Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Vindecarea emoțională

Stresul cronic poate produce cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Care este legătura dintre cancer și stresul cronic?

 Stresul cronic este terenul ideal de reproducere pentru ca organismul să creeze un răspuns inflamator și imunosupresor. Conform cercetătorilor din domeniul imunologiei tumorale, s-a constatat că cancerul apare dintr-un proces inflamator cronic.

 Depresia și stresul cronic, poate chiar fără să ne dăm seama, ne expun riscului de a crea un mediu pro-inflamator care poate duce la cancer. Asocierea dintre stres și cancer este foarte actuală. Pentru a putea discuta acest lucru, trebuie să ne fie clare trei ipoteze de bază:

Vizualizarea și vindecarea cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este vizualizarea?

Cercetările recente au arătat că procesul de vizualizare vă poate spori în mod semnificativ sănătatea, iar acest lucru nu este întâmplător. Meditația focalizată vă poate schimba efectiv undele cerebrale, iar acest lucru poate avea un efect asupra sistemului imunitar, a răspunsurilor la stres și multe alte beneficii pentru sănătate.

 Vizualizarea este uneori denumită imagini ghidate sau imagini mentale. La un nivel foarte de bază, este o tehnică a minții în care o persoană creează o imagine specifică a unui eveniment viitor.

Traumele emoționale și apariția cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Efectele pe termen lung ale traumelor emoționale

Traumele emoționale și apariția cancerului

 Războiul, dezastrele naturale, pierderea unei persoane iubite, abuzul domestic, problemele financiare, diagnosticul de cancer, evenimentele tragice din copilărie: toate acestea și multe alte situații pot provoca traume emoționale. Acestea pot determina chiar, de asemenea, unele tulburări psihologice diagnosticate din punct de vedere medical, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic (TSPT). Traumele emoționale, dacă sunt lăsate nerezolvate, pot contribui la apariția cancerului? Răspunsul, conform celor mai recente cercetări despre stres, emoții și cancer ... este un da fără echivoc!

Carcinofobia: simptome, cauze și tratament

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este carcinofobia?

Carcinofobia: simptome, cauze și tratament Ideea dezvoltării cancerului poate deveni o obsesie care afectează calitatea vieții. Deși, în prezent, prima cauză a decesului la adulți reprezintă probleme legate de inimă, teama de a dezvolta orice tip de cancer este mult mai răspândită în întreaga populație.
Unul dintre motivele principale ale fobiei de boala canceroasă este în mod inevitabil asociat cu o imagine a suferinței și a durerii. Acest fapt a dus la dezvoltarea unui soi de fobie specifică cunoscută sub numele de: carcinofobie.

 În cazul specific al carcinofobiei, aceasta face parte din tulburările de anxietate și implică o teamă excesivă, irațională și necontrolabilă de a dezvolta sau de a suferi de un tip de cancer.
 Această teamă de a dezvolta o boală de tip carcinogenă poate fi considerată ca un tip specific de ipohondrie, în care singurele afecțiuni de care o persoană se teme sunt cele care se caracterizează prin apariția tumorilor sau a carcinoamelor.

Despre efectul Nocebo și cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este efectul Nocebo?

Despre efectul Nocebo și cancer Efectul Nocebo constă în a suferi o serie de efecte adverse ca rezultat al așteptărilor negative care ne fac să credem că un medicament, un remediu sau o terapie nu va funcționa sau chiar ne va dăuna. Cu toții am auzit de „efectul Placebo“, care se referă la un mecanism psihologic prin care suntem capabili să simțim ușurarea sau ameliorarea unei tulburări, simptom sau durere, atunci când am luat un remediu Placebo, o substanță inofensivă, care de fapt nu are nicio proprietate care să ne permită să rezolvăm problema care ne afectează, crezând că este un medicament.

Meditația reduce stresul și combate cancerul

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este și cum ne afectează stresul?

Meditația reduce stresul și combate cancerul Știința avansează tot mai mult în cercetările legate de cancer. Recent, au fost publicate rezultatele mai multor studii care au demonstrat că stresul afectează în mod direct apariția metastazelor. Când o persoană primește vestea că suferă de această boală, ea provoacă o preocupare atât de mare încât duce la un proces mental care generează o mare încărcătură de stres emoțional. Stresul este o sursă majoră de probleme fizice și psihologice, împotriva căruia oamenii de știință încearcă să lupte din toate domeniile posibile.

 Atunci când ne simțim sub presiune psihică, emoțională sau fizică, stresul se declanșează. Acesta este de fapt un mecanism fiziologic care apare atunci când o persoană percepe o situație ca fiind un pericol și care necesită mobilizarea resurselor sale fizice sau mentale pentru a-i face față.

Stresul emoțional și riscul de cancer mamar

Scris de Ayurvedic Medica

Cum poate stresul emoțional să crească riscul de cancer de sân?

Stresul emoțional și riscul de cancer mamar Multe persoane, dar mai ales femeile se confruntă adeseori cu sentimente de neglijare, furie, rănire, pierdere, ură, resentimente sau durere. Totuși aceste neplăcute stări emoționale, într-un cuvânt stresul emoțional, sunt de asemenea, implicate în dezvoltarea și progresul cancerului de sân. Medicina modernă atribuie dezvoltarea cancerului schimbărilor din ADN care reduc sau elimină controlul normal al creșterii celulare și a morții celulelor programate.

 În prezent, un număr tot mai mare de oameni este dispus să accepte faptul că toxinele din mediu, virușii și expunerea la radiații sunt implicate în dezvoltarea cancerului. Cercetările occidentale susțin chiar ideea că depresia poate afecta funcția sistemului imunitar - prima linie de apărare împotriva cancerului. Cu toate acestea, rareori stresul emoțional a fost considerat deosebit de relevant pentru procesul cancerului de către medicina

8 obiceiuri benefice împotriva cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Cercetări despre remisia spontană a cancerului

8 obiceiuri benefice împotriva cancerului Până în prezent, mai mult de 1.000 de studii medicale au documentat pacienți cu cancer care au prezentat o regresie spontană a tumorilor.

 Remisia spontană a cancerului a fost înregistrată în cazuri de melanom malign (un tip de cancer de piele), adenocarcinomul renal, limfomul non-Hodgkin (un tip de cancer care provine din limfocite), anumite tipuri de cancer de sânge și neuroblastom la copii (cancer cerebral). Se pare că remisia este încă mult mai frecventă în cazul cancerului de sân, unde un caz din cinci ar putea evolua spre remisie spontană fără tratament, potrivit unui studiu publicat în anul 2015.

Cancerul și factorii emoționali

Scris de Ayurvedic Medica

Cancerul și emoțiile

Cancerul și factorii emoționali Dezvoltarea cancerului depinde de mulți factori: celulari, genetici, ambientali și nu în ultimul rând, emoționali. O dată ce această boală s-a declanșat, emoțiile joacă un rol important, deoarece ele fac parte din modul în care se înfruntă conflictele interioare, din relaționarea cu propria ființă și cu persoanele din jur.

 Emoțiile negative — precum teama, tristețea, reprimarea sentimentelor, mânia, ranchiuna sau chiar ura - pot reduce calitatea de viață a pacientului, mai ales dacă sunt însoțite de tratamentele clasice precum chimioterapia sau radioterapia. Ceea ce corpul experimentează în timpul acestor tratamente precum oboseala, pierderea părului, tulburările stomacale, anxietatea pot afecta fără îndoială starea emoțională a pacientului. Așa cum se știe, durerea fizică are o consecință directă asupra emoțiilor și a stării de dispoziție.

 Caracterul îngrijorător al cancerului afectează pacientul, iar uneori chiar poate să provoace profunde tulburări psihologice. Diagnosticul de cancer are un impact foarte puternic asupra majorității pacienților, care din acel moment, trebuie să învețe să trăiască cu posibilitatea unui deznodământ apăsător.

Stresul emoțional cronic poate declanșa cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Legătura dintre inflamație, sistemul nervos și tumorile maligne

Stresul emoțional cronic poate declanșa cancer Doctor Pere Gascon (născut în Barcelona în 1949), este unul dintre cei mai buni reprezentanți internaționali în domeniul cercetării medicale care relaționează sistemul nervos –neuronii și creierul– cu apariția cancerului. Doctor Gascon lucrează în cadrul secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic din Barcelona, a cărui responsabil este din anul 2015.

 Vă prezentăm în acest articol un interviu realizat recent de către o publicație spaniolă cu medicul oncolog Pere Gascon privind legătura care există între stresul cronic și dezvoltarea cancerului.

Influența minții asupra bolilor

Scris de Ayurvedic Medica

Despre puterea minții și vindecarea bolilor

 Mintea noastră, mai ales dacă este antrenată, ne poate ajuta foarte mult să avem o stare foarte bună de sănătate sau să ne însănătoșim dacă suntem bolnavi. Există multe relatări despre diverse persoane care datorită atitudinii lor pozitive și optimiste s-au vindecat de o anumită boală sau chiar de cancer.

 În general, în cazul oricărei boli, medicii ne recomandă să avem o atitudine și o mentalitate pozitivă, deoarece astfel sistemul nostru imunitar se protejează mult mai bine, inclusiv în cazul cancerului.

 Modul în care gândim, simțim și acționăm influențează în mod direct apariția anumitor boli sau suferințe psiho-emoționale. Astfel, gândurile și emoțiile noastre pot fi o armă cu dublu tăiș, deoarece ne pot ajuta fie să ne vindecăm sau să ne păstrăm o stare bună de sănătate, fie dacă acestea sunt negative, ne pot aduce boli și suferințe.

Vindecarea emoțională și uleiurile esențiale

Scris de Ayurvedic Medica

Un remediu eficient contra stresului

Vindecarea emoțională și uleiurile esențiale

 În acest articol vă vom arăta, pas cu pas, cum se prepară un remediu natural care ajută la redobândirea calmului și a bunăstării emoționale. În plus, acest remediu este foarte practic, deoarece prepararea sa este foarte simplă și poate fi utilizat în casă oricând, mai ales în momentele de urgență.

Stresul și emoțiile negative – inamici ai sănătății

Scris de Ayurvedic Medica

Ce sunt emoțiile și ce funcții au?

Stresul și emoțiile negative – inamici ai sănătății Emoțiile sunt reacții psihofiziologice pe care cu toții le experimentăm zilnic, cu toate că nu suntem întotdeauna conștienți de acestea. Emoțiile pot avea un caracter universal si sunt destul de independente de cultură și generează schimbări ale experienței afective, ale activării fiziologice și în atitudinea noastră.

 Emoțiile puternice apar în cazul unor situații relevante care implică pericol, amenințare, pierdere, succes, noutate sau surpriză…și ne pregătesc pentru a putea oferi un răspuns adaptativ la această situație. De-a lungul evoluției noastre ca specie, datorită emoțiilor am putut să răspundem rapid la acei stimuli care amenințau integritatea noastră fizică sau psihologică, garantându-ne supraviețuirea.

Vindecarea prin iubire (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Interviu cu dr. Leonard Laskow – continuare

Vindecarea prin iubire (II)

 În cartea sa intitulată Healing with love (Iubire tămăduitoare), dr. Laskow ne prezintă, pas cu pas, un program medical practic care ne arată cum putem să ne activăm puterea vindecătoare a întregii ființe pentru a ne vindeca pe noi și pe ceilalți. În această carte, dr. Laskow descrie puterea de vindecare a iubirii, a unității și a întregimii.

 Vă prezentăm în acest articol partea a doua a unui interviu realizat cu dr. Leonard Laskow pentru o publicație franceză.

Vindecarea prin iubire (I)

Scris de Ayurvedic Medica

 

Interviu cu dr. Leonard Laskow – partea I

Vindecarea prin iubire (I) Având la bază douăzeci și cinci de ani de carieră medicală, dr. Leonard Laskow și-a dezvoltat în timp un simț al modului în care boala poate fi tratată, în mod eficient, pe cale medicală. În viziunea sa, medicul nu face decât să trateze, însă adevărata vindecare o realizează Natura, deoarece impulsul natural al vieții este de a se autovindeca, de a redeveni un întreg.

 În cartea sa intitulată Healing with love (Iubire tămăduitoare), dr. Laskow ne prezintă, pas cu pas, un program medical practic care ne arată cum putem să ne activăm puterea vindecătoare a întregii ființe pentru a ne vindeca pe noi și pe ceilalți. În această carte, dr. Laskow descrie puterea de vindecare a iubirii, a unității și a întregimii.