Articole noi

  Pericolul declanșării tumorilor cardiace ș…

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale Dovezile tot...

  Shatavari: proprietăți și indicații terap…

  Shatavari: o plantă medicinală ayurvedică Shatavari este o rădăcină foarte populară în Ayu...

  Dermatita atopică: cauze, dietă, recomandă…

  5 recomandări pentru dermatita atopică Deși, după cum am văzut în articolul anterior, dermat...

  9 beneficii pentru sănătate ale laptelui de…

  Ce este laptele de cocos? Istoricii cred că laptele de cocos a fost consumat de mii de ani și a ...

  Efectele emoționale ale cancerului

  Emoțiile care apar în cazul unui diagnostic de cancer Cancerul afectează fiecare pacient atât ...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Meniu de alimente alcaline

  Recomandări cheie pentru un meniu alcalin

  Meniu de alimente alcaline

   Tot mai multe persoane devin conștiente de importanța echilibrului alcalin-acid din sânge și de faptul că a avea o alimentație alcalină este un factor cheie pentru a ne bucura de o sănătate bună și pentru a preveni cancerul și alte boli grave.

   Obiectivul acestui articol este de a vă oferi un meniu de alimente alcaline sau un meniu alcalin, împreună cu o serie de recomandări de bază în ceea ce privește o dietă preponderent alcalină.

   Alimentele alcaline sunt cele mai recomandate pentru a avea o stare bună de sănătate, alimentele neutre sunt recomandate să fie de asemenea incluse în dietă, iar alimentele acide sunt cele pe care trebuie să le evităm cât mai mult posibil.

  Precizări înainte de elaborarea unui meniu alcalin

   Un meniu alcalin va modifica Ph-ul corpului nostru și va determina o stare mai bună de sănătate și o chiar o stare de dispoziție pozitivă și optimistă. De bază într-un meniu alcalin sunt legumele și fructele proaspete, cerealele integrale și semințele care oferă alcalinitate organismului.

   Alimentele alcaline sunt fără îndoială baza pentru o bună stare de sănătate și pentru prevenirea cancerului. În ceea ce privește cancerul, se cunoaște deja faptul că o aciditate crescută în sânge poate produce cancer și multe alte boli.

   De asemenea, este bine să luăm în considerare două aspecte fundamentale și anume:

   1. Corpul uman nu este conceput pentru a putea digera mai mult de un aliment care nu este legumă, fruct sau leguminoasă. Mai exact, nu este bine să consumăm la o masă și cartofi și file de pui, deoarece digestia se îngreunează, iar în corp se creează aciditate.

   2. De asemenea nu se recomandă să se amestece carbohidrați precum paste, pâine, orez sau fructe cu alimente de origine vegetală, deși se pot întâlni excepții cum este cazul unui amestec de linte cu orez integral.

  Idei pentru un meniu alcalin

   Vă oferim în continuare câteva idei pentru un meniu alcalin care include micul-dejun, prânzul și cina, cu toate că nutriționiștii ne recomandă în general să avem cel puțin 5 mese pe zi, care să includă trei mese principale și două gustări.

  Micul-dejun

   În primul rând, dimineața pe stomacul gol, pentru a curăța și alcaliniza corpul este indicat să se consume un pahar cu apă călduță în care se amestecă sucul de la o lămâie. Acesta este cel mai bun remediu alcalin cu care ne putem începe ziua. De asemenea, la micul-dejun sucurile sau shake-urile de fructe și legume reprezintă o bună combinație alcalină. Se pot folosi următoarele alimente în diverse combinații:

   - Broccoli

   - Spanac

   - Varză

   - Țelină

   - Sfeclă roșie

   - Pătrunjel

   - Castraveți

   - Avocado

   - Pere

   - Mere

   - Grapefruit

   - Portocale

   - Căpșuni

   - Zmeură

   - Banane

   - Ananas

   - Mango

   - Ghimbir

   - Turmeric

   Pâinea și cerealele care sunt indicate în cadrul unui meniu alcalin sunt doar cele integrale, deoarece versiunile preparate cu făină albă ale acestor alimente sunt acide. În plus, cerealele integrale sau pâinea integrală se absorb lent în organism, evitându-se astfel căderile de insulină.

   La rândul lor, fructele uscate sunt foarte recomandate pentru a fi incluse la micul-dejun, eventual în amestec cu fulgi de ovăz sau de alte cereale integrale. Cele mai sănătoase sunt următoarele:

   - Nucile caju

   - Nucile românești

   - Semințele de pin

   - Migdalele

   - Alunele de pădure

   - Nucile de Macadamia

   Laptele care este indicat să fie consumat este cel de proveniență vegetală și nu cel de vacă deoarece acesta din urmă conține hormoni de creștere și reziduuri de antibiotice care pot influența negativ organismul și creează aciditate. Dintre tipurile cele mai sănătoase de lapte de origine vegetală le menționăm pe următoarele:

   - Lapte de migdale

   - Lapte de cocos

   - Lapte de ovăz

   - Lapte de alune de pădure

   - Lapte de orez

   - Lapte de nuci

  Prânzul

   În ceea ce privește prânzul, există mai multe variante sănătoase și alcaline, de exemplu:

   - Leguminoasele precum mazărea, lintea, năutul, fasolea mung sunt alcaline și pot fi servite alături de orez integral, ceea ce va face ca acest fel de mâncare să fie și mai nutritiv.

   - Ideal este să nu se adauge deloc carne lângă leguminoase, deoarece așa cum se știe aceasta este acidă.

   - Diversele salate de crudități sunt de asemenea o opțiune alcalină foarte bună, la care se pot adăuga germeni de diverse cereale sau legume (de grâu, linte, ridichi, lucernă, broccoli, etc.) sau leguminoase după preferințe.

   - Cel mai indicat mod de a servi legumele este în stare crudă, dar acestea pot fi și fierte ușor în aburi sau coapte la cuptor.

   - Piureurile de legume și supele ușoare sau supele-creme sunt de asemenea variante bune pentru un prânz alcalin (însă fără adaos de produse lactate).

   - Orezul integral cu legume sau diverse combinații cu quinoa sunt alte alternative sănătoase pentru un meniu alcalin. Quinoa are de exemplu mai multe proteine decât carnea, însă este cu siguranță mult mai sănătoasă.

  Cina

   - Cinele ar trebui să fie cât mai ușoare pentru a nu îngreuna digestia și să nu includă alimente de origine animală.

   - Legumele preparate la aburi cu adaos de germeni de cereale sau legume, precum și diverse salate de crudități sunt opțiuni alcaline.

   - Supele și piureurile de legume sunt o altă alternativă bună pentru o cină alcalină.

   - Infuziile sau maceratele din diverse plante medicinale sunt foarte indicate după cină sau prânz.

   - În ceea ce privește fructele, nu este indicat să se consume prea multe fructe seara, în special înainte de culcare, deoarece zaharurile din fructe nu vor fi metabolizate de organism. Cel mai bun moment al zilei pentru a consuma fructe este dimineața, la micul-dejun și întotdeauna pe stomacul gol sau la cel puțin 2 ore după o masă.

   Importanța de a avea o alimentație în principal alcalină este fundamentală pentru a putea evita apariția bolilor, inclusiv a cancerului, deoarece acestea în marea lor majoritate sunt provocate de o aciditate excesivă în organism.

   Stabilirea unui meniu de alimente alcaline poate deveni un obicei benefic în viața noastră, ceea ce implică cunoașterea alimentelor alcaline și a celor acide. Alimentele alcaline sunt considerate de către nutriționiști ca fiind cele mai benefice deoarece oferă un mediu alcalin în care celulele canceroase nu se pot înmulți.

