Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Vindecarea emoțională

Traumele emoționale și apariția cancerului

Scris de Ayurvedic Medica

Efectele pe termen lung ale traumelor emoționale

Traumele emoționale și apariția cancerului

 Războiul, dezastrele naturale, pierderea unei persoane iubite, abuzul domestic, problemele financiare, diagnosticul de cancer, evenimentele tragice din copilărie: toate acestea și multe alte situații pot provoca traume emoționale. Acestea pot determina chiar, de asemenea, unele tulburări psihologice diagnosticate din punct de vedere medical, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic (TSPT). Traumele emoționale, dacă sunt lăsate nerezolvate, pot contribui la apariția cancerului? Răspunsul, conform celor mai recente cercetări despre stres, emoții și cancer ... este un da fără echivoc!

 Potrivit Asociației Americane de Psihologie, trauma este "răspunsul emoțional pe care cineva îl are la un eveniment extrem de negativ". Răspunsurile în timp ale unor astfel de evenimente (adeseori numite "șocuri emoționale"), cum ar fi pulsul neregulat, amețeli, confuzie, dezorientarea și distragerea atenției, reprezintă o parte normală a răspunsului de apărare denumit de specialiști "luptă sau fugi". Problemele apar, totuși, atunci când efectul unor astfel de evenimente este atât de grav încât ele rămân în amintire mult timp după ce faptele s-au petrecut.

 Următoarele atitudini sau tulburări sunt semne ale faptului că o traumă emoțională v-ar putea afecta în continuare:

 - Evitarea oamenilor, a locurilor și a situațiilor care amintesc de traumele respective;

 - Reapariția spontană sau amintirile dureroase ale evenimentului;

 - Coșmaruri continue și flashback-uri despre eveniment;

 - Stres atunci când se confruntă cu persoane, locuri și situații care reamintesc persoanei respective de evenimentul traumatic;

 - Generalizările sau afirmațiile negative și a da vina pe sine, pe alții sau pe lume (de exemplu, "Eu nu sunt bun", "Toți bărbații sunt de vină", "Lumea este un loc periculos");

 - Sentimente de rușine, groază, furie, vinovăție sau frică;

 - Diminuarea participării la activitățile care interesau înainte persoana respectivă;

 - Înstrăinarea de ceilalți;

 - Incapacitatea de a experimenta emoții pozitive;

 - Comportament auto-distructiv;

 - Hipervigilență sau paranoia;

 - Incapacitatea de a se concentra;

 - Probleme legate de somn;

 - Anxietate;

 - Neputință emoțională;

 - Stare de alertă sau pericol general și/sau iritabilitate;

 - Modificări bruște și/sau extreme ale dispoziției.

 Dacă ați fost diagnosticat medical cu TSPT, dacă ați avut un eveniment traumatic în viața dumneavoastră și nu ați vindecat rana acelei experiențe, este posibil să aveți de-a face cu ramificațiile stresului cronic, care ar putea duce la apariția cancerului.

Cum poate influența stresul cronic apariția cancerului?

 Atunci când trauma emoțională nu se tratează, sistemul de apărare a corpului se află într-o stare constantă de stres sporit. Numeroase studii medicale au asociat stresul cu o funcție imunitară mai scăzută și cu incidența mai mare a bolilor, în general.

 Un raport recent, însă, a analizat rezultatele a aproape o sută de alte studii care au arătat cum sistemul nervos simpatic (SNS) poate încuraja de fapt metastazele atunci când este activat cronic. SNS este sistemul primar implicat în schimbările chimice care apar în timpul comenzii "luptă sau fugi". În situațiile acute SNS devine activ. De îndată ce a trecut un eveniment traumatizant, organismul se întoarce la homeostază în aproximativ o oră. Sub stresul cronic, SNS este "pornit" aproape în permanență. În această stare, mecanismele de stimulare a adrenalinei și a noradrenalinei din cadrul acesteia vor modifica codul genetic. Această modificare genetică poate duce la o serie de procese pro-cancer, cum ar fi următoarele:

 - Activarea răspunsului inflamatoriu;

 - Inhibarea răspunsurilor imunitare;

 - Inhibarea morții celulelor canceroase programate (apoptoza);

 - Reducerea funcției citotoxice a celulelor Natural Killer;

 - Inhibarea reparării ADN-ului;

 - Stimularea angiogenezei (formării de noi vase de sânge) a celulelor canceroase;

 - Activarea "tranziției epitelio-mezenchimale", care este una dintre modalitățile prin care sunt create noi celule stem canceroase.

