Un caz de vindecare a cancerului cu ajutorul dietei crudivore
Când doamna Rubi Lathon, de profesie inginer, a fost diagnosticată cu cancer de tiroidă, îi era teamă de ideea de a se supune unei intervenții chirurgicale și de a lua medicamentele clasice prescrise în cazul acestei boli. Cu toate că aceste tratamente sunt în mod tipic soluția cea mai la îndemână în situații asemănătoare, asemenea măsuri drastice erau ceva ce doamna Lathon spera să poată evita. Astfel, în timp ce multe alte persoane optează pentru aceste terapii convenționale fără a explora însă și alte opțiuni, Rubi Lathon a făcut contrariul. Iată ce afirmă despre această experiență:
“După lungi reflectări, am decis să încerc un tratament alternativ și o viziune holistică de vindecare a bolii, pentru a evita să iau medicamente de sinteză pe tot parcursul vieții, așa cum îmi indicaseră medicii”. Doamna Lathon explică în interviul acordat unei reviste spaniole de specialitate că și-a acordat un an pentru a-și vindeca boala prin schimbarea completă a stilului său de viață. Astfel, ea a eliminat toate alimentele procesate și a eliminat complet consumul oricăror produse lactate, iar în schimb a ales să consume zilnic sucuri de legume și de fructe proaspete, iar mâncărurile erau preparate doar în regim raw-vegan.
Care au fost rezultatele acestui stil de viață? Înainte chiar de a se împlini un an de la începerea acestei diete, medicii săi, în urma unor investigații amănunțite au declarat că s-a vindecat de cancer.
“Pe parcursul acestui an întotdeauna am avut credința fermă că mă voi putea vindeca prin schimbarea stilului de viață și prin adoptarea dietei curdivore sau raw-vegane care este puternic alcalinizantă. Iar cancerul nu poate supraviețui într-un organism alcalin”, a mai afirmat doamna Lathon pentru revista respectivă.
În prezent, doamna Rubi Lathon s-a dedicat în totalitate unui stil de viață mai sănătos. De asemenea, participă la numeroase seminarii și ateliere care au ca mesaj principal puterea curativă a alimentelor integrale, pe bază de plante și crudități, precum și auto-vindecarea și domeniul spiritualității.
Cazul unei adolescente care a învins cancerul cerebral cu o dietă crudivoră
Observând fotografiile recente ale unei tinere sănătoase și radioase este greu să ne imaginăm că aceasta a fost diagnosticată acum câțiva ani cu cancer cerebral în fază terminală. Și totuși, adolescenta în vârstă de 17 ani Megan Sherow a fost diagnosticată cu cancer cerebral în fază avansată. Medicii nu erau deloc optimiști în privința sa și i-au spus că va muri în scurt timp dacă nu va urma un tratament agresiv de chimioterapie și de radioterapie, însă familia lui Megan a dorit să cerceteze și alte opțiuni care ar fi putut exista pentru vindecarea adolescentei, fără a recurge la aceste metode convenționale invazive.
Megan a fost supusă totuși la două intervenții chirurgicale, însă a refuzat tratamentul de chimioterapie prescris de medici. Adolescenta a început să citească și să studieze despre beneficiile dietei crudivore pentru tratarea cancerului și a adoptat imediat această dietă, bazată doar pe consumul alimentelor crude, nepreparate termic. După aproximativ un an și jumătate de la începerea dietei crudivore sau raw-vegane, medicii care nu-i dăduseră inițial decât câteva luni de trăit, au constatat cu stupoare că tumoarea cerebrală intrase în remisie, iar adolescenta Megan era din ce în ce mai sănătoasă. În prezent, Megan urmează cursurile unei facultăți, studiază fotografia și actoria și își petrece cât mai mult timp în aer liber, alături de prietenii săi.
Iată care este dieta anticancer pe care a urmat-o Megan Sherow:
Dieta care a ajutat-o pe Megan să învindă cancerul este în întregime raw-vegană și este ușor de urmat, convenientă și economică.
