Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Cure și diete

Dieta crudivoră și vindecarea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Un caz de vindecare a cancerului cu ajutorul dietei crudivore

Dieta crudivoră și vindecarea cancerului Când doamna Rubi Lathon, de profesie inginer, a fost diagnosticată cu cancer de tiroidă, îi era teamă de ideea de a se supune unei intervenții chirurgicale și de a lua medicamentele clasice prescrise în cazul acestei boli. Cu toate că aceste tratamente sunt în mod tipic soluția cea mai la îndemână în situații asemănătoare, asemenea măsuri drastice erau ceva ce doamna Lathon spera să poată evita. Astfel, în timp ce multe alte persoane optează pentru aceste terapii convenționale fără a explora însă și alte opțiuni, Rubi Lathon a făcut contrariul. Iată ce afirmă despre această experiență:

Suc alcalinizant, antioxidant și anticancer

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Proprietățile antiinflamatorii, alcalinizante, antioxidante și anticancer ale acestui suc

Suc alcalinizant, antioxidant și anticancer Acest suc alcalinizant este o băutură energizantă și plină de minerale care ajută corpul să-și echilibreze nivelul pH-ului, prevenind astfel apariția cancerului. Alimentele alcaline sunt cele care ridică nivelul pH-ului din sânge și sunt alimente lipsite de aciditate, iar alimentele acide sunt cele care scad pH-ul din sânge, ceea ce poate determina apariția anumitor boli și afecțiuni de sănătate. Alimentele alcaline sunt fără îndoială esențiale pentru o bună stare de sănătate și pentru a preveni apariția cancerului.

 Toate ingredientele care se folosesc la prepararea acestui suc sunt alimente cu o puternică acțiune antioxidantă, fiind foarte utile pentru combaterea radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea celulară și bolile degenerative precum cancerul.

6 cure și diete de iarnă

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Cure și diete recomandate în sezonul rece

6 cure și diete de iarnă În timpul sezonului rece, este foarte indicat să urmăm unele cure și diete care au rolul de a vitaliza corpul și de a întări sistemul imunitar, ferindu-ne astfel de apariția bolilor și a afecțiunilor de sănătate. Vă prezentăm în acest articol 6 tipuri de cure și diete care sunt ușor de ținut și care au rolul de a ne proteja atât de bolile specifice sezonului rece, cât și de alte tulburări mai grave de sănătate.

 Să vedem în continuare care sunt acestea:

Meniu de alimente alcaline

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Recomandări cheie pentru un meniu alcalin

Meniu de alimente alcaline

 Tot mai multe persoane devin conștiente de importanța echilibrului alcalin-acid din sânge și de faptul că a avea o alimentație alcalină este un factor cheie pentru a ne bucura de o sănătate bună și pentru a preveni cancerul și alte boli grave.

 Obiectivul acestui articol este de a vă oferi un meniu de alimente alcaline sau un meniu alcalin, împreună cu o serie de recomandări de bază în ceea ce privește o dietă preponderent alcalină.

 Alimentele alcaline sunt cele mai recomandate pentru a avea o stare bună de sănătate, alimentele neutre sunt recomandate să fie de asemenea incluse în dietă, iar alimentele acide sunt cele pe care trebuie să le evităm cât mai mult posibil.

Dieta recomandată în chimio şi radioterapie

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Alimentația și tratamentele convenționale ale cancerului

Dieta recomandată în chimio şi radioterapie

 În timpul procesului de chimioterapie în lupta contra cancerului, corpul suferă mult, deoarece medicamentele de sinteză care se administrează sunt foarte puternice. O alimentație sănătoasă și echilibrată este întotdeauna importantă, însă, în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer și care urmează un tratament de chimioterapie sau radioterapie, există unele alimente care pot ajuta la ameliorarea neplăcerilor cauzate de aceste terapii.

Diete și cure de primăvară

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Despre necesitatea purificării de primăvară

Diete și cure de primăvară

 Odată cu venirea primăverii, organismul uman are nevoie să iasă din starea de „hibernare” specifică anotimpului rece pentru a-și recăpăta forța, vitalitatea și solaritatea.

