Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cancerul renal: 11 factori de risc

  Care sunt cauzele cancerului renal?

   Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximizarea speranței de viață. Citiți acest articol pentru a afla dacă factorii de risc vă expun pe dumneavoastră sau pe cei dragi la un pericol crescut pentru acest cancer mortal. Înțelegerea factorilor de risc vă poate inspira să vă schimbați obiceiurile de viață și să reduceți probabilitatea de a dezvolta această boală.

   În fiecare an, peste 115.000 de vieți sunt revendicate ca urmare a cancerului de rinichi și peste 270.000 de oameni din întreaga lume vor fi diagnosticați cu această boală. Ceea ce cauzează cancerul renal nu este în totalitate înțeles în rândul comunității medicale, iar strategiile de tratament convenționale au adeseori rezultate nefaste.

   Cu toate acestea, cercetătorii știu că acest tip de cancer este o boală metabolică. Genele au potențialul de a influența capacitatea celulei de a simți energia, nutrienții și oxigenul și de a stimula noi căi pe care progresează boala. Aproximativ 5 - 8% dintre indivizi au o predispoziție moștenită legată de mai multe gene cunoscute pentru a promova creșterea celulelor canceroase în rinichi. Pentru pacienții cu cancer renal localizat în stadiul precoce, rata de supraviețuire de cinci până la zece ani este de aproximativ 95%. Cu toate acestea, pentru pacienții cu cancer avansat (caz în care tumora s-a răspândit la alte organe), aproape 80% vor ceda bolii în termen de doi ani. Aceste statistici sunt prea amenințătoare pentru ca cineva să ignore semnalele de avertizare.

  Care sunt simptomele cancerului renal?

  Cele mai frecvente simptome ale cancerului renal pe care ar trebui să le aveți în vedere includ:

   - Febra, fără legătură cu o boală precum gripa;
   - Pierderea în greutate inexplicabilă și rapidă;
   - Starea de oboseală cronică;
   - O tensiune mărită în regiunea abdominală;
   - Durere persistentă de-a lungul părții abdominale;
   - Dureri de spate, fără legătură cu o leziune;
   - Sânge în urină.

  Care sunt factorii de risc pentru cancerul renal?

   Înțelegerea istoricului de sănătate a familiei dumneavoastră este foarte importantă în cunoașterea riscului moștenit. Deși ereditatea este în afara controlului dumneavoastră, există unii factori de risc cunoscuți care vă crește șansele de a dezvolta una dintre numeroasele forme de cancer renal. Deși nu putem schimba genele pe care le avem sau chiar unii dintre factorii de risc care contribuie la aceste forme de cancer, putem lua unele măsuri preventive pentru a reduce riscul de dezvoltare a acestei boli.

  1. Fumatul

   Fumatul poate fi unul dintre cei mai mari factori de risc pentru creșterea probabilității de a dezvolta cancer la rinichi. Fumatul duce la creșterea cu 50% a riscului la bărbați și la o rată cu 20% mai mare la femei. Expunerea la monoxidul de carbon creează un mediu hipoxic sau o alimentare inadecvată cu oxigen.

   Acest lucru provoacă probleme în cascadă, inclusiv deteriorarea accelerată a ADN-ului globulelor albe din sânge care circulă în sânge și creșterea stresului oxidativ. S-au constatat modificări genetice la persoanele fumătoare, cauzate mai ales de expunerea la o componentă majoră a fumului de țigară, respectiv benzo-alfa-pirene diol epoxid. Această substanță chimică este o cauză binecunoscută a mutațiilor genetice și a carcinogenezei.

  2. Obezitatea

   Riscul de cancer la rinichi este semnificativ mai mare la persoanele care sunt obeze. Prevalența carcinomului cu celule renale, în special, a continuat să crească anual și este în prezent unul dintre primele 10 tipuri de cancer care afectează în mod special americanii. Peste 40% dintre pacienții cu cancer de celule renale sunt obezi.