   Pe lângă faptul de a avea o dietă sau un meniu alcalin, să nu uităm de asemenea că și starea noastră mentală, emoțiile și sentimentele negative precum mânia, teama, stresul, anxietatea, etc. produc la rândul lor aciditate în organism. Să devenim conștienți atât de importanța unei alimentații alcaline, cât și a unei stări pozitive și optimiste care vor acționa sinergic pentru prevenirea diverselor boli și afecțiuni de sănătate.


  Dieta Okinawa: sănă…

  Ce este dieta Okinawa?  Între dieta mediteraneană, dieta ketogenică și o serie de alte planuri de dietă pentru a pierde în greutate...

  Mai mult

  Dieta crudivoră și …

  Un caz de vindecare a cancerului cu ajutorul dietei crudivore  Când doamna Rubi Lathon, de profesie inginer, a fost diagnosticată cu can...

  Mai mult

  Suc alcalinizant, ant…

  Proprietățile antiinflamatorii, alcalinizante, antioxidante și anticancer ale acestui suc  Acest suc alcalinizant este o băutură en...

  Mai mult

  6 cure și diete de i…

  Cure și diete recomandate în sezonul rece  În timpul sezonului rece, este foarte indicat să urmăm unele cure și diete care au rolul ...

  Mai mult

  Meniu de alimente alc…

  Recomandări cheie pentru un meniu alcalin  Tot mai multe persoane devin conștiente de importanța echilibrului alcalin-acid din s...

  Mai mult

  Dieta recomandată î…

  Alimentația și tratamentele convenționale ale cancerului  În timpul procesului de chimioterapie în lupta contra cancerului, corpul ...

  Mai mult

  Diete și cure de pri…

  Despre necesitatea purificării de primăvară  Odată cu venirea primăverii, organismul uman are nevoie să iasă din starea de „hib...

  Mai mult

  Detoxifiere de zahăr…

     În acest articol vă oferim instrucțiuni detaliate pentru eliminarea zahărului din corp în doar 10 zile. Zahărul este periculos ...

  Mai mult

  Dieta Budwig contra c…

   Variații și alternative la dieta originală Budwig  Protocolul sau Dieta Budwig are multe variații și alternative. Vă prezentăm î...

  Mai mult

  Dieta Budwig contra c…

  Dieta Budwig luptă împotriva cancerului  Unul dintre principalii experți în grăsimi și uleiuri vegetale din anii '50, Dr. Johanna Bu...

  Mai mult

  Cum se elimină nicot…

  Tutunul, un factor de risc pentru cancer  Tutunul și periculoasele substanțe chimice care îl compun sunt una dintre principalele ...

  Mai mult

  Beneficiile dietei on…

  Beneficiile dietei oncologice  Multe persoane consideră că odată ce au fost diagnosticate cu cancer nu mai e nimic de făcut și că un...

  Mai mult

  Cure și diete de toa…

  Cure și diete de toamnă  În fiecare anotimp este indicat să urmăm anumite cure și diete specifice care au ca rol fie întărirea sis...

  Mai mult

  Terapia Gerson - trat…

  De ce apare cancerul?  În prezent se cunoaște că există o legătură strânsă între alimentele pe care le consumăm și riscul apa...

  Mai mult

  Dieta ketogenică poa…

  Ce este dieta ketogenică?  Pentru unii dieteticieni, dieta ketogenică reprezintă un tratament alternativ contra cancerului, prin elimin...

  Mai mult

  Dieta mediteraneană …

  Dieta mediteraneană și beneficiile sale  În prezent, tot mai multe studii medicale au confirmat faptul că alimentația sănătoasă es...

  Mai mult

  Postul cu apă reduce…

  Postul cu apă – reduce efectele negative ale chimioterapiei  Postul cu apă reduce efectele negative ale chimioterapiei, aceasta este c...

  Mai mult

  Postul cu apă – o …

  Postul cu apă – o uimitoare metodă terapeutică  Condițiile vieții moderne, cu tot ceea ce implica ea, provoacă o serie de boli car...

  Mai mult