Articole noi

  Pericolul declanșării tumorilor cardiace ș…

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale Dovezile tot...

  Shatavari: proprietăți și indicații terap…

  Shatavari: o plantă medicinală ayurvedică Shatavari este o rădăcină foarte populară în Ayu...

  Dermatita atopică: cauze, dietă, recomandă…

  5 recomandări pentru dermatita atopică Deși, după cum am văzut în articolul anterior, dermat...

  9 beneficii pentru sănătate ale laptelui de…

  Ce este laptele de cocos? Istoricii cred că laptele de cocos a fost consumat de mii de ani și a ...

  Efectele emoționale ale cancerului

  Emoțiile care apar în cazul unui diagnostic de cancer Cancerul afectează fiecare pacient atât ...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Dieta crudivoră și vindecarea cancerului

  Un caz de vindecare a cancerului cu ajutorul dietei crudivore

  Dieta crudivoră și vindecarea cancerului Când doamna Rubi Lathon, de profesie inginer, a fost diagnosticată cu cancer de tiroidă, îi era teamă de ideea de a se supune unei intervenții chirurgicale și de a lua medicamentele clasice prescrise în cazul acestei boli. Cu toate că aceste tratamente sunt în mod tipic soluția cea mai la îndemână în situații asemănătoare, asemenea măsuri drastice erau ceva ce doamna Lathon spera să poată evita. Astfel, în timp ce multe alte persoane optează pentru aceste terapii convenționale fără a explora însă și alte opțiuni, Rubi Lathon a făcut contrariul. Iată ce afirmă despre această experiență:

   “După lungi reflectări, am decis să încerc un tratament alternativ și o viziune holistică de vindecare a bolii, pentru a evita să iau medicamente de sinteză pe tot parcursul vieții, așa cum îmi indicaseră medicii”. Doamna Lathon explică în interviul acordat unei reviste spaniole de specialitate că și-a acordat un an pentru a-și vindeca boala prin schimbarea completă a stilului său de viață. Astfel, ea a eliminat toate alimentele procesate și a eliminat complet consumul oricăror produse lactate, iar în schimb a ales să consume zilnic sucuri de legume și de fructe proaspete, iar mâncărurile erau preparate doar în regim raw-vegan.

   Care au fost rezultatele acestui stil de viață? Înainte chiar de a se împlini un an de la începerea acestei diete, medicii săi, în urma unor investigații amănunțite au declarat că s-a vindecat de cancer.

   “Pe parcursul acestui an întotdeauna am avut credința fermă că mă voi putea vindeca prin schimbarea stilului de viață și prin adoptarea dietei curdivore sau raw-vegane care este puternic alcalinizantă. Iar cancerul nu poate supraviețui într-un organism alcalin”, a mai afirmat doamna Lathon pentru revista respectivă.

   În prezent, doamna Rubi Lathon s-a dedicat în totalitate unui stil de viață mai sănătos. De asemenea, participă la numeroase seminarii și ateliere care au ca mesaj principal puterea curativă a alimentelor integrale, pe bază de plante și crudități, precum și auto-vindecarea și domeniul spiritualității.

  Cazul unei adolescente care a învins cancerul cerebral cu o dietă crudivoră

   Observând fotografiile recente ale unei tinere sănătoase și radioase este greu să ne imaginăm că aceasta a fost diagnosticată acum câțiva ani cu cancer cerebral în fază terminală. Și totuși, adolescenta în vârstă de 17 ani Megan Sherow a fost diagnosticată cu cancer cerebral în fază avansată. Medicii nu erau deloc optimiști în privința sa și i-au spus că va muri în scurt timp dacă nu va urma un tratament agresiv de chimioterapie și de radioterapie, însă familia lui Megan a dorit să cerceteze și alte opțiuni care ar fi putut exista pentru vindecarea adolescentei, fără a recurge la aceste metode convenționale invazive.