 În unele cazuri, fenomenul de neadaptare la impulsul energizant al primăverii va determina apariția stărilor de oboseală, de nervozitate și de lipsă de entuziasm – acest aspect este definit în general de medicină drept „astenia de primăvară”.

Detoxifiere de zahăr în 10 zile

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

 

 În acest articol vă oferim instrucțiuni detaliate pentru eliminarea zahărului din corp în doar 10 zile.

Zahărul este periculos pentru sănătate

Detoxifiere de zahăr în 10 zile

 În prezent, datele sunt clare, iar știința a confirmat faptul că zahărul în toate formele sale, dar în special zahărul alb rafinat este cauza fundamentală a epidemiei de obezitate și a majorității bolilor cronice ale lumii contemporane. Aceste boli care au printre factori declanșatori și zahărul rafinat sunt următoarele: bolile cardiace, cancerul, demența senilă, diabetul de tip 2, depresia, acneea, infertilitatea și impotența.

 De exemplu, un locuitor din Statele Unite consumă aproximativ 68 kilograme de zahăr pe an, iar aceasta înseamnă mai mult sau mai puțin de 22 lingurițe zilnic de persoană. În cazul copiilor, consumul de zahăr este chiar mai mare, de 34 lingurițe pe zi, iar unul din patru adolescenți este pre-diabetic sau diabetic.

Dieta Budwig contra cancerului (II)

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

 Variații și alternative la dieta originală Budwig

Dieta Budwig contra cancerului (II) Protocolul sau Dieta Budwig are multe variații și alternative. Vă prezentăm în continuare câteva dintre acestea care folosesc fie ingredientele principale, fie altele înlocuitoare în cazul în care nu găsiți ingredientele menționate:

 - Lactate fermentate: Kefirul, brânza din lapte de capră sau iaurtul neomogenizat (de preferat din lapte de oaie sau capră). Asigurați-vă că aceste produse sunt crude sau procesate la temperatură scăzută și că sunt de proveniență organică, de la animale hrănite cu iarbă.

 - Ulei (grăsimi): Uleiul din semințe de cânepă conține un profil nutrițional foarte similar uleiului din semințe de in, în special în ceea ce privește conținutul său de acizi grași de tip omega-3, elementul care este cel mai important în Dieta Budwig.

 - Semințe germinate: Semințele de chia și semințele de in sunt două dintre semințele cele mai bogate în nutrienți din lume și au beneficii incredibile pentru sănătate și sunt mai bune în varianta germinată.

Dieta Budwig contra cancerului (I)

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Dieta Budwig luptă împotriva cancerului

 Unul dintre principalii experți în grăsimi și uleiuri vegetale din anii '50, Dr. Johanna Budwig, a descoperit că o combinație corectă de brânză quark (o brânză ușoară, dar bogată în grăsimi sănătoase) sau brânză cottage și ulei organic din semințe de in are proprietăți terapeutice de prevenire, tratare și chiar vindecare a cancerului și a altor boli cronice. Dr. Johanna Budwig a intitulat acest tratament Protocolul Budwig sau Dieta Budwig și a avut numeroase succese în tratarea cancerului cu ajutorul acestuia.

Cum se elimină nicotina din corp?

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Tutunul, un factor de risc pentru cancer

Cum se elimină nicotina din corp?

 Tutunul și periculoasele substanțe chimice care îl compun sunt una dintre principalele cauze ale apariției cancerului. Fumatul este asociat cu un risc major pentru cancerul de plamâni, al organelor digestive și inclusiv al organelor genitale. Aminele heterociclice care se eliberează în timpul aprinderii unei țigări interferează cu o replicare corectă a ADN-ului, determinând astfel apariția mutațiilor care provoacă formarea celulelor canceroase.

 Când se fumează o țigară, nicotina care circulă în fluxul sanguin conferă o stare de euforie, iar efectele nicotinei dintr-o singură țigară pot dura în medie 6-8 ore. O mare parte din această nicotină va fi eliminată prin urină în 2-3 zile, însă pe o perioadă de 20-30 zile, un subprodus al nicotinei, și anume cotinina, va continua să circule în fluxul sanguin.

