Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  8 semnale ale cancerului de col uterin

  Cum apare cancerul de col uterin?

   La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele anormale se dezvoltă. În acest caz, aceste celule se dezvoltă la nivelul colului uterin.

   Toate femeile pot avea un risc de a dezvolta cancer de col uterin, iar atunci când aceste celule ies de sub control, pot fi gestionate sau detectate cu un frotiu Papanicolau. Potrivit specialiștilor de la Clinica Mayo: „Mai multe tulpini de papilomavirus uman (HPV), o infecție cu transmitere sexuala, au un rol determinant pentru declanșarea celor mai multe tipuri de cancer de col uterin. Atunci când este expus la HPV, sistemul imunitar al unei femei, de obicei, împiedică virusul care cauzează daune. Cu toate acestea, în cazul unui mic grup de femei, virusul poate supraviețui timp de ani de zile, contribuind la procesul care face ca unele celule de la suprafața colului uterin să devină celule canceroase".

   Când a descoperit suficient de devreme, cancerul de col uterin pot fi tratate cu succes, la fel ca multe alte tipuri de cancer. Cel mai important lucru este să fie conștienți de semnele de cancer de col uterin pentru tine pentru a obține un control și de a îmbunătăți șansele de tratament de succes.

   

           8 semnale ale cancerului de col uterin care nu trebuie să fie ignorate

  1. Dureri la nivelul picioarelor

   Nu toate durerile piciorului pot fi atribuite cancerului de col uterin, este adevărat. Cu toate acestea, dacă nu este vorba despre o leziune sau un antrenament recent, durerile de la nivelul picioarelor care nu pot fi atribuite altei afecțiuni de sănătate pot fi un semn al cancerului de col uterin, mai ales dacă aceste dureri sunt însoțite și de inflamații. Potrivit revistei Unity Point Health: "Pe măsură ce cancerul crește și devine mai avansat, acesta poate începe să apese pe nervii din peretele pelvian, provocând dureri ale picioarelor și, uneori, umflarea acestora". Prin urmare, în cazul în care există dureri de picioare care nu sunt atribuite altei afecțiuni, este important să mergeți la un control ginecologic.

  2. Flux vaginal anormal

   Orice secreție vaginală anormală trebuie examinată de un ginecolog cât mai curând posibil. Toate secrețiile vaginale trebuie să fie incolore și mai ales inodore pentru a indica o stare excelentă de sănătate. Cu toate acestea, dacă secrețiile vaginale au o culoare ciudată sau au un miros puternic, este important să le examinați.

   Dar de ce se întâmplă acest lucru? Potrivit revistei Unity Point Health: "Dacă cancerul de col uterin nu are oxigen, unele celule pot muri, infectând tumora respectivă. Infecția creează o secreție vaginală neplăcută care servește ca un alt simptom al cancerului de col uterin. Această secreție continuă poate fi apoasă, maro sau amestecată cu sânge." Este posibil să nu fie cancer de col uterin, dar, pentru siguranța dumneavoastră consultați cât mai repede un medic ginecolog.

  3. Sângerări vaginale anormale

   Femeile care nu țin o evidență a ciclului lor menstrual pot confunda sângerările vaginale cu o sângerare normală sau cu sângele menstrual. Cu toate acestea, sângerarea în afara ciclului menstrual normal nu este normală. Femeile care sângerează după un contact sexual sau cele care sunt în perioadă de post-menopauză și au sângerări vaginale trebuie să efectueze teste pentru depistarea unui eventual cancer de col uterin sau modificări anormale ale celulelor din colul uterin. Sângerarea vaginală în afara perioadei menstruale este în mod cert un semn că ceva nu este în regulă la nivelul colului uterin.

  4. Micțiune sau urinare dureroasă

   Femeile care sunt predispuse la infecții ale tractului urinar pot confunda urinarea incomodă cu un cancer de col uterin. Urinarea normală nu trebuie să fie inconfortabilă și nu trebuie să apară senzații de arsură în niciun caz. Conform revistei medicale Point Health: "Obstrucția rinichilor sau funcționarea lor anormală poate apărea din cauza cancerului de col uterin. Această obstrucție va face urinarea incomodă și uneori dificilă. S-ar putea chiar să vă simțiți frecvent nevoite să mergeți la baie fără niciun motiv. " Prin urmare, dacă urinarea devine incomodă sau dureroasă, primul pas este să mergeți la un control medical. Deși poate nu este vorba de ceva atât de grav ca și cancerul, urinarea dureroasă este încă un semn că cancerul de col uterin nu ar trebui să fie ignorat.

  5. Dureri în timpul actului sexual

  Acest lucru nu are nimic de-a face cu libidoul, ci cu cât de confortabil, plăcut sau dureros este actul sexual. Dacă actul sexual devine dureros, acest lucru ar putea fi un indiciu că aveți un cancer de col uterin. În cazul în care actul sexual dureros apare brusc și fără alte explicații, este posibil să aveți o creștere prea mare a celulelor anormale die la nivelul colului uterin.

  6. Dureri pelviene

   Când femeile au cicluri menstruale, durerile care iradiază din pelvis sunt destul de normale. Durerea pelviană în sine nu este un semn imediat al cancerului de col uterin. Cu toate acestea, atunci când durerea devine extrem de intensă sau durează mai mult decât ciclul menstrual, acest lucru ar putea fi un semn de avertizare pentru cancerul de col uterin.

   Potrivit Centrului de Cancer Anderson: "Durerea continuă sau disconfortul abdominal - incluzând gazele, indigestia, senzația acută de presiune, inflamația excesivă și crampele - pot fi un semn al cancerului ovarian. De asemenea, durerea pelviană constantă sau presiunea pot fi un semn al cancerului de col uterin." În acest caz, este important să mergeți la medicul specialist pentru a detecta cauza durerilor anormale de la nivelul pelvisului, mai ales dacă apar și alte simptome neplăcute.

  7. Pierderea în greutate și stări de oboseală

   Dacă nu încercați să pierdeți în greutate, atunci este mai bine să mergeți la un medic dacă suferiți de pierderi bruște sau extreme de greutate, mai ales dacă nu a existat nicio schimbare în dieta dumneavoastră. Dacă această scădere bruscă în greutate este însoțită și de o stare de oboseală și epuizare, acestea ar putea fi semne de avertizare pentru cancerul de col uterin. Orice modificare a nivelului de greutate sau de energie trebuie întotdeauna verificată de un medic, mai ales dacă aveți și alte simptome care pot fi atribuite cancerului de col uterin.

  8. Cicluri menstruale neregulate

   Majoritatea femeilor au cicluri menstruale destul de regulate. O perioadă de 25-28 de zile pare a fi media cilului menstrual pentru majoritatea femeilor. Deși pot exista alte motive, inclusiv alte probleme de sănătate, medicamente sau dietă, care pot provoca cicluri menstruale neregulate, acesta este, de asemenea, un semn al cancerului de col uterin. Mai ales dacă ciclul menstrual a fost întotdeauna regulat înainte, dacă observați că sângerați mai mult decât în mod normal, acest lucru poate fi un semnal de avertizare.

   Observații importante: Deși ideea cancerului de col uterin poate fi înfricoșătoare, este important să rețineți că dacă cancerul este detectat devreme, șansele sunt mari ca acesta să poată fi tratat cu succes. Deveniți conștiente de ritmurile naturale ale corpului dumneavoastră, iar când apar anumite simptome anormale precum cele enumerate mai sus, stabiliți un consult cu medicul dumneavoastră pentru a detecta orice anomalie a colului uterin.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult