Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Vindecarea emoțională

Despre efectul Nocebo și cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Ce este efectul Nocebo?

Despre efectul Nocebo și cancer Efectul Nocebo constă în a suferi o serie de efecte adverse ca rezultat al așteptărilor negative care ne fac să credem că un medicament, un remediu sau o terapie nu va funcționa sau chiar ne va dăuna. Cu toții am auzit de „efectul Placebo“, care se referă la un mecanism psihologic prin care suntem capabili să simțim ușurarea sau ameliorarea unei tulburări, simptom sau durere, atunci când am luat un remediu Placebo, o substanță inofensivă, care de fapt nu are nicio proprietate care să ne permită să rezolvăm problema care ne afectează, crezând că este un medicament.

 Efectul Placebo constă în faptul de a crede că vom experimenta o îmbunătățire care are un efect benefic. Care ar putea fi, prin urmare, efectul Nocebo? Numele său ne oferă deja un indiciu și este tocmai experiența contrară celei oferite de "efectul Placebo"; mai exact „efectul Nocebo“ este o serii de efecte adverse, ca urmare a unor așteptări negative pe care le avem despre un medicament, remediu, terapie, și chiar și un placebo, și care ne face să credem că acestea nu vor funcționa sau vor fi în detrimentul sănătății noastre. Frica de o boală sau de tratamentul acesteia poate agrava atât simptomele bolii, cât și efectele secundare ale terapiei în sine.

 Așteptările pacienților, ceea ce se așteaptă să se întâmple, joacă, prin urmare, un rol fundamental în apariția "efectului Placebo" sau a efectului "Nocebo". Astfel, un studiu realizat de un grup de neurologi de la Universitatea din Michigan din Statele Unite, a arătat că atunci când o persoană crede că medicamentul pe care îl va lua va fi eficient activează în creier o regiune relaționată cu capacitatea de a experimenta un beneficiu sau o recompensă și apoi secretă dopamina, o substanță care are un efect analgezic.

 Pe partea opusă, neurologul german Magnus Heier, care studiază influența omului inconștient și care este autorul unei cărți despre „efectul Nocebo“, explică faptul că teama de o boală sau de tratamentele care trebuie efectuate pot agrava simptomele patologiei și efectele secundare ale terapiilor. Acest lucru se bazează pe faptul că frica este o sursă de stres, iar acesta la rândul său, poate slăbi sistemul imunitar, făcându-ne mai vulnerabili la viruși și bacterii și mai sensibili la durere.

Efectul Nocebo și fibromialgia

 Fibromialgia, o boală caracterizată de durere cronică, pe scară largă, de asemenea, de multe ori însoțită de oboseală intensă, tulburări de somn, dureri de cap, greață sau depresie, printre alte simptome, este una dintre patologiile în măsură să confirme efectul "Nocebo". Potrivit specialiștilor, pacienții cu fibromialgie suferă mai multe efecte adverse la diverse medicamente decât alți pacienți, iar atunci când sunt tratați cu Placebo -o substanță inofensivă- numărul pacienților care renunță din cauza efectelor adverse, este, de asemenea, dublu în acest caz.

 Dacă cunoașterea posibilelor efecte negative ale unui medicament sau tratament poate induce o reacție adversă, datorită influenței minții asupra restului corpului, acest lucru ar putea reprezenta o problemă de etică pentru profesioniștii din domeniul medical, pentru că în cazul în care cunoștințele despre potențialul manifestării unei boli sau despre efectele secundare pe care le-ar putea avea un tratament, declanșează efectul "Nocebo".

Despre legătura dintre cancer și efectul Nocebo

 Sayer Ji este fondatorul site-ului GreenMedInfo.com, lider mondial în materie de acces deschis, bazat pe dovezi, care sprijină modalitățile de sănătate naturale și integrative. GreenMedInfo.com a început în 2008, cu viziunea lui Sayer Ji, de a oferi o resursă în care consumatorii și profesioniștii din domeniul sănătății ar putea accesa date clinice bazate pe dovezi, fără complexitatea căutării și navigării în mai multe instituții de sănătate. Sayer se află, de asemenea, în comitetul director al Coaliției Globale fără OMG și este un membru al consiliului Federației Americane Naționale de Sănătate. Vă prezentăm în continuare un interviu cu Sayer Ji despre efectul Nocebo și cancer pentru revista The Truth about Cancer (Adevărul despre cancer).

 Reporter: De-a lungul cercetărilor noastre pentru seria noastră de documentare, Adevărul despre cancer am auzit despre importanța speranței și o setare pozitivă a minții. De aceea, misiunea noastră este să oferim speranță pacienților și să le spunem că cancerul nu este o sentință de moarte. Prietenul nostru, Sayer Ji, care apare în seria de documentare, vorbește despre această stare negativă cunoscută sub numele de efectul Nocebo. La fel ca efectul Placebo, care determină rezultate pozitive în cazul persoanelor care cred că iau medicamente, efectul Nocebo apare atunci când pacienții cărora li se spune că vor muri, de fapt, chiar ajung să moară. Mulți pacienți li s-a spus că mai au 6, 9 sau 12 luni de trăit. Aceste emoții negative și lipsa de speranță pot determina moartea pacienților, chiar dacă autopsiile arată că cancerul nu a fost cauza decesului. Sayer Ji vorbește-ne te rog despre legătura dintre credință, emoții și cancer.

