Dieta Budwig luptă împotriva cancerului
Unul dintre principalii experți în grăsimi și uleiuri vegetale din anii '50, Dr. Johanna Budwig, a descoperit că o combinație corectă de brânză quark (o brânză ușoară, dar bogată în grăsimi sănătoase) sau brânză cottage și ulei organic din semințe de in are proprietăți terapeutice de prevenire, tratare și chiar vindecare a cancerului și a altor boli cronice. Dr. Johanna Budwig a intitulat acest tratament Protocolul Budwig sau Dieta Budwig și a avut numeroase succese în tratarea cancerului cu ajutorul acestuia.
Cine a fost Johanna Budwig?
Dr. Johanna Budwig s-a născut în anul 1908 și a murit în 2003 la vârsta de 95 ani din cauza unor complicații provocate de unele leziuni după ce a căzut în locuința sa. Ca rezultat al cercetărilor sale realizate începând cu anul 1950, Dr. Johanna Budwig a fost nominalizată la Premiul Nobil Alternativ, care este contra partea europeană a Premiului Nobil suedez, de șapte ori!
Bineînțeles, succesul său în tratarea multor pacienți cu cancer, dintre care mulți aflându-se în stadii terminale, a provocat invidia profesională din partea colegilor săi din Germania. Dr. Johanna Budwig a fost acuzată de sistemul judiciar german de două ori, însă în ambele cazuri tribunalele au concluzionat în favoarea sa! Dr. Budwig a continuat să-și intensifice cercetările, iar ulterior a obținut un doctorat în Științele Naturii pentru a deveni fitoterapeut.
Aceste studii i-au deschis calea către înțelegerea faptului că toate ființele umane sunt conectate cu energia bioelectrică și cu lumina soarelui. Dr. Budwig afirmă că semințele care absorb energia soarelui, cum sunt și semințele de in, se conectează cu inteligența înnăscută a organismului uman pentru a transforma energia bioelectrică pentru necesitățile sale organice – de aici provine conexiunea luminii soarelui cu terapia sa care implică consumul uleiului din semințe de in.
Dr. Budwig era oficial pe lista neagră deoarece s-a opus în mod public la tratamentele de chimioterapie și de radioterapie aplicate pacienților cu cancer. De asemenea, și-a atras dușmănia producătorilor de uleiuri comerciale rafinate când a început să expună pe larg consecințele teribile pentru sănătate ale uleiurilor rafinate, tratate chimic, procesate sau hidrogenate care au fost impuse publicului începând cu anii '50.
Baza științifică pentru dieta Budwig
Ca biochimist și fizician de la începutul anilor '50, Dr. Johanna Budwig era un cercetător principal din cadrul Biroului Federal pentru Sănătate din Germania, comparabil cu FDA (Food and Drug Administration, adică Administrația pentru Alimente și Medicamente) din Stale Unite, însă cu mai puțină corupție birocratică. Sarcina sa consta în a determina ce remedii puteau fi folosite în fabricarea medicamentelor pentru vindecarea cancerului pentru companiile farmaceutice germane.
O companie farmaceutică i-a trimis mai multe solicitări pentru un grup sulfhidril, care sunt de fapt proteine care conțin sulf (acești sulfhidrili erau aminoacizii cisteină și metionină). Această companie lua în considerare aplicarea grupului sulfhidril pentru obținerea unor medicamente contra cancerului. Datele obținute de această companie i-au permis Johannei Budwig să obțină o viziune generală asupra problemelor relaționate cu oxigenarea celulelor canceroase prin intermediul unor alimente. Așa cum se știe în prezent, celulele canceroase nu se pot dezvolta în prezența oxigenului.
Acesta era un domeniu căruia câștigătorul premiului Nobel din anul 1931, cercetătorul Otto Warburg spera să-i găsească o rezolvare. El a fost cel care a descoperit că celulele canceroase prosperă într-un mediu anaerobic, însă nu pot supraviețui într-un mediu bogat în oxigen. Dr. Otto Warburg căuta o enzimă respiratorie care să ajute la oxigenarea celulelor canceroase.
Dr. Warburg era conștient de faptul că grăsimile erau relaționate cu inhibarea, respectiv cu absorbția celulară a oxigenului, însă în perioada cercetărilor sale, grăsimile nu fuseseră clasificate pe funcții și structuri biochimice. Însă în anul 1951 Dr. Johanna Budwig a descoperit metode specifice pentru a determina diferitele proprietăți ale acizilor grași.
În consecință, Dr. Budwig a fost finanțată pentru a-și continua cercetările prin categorizarea diferitelor proprietăți ale acizilor grași. Cercetătoarea a examinat proprietățile moleculare ale multor grăsimi, determinând dacă acestea erau saturate sau nesaturate, dacă izolau acidul linoleic sau acidul lauric, precum și dacă inhibau sau îmbunătățeau absorbția celulară a oxigenului. Mai exact, cea mai mare parte din ceea ce se cunoaște în prezent despre acizii grași provine din cercetările științifice de la mijlocului secolului XX realizate de Dr. Johanna Budwig.
În timp ce efectua cercetările despre grăsimi și uleiuri, Dr. Budwig a descoperit de asemenea că acizii grași polinesaturați esențiali, numiți AGPI, sunt componente principale ale membranelor celulare. Fără o membrană celulară care să funcționeze în mod corect, celulele își pierd capacitatea de a realiza anumite procese vitale cum sunt respirația celulară (proces în care nutrienții din alimente se transformă în energie utilizabilă pentru celule, în principal sub forma de ATP) și capacitatea de a se divide și de forma noi celule.
Cei doi acizi grași poliinesaturați esențiali care sunt critici pentru suportul membranei celulare sunt:
- Acidul Linoleic (LA): Cunoscut mai ales ca acizii grași omega-6.
- Acidul Linolenic (LNA) / Acidul Alfa Linolenic (ALA): este în mod comun cunoscut ca acizii grași omega-3. Acizii grași polinesaturați Omega 3 au fost recunoscuți datorită proprietăților lor anticancerigene și funcțiilor de prevenire a oricărui tip de afecțiuni și de boli.
În anul 1952, Dr. Budwig a prezentat un document despre rezultatele cercetărilor sale, declarând următoarele: „Fără acești acizi grași, enzimele respiratorii nu pot funcționa, iar persoana se asfixiază, inclusiv dacă primește un aer bogat în oxigen. O deficiență de acești acizi grași nesaturați deteriorează multe funcții vitale ale organismului. În primul rând, se reduce furnizarea oxigenului disponibil. La fel cum nu putem supraviețui fără aer și mâncare, tot așa nu putem supraviețui fără acești acizi grași”.
În ce constă dieta Budwig?
Acest protocol de bază utilizează uleiul organic din semințe de in și brânza organică de tip cottage. Original, se folosea ulei din semințe de in și brânză quark, un tip de brânză albă cu textură sfărâmicioasă care se aseamănă cu brânza ricotta care este o specialitate întâlnite la popoarele de origine germanică, în țările scandinave și o mare parte din Europa de Est. Însă brânza quark nu este disponibilă în Statele Unite, iar aici s-a adaptat brânza cottage în loc de cea quark.
Totuși, pe o perioadă de 50 ani, Johanna Budwig a avut o rată mai mare de 90% de vindecare a cancerului în Germania la 4500 de pacienți afectați de orice tip de cancere, dintre care unii erau considerați în faze terminale.
Pe lângă respectarea dietei propriu-zise propuse de Dr. Johanna Budwig sunt importante de asemenea gestionarea stresului și expunerea regulată la soare.
Uleiul de in și brânza cottage reactivează (re-energizează) celulele
Johanna Budwig a descoperit că uleiul organic din semințe de in presat la rece era grăsimea cea mai adecvată pentru a fi combinată cu o proteină de sulf din brânza cottage sau quark pentru ca enzima respiratorie să poată pătrunde în celulele canceroase. Aceste două alimente separate au fost capabile să se combine și să creeze oxigen în interiorul celulelor canceroase pentru a restaura normalitatea celulară.
O reacție chimică are loc atunci când grupul sulfhidril din brânza quark sau cea cottage se unesc cu acizii grași nesaturați din uleiul din semințe de in. Această reacție permite ca inul să devină solubil în apă și să intre în celule pentru a furniza energie.
Datorită cercetărilor sale speciale, pacienții diagnosticați cu cancer care au apelat la Dr. Budwig și-au îmbunătățit astfel oxigenarea celulară și au înregistrat ameliorări și vindecări ale tuturor formelor de cancer inclusiv a cancerelor de tract gastrointestinal, de creier, sân și cancer de piele.
Pe lângă urmarea dietei sale speciale, Dr. Budwig a subliniat beneficiile luminii solare, care este sursă naturală de vitamina anti-cancer, mai exact vitamina D3 și eliminarea problemelor emoționale generalizate.
S-a ajuns la Protocolul Budwig prin intermediul unor cercetări extinse, care nici măcar nu ar fi fost posibile până la descoperirile referitoare la determinarea proprietăților acizilor grași.
Dieta Budwig pentru combaterea cancerului în mod natural – pas cu pas
“Ca și chimist format pentru interpretarea datelor, este de neînțeles pentru mine de ce medicii ignoră evidențele clare despre faptul că tratamentele de chimioterapie fac mai mult rău decât bine” - Alan Nixon, Ph.D., ex-președinte al The American Chemical Society
Cancerul poate fi prevenit sau chiar tratat în mod natural urmând Protocolul Budwig. Folosiți aceste instrucțiuni pas cu pas pentru a vă prepara propriul amestec proaspăt specific Dietei Budwig.
Trebuie să menționăm că această rețetă este dată pentru o persoană care are greutatea de 50 de kg și se recomandă ajustarea dozelor conform necesităților fiecărei persoane. De exemplu, 1 lingură de ulei din semințe de in și 2 linguri de brânză organică de tip quark sau cottage. Pentru o persoană care are 100 kg se vor utiliza bineînțeles, cantități duble. Cantitățile acestei diete nu sunt stricte și nici nu trebuie să fie exacte.
- Adăugați 2 linguri de brânză organică de tip quark sau cottage într-un recipient de sticlă.
- Adăugați apoi 1 lingură de ulei din semințe de in presat la rece.
- Cu ajutorul unui blender de mână, amestecați cele două alimente timp de un minut. Aceasta va avea ca rezultat o cremă foarte fină. Este important să se utilizeze un blender deoarece este necesar ca cele două alimente să se unească, aceasta fiind baza Protocolului Budwig. Combinarea corectă a acestor alimente este esențială deoarece proteinele de sulf din brânză să se unească cu grăsimile din ulei și astfel uleiul să devină solubil în apă. În acest mod, preparatul va deveni ușor de digerat și de asimilat în celulele corpului pentru a putea acționa în mod specific.
- Dacă doriți să obțineți o consistență mai cremoasă, puteți adăuga 1-3 linguri de lapte non-omogenizat la amestecul obținut anterior.
- Măcinați 2 linguri de semințe de in aurii sau maro timp de 1 minut până când capătă un aspect aerat și spongios. Scopul măcinării semințelor de in este obținerea unei surse de lignani proaspeți, care sunt nutrienții din in care ajută la dezintoxicarea celulară, protejează sistemul digestiv, protejează contra bolilor cardiovasculare și a cancerului de sân; este important ca semințele de in să se consume în maxim 15 minute după măcinare, altfel își pierd din valoarea nutrițională.
- Opțional se poate adăuga 1 linguriță de miere de albine. (Persoanele care au diabet pot adăuga în schimb scorțișoară care reglează nivelele de zahăr din sânge).
- Apoi se vor amesteca primul preparat obținut cu semințele de in măcinate și se va obține amestecul principal.
În mod suplimentar, odată ce amestecul principal este gata, se pot adăuga fructe organice (Dr. Budwig recomandă fructe proaspete precum coacăze negre, mure, zmeură, căpșuni, fragi, etc.), fructe uscate (cum sunt nucile, nucile de Brazilia, migdalele, nucile pecan și cele caju, alunele de pădure, etc.) cacao organică și condimente (scorțișoară, turmeric, piper de cayenne, etc.). Numele original al acestui preparat este “Flax Seed Muesli“.
Persoanele care nu au cancer și doresc să-și mențină starea bună de sănătate pot să combine 3 sau 4 grame de ulei din semințe de in cu aproximativ 3 grame fluide de proteine de sulf (de exemplu, brânză de capră, quark, cottage, etc.) care se consumă o dată pe zi.
Cum se consumă rețeta de bază a dietei Budwig și câteva sugestii
Rețeta anterioară nu trebuie să fie consumată cu alte suplimente, alimente sau uleiuri în același timp, ci trebuie să fie un preparat independent. Consumați de minim două ori pe zi, dimineața ca mic dejun și după-masa ca gustare.
Dr. Budwig a semnalat faptul că persoanele care suferă de boli cronice sau terminale trebuie să consume zilnic câte 4-8 linguri de ulei din semințe de in (sau semințe de in măcinate proaspăt adăugate la alte alimente). În general, porțiile mai mari de 6-8 linguri sunt recomandate persoanelor care au cancer. Dr. Budwig a menționat de asemenea că persoanele care suferă de cancer de pancreas, ficat, etc., trebuie să crească lent doza de ulei și să înceapă de preferat cu o linguriță zilnic. Totodată, Dr. Budwig a mai indicat că pacienții diagnosticați cu cancer, odată ce încep protocolul de vindecare Budwig, trebuie să continue cu o doză de întreținere pentru a se evita recurența acestei boli.
Se consideră o doză de întreținere o lingură de ulei la 50 de kilograme de greutate corporală. Dieta Budwig necesită timp pentru a acționa, iar în cazul cancerului poate dura 3-6 luni, însă multe alte probleme de sănătate pot răspunde mult mai rapid.
Amestecul Budwig trebuie să fie consumat în maxim 20 minute de la preparare. Nu faceți mai mult decât este necesar și nu păstrați la frigider excesul.
Amintiți-vă să adăugați mai întâi tipul de brânză quark sau cottage în recipientul de sticlă și apoi uleiul din semințe de in. Amestecați-le până când obțineți o pastă densă înainte de a adăuga orice alt ingredient.
Detalii despre ingredientele dietei Budwig
Dacă doriți să puneți în aplicare Protocolul/Dieta Budwig pentru vindecarea în mod natural a cancerului, este important să începeți prin a cumpăra ingredientele necesare de proveniență organică, având o calitate ridicată, pentru a-și putea face efectul. De exemplu, uleiul din semințe de in trebuie să fie neapărat presat la rece și fără lignani adăugați (aceștia se obțin doar prin măcinarea semințelor proaspete de in). Acestea trebuie păstrate într-o sticlă închisă la culoare și nu trebuie folosite niciodată după perioada de expirare.
De asemenea există brânză cottage organică ce conține probiotice și enzime pe care inclusiv persoanele care au sensibilitate la produsele lactate (intoleranță la lactoză) le pot tolera. În multe țări din Europa se găsește destul de ușor brânza quark, iar aceasta nu trebuie să aibă un conținut scăzut de grăsimi.
În schimb, brânza cottage de calitate inferioară inhibă reacția chimică necesară care se produce între grupul sulfhidril și acizii grași. Conservanții și hormonii adăugați în brânza de calitate inferioară, împreună cu procesele de pasteurizare prin temperaturi mari distrug calitatea proteinelor care conțin sulf.
Există 3 probleme principale cu majoritatea produselor lactate care se găsesc în prezent în comerț, pe care le vom prezenta mai jos în detaliu:
- Pasteurizare: din păcate, acesta este un proces care distruge alimentele. Căldura care se aplică produselor pasteurizate poate deteriora mulți dintre nutrienții vitali din alimente, inclusiv proteinele, enzimele și probioticele.
- Produse chimice: în prezent, majoritatea produselor lactate sunt pline de hormoni, antibiotice, analgezice, reziduuri de insecticide și alte toxine.
- Caseina A1: există două tipuri de proteine în lapte, caseina și zerul. În ultimii 1000 ani s-a produs o mutație genetică la unele vaci care a determinat ca laptele acestora să conțină un tip neregulat de proteină numită Beta-Caseina A1. Caseina A1 este o proteină care pentru unele persoane poate să fie puternic inflamatorie, la fel ca glutenul. Acest tip de lapte nu se găsește la anumite bovine cum sunt caprele, oile și vacile de tip A2 și niciodată în laptele uman matern.