Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

    Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Despre riscul de apariție a cancerului

    Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului

    Despre riscul de apariție a cancerului

     Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Internaționale pentru Cercetarea Cancerului (WCRFI), care este cel mai mare organism de cercetare a legăturii dintre cancer, stilul de viață și alimentație.

     Fundația Internațională pentru Cercetarea cancerului (WCRFI) realizează în prezent un Proiect de actualizare continuă (CUP) care constă în revizuirea, analizarea și actualizarea cercetărilor globale despre modul în care dieta, nutriția, activitatea fizică și greutatea corporală impactează riscul de apariție a cancerului și rata de supraviețuire. Cercetători și specialiști din întreaga lume actualizează cu regularitate acest proiect, oferind resurse științifice de încredere care susțin liniile directoare și politicile actuale pentru prevenirea cancerului.

     Rezultatele acestui proiect sunt utilizate pentru actualizarea Recomandărilor pentru prevenirea cancerului oferite de către această Fundație. Obiectivul său este ca toți responsabilii politici precum și publicul general să aibă acces la informațiile cele mai obiective și actualizate referitoare la minimizarea riscului de dezvoltare a cancerului și de creștere a ratei de supraviețuire în cazul acestei boli. Cercetările științifice publicate în întreaga lume sunt recompilate și revizuite de către un grup de experți. Un grup independent de experți de renume mondial evaluează și interpretează probele pentru a ajunge la unele concluzii bazate pe dovezi științifice. În această bază de date sunt incluse toate probele clinice aleatorii și studiile medicale publicate referitoare la aproximativ 17 tipuri de cancere și la supraviețuitoarele cancerului de sân, incluzând 9037 de studii.

      Recent, a fost publicat un rezumat al Proiectului de actualizare continuă (CUP) care arată în mod clar că există o legătură directă între alimentație, stilul de viață și apariția sau respectiv reducerea cancerului. Conform specialiștilor, aproximativ o treime dintre cazurile de cancer ar putea fi prevenite cu ajutorul dietei, a controlului greutății corporale și a exercițiilor fizice.

    Iată care sunt factorii care cresc riscul de apariție a cancerului:

     1. Supragreutatea corporală și obezitatea sunt relaționate cu 13 tipuri de cancer și anume: cancerul colorectal, de sân, de rinichi, al vezicii biliare, de ficat, esofag, ovare, pancreas, ficat, prostată, stomac și endometru.

     2. Sarea iodată și alimentele foarte sărate de gen saramură cresc riscul de cancer de stomac.

     3. Arsenicul prezent în apa potabilă crește riscul de cancer de vezică, plămâni și piele. (Arsenicul contaminează apa prin intermediul folosirii pesticidelor, a substanțelor contaminante ale industriei sau deoarece se găsește în mod natural în pământ).

     4. Consumul alcoolului crește riscul de cancer de ficat, al cavității orale, de sân, colon, esofag și stomac.

     5. Suplimentele cu betacaroten pot crește riscul de cancer de plămâni.

     6. Ceaiul de tip Mate consumat în mod frecvent poate crește riscul de cancer de esofag.

     7. Peștele sărat în stil cantonez poate crește riscul de cancer nazofaringian.

     8. Carnea procesată (șunca, mezelurile, cârnații, hamburgerii, etc.) cresc riscul de cancer de colon și stomac.

     9. Carnea roșie (oaie, porc, vită, capră) crește riscul de cancer de colon.

     10. O dietă cu un nivel glicemic ridicat crește riscul de cancer de endometru. (Bogată în produse alimentare care conțin făină și zahăr rafinat, băuturi carbogazoase, cartofi, porumb și sirop de porumb, produse de patiserie, etc.)

     11. Aflatoxinele cresc riscul de cancer de ficat (aflatoxinele sunt produse de anumite ciuperci care pot contamina cerealele, legumele, fructele uscate, condimentele, etc.)

     12. Persoanele înalte au un risc crescut de apariție a cancerului de colon, de sân, ovare, rinichi, pancreas și prostată.

     13. Fetițele care au o greutate corporală ridicată la naștere au un risc mai mare de a suferi de cancer de sân decât fetițele care au o greutate normală.

    Iată care sunt factorii care reduc riscul de apariție a cancerului:

     1. Legumele fără amidon (crucifere, roșii, morcovi, legume cu frunze verzi, castraveți, dovlecei, ridichi, gulii) reduc riscul de a suferi de cancer al gurii, faringelui și laringelui;

     2. Fructele proaspete în general, dar mai ales fructele citrice care conțin vitamina C din abundență reduc riscul de a suferi de cancer de gură, faringe, laringe și plămâni;

     3. Activitatea fizică realizată în mod regulat reduce riscul de a suferi de cancer de sân, endometru și colon;

     4. Alimentele bogate în fibre (legume, semințe, fructe și legume) reduc riscul de suferi de cancer de colon;

     5. Alăptarea pe cale naturală reduce riscul de a suferi de cancer de sân;

     6 . Ceaiul verde consumat în mod regulat reduce riscul de a suferi de cancer de sân, colon, prostată și piele;

     7 . O alimentație bogată în calciu reduce riscul de a suferi de cancer de colon.

     Observație: Aceste recomandări sunt indicate atât persoanelor sănătoase care doresc să prevină apariția acestei boli, cât și pentru supraviețuitorii acestei boli grave, pentru a preveni eventualele remisii ale bolii și pentru prelungirea duratei de viață.


    Beneficiile aromatera…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

    Mai mult

    Ayurveda în complemen…

    Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

    Mai mult

    Shake-urile proteice:…

    Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

    Mai mult

    Prevenirea cancerului…

    Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

    Mai mult

    Beneficiile somnului …

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

    Mai mult

    Celulele NK și funcți…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

    Mai mult

    Algele marine și trat…

    Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

    Mai mult

    Cancerul renal: 11 fa…

    Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

    Mai mult

    Tumorile beningne: ti…

    Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

    Mai mult

    8 semnale ale canceru…

    Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

    Mai mult

    Beneficiile saunei cu…

    Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

    Mai mult

    Detoxifierea, un fact…

    De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

    Mai mult

    10 moduri de a reduce…

    Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

    Mai mult

    Obiceiuri sănătoase p…

    Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

    Mai mult

    Ayurveda și combatere…

    Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

    Mai mult

    Mersul pe jos și canc…

    Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

    Mai mult

    Acupunctura: un trata…

    De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

    Mai mult

    Diagnosticul timpuriu…

    Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

    Mai mult

    Diagnosticul de cance…

    Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

    Mai mult

    Clismele cu cafea în …

    Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

    Mai mult

    Cele 4 stadii ale can…

    Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

    Mai mult

    Postul și combaterea …

    Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

    Mai mult

    5 strategii pentru pr…

    Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

    Mai mult

    Cina devreme reduce r…

     A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

    Mai mult

    Naturopatia și tratar…

    Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

    Mai mult

    Acidoza: o afecțiune …

    Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

    Mai mult

    Recomandări important…

    Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

    Mai mult