De exemplu, la micul-dejun, Megan opta pentru un bol de fructe care conținea o banană, un mango și câțiva căpșuni proaspeți. Între mese consuma câte un shake preparat din ananas, zmeură și citrice și câte un pumn de semințe sau fructe uscate. La prânz și la cină consuma diverse salate de crudități, iar ca desert opta pentru smochine care sunt foarte bogate în nutrienți benefici.
Alte cazuri de vindecare prin dieta vegană sau crudivoră
Și alte persoane, asemeni doamnei Lathon au descoperit beneficiile unei diete raw-vegane, bazate pe consumul alimentelor crude pentru vindecarea diverselor boli. De exemplu, doamna Stacy Stowers suferea de fibromialgie cronică și avea dureri mari în tot corpul de aproape 20 ani. După ce a început o dietă raw-vegană, a reușit să se ridice singură din pat în după primele 10 zile de cură; în prezent durerile sale s-au diminuat radical, iar doamna Stowers și-a reluat activitățile zilnice și se bucură de o sănătate din ce în ce mai bună.
Menționăm aici și cazul doamnei Amanda Brocket, care s-a luptat ani de zile cu o candidoză sistemică. Pe lângă faptul că se confrunta constant cu o poftă de a consuma dulciuri și produse care conțineau zahăr rafinat, doamna Brocket se simțea mereu obosită mental și fizic, având un nivel energetic foarte scăzut. Aflând în cadrul unui seminar despre beneficiile extraordinare ale dietei crudivore sau raw-vegane, doamna Brocket s-a decis să-și detoxifice organismul și să urmeze o astfel de dietă. După doar două uni de la începerea dietei crudivore și menținerea unui stil de viață sănătos, doamna Brocket nu a mai avut niciunul dintre simptomele menționate anterior.
Consumul alimentelor crude poate fi de asemenea un tratament alternativ eficient contra cancerului de sân. Când doamna Janette Murray-Wakelin a fost diagnosticată în faza 3 de cancer de sân, iar medicii i-au spus că mai avea doar șase luni de trăit, aceasta a adoptat imediat o dietă bazată doar pe alimente crude, a exclus total consumul produselor lactate și al derivatelor. După exact 6 luni, medicii săi au constatat cu uimire că tumorile diagnosticate anterior intraseră în remisie, iar doamna Wakelin avea o sănătate înfloritoare.
Cu toate că mai există unele persoane care afirmă că o dietă bazată exclusiv pe consumul alimentelor crude nu oferă corpului nutrienții adecvați, totuși numeroasele cazuri de vindecare a unor boli grave cum este și cancerul sunt dovezi incontestabile ale eficienței acestui tip de dietă.
Care sunt miturile referitoare la o dietă crudivoră (raw-vegană)?
De exemplu, un mit referitor la dieta crudivoră este acela că persoanele care urmează această dietă consumă doar fructe și legume sau doar un tip de legume în particular, în fiecare zi, timp de o săptămână. Această afirmație este greșită, deoarece dieta crudivoră sau raw-vegană nu este o monodietă (bazată pe un singur aliment), ci aceasta include o varietate de alimente, printre care și uleiurile presate la rece, diverse semințe, fructe uscate și oleaginoase care oferă organismului toți nutrienții necesari unei bune funcționări.
Pe de altă parte, ideea conformă căreia această dietă este costisitoare este de asemenea un mit. De exemplu, alimentele de tip fast-food sau junk-food sunt mult mai costisitoare decât alimentele crude, bio, neprocesate termic, iar aceasta se poate dovedi ușor, prin câteva calcule simple. În plus, diferența nutrițională dintre aceste tipuri de alimente este uriașă, deoarece alimentele procesate și rafinate oferă foarte puțini nutrienți corpului, iar alimentele crude, integrale sunt surse excepționale de nutrienți benefici.