Beneficiile dietei oncologice

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Beneficiile dietei oncologice

Beneficiile dietei oncologice Multe persoane consideră că odată ce au fost diagnosticate cu cancer nu mai e nimic de făcut și că unicele tratamente care pot ajuta sunt chimioterapia, radioterapia și chirurgia. Însă de cele mai multe ori nu este așa, iar în acest sens, există în prezent numeroase mărturii ale pacienților care s-au vindecat de această boală cu ajutorul alimentației și a unor tratamente naturiste specifice.

 De exemplu, Odile Fernandez, care este de profesie medic de familie în Spania, a învins în 2010 un cancer de ovare cu metastaze, cu ajutorul unei alimentații anti-cancer. Aflând teribilul diagnostic, dar nedorind să se lase învinsă de acesta, Odile Fernández a început să studieze intens tot ce era relaționat de alimentație și nutriție anticancer.

Cure și diete de toamnă

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Cure și diete de toamnă

Cure și diete de toamnă În fiecare anotimp este indicat să urmăm anumite cure și diete specifice care au ca rol fie întărirea sistemului imunitar, fie detoxifierea organismului și eliminarea reziduurilor toxice acumulate la nivelul organelor. Vă prezentăm în acest articol câteva cure și diete perfecte pentru acest sezon.

 

1. Cura de detoxifiere (durata 6 zile)

 În primele trei zile ale dietei, se recomandă să consumați doar fructe semiacide de toamnă, legume verzi și salate de toamnă, crude sau gătite ușor la aburi, repartizate în următorul mod:

Terapia Gerson - tratament contra cancerului

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

De ce apare cancerul?

Terapia Gerson - tratament contra cancerului

 În prezent se cunoaște că există o legătură strânsă între alimentele pe care le consumăm și riscul apariției cancerului. Specialiștii au afirmat în numeroase rânduri că practic tot ceea ce introducem în corp – fie alimente, fie medicamente - ne poate ajuta sau din contră poate constitui un obstacol contra mecanismelor naturale de vindecare ale organismului.

 Aceasta nu este doar încă o viziune "alternativă", ci inclusiv Societatea Americană contra cancerului afirmă că un sfert din decesele cauzate de cancer sunt relaționate cu o alimentație greșită, cu inactivitatea fizică sau sedentarismul și cu un exces de greutate corporală.

Dieta ketogenică poate combate cancerul

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Ce este dieta ketogenică?

Dieta ketogenică poate combate cancerul Pentru unii dieteticieni, dieta ketogenică reprezintă un tratament alternativ contra cancerului, prin eliminarea carbohidraților și înlocuirea acestora cu grăsimi sănătoase și cu proteine.

 Premiza în cadrul acestei diete este aceea că celulele canceroase au nevoie de glucoză pentru a se dezvolta. Odată ce carbohidrații intră în corp prin intermediul alimentației, aceștia se transformă în glucoză, de aceea se susține teoria conform căreia prin eliminarea consumului de carbohidrați, celulele canceroase literalmente vor muri de foame. În literatura de specialitate, acest proces se numește apoptoză sau moarte celulară programată, proces prin care celulele declanșează propria lor auto-distrugere ca răspuns la un anumit semnal.

Dieta mediteraneană poate preveni cancerul

Scris de Ayurvedic Medica
Categorie:

Dieta mediteraneană și beneficiile sale

Dieta mediteraneană poate preveni cancerul În prezent, tot mai multe studii medicale au confirmat faptul că alimentația sănătoasă este o cheie fundamentală pentru prevenirea cancerului.

 De exemplu, o dietă mediteraneană tradițională este asociată cu multiple beneficii precum diminuarea riscului apariției diabetului de tip 2, a bolilor cardiovasculare sau o speranță de viață mai mare. În ultimii ani s-a cercetat de asemenea influența dietei mediteraneene asupra riscului apariției cancerului și în special a cancerului de endometru și a cancerului de sân.

 În același timp, dieta mediteraneană este cea mai bună pentru creșterea colesterolului bun. Un studiu recent a arătat că această dietă poate crește nivelele de colesterol bun cu până 10%. Studiul menționat a fost publicat în Revista spaniolă de Cardiologie și oferă informații valoroase despre beneficiile acestui tip de alimentație pentru menținerea sănătății cardiovasculare și inclusiv pentru combaterea cancerului.