Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cancerul de prostată – factori de risc și prevenire (I)

  Cancerul de prostată – date generale

   Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. Riscul de a dezvolta cancer de prostată este cel mai mare pentru bărbații cu vârsta peste 65 de ani, în special pentru cei care sunt afro-americani. În Statele Unite, al doilea după cancerul de piele, cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la bărbați.

   Se estimează că aproximativ 164.690 de cazuri noi de cancer de prostată sunt detectate în fiecare an, iar aproximativ 29.430 de decese anual sunt cauzate de cancer de prostată. Acest lucru face cu atât mai important să acordați atenție oricăror simptome de cancer de prostată pe care le-ați putea observa. Potrivit Fundației pentru studiul cancerului de prostată, „vârsta este cel mai mare - dar nu singurul - factor de risc pentru apariția cancerului de prostată.” Alți factori genetici importanți ai stilului de viață și genetici care vă pot crește riscul includ istoricul familial de cancer, fumatul, rasa, obezitatea și obiceiurile de viață, cum ar fi calitatea dietei.

   Ce poate face un bărbat pentru a avea grijă de sănătatea prostatei? Fiecare bărbat cu vârsta peste 50 de ani este încurajat să-și viziteze medicul de rutină pentru examinarea precoce a prostatei, având în vedere cât de important este să se trateze cancerul de prostată în primele sale etape. Atunci când cancerul este detectat, există multe tratamente complementare sau alternative disponibile care pot fi utilizate împreună cu sau, uneori, în loc de tratamentele standard pentru cancer, cum ar fi chimioterapia, radiațiile, intervențiile chirurgicale sau imunoterapia. Acestea includ abordări naturale, cum ar fi modificări dietetice, exerciții fizice, yoga, acupunctură, gestionarea stresului și tratamente pe bază de plante medicinale.

   Care sunt semnele cancerului de prostată și cele mai frecvente simptome ale cancerului de prostată și ce puteți face pentru a ajuta la prevenirea și/sau tratarea acestei boli comune? Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre simptomele cancerului de prostată și multe altele.

  Ce este cancerul de prostată?

   Cancerul de prostată, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la bărbați, este cancerul care apare la prostată. Doar bărbații pot dezvolta cancer de prostată, deoarece femeile nu au prostată. Glanda prostatică este o glandă mică, în formă de nucă, la bărbați, care produce lichidul seminal. Lichidul seminal se amestecă cu sperma din testicule și ajută la transportarea spermei, făcând posibilă ejacularea și concepția.

   Iată mai multe informații despre anatomia prostatei și despre modul în care aceasta afectează alte organe și nervi:

   - Prostata are dimensiunea unei mingi de golf și este situată adânc în interiorul zonei inghinale, între baza penisului și rect.

   - Prostata este împărțită în mai multe regiuni anatomice. Zona periferică este partea din spate a prostatei, care poate fi simțită în timpul unui examen fizic sau test de screening. De aici încep cele mai multe cazuri de cancer de prostată, posibil înainte de a se răspândi în altă parte.

   - Deasupra prostatei se află veziculele seminale, care stochează și secretă sperma.

   - De-a lungul părții laterale, prostata rulează un grup de nervi și vase de sânge (un pachet neurovascular) care controlează funcția erectilă.

   - Uretra, un tub îngust care se conectează la vezică, trece prin mijlocul prostatei.

   - Uretra transportă urină și material seminal din corp și este necesară pentru golirea vezicii urinare.

   - Rectul, care se află în spatele prostatei, este capătul inferior al intestinelor. Se conectează la anus și este implicat în mișcările intestinului.

   - Creșterea prostatei are loc în timpul adolescenței și este controlată de hormonul masculin testosteron și de subprodusul său dihidrotestosteron (DHT).

   Se spune că cancerul de prostată este uneori o boală „tăcută”, deoarece în primele etape, care uneori durează ani de zile, tumoarea din glanda prostatei nu este suficient de mare pentru a provoca dureri sau simptome ale cancerului de prostată. Nu orice persoană care este diagnosticată cu această afecțiune va prezenta semne de avertizare sau simptome vizibile de cancer de prostată pentru a le alerta la o problemă. Tocmai de aceea, experții consideră că screening-ul cancerului de prostată este atât de important și poate salva pacienții diagnosticați cu acest tip de cancer.

  Simptomele cancerului de prostată

   Când cineva dezvoltă simptome de cancer de prostată, care sunt semnele de avertizare timpurie ale cancerului de prostată? Cele mai frecvente simptome ale cancerului de prostată la bărbați includ:

   - Dificultăți de a urina normal. Aceasta poate include senzația de arsură sau senzație dureroasă, probleme cu menținerea unui flux constant de urină, flux urinar slab, apariția scurgerii de urină, nevoia mai frecventă de a urina, urinarea excesivă noaptea sau retenția urinară.

   - Probleme sexuale, inclusiv disfuncție erectilă (dificultăți în a avea sau păstra o erecție), ejaculare dureroasă sau o scădere a cantității de lichid ejaculat.

   - Sânge în urină (hematurie) sau material seminal.

   - Presiune sau durere în zona inghinală și rectală.

   - Durere sau rigiditate la nivelul spatelui inferior, șoldurilor, bazinului sau coapselor.

   - Cancerul de prostată poate provoca dureri pelvine și dureri de spate, deoarece prostata mărită sau inflamată sau o tumoare pot apăsa asupra nervilor.

