Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Recomandări în cancer

10 moduri de a reduce riscul de cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață

10 moduri de a reduce riscul de cancer Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre cele mai frecvente forme de cancer ar putea fi prevenite prin schimbarea stilului de viață. O revizuire din 2008 publicată în revista Pharmaceutical Research (Cercetări farmacologice) estimează că 90 până la 95 la sută din toate diagnosticurile de cancer sunt cauzate de dietă și de stilul dezechilibrat de viață.

 Există așadar multe variabile care vă pot ajuta să reduceți riscul de cancer. AICR (Institutul american pentru cercetarea cancerului) ne prezintă în acest sens trei tactici majore: consumul alimentelor vegetale cu densitate nutritivă, realizarea exercițiilor fizice în fiecare zi și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

 Vă prezentăm în acest articol 10 strategii susținute de știință care vă pot ajuta să reduceți riscul de cancer. Iată care sunt acestea:

1. Mâncați mai multe crudități

 O dietă sănătoasă cu accent pe alimentele vegetale este esențială pentru prevenirea cancerului. Studiile au arătat că consumul unei varietăți de produse proaspete și de cereale integrale este asociat cu un risc scăzut de a dezvolta unele tipuri de cancer, legate probabil de vitaminele, mineralele, antioxidanții și fibrele lor.

 Fructele, legumele și produsele pe bază de plante care conțin fibre au fost aprobate de Administrația pentru Alimente și Medicamente pentru asocierea lor cu reducerea riscului de cancer. Includeți preparatele vegetariene în rutina dumneavoastră săptămânală și consumați zilnic o varietate de produse vegetale, fie proaspete sau congelate.

2. Dormiți bine

 Lipsa somnului sau tulburarea somnului poate provoca schimbări ale hormonilor și stresul întregului sistem. Un studiu realizat în anul 2014 și publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine a arătat o asociere pozitivă între tulburările de somn de la apneea moderată până la cea severă și incidența cancerului.

 Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului a clasificat „schimbarea care duce la o întrerupere a ritmului circadian drept probabil cancerigenă pentru oameni”. Când ritmul circadian este perturbat la lucrătorii în ture rotative sau la persoanele care lucrează noaptea, schimbările hormonale ale melatoninei au fost studiate în raport cu incidența anumitor tipuri de cancer. În cazul în care aceasta este o problemă, adulții ar trebui să urmărească să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte și să trateze apneea de somn împreună cu un medic specialist.

3. Mențineți o greutate corporală echilibrată

 Un studiu din anul 2003 și publicat în New England Journal of Medicine estimează că a fi supraponderal sau obez poate contribui cu până 20 la sută la toate decesele legate de cancer. A fi supraponderal sau obez (un IMC de 25 sau mai mare) este puternic asociat cu tipuri specifice de cancer, inclusiv de sân (din postmenopauză), colon și rect, rinichi, esofag, pancreas și vezică biliară. Acest lucru este, de asemenea, probabil asociat cu cancerul de ficat, col uterin, ovar, prostată, cu limfomul non-Hodgkin și mielomul multiplu. Motivul asocierii poate fi legat de efectele negative asupra sistemului imunitar și inflamației, inclusiv asupra hormonilor care stimulează creșterea celulelor. Multe dintre recomandările AICR (Institutul american pentru cercetarea cancerului) pentru prevenirea cancerului ajută, de asemenea, la realizarea și menținerea unei greutăți corporale ideale, cum ar fi creșterea activității fizice, limitarea alimentelor bogate în calorii precum alimentele procesate, rafinate și prăjite, dulciurile și produsele de patiserie și creșterea consumului de produse proaspete în dietă.

4. Gestionați stresul

 Pe lângă factorii de viață precum nutriția și activitatea fizică, studiile asupra reducerii stresului atrag atenția pentru prevenirea bolilor cronice, inclusiv a cancerului. Un studiu din 2010 publicat în Revista de Medicină Alternativă Complementară a descoperit că participanții la un program de reducere a stresului bazat pe conștiență și realizat timp de opt săptămâni a observat creșterea markerilor imunitari și scăderea markerilor inflamatori în testele de sânge.

 Institutul Național al Cancerului recomandă faptul că, deși în prezent nu există o legătură directă dovedită între stres și incidența cancerului, pot exista riscuri crescute pentru sănătate cauzate de stresul cronic. De exemplu, persoanele sub influența stresului pot dezvolta anumite comportamente - cum ar fi fumatul, supra-alimentarea sau consumul de alcool - care ar putea crește riscul de cancer. Recurgerea la unele practici precum consiliere, terapie, meditație, tehnici de respirație sau activitate fizică vă poate ajuta să vă îmbunătățiți calitatea vieții pentru a face față cu succes factorilor de stres și pentru a vă ajuta să combateți stresul cronic.

5. Optați pentru alăptare

 Un subiect important pentru bărbați și femei deopotrivă, susținerea și promovarea alăptării sugarilor poate ajuta la prevenirea cancerului de sân la femei, în special la cele cu antecedente familiale ale bolii. Deși cercetările sunt amestecate pe acest subiect, un studiu din 2010 prezentat în Arhivele de Medicină Internă din Statele Unite a arătat o corelație cu faptul că dacă femeile au alăptat vreodată la sân, a scăzut incidența cancerului de sân la femeile cu antecedente familiale.

 Cele mai multe cercetări privind prevenirea cancerului de sân prin practicile de alăptare includ femeile care au avut mai mulți copii și au alăptat o perioadă mai lungă de timp. Deși alăptarea nu este o alegere sau o opțiune pentru unele, femeile care au copii și sunt capabile să alăpteze ar putea experimenta o scădere ușoară a riscului de a dezvolta cancer de sân în viitor.

6. Evitați sau limitați consumul de alcool

 Cercetările arată că limitarea consumului de alcool este o parte importantă a prevenirii cancerului. Recomandările actuale ale Institutului american pentru cercetarea cancerului afirmă că persoanele care beau alcool ar trebui să-l limiteze la cel mult două băuturi pe