Proprietățile antiinflamatorii, alcalinizante, antioxidante și anticancer ale acestui suc
Acest suc alcalinizant este o băutură energizantă și plină de minerale care ajută corpul să-și echilibreze nivelul pH-ului, prevenind astfel apariția cancerului. Alimentele alcaline sunt cele care ridică nivelul pH-ului din sânge și sunt alimente lipsite de aciditate, iar alimentele acide sunt cele care scad pH-ul din sânge, ceea ce poate determina apariția anumitor boli și afecțiuni de sănătate. Alimentele alcaline sunt fără îndoială esențiale pentru o bună stare de sănătate și pentru a preveni apariția cancerului.
Toate ingredientele care se folosesc la prepararea acestui suc sunt alimente cu o puternică acțiune antioxidantă, fiind foarte utile pentru combaterea radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea celulară și bolile degenerative precum cancerul.
De exemplu, spanacul, unul dintre ingredientele cheie ale acestui suc anticancer ajută la curățarea corpului de toxine și la regenerarea celulelor, a sângelui și a sistemului respirator. Spanacul conține de asemenea flavonoide care sunt benefice în lupta contra cancerului și a inflamației. Castravetele acționează ca un diuretic natural, furnizând țesuturilor siliciul necesar. Siliciul ajută și mai mult corpul să elimine toxinele, iar în același timp să-și mențină un nivel adecvat de hidratare.
La rândul rău, țelina este un diuretic natural și are de asemenea un conținut ridicat de fibre dietetice care au proprietăți antioxidante, care ajută la prevenirea daunelor celulare și a dezvoltării celulelor tumorale.
Ghimbirul are puternice proprietăți anticancer deoarece previne creșterea celulelor canceroase și îmbunătățește efectele altor alternative de tratament. Specialiștii consideră că gingerolul, paradolul și shogaolul din ghimbir sunt substanțe care au un rol crucial în distrugerea celulelor canceroase.
Cum se prepară sucul antioxidant, alcalinizant și anticancer?
Ingrediente:
- un castravete mare
- o bucată crudă de ghimbir
- o legătură de pătrunjel
- un pumn de frunze proaspete de spanac
- 3 tije de țelină
- sucul de la o lămâie
Preparare:
Cu ajutorul unui blender se procesează bine toate ingredientele timp de câteva minute până când se obține o băutură omogenă. Sucul se consumă proaspăt, pe stomacul gol, preferabil la micul dejun.
Dacă se consumă acest suc ca remediu preventiv contra cancerului, este indicat să se bea de cel puțin 3 ori pe săptămână, iar dacă o persoană este diagnosticată cu cancer, se recomandă să consume zilnic acest suc alcalinizant.