  Cauze și factori de risc pentru cancerul de prostată

   La fel ca alte tipuri de cancer, specialiștii consideră crede că cancerul de prostată este cauzat de o combinație de factori, inclusiv de cei care sunt genetici și legați de stilul de viață. Cancerul de prostată se dezvoltă atunci când celulele din prostată se modifică și se divid, cauzate de modificări anormale ale ADN-ului celulelor. Pe măsură ce celulele încep să crească și să se dividă mai rapid decât celulele normale, celulele sănătoase mor și celulele anormale formează o tumoare. Tumora va rămâne uneori în glanda prostatică, dar alteori se va răspândi și va invada țesutul din apropiere sau se va metastaza în alte părți ale corpului.

   Cercetătorii știu în prezent că factorii de risc pentru dezvoltarea cancerului de prostată includ:

   - Vârsta de peste 65 de ani. Vârsta medie la diagnosticarea cancerului de prostată în Statele Unite este de 69 de ani. Pe măsură ce un bărbat îmbătrânește, șansele sale de a dezvolta cancer de prostată cresc.

   - Antecedente familiale de cancer, în special cancer de prostată. Bărbații care au sau care au avut o rudă apropiată cu cancer de prostată sunt de două ori mai predispuși să dezvolte boala în comparație cu cei care nu au. Dacă membrii familiei afectați au fost diagnosticați înainte de vârsta de 65 de ani, riscul este chiar mai mare. Un istoric familial de alte tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, cancerul ovarian, cancerul de colon sau cancerul pancreatic, cresc, de asemenea, riscul unui bărbat de a dezvolta cancer de prostată.

   - Factorii genetici. Au fost identificate anumite gene care pot crește riscul de cancer de prostată.

   - Originea afro-americană. Se estimează că bărbații de origine africană sunt cu 73% mai predispuși să dezvolte cancer de prostată în comparație cu bărbații albi. Încă nu se știe exact de ce se întâmplă acest lucru, dar are legătură cu istoria și genele familiei. Bărbații asiatici care trăiesc în Asia prezintă cel mai mic risc, dar riscul lor crește dacă adoptă un stil de viață modern occidental.

   - Obezitatea sau supraponderalitatea. Anumite studii au descoperit că bărbații obezi prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancere de prostată agresive (dar nu tipuri cu dezvoltare lentă), au o perioadă mai dificilă de recuperare după o intervenție chirurgicală și au un risc mai mare de a muri de cancer de prostată.

   - Fumatul, consumul de tutun și consumul de droguri.

   - Obiceiurile alimentare nesănătoase, în special consumul unei diete foarte procesate care include grăsimi rafinate de tip trans, o mulțime de zahăr adăugat și carbohidrați procesați. Se pare, de asemenea, că există o asociere între lipsa de legume din dietă (în special de legume crucifere, cum ar fi conopida și broccoli) și un risc mai mare de cancer de prostată agresiv.

   - Lipsa exercițiilor fizice și un stil de viață sedentar.

   - Nivelurile scăzute de vitamina D. Din cauza expunerii reduse la lumina soarelui, bărbații care locuiesc la nord de 40 de grade latitudine (de exemplu regiunea Philadelphia sau Utah în SUA) prezintă cel mai mare risc de a muri de cancer de prostată al oricărui bărbat din Statele Unite.

   - Aportul excesiv de calciu, în special din suplimentele alimentare.

   - Expunerea la anumite substanțe chimice toxice, inclusiv erbicide și substanțe chimice defoliante care au o istorie de utilizare în rândul armatei SUA, în special în timpul războiului din Vietnam.

   - Este posibil un istoric de inflamație a prostatei (prostatită), deși sunt necesare mai multe studii pentru a confirma legătura dintre mărirea prostatei, tumorile necanceroase la nivelul prostatei și riscul de cancer de prostată.

   - Înălțime mai mare. Nu este clar de ce, dar bărbații mai înalți (în special cei înalți și obezi) dezvoltă cancerul de prostată mai frecvent.


   Fundația pentru studiul cancerului de prostată subliniază că există multe „mituri” despre alți factori despre care unii oameni susțin că pot contribui la cancerul de prostată, dar aceștia nu au fost dovediți. Factorii de până acum care nu s-au dovedit a fi legați de cancerul de prostată includ niveluri ridicate de activitate sexuală, ejaculare frecventă, efectuarea unei vasectomii, administrarea de aspirină, utilizarea medicamentelor cu statine pentru scăderea colesterolului și consumul de alcool.

  Diagnosticul cancerului de prostată

   Când medicii determină cât de mult s-a răspândit cancerul de prostată al unui bărbat - și, dacă da, cât de departe și în ce părți ale corpului - se referă la „stadializarea cancerului de prostată” (uneori numit și nivelul sau gradul de cancer). Determinarea stadiului de cancer al unui pacient este importantă pentru a veni cu cel mai bun plan de tratament posibil.
  Experții consideră acum că diferitele etape ale cancerului de prostată ar trebui să fie tratate practic ca boli diferite, deoarece există dovezi că cancerele agresive și fatale au cauze fundamentale diferite decât tumorile cu creștere lentă.

   Screeningul este crucial pentru cancerul de prostată, deoarece există șanse mult mai mari de recuperare și supraviețuire dacă boala este gestionată eficient în primele sale etape. Cum detectați cancerul de prostată devreme? Screeningurile de rutină pentru cancerul de prostată includ de obicei examene digitale rectale (DRE) și teste de androgen specific prostatei (PSA). Nu există un acord total în comunitatea medicală cu privire la momentul în care bărbații ar trebui să înceapă examinarea, dar majoritatea organizațiilor medicale recomandă bărbaților să-și viziteze medicii pentru a depista screening-ul cancerului de prostată la 50 de ani sau mai devreme dacă prezintă un risc mai mare. Medicii folosesc o gamă largă de teste pentru a face un diagnostic de cancer de prostată, care poate include analize de sânge, biopsie de țesut de la prostată, scanare osoasă, tomografie, RMN și ultrasunete.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult