Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

    Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Cure și diete de toamnă

    Cure și diete de toamnă

    Cure și diete de toamnă În fiecare anotimp este indicat să urmăm anumite cure și diete specifice care au ca rol fie întărirea sistemului imunitar, fie detoxifierea organismului și eliminarea reziduurilor toxice acumulate la nivelul organelor. Vă prezentăm în acest articol câteva cure și diete perfecte pentru acest sezon.

     

    1. Cura de detoxifiere (durata 6 zile)

     În primele trei zile ale dietei, se recomandă să consumați doar fructe semiacide de toamnă, legume verzi și salate de toamnă, crude sau gătite ușor la aburi, repartizate în următorul mod:

    Pe stomacul gol:

     Un pahar mare cu suc de struguri (sau de coacăze, mure sau zmeură). Alegeți un singur fruct și nu variați, însă schimbați fructul în ziua doi și ziua trei a curei. Adăugați 1/3 de apă minerală. Beți cu înghițituri mici, mestecând sucul ca și cum ar fi un aliment solid și nu adăugați sub nicio formă zahăr.

    La micul dejun:

     Ideal este să consumați același fruct din care ați făcut și suc, de exemplu: 250 grame de struguri, 250 grame de coacăze sau 250 grame de mure.

    Gustare:

     Un pahar mare cu sucul unui fruct de toamnă, de exemplu struguri, mere sau pere, diferit de cel de la micul dejun.

    Prânz:

     1/3 legume de toamnă crude (morcovi, gulii, țelină, păstârnac, varză, vinete, conopidă, ardei, etc.) și 2/3 legume de toamnă gătite ușor la aburi, condimentate apoi cu plante aromatice proaspete.

    Gustare:

     Un pahar mare cu sucul unui fruct semiacid de toamnă, cu un sfert de apă minerală.

    Cină:

     1/3 legume de toamnă crude și 2/3 legume de toamnă gătite ușor la aburi, condimentate apoi cu plante aromatice proaspete.

    Între mese se recomandă consumul unor infuzii stimulente pe bază de scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cardamom și anason.

     

    2. Cura de purificare

     La finalul acestor trei zile, organismul a înregistrat mesajul de detoxifiere. Următoarele trei zile vor activa fenomenul de purificare. Se recomandă o pauză pentru a accentua la maxim eliminarea substanțelor nocive din organism.

    Pe stomacul gol:

     O cană mare cu o infuzie călduță de cimbru fără zahăr.

    La micul dejun:

     Un pahar mare cu sucul unui fruct semiacid. Cele mai indicate sunt strugurii, coacăzele, murea și zmeura.

    Gustare:

     Un pahar mare cu sucul unui fruct semiacid, de preferat același care a fost consumat la micul dejun.

    Prânz:

     Un pahar mare cu suc proaspăt de legume de toamnă: gulii, țelină, varză sau morcovi. Adăugați puțină apă minerală. Beți cu înghițituri mici, mestecând sucul ca și cum ar fi un aliment solid și nu adăugați sub nicio formă zahăr. Nu amestecați mai mult de 2 sau 3 legume și beți în fiecare zi alt amestec.

    Gustare:

     Un pahar mare cu sucul unui fruct semiacid de toamnă cu puțină apă minerală, fără adaos de zahăr.

    Cină:

     La fel ca la masa de prânz.

     

    3. Pentru remineralizarea organismului: monodietă cu piersici

     Durata: 4 săptămâni, câte o zi pe săptămână.

    Pe stomacul gol:

     Un pahar mare cu suc de piersici.

    Micul dejun:

     4 sau 5 piersici coapte și zemoase.

    Gustare:

     Deliciu cu piersici: 2 piersici, 1 lingură de zahăr din trestie sau zahăr de cocos și ½ pahar de apă.

    Prânz:

     Un pahar cu deliciu cu piersici, 4 sau 5 piersici coapte; mestecați-le încet, cu înghițituri mici.

    Gustare:

     Un pahar mare cu suc de piersici.

    Cină:

     Un pahar cu deliciu cu piersici, 4 sau 5 piersici coapte.

     Între mese beți un litru de infuzie de cimbru, repartizată de-a lungul zilei și fără adaos de zahăr sau îndulcitor.

     

    4. Cura cu suc de morcovi

    Durata: o lună

     Consumați un pahar mare cu suc de morcovi, pe stomacul gol, la micul dejun sau la cină, în funcție de preferințe.

     

    5. Pentru energizare și vitalitate: cura cu castane

     Durata: Timp de 4 săptămâni, 1 zi pe săptămână, de preferat aceeași.

    Micul dejun:

     Cremă de castane 250 grame.

    Prânz:

     400 sau 500 grame de castane cu fenicul.

    Cină:

     Legume verzi de toamnă: 1/3 crude, 2/3 gătite ușor la aburi.

     În timpul zilei, consumați un litru și jumătate de apă minerală, între mese.

    Cremă de castane:

     Rețeta: Fierbeți 500 grame de de castane în coajă în 2 litri de apă timp de 45 minute. Apoi lăsați-le să se răcească și crățați-le cu un cuțit mic cu vârful ascuțit. Cu ajutorul unui blender, transformați miezul de castane într-un piure fin. Adăugați 3 linguri de extract pur de vanilie și amestecați bine.

    Castane cu fenicul:

     Fierbeți în 2 litri de apă 500 grame de castane în coajă. Adăugați o lingură de semințe de fenicul, lăsați să fiarbă la foc mic timp de o oră.

     

    6. Cura cu nuci

     Durata: 15 zile

    Pe stomacul gol:

     Consumați un pahar mare cu un amestec de nuci și luați micul dejun după 30 minute.

    La micul dejun:

     Consumați miezul de la 10 nuci.

    După-masa:

     Consumați miezul de la 10 nuci. Este indicat să mestecați bine nucile pentru a facilita digestia.

    7. Cura cu suc de mere

     Durata: 1 lună

    Pe stomacul gol:

     Beți încet un pahar mare cu suc proaspăt stors de mere.

     

    8. Cura cu orez

     Durata: 10 zile

     Se consumă doar orez integral gătit, de-a lungul întregii zile, împărțit la orele obișnuite ale meselor. Între mese se bea apă minerală, între un litru și un litru jumătate zilnic, de preferință între mese.

     Variantă pentru cura cu orez:

     Se consumă orez integral gătit timp de 3 sau 4 zile consecutive, iar la sfârșitul săptămânii se adoptă o alimentație vegetariană.

     

    9. Cura cu struguri

    Durata: 10 zile

     Durata ideală a acestei cure este de 10 zile fără întrerupere, cu toate că se poate realiza și în modul următor:

    Timp de trei săptămâni:

     Luni, marți, miercuri, joi: cura cu struguri

     Vineri, sâmbătă, duminică: alimentație hipotoxică

    Timp de patru săptămâni:

     Luni, marți, miercuri: cura cu struguri

     Joi, vineri, sâmbătă, duminică: alimentație hipotoxică

    Timp de șase săptămâni:

     Sâmbătă, duminică: cura cu struguri

     Luni, marți, miercuri, joi, vineri: alimentație hipotoxică

    Meniu tip (pentru cura cu struguri)

    Pe stomacul gol:

     250 ml de suc de struguri negri, obținut proaspăt, fără adaos de zahăr.

    Micul dejun:

     Un ciorchine de struguri albi.

    Gustare:

     Un ciorchine de struguri negri.

    Prânz:

     Suc de struguri albi și un ciorchine de struguri negri.

    Gustare:

     Struguri albi.

    Cină:

     Suc de struguri negri și un ciorchine de struguri albi.

    În timpul curei:

     - 250 cl. de suc de struguri, obținut proaspăt, fără adaos de zahăr (pe stomacul gol ).

    În zilele de după cură:

     - 250 cl. suc de struguri, obținut proaspăt, fără adaos de zahăr.

     Timp de 30 zile după cură:

     - Întăriți efectele benefice ale strugurilor consumând câte un pahar mare cu suc proaspăt de struguri, pe stomacul gol, cu 20 minute înainte de micul dejun obișnuit.


    Dieta Okinawa: sănăta…

    Ce este dieta Okinawa?  Între dieta mediteraneană, dieta ketogenică și o serie de alte planuri de dietă pentru a pierde în greutate, nu lip...

    Mai mult

    Dieta crudivoră și vi…

    Un caz de vindecare a cancerului cu ajutorul dietei crudivore  Când doamna Rubi Lathon, de profesie inginer, a fost diagnosticată cu cancer...

    Mai mult

    Suc alcalinizant, ant…

    Proprietățile antiinflamatorii, alcalinizante, antioxidante și anticancer ale acestui suc  Acest suc alcalinizant este o băutură energiza...

    Mai mult

    6 cure și diete de ia…

    Cure și diete recomandate în sezonul rece  În timpul sezonului rece, este foarte indicat să urmăm unele cure și diete care au rolul de a vi...

    Mai mult

    Meniu de alimente alc…

    Recomandări cheie pentru un meniu alcalin  Tot mai multe persoane devin conștiente de importanța echilibrului alcalin-acid din sânge ...

    Mai mult

    Dieta recomandată în …

    Alimentația și tratamentele convenționale ale cancerului  În timpul procesului de chimioterapie în lupta contra cancerului, corpul suferă...

    Mai mult

    Diete și cure de prim…

    Despre necesitatea purificării de primăvară  Odată cu venirea primăverii, organismul uman are nevoie să iasă din starea de „hibernare” sp...

    Mai mult

    Detoxifiere de zahăr …

       În acest articol vă oferim instrucțiuni detaliate pentru eliminarea zahărului din corp în doar 10 zile. Zahărul este periculos pentru s...

    Mai mult

    Dieta Budwig contra c…

     Variații și alternative la dieta originală Budwig  Protocolul sau Dieta Budwig are multe variații și alternative. Vă prezentăm în continua...

    Mai mult

    Dieta Budwig contra c…

    Dieta Budwig luptă împotriva cancerului  Unul dintre principalii experți în grăsimi și uleiuri vegetale din anii '50, Dr. Johanna Budwig, a...

    Mai mult

    Cum se elimină nicoti…

    Tutunul, un factor de risc pentru cancer  Tutunul și periculoasele substanțe chimice care îl compun sunt una dintre principalele cauz...

    Mai mult

    Beneficiile dietei on…

    Beneficiile dietei oncologice  Multe persoane consideră că odată ce au fost diagnosticate cu cancer nu mai e nimic de făcut și că unicele t...

    Mai mult

    Cure și diete de toam…

    Cure și diete de toamnă  În fiecare anotimp este indicat să urmăm anumite cure și diete specifice care au ca rol fie întărirea sistemului i...

    Mai mult

    Terapia Gerson - trat…

    De ce apare cancerul?  În prezent se cunoaște că există o legătură strânsă între alimentele pe care le consumăm și riscul apariției cance...

    Mai mult

    Dieta ketogenică poat…

    Ce este dieta ketogenică?  Pentru unii dieteticieni, dieta ketogenică reprezintă un tratament alternativ contra cancerului, prin eliminarea...

    Mai mult

    Dieta mediteraneană p…

    Dieta mediteraneană și beneficiile sale  În prezent, tot mai multe studii medicale au confirmat faptul că alimentația sănătoasă este o chei...

    Mai mult

    Postul cu apă reduce …

    Postul cu apă – reduce efectele negative ale chimioterapiei  Postul cu apă reduce efectele negative ale chimioterapiei, aceasta este conclu...

    Mai mult

    Postul cu apă – o uim…

    Postul cu apă – o uimitoare metodă terapeutică  Condițiile vieții moderne, cu tot ceea ce implica ea, provoacă o serie de boli care au prim...

    Mai mult