 Sayer Ji: Acesta este unul dintre cele mai puternice studii ale timpului nostru publicat în New England Journal of Medicine cu doar trei ani în urmă, care s-a arătat pe baza unui grup uriaș de suedezi - vorbim despre 500 000 de persoane incluse în studiu. Când acestor persoane li s-au dat rezultatele testului lor pentru cancer (fiind vorba despre diferite tipuri de cancer) și li s-a spus că sunt pozitive, ceea ce s-a întâmplat a fost faptul că, după o săptămână de la acest diagnostic, aceste persoane au avut un risc de deces cu până la 26,9 ori mai mare din cauza afecțiunilor cardiovasculare.

 Reporter: Doar de la diagnostic! Doar din cauza efectului emoțional și mental!

 Sayer Ji: Exact. Nu există nici o modalitate de a ști dacă este vorba despre un diagnostic precis, deoarece, din nou, avem o mulțime de supra-diagnoze a leziunilor care sunt benigne fiind identificate în principiu ca și cancer atunci când nu sunt. Deci, este la fel ca atunci când un șaman dintr-o cultură veche îi arată un os unui membru al tribului și îi spune: "Vei muri mâine". Acea persoană este atât de convinsă că acea autoritate. Acest lucru este dovedit de acest nou studiu despre puterea credinței și ceea ce cercetătorii numesc efectul Nocebo. De aceea trebuie să fim extrem de atenți la medicamentele convenționale în acest tip de diagnostic.

 Reporter: Ai menționat efectul Nocebo. Ce este de fapt efectul Nocebo?

 Sayer Ji: Efectul Placebo înseamnă cu adevărat "Voi ajuta", pentru că dacă credeți că medicul dumneavoastră, vă va vindeca cu ajutorul acelui medicament sau tratament, exact așa va fi. Pe de altă parte, efectul Nocebo este că dacă medicul v-a spus că mai aveți puțin de trăit și dacă voi înșivă credeți că veți muri, înseamnă că veți încorpora această credință în viața voastră și apoi veți ajunge să aveți un efect nefavorabil sau chiar să muriți.

 Reporter: Deci acesta este efectul Nocebo. La fel ca cele două fețe ale unei monede.Placebo este partea pozitivă, Nocebo este partea negativă.

 Sayer Ji: Este adevărat și se spune, de asemenea, că medicii au o responsabilitate etică și medicală de a fi conștienți de efectul lor asupra pacienților, de a fi conștienți de sistemul lor de credință și de a realiza dacă citează dintr-un anumit set de date statistice bazate pe terapii anti-cancer depășite, să spunem că este vorba de radiații și chimio. Medicii trebuie să se educe pe ei înșiși și ar trebui să insufle pacienților o credință în puterea vindecătoare pe care o au. Dacă nu știu și nu au fost instruiți în acest sens, probabil că ar trebui să facă altceva decât să trateze persoanele cu cancer dacă nu știu asta.

 Reporter: Corect. Sunt de acord. Vreau să spun că pentru mine este aproape echivalent cu o crimă faptul de a diagnostica un pacient cu cancer și de a-i spune că va muri pentru că tocmai l-ai condamnat la moarte.

 Sayer Ji: În New England Journal of Medicine, una dintre cele mai mari reviste de specialitate, cercetătorii au afirmat că efectul Nocebo este o forță letală. Efectul Nocebo este la fel de real ca și efectul Placebo. Medicii sunt responsabili pentru ceea ce spun și pentru ceea ce știu. Ei nu ar trebui să se pronunțe niciodată că cineva va muri doar pe baza unor statistici despre modalitățile depășite de a trata persoanele cu cancer.

 Reporter: Emoțiile noastre au un impact enorm asupra diagnosticului și tratamentului cancerului, nu-i așa?