   Megan a fost supusă totuși la două intervenții chirurgicale, însă a refuzat tratamentul de chimioterapie prescris de medici. Adolescenta a început să citească și să studieze despre beneficiile dietei crudivore pentru tratarea cancerului și a adoptat imediat această dietă, bazată doar pe consumul alimentelor crude, nepreparate termic. După aproximativ un an și jumătate de la începerea dietei crudivore sau raw-vegane, medicii care nu-i dăduseră inițial decât câteva luni de trăit, au constatat cu stupoare că tumoarea cerebrală intrase în remisie, iar adolescenta Megan era din ce în ce mai sănătoasă. În prezent, Megan urmează cursurile unei facultăți, studiază fotografia și actoria și își petrece cât mai mult timp în aer liber, alături de prietenii săi.

  Iată care este dieta anticancer pe care a urmat-o Megan Sherow:

   Dieta care a ajutat-o pe Megan să învindă cancerul este în întregime raw-vegană și este ușor de urmat, convenientă și economică.

   De exemplu, la micul-dejun, Megan opta pentru un bol de fructe care conținea o banană, un mango și câțiva căpșuni proaspeți. Între mese consuma câte un shake preparat din ananas, zmeură și citrice și câte un pumn de semințe sau fructe uscate. La prânz și la cină consuma diverse salate de crudități, iar ca desert opta pentru smochine care sunt foarte bogate în nutrienți benefici.

  Alte cazuri de vindecare prin dieta vegană sau crudivoră

   Și alte persoane, asemeni doamnei Lathon au descoperit beneficiile unei diete raw-vegane, bazate pe consumul alimentelor crude pentru vindecarea diverselor boli. De exemplu, doamna Stacy Stowers suferea de fibromialgie cronică și avea dureri mari în tot corpul de aproape 20 ani. După ce a început o dietă raw-vegană, a reușit să se ridice singură din pat în după primele 10 zile de cură; în prezent durerile sale s-au diminuat radical, iar doamna Stowers și-a reluat activitățile zilnice și se bucură de o sănătate din ce în ce mai bună.

   Menționăm aici și cazul doamnei Amanda Brocket, care s-a luptat ani de zile cu o candidoză sistemică. Pe lângă faptul că se confrunta constant cu o poftă de a consuma dulciuri și produse care conțineau zahăr rafinat, doamna Brocket se simțea mereu obosită mental și fizic, având un nivel energetic foarte scăzut. Aflând în cadrul unui seminar despre beneficiile extraordinare ale dietei crudivore sau raw-vegane, doamna Brocket s-a decis să-și detoxifice organismul și să urmeze o astfel de dietă. După doar două uni de la începerea dietei crudivore și menținerea unui stil de viață sănătos, doamna Brocket nu a mai avut niciunul dintre simptomele menționate anterior.

   Consumul alimentelor crude poate fi de asemenea un tratament alternativ eficient contra cancerului de sân. Când doamna Janette Murray-Wakelin a fost diagnosticată în faza 3 de cancer de sân, iar medicii i-au spus că mai avea doar șase luni de trăit, aceasta a adoptat imediat o dietă bazată doar pe alimente crude, a exclus total consumul produselor lactate și al derivatelor. După exact 6 luni, medicii săi au constatat cu uimire că tumorile diagnosticate anterior intraseră în remisie, iar doamna Wakelin avea o sănătate înfloritoare.

   Cu toate că mai există unele persoane care afirmă că o dietă bazată exclusiv pe consumul alimentelor crude nu oferă corpului nutrienții adecvați, totuși numeroasele cazuri de vindecare a unor boli grave cum este și cancerul sunt dovezi incontestabile ale eficienței acestui tip de dietă.

  Care sunt miturile referitoare la o dietă crudivoră (raw-vegană)?

   De exemplu, un mit referitor la dieta crudivoră este acela că persoanele care urmează această dietă consumă doar fructe și legume sau doar un tip de legume în particular, în fiecare zi, timp de o săptămână. Această afirmație este greșită, deoarece dieta crudivoră sau raw-vegană nu este o monodietă (bazată pe un singur aliment), ci aceasta include o varietate de alimente, printre care și uleiurile presate la rece, diverse semințe, fructe uscate și oleaginoase care oferă organismului toți nutrienții necesari unei bune funcționări.

   Pe de altă parte, ideea conformă căreia această dietă este costisitoare este de asemenea un mit. De exemplu, alimentele de tip fast-food sau junk-food sunt mult mai costisitoare decât alimentele crude, bio, neprocesate termic, iar aceasta se poate dovedi ușor, prin câteva calcule simple. În plus, diferența nutrițională dintre aceste tipuri de alimente este uriașă, deoarece alimentele procesate și rafinate oferă foarte puțini nutrienți corpului, iar alimentele crude, integrale sunt surse excepționale de nutrienți benefici.


  Dieta Okinawa: sănă…

  Ce este dieta Okinawa?  Între dieta mediteraneană, dieta ketogenică și o serie de alte planuri de dietă pentru a pierde în greutate...

  Mai mult

  Dieta crudivoră și …

  Un caz de vindecare a cancerului cu ajutorul dietei crudivore  Când doamna Rubi Lathon, de profesie inginer, a fost diagnosticată cu can...

  Mai mult

  Suc alcalinizant, ant…

  Proprietățile antiinflamatorii, alcalinizante, antioxidante și anticancer ale acestui suc  Acest suc alcalinizant este o băutură en...

  Mai mult

  6 cure și diete de i…

  Cure și diete recomandate în sezonul rece  În timpul sezonului rece, este foarte indicat să urmăm unele cure și diete care au rolul ...

  Mai mult

  Meniu de alimente alc…

  Recomandări cheie pentru un meniu alcalin  Tot mai multe persoane devin conștiente de importanța echilibrului alcalin-acid din s...

  Mai mult

  Dieta recomandată î…

  Alimentația și tratamentele convenționale ale cancerului  În timpul procesului de chimioterapie în lupta contra cancerului, corpul ...

  Mai mult

  Diete și cure de pri…

  Despre necesitatea purificării de primăvară  Odată cu venirea primăverii, organismul uman are nevoie să iasă din starea de „hib...

  Mai mult

  Detoxifiere de zahăr…

     În acest articol vă oferim instrucțiuni detaliate pentru eliminarea zahărului din corp în doar 10 zile. Zahărul este periculos ...

  Mai mult

  Dieta Budwig contra c…

   Variații și alternative la dieta originală Budwig  Protocolul sau Dieta Budwig are multe variații și alternative. Vă prezentăm î...

  Mai mult

  Dieta Budwig contra c…

  Dieta Budwig luptă împotriva cancerului  Unul dintre principalii experți în grăsimi și uleiuri vegetale din anii '50, Dr. Johanna Bu...

  Mai mult

  Cum se elimină nicot…

  Tutunul, un factor de risc pentru cancer  Tutunul și periculoasele substanțe chimice care îl compun sunt una dintre principalele ...

  Mai mult

  Beneficiile dietei on…

  Beneficiile dietei oncologice  Multe persoane consideră că odată ce au fost diagnosticate cu cancer nu mai e nimic de făcut și că un...

  Mai mult

  Cure și diete de toa…

  Cure și diete de toamnă  În fiecare anotimp este indicat să urmăm anumite cure și diete specifice care au ca rol fie întărirea sis...

  Mai mult

  Terapia Gerson - trat…

  De ce apare cancerul?  În prezent se cunoaște că există o legătură strânsă între alimentele pe care le consumăm și riscul apa...

  Mai mult

  Dieta ketogenică poa…

  Ce este dieta ketogenică?  Pentru unii dieteticieni, dieta ketogenică reprezintă un tratament alternativ contra cancerului, prin elimin...

  Mai mult

  Dieta mediteraneană …

  Dieta mediteraneană și beneficiile sale  În prezent, tot mai multe studii medicale au confirmat faptul că alimentația sănătoasă es...

  Mai mult

  Postul cu apă reduce…

  Postul cu apă – reduce efectele negative ale chimioterapiei  Postul cu apă reduce efectele negative ale chimioterapiei, aceasta este c...

  Mai mult

  Postul cu apă – o …

  Postul cu apă – o uimitoare metodă terapeutică  Condițiile vieții moderne, cu tot ceea ce implica ea, provoacă o serie de boli car...

  Mai mult