   Obezitatea crește riscul de cancer renal, deoarece este asociată cu o serie de complicații adverse pentru sănătate, cum ar fi rezistența la insulină, hipoxia, bolile metabolice, stresul oxidativ crescut și creșterea tensiunii arteriale. Cu siguranță obezitatea corelează dovezi suficient de puternice pentru a spori supravegherea bolii.

  3. Diabetul

   Ca și în cazul obezității, diabetul este unul dintre factorii de risc pentru cancerul renal, în ciuda relației sale indirecte cu cauza cancerului.

  4. Consumul anumitor alimente și băuturi

   Există rezultate contradictorii cu privire la modul în care consumul unor alimente și băuturi afectează riscul de dezvoltare a cancerului renal. Cercetările au descoperit că substanțele obișnuite care se găsesc în alimentele prăjite și în cele procesate pot ridica riscuri importante. În prezent, știința ne oferă numeroase informații despre faptul că o dietă bogată în legume și fructe proaspete poate reduce riscul de a dezvolta cancer. O dietă bogată în antioxidanți este unul dintre cele mai cunoscute sisteme de apărare împotriva apariției acestei boli.

  5. Expunerea la factorii de mediu

   Curățați covoarele din casa dumneavoastră cu substanțe de curățat și solvenți chimici? De exemplu, tricloretilena este folosită pentru prelucrarea industrială și în scopuri de refrigerare, dar poate fi detectată și într-o varietate de articole de uz casnic, cum ar fi produsele de curățat covoare. Această substanță chimică cu miros dulceag contaminează aerul și apa.

   Expunerea la tricloretilenă poate duce la apariția unor simptome neplăcute cum ar fi greață, amețeli, vedere încețoșată și stări de confuzie. În timp, această substanță chimică poate contribui la apariția cancerului renal. În timp ce studiile leagă mai multe tipuri de cancer de tricloretilenă, relația este constant cea mai puternică între această toxină și cancerul renal. Oamenii de știință atribuie acest lucru unor mutații specifice ale celulelor renale care s-au găsit la pacienții cu expunere la tricloretilenă.

  6. Hipertensiunea

   Hipertensiunea arterială, precum și utilizarea de medicamente antihipertensive și diuretice, înseamnă un risc ridicat pentru apariția cancerului renal. Acele persoane care sunt atât obeze, cât și hipertensive au un nivel de risc și mai mare decât cele care au doar una dintre aceste afecțiuni.

  7. Factorul hormonal

   Deși mecanismele pentru această asociere nu sunt pe deplin cunoscute, cercetătorii au constatat că femeile care dau naștere la o vârstă fragedă au șanse cu mai mari cu 40-90% să dezvolte cancer la rinichi. Cu cât mai multe nașteri au avut aceste femei, mai ales la o vârstă mai mică, cu atât riscul de cancer renal este mai mare.

  8. Nivelul de activitate fizică

   Este o certitudine faptul că a avea un stil de viață sedentar va pune în pericol dezvoltarea cancerului renal. Activitatea fizică regulată este asociată cu scăderea greutății corporale și a tensiunii arteriale, gestionarea îmbunătățită a insulinei și un răspuns inflamator mai sănătos, ceea ce înseamnă un risc mult scăzut de cancer renal.

  9. Genul

   Acesta este un factor care nu poate fi schimbat, dar ar trebui să știți că bărbații au de doua ori mai multe șanse de a dezvolta cancer renal decât femeile.

  10. Vârsta

   Cancerul renal este neobișnuit la persoanele sub vârsta de 45 de ani. Vârsta medie pentru diagnosticul de cancer renal este de 64 de ani. Persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani ar trebui să facă în mod regulat teste specifice pentru simptomele bolii.

  11. Istoricul etnic

   În mod evident, genetica joacă un rol major în susceptibilitatea organismului la boală. Numeroși factori joacă un rol în ratele mai mari de cancer în Europa și America de Nord, comparativ cu aparițiile din Asia și America de Sud. Cu toate acestea, persoanele de origine asiatică care trăiesc în Statele Unite prezintă aceleași rate mici de cancer la rinichi ca și oamenii din țara lor de origine.


  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult

  Imunoterapia și cance…

  Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imunitar de a ...

  Mai mult