolismul ficatului și va transporta hormonul direct în sânge.

  Importanța vitaminei D3 pentru prevenirea cancerului

   Vitamina D3 este un alt factor foarte important în prevenirea cancerului. După cum a subliniat dr. Wadia-Ells, studiile arată că un nivel de vitamina D3 de 40 ng/mL protejează împotriva cancerului de prostată și de ficat, dar pentru cancerul de sân aveți nevoie de un nivel de cel puțin 60 ng/mL (100 nmol/L).

   „Acel 60 ng/ml devine o cantitate magică atunci când o femeie încearcă să se protejeze de dezvoltarea cancerului de sân”, spune dr. Wadia-Ells. De fapt, mai multe studii sugerează că optimizarea vitaminei D poate reduce riscul de cancer mamar cu aproape 80%.

   Expunerea la lumina soarelui este cel mai bun mod de a vă optimiza nivelul de vitamina D, dar majoritatea oamenilor necesită un supliment pentru a atinge și menține un nivel cuprins între 60 ng/ml și 80 ng/ml (100 nmol/ L și 150 nmol/L) pe tot parcursul anului. Latitudinea tinde să fie un factor limitativ, deoarece majoritatea oamenilor din Statele Unite nu primesc o cantitate semnificativă de vitamina D din razele soarelui între septembrie și mai.

   Indiferent de modul în care obțineți vitamina D3, cheia este cunoașterea nivelului de vitamina D pe care îl aveți o dată sau de două ori pe an. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că ceea ce faceți vă oferă vitamina D de care aveți nevoie pentru o sănătate bună și pentru a preveni bolile, inclusiv cancerul. Dacă nu cunoașteți nivelul de sânge al vitaminei D3, nu aveți de unde să știți dacă sistemul imunitar este suficient de puternic pentru a vă proteja de celulele canceroase la sân în creștere rapidă. Rețineți că, dacă aveți probleme de obezitate, corpul dumneavoastră va stoca aproape jumătate din vitamina D3 pe care o consumați în celulele adipoase, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de doze mai mari decât o persoană cu greutate normală.

   „Dacă luați 5000 UI de D3 pe zi, este posibil ca corpul dumneavoastră să poată folosi doar jumătate din acest lucru. Cealaltă jumătate este depozitată în celulele adipoase. Ceea ce au descoperit unii medici de medicină funcțională este că atunci când femeile sau bărbații încep să piardă în greutate, odată ce pierd 15%, celulele adipoase eliberează vitamina D3 stocată, iar nivelul lor de D3 din sânge crește", spune dr. Wadia -Ells.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult