Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

  Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Vindecarea emoțională

  Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică

  Tratamentul cancerului, în continua evoluție, necesită o abordare multidisciplinară unde psiho-oncologia joacă un rol esențial. Această disciplină contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor lor, oferind suport în gestionarea emoțiilor legate de diagnosticul de cancer.

  Legătura dintre stresul emoțional și cancer

  Stresul emoțional și cancerul Oamenii de știință au descoperit că stresul emoțional de zi cu zi poate fi un factor declanșator pentru apariția și creșterea tumorilor. Orice tip de traumatism, emoțional sau fizic, poate acționa ca o „cale” între mutațiile canceroase, alăturându-le într-un mix care pune viața umană în pericol.

   Rezultatele cercetărilor de până acum arată că condițiile pentru dezvoltarea bolii pot fi afectate de mediul dumneavoastră emoțional, inclusiv de munca zilnică și de stresul familial. Până acum, oamenii de știință credeau că este necesar să existe mai multe mutații cauzatoare de cancer într-o celulă pentru ca tumorile să crească.

  Care este legătura dintre cancer și stresul cronic?

   Stresul cronic este terenul ideal de reproducere pentru ca organismul să creeze un răspuns inflamator și imunosupresor. Conform cercetătorilor din domeniul imunologiei tumorale, s-a constatat că cancerul apare dintr-un proces inflamator cronic.

   Depresia și stresul cronic, poate chiar fără să ne dăm seama, ne expun riscului de a crea un mediu pro-inflamator care poate duce la cancer. Asocierea dintre stres și cancer este foarte actuală. Pentru a putea discuta acest lucru, trebuie să ne fie clare trei ipoteze de bază:

  Ce este vizualizarea?

  Cercetările recente au arătat că procesul de vizualizare vă poate spori în mod semnificativ sănătatea, iar acest lucru nu este întâmplător. Meditația focalizată vă poate schimba efectiv undele cerebrale, iar acest lucru poate avea un efect asupra sistemului imunitar, a răspunsurilor la stres și multe alte beneficii pentru sănătate.

   Vizualizarea este uneori denumită imagini ghidate sau imagini mentale. La un nivel foarte de bază, este o tehnică a minții în care o persoană creează o imagine specifică a unui eveniment viitor.

  Efectele pe termen lung ale traumelor emoționale

  Traumele emoționale și apariția cancerului

   Războiul, dezastrele naturale, pierderea unei persoane iubite, abuzul domestic, problemele financiare, diagnosticul de cancer, evenimentele tragice din copilărie: toate acestea și multe alte situații pot provoca traume emoționale. Acestea pot determina chiar, de asemenea, unele tulburări psihologice diagnosticate din punct de vedere medical, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic (TSPT). Traumele emoționale, dacă sunt lăsate nerezolvate, pot contribui la apariția cancerului? Răspunsul, conform celor mai recente cercetări despre stres, emoții și cancer ... este un da fără echivoc!

  Ce este carcinofobia?

  Carcinofobia: simptome, cauze și tratament Ideea dezvoltării cancerului poate deveni o obsesie care afectează calitatea vieții. Deși, în prezent, prima cauză a decesului la adulți reprezintă probleme legate de inimă, teama de a dezvolta orice tip de cancer este mult mai răspândită în întreaga populație.
  Unul dintre motivele principale ale fobiei de boala canceroasă este în mod inevitabil asociat cu o imagine a suferinței și a durerii. Acest fapt a dus la dezvoltarea unui soi de fobie specifică cunoscută sub numele de: carcinofobie.

   În cazul specific al carcinofobiei, aceasta face parte din tulburările de anxietate și implică o teamă excesivă, irațională și necontrolabilă de a dezvolta sau de a suferi de un tip de cancer.
   Această teamă de a dezvolta o boală de tip carcinogenă poate fi considerată ca un tip specific de ipohondrie, în care singurele afecțiuni de care o persoană se teme sunt cele care se caracterizează prin apariția tumorilor sau a carcinoamelor.