 Sayer Ji: Și credința! Pentru că în cele din urmă când ne eliberăm pe noi înșine crezând în forța de vindecare a corpului înseamnă că am realizat că efectul Placebo este baza vindecării. Studiile dublu orb randomizate cu remedii Placebo au dovedit că acestea pot fi chiar mai puternice decât majoritatea medicamentelor pe care medicina tradițională le utilizează. Și ceea ce este Placebo este, în principiu, capacitatea de auto-vindecare pe care am externalizat-o acum pentru tine, pentru că tu ești doctorul și cred în tine.
Când îi spui cuiva că corpul său se auto-vindecă în mod constant și că poate depăși cancerul în același mod în care are o zgârietură pe genunchi și poate să o urmărească vindecându-se, atunci cancerul se va vindeca. Totul constă în credința puternică pe care pacientul trebuie să o aibă în procesul de vindecare. Și să transforme efectul Nocebo – adică partea negativă – în efectul Placebo, adică partea pozitivă care înseamnă speranță, optimism, vindecare. Puterea aparține minții și depinde de fiecare pacient cum o folosește: pentru auto-distrugere sau pentru vindecare.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din vindecarea emoțională

Stresul emoțional și canc…

Legătura dintre stresul emoțional și cancer  Oamenii de știință au descoperit că stresul emoțional de zi cu zi poate fi un factor declanșat...

Mai mult

Stresul cronic poate prod…

Care este legătura dintre cancer și stresul cronic?  Stresul cronic este terenul ideal de reproducere pentru ca organismul să creeze un răs...

Mai mult

Vizualizarea și vindecare…

Ce este vizualizarea? Cercetările recente au arătat că procesul de vizualizare vă poate spori în mod semnificativ sănătatea, iar acest luc...

Mai mult

Traumele emoționale și ap…

Efectele pe termen lung ale traumelor emoționale  Războiul, dezastrele naturale, pierderea unei persoane iubite, abuzul domestic, problem...

Mai mult

Carcinofobia: simptome, c…

Ce este carcinofobia?  Ideea dezvoltării cancerului poate deveni o obsesie care afectează calitatea vieții. Deși, în prezent, prima cauză a...

Mai mult

Despre efectul Nocebo și …

Ce este efectul Nocebo?  Efectul Nocebo constă în a suferi o serie de efecte adverse ca rezultat al așteptărilor negative care ne fac să cr...

Mai mult

Meditația reduce stresul …

Ce este și cum ne afectează stresul?  Știința avansează tot mai mult în cercetările legate de cancer. Recent, au fost publicate rezultatele...

Mai mult

Stresul emoțional și risc…

Cum poate stresul emoțional să crească riscul de cancer de sân?  Multe persoane, dar mai ales femeile se confruntă adeseori cu sentimente d...

Mai mult

8 obiceiuri benefice împo…

Cercetări despre remisia spontană a cancerului  Până în prezent, mai mult de 1.000 de studii medicale au documentat pacienți cu cancer care...

Mai mult

Cancerul și factorii emoț…

Cancerul și emoțiile  Dezvoltarea cancerului depinde de mulți factori: celulari, genetici, ambientali și nu în ultimul rând, emoționali. O ...

Mai mult

Stresul emoțional cronic …

Legătura dintre inflamație, sistemul nervos și tumorile maligne  Doctor Pere Gascon (născut în Barcelona în 1949), este unul dintre cei mai...

Mai mult

Influența minții asupra b…

Despre puterea minții și vindecarea bolilor  Mintea noastră, mai ales dacă este antrenată, ne poate ajuta foarte mult să avem o stare...

Mai mult

Vindecarea emoțională și …

Un remediu eficient contra stresului  În acest articol vă vom arăta, pas cu pas, cum se prepară un remediu natural care ajută la redobând...

Mai mult

Stresul și emoțiile negat…

Ce sunt emoțiile și ce funcții au?  Emoțiile sunt reacții psihofiziologice pe care cu toții le experimentăm zilnic, cu toate că nu suntem î...

Mai mult

Vindecarea prin iubire (I…

Interviu cu dr. Leonard Laskow – continuare  În cartea sa intitulată Healing with love (Iubire tămăduitoare), dr. Laskow ne prezintă, pas...

Mai mult

Vindecarea prin iubire (I…

  Interviu cu dr. Leonard Laskow – partea I  Având la bază douăzeci și cinci de ani de carieră medicală, dr. Leonard Laskow și-a dezvoltat...

Mai mult

Cum se canalizează mânia …

Mânia este o emoție extremă  Doamna Claudia De Angelis, licențiată în psihologie, specialistă în terapie sistemică și meditație și Julia Ec...

Mai mult

Impactul stărilor emoțion…

Impactul stărilor emoționale asupra sănătății  Emoțiile umane - atât cele pozitive, cât și cele negative - au un rol fundamental în viața...

Mai mult

Vindecarea integrală: arm…

Cum să armonizăm corpul cu mintea și emoțiile?  Interviu cu Dr. Eugenio Zampini, specialist în acupunctură  Este important să învățăm să r...

Mai mult

Legătura dintre stres și …

Legătura dintre stres și cancer  Iată în continuare un articol foarte interesant publicat de către Dr. Paul J. Rosch, Președintele Institut...

Mai mult

Emoțiile și cancerul: cal…

Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze în această lume care sunt atât de temut precum “...

Mai mult

Emoțiile și cancerul - mi…

În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura dintre cancer și stres. Povestea mea  Mă numesc Odile Ferna...

Mai mult