     4 modalități de a vindeca traumele emoționale și stresul cronic

 Dr. Douglas Brodie, doctor în medicină, este un pionier în înțelegerea legăturii strânse dintre emoții, minte și cancer. După aproape trei decenii de cercetare, el a observat că majoritatea persoanelor diagnosticate cu cancer prezintă trăsături psihologice similare. El numește acest lucru profil de personalitate a cancerului. Printre aceste caracteristici se numără trăirea unui eveniment traumatizant și dăunător emoțional cu aproximativ doi ani înainte de a primi un diagnostic de cancer.

 Alte caracteristici le imită pe cele ale traumelor emoționale pe termen lung menționate mai sus. Câteva dintre acestea sunt tendința de a internaliza emoțiile intense, dificultatea de a stabili apropierea de ceilalți și incapacitatea de a face față în mod adecvat situațiilor stresante. Vestea bună este însă că există zeci de modalități care vă pot ajuta să vindecați rănile de traume emoționale și să reduceți stresul cronic, care poate duce la apariția cancerului. Iată patru dintre acestea:

1. Meditația și vizualizarea

 Radiologul oncolog Dr. Carl Simonton și soția sa, Stephanie, de meserie psiholog, sunt autorii cărții intitulate: Ghid pas cu pas pentru auto-ajutorare și pentru depășirea cancerului pentru pacienți și familiile acestora. Această lucrare a fost probabil una dintre primele care atestă modul în care oamenii își pot influența procesul bolii prin vindecarea emoțiilor lor.

 Printre multiplele modalități pe care le menționează autorii pentru vindecarea traumelor emoționale se numără meditația și vizualizarea. În cartea lor, ei oferă un exemplu despre modului în care meditația și vizualizarea prelungesc viața, îmbunătățesc calitatea vieții și, în unele cazuri, ajută la vindecarea cancerului.

 Cercetările medicale mai recente confirmă ceea ce a scris Simonton la sfârșitul anilor '70. De exemplu, un studiu canadian realizat în anul 2015 a ținut sub observație pacientele care au supraviețuit cancerului de sân și care au meditat în mod frecvent și cele care nu au făcut acest lucru. După trei luni, pacientele care meditaseră prezentat dovezi ale unor telomeri mai lungi decât cei care nu au practicat meditația. Telomerii se află la capătul fiecărui cromozom celular și protejează integritatea informațiilor genetice. Reducerea telomerilor este adesea asociată cu vârsta și bolile, inclusiv a cancerului.

2. Vindecarea rănilor emoționale

 Vindecarea rănilor emoționale profunde prin terapie, hipnoză sau programe specifice poate ajuta la vindecarea efectelor persistente ale traumei emoționale, mai ales dacă aceasta a avut loc în timpul copilăriei. Experiențele pe care le-ați avut pe parcursul anilor din copilărie, indiferent dacă au fost pozitive sau negative, au format modul în care acum interacționați cu lumea exterioară ca adult.

 Aceste sisteme de credință pot fi schimbate, dar numai prin lucrul la nivelul subconștient, unde s-au format în primul rând. "Terapia prin conversație" poate fi utilă pentru înțelegerea dinamicii evenimentului și pentru încălcarea tipurilor de comportament nesănătoase atunci când este combinată cu alte modalități, cum ar fi vizualizarea. Programe precum Metoda Silva pot accelera acest proces de vindecare.

3. EFT

 Noul pionier al Fizicii, Bruce Lipton, autor al Biologiei credinței, consideră că tehnica de eliberare emoțională (EFT) sau Meridian Tapping se încadrează în categoria "super-învățării". Aceasta se datorează faptului că EFT reprogramează vechile credințe negative, acționând asupra nivelul kinesteziei (capacitatea de a percepe mișcarea diferitelor părți ale corpului, prin atingerea punctelor de acupresură și afirmațiile verbale pentru rezultate foarte rapide. EFT este ideal ca un supliment la alte modalități de vindecare emoțională și ajută la scăderea rapidă a nivelului de anxietate și stres.

4. Exercițiile fizice

 Există o legătură directă între exercițiile fizice regulate și reglarea hormonilor de stres. Numeroase studii medicale au arătat că, atunci când animalele de laborator sunt stresate în mod repetat și nu li se permite o activitate fizică, apar diverse boli. În schimb, atunci când animalele pot avea o activitate ieșire fizică pentru a elibera stresul, totuși, lezarea corpului lor este minimă.

 Studiile au confirmat, de asemenea, că indivizii care merg pe jos și/sau aleargă în mod regulat sunt mai flexibili în sistemele lor de credință, manifestă o mai mare acceptare de sine, încredere în sine și responsabilitate și sunt mai puțin predispuși la depresie și anxietate.

 Indiferent de modalitatea pe care o utilizați pentru vindecarea traumelor, rețineți că cel mai bun mod de acțiune ar trebui să includă practici pe care le puteți încorpora în rutina dumneavoastră obișnuită - de preferință zilnic. Abilitatea de a permite emoțiilor să curgă pur și simplu prin ființa voastră, în loc de a le reține sau ascunde, este asemănătoare cu un "mușchi" care trebuie să fie lucrat în fiecare zi pentru a deveni puternic. Ar putea dura puțin timp pentru a vedea rezultatele muncii voastre interioare, însă acestea vor apărea cu siguranță odată ce ați început un proces de vindecare. Iar când veți face acest lucru, vă veți da seama că starea generală a vieții și sănătatea s-au schimbat remarcabil spre bine.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din vindecarea emoțională

Stresul emoțional și canc…

Legătura dintre stresul emoțional și cancer  Oamenii de știință au descoperit că stresul emoțional de zi cu zi poate fi un factor declanșat...

Mai mult

Stresul cronic poate prod…

Care este legătura dintre cancer și stresul cronic?  Stresul cronic este terenul ideal de reproducere pentru ca organismul să creeze un răs...

Mai mult

Vizualizarea și vindecare…

Ce este vizualizarea? Cercetările recente au arătat că procesul de vizualizare vă poate spori în mod semnificativ sănătatea, iar acest luc...

Mai mult

Traumele emoționale și ap…

Efectele pe termen lung ale traumelor emoționale  Războiul, dezastrele naturale, pierderea unei persoane iubite, abuzul domestic, problem...

Mai mult

Carcinofobia: simptome, c…

Ce este carcinofobia?  Ideea dezvoltării cancerului poate deveni o obsesie care afectează calitatea vieții. Deși, în prezent, prima cauză a...

Mai mult

Despre efectul Nocebo și …

Ce este efectul Nocebo?  Efectul Nocebo constă în a suferi o serie de efecte adverse ca rezultat al așteptărilor negative care ne fac să cr...

Mai mult

Meditația reduce stresul …

Ce este și cum ne afectează stresul?  Știința avansează tot mai mult în cercetările legate de cancer. Recent, au fost publicate rezultatele...

Mai mult

Stresul emoțional și risc…

Cum poate stresul emoțional să crească riscul de cancer de sân?  Multe persoane, dar mai ales femeile se confruntă adeseori cu sentimente d...

Mai mult

8 obiceiuri benefice împo…

Cercetări despre remisia spontană a cancerului  Până în prezent, mai mult de 1.000 de studii medicale au documentat pacienți cu cancer care...

Mai mult

Cancerul și factorii emoț…

Cancerul și emoțiile  Dezvoltarea cancerului depinde de mulți factori: celulari, genetici, ambientali și nu în ultimul rând, emoționali. O ...

Mai mult

Stresul emoțional cronic …

Legătura dintre inflamație, sistemul nervos și tumorile maligne  Doctor Pere Gascon (născut în Barcelona în 1949), este unul dintre cei mai...

Mai mult

Influența minții asupra b…

Despre puterea minții și vindecarea bolilor  Mintea noastră, mai ales dacă este antrenată, ne poate ajuta foarte mult să avem o stare...

Mai mult

Vindecarea emoțională și …

Un remediu eficient contra stresului  În acest articol vă vom arăta, pas cu pas, cum se prepară un remediu natural care ajută la redobând...

Mai mult

Stresul și emoțiile negat…

Ce sunt emoțiile și ce funcții au?  Emoțiile sunt reacții psihofiziologice pe care cu toții le experimentăm zilnic, cu toate că nu suntem î...

Mai mult

Vindecarea prin iubire (I…

Interviu cu dr. Leonard Laskow – continuare  În cartea sa intitulată Healing with love (Iubire tămăduitoare), dr. Laskow ne prezintă, pas...

Mai mult

Vindecarea prin iubire (I…

  Interviu cu dr. Leonard Laskow – partea I  Având la bază douăzeci și cinci de ani de carieră medicală, dr. Leonard Laskow și-a dezvoltat...

Mai mult

Cum se canalizează mânia …

Mânia este o emoție extremă  Doamna Claudia De Angelis, licențiată în psihologie, specialistă în terapie sistemică și meditație și Julia Ec...

Mai mult

Impactul stărilor emoțion…

Impactul stărilor emoționale asupra sănătății  Emoțiile umane - atât cele pozitive, cât și cele negative - au un rol fundamental în viața...

Mai mult

Vindecarea integrală: arm…

Cum să armonizăm corpul cu mintea și emoțiile?  Interviu cu Dr. Eugenio Zampini, specialist în acupunctură  Este important să învățăm să r...

Mai mult

Legătura dintre stres și …

Legătura dintre stres și cancer  Iată în continuare un articol foarte interesant publicat de către Dr. Paul J. Rosch, Președintele Institut...

Mai mult

Emoțiile și cancerul: cal…

Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze în această lume care sunt atât de temut precum “...

Mai mult

Emoțiile și cancerul - mi…

În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura dintre cancer și stres. Povestea mea  Mă numesc Odile Ferna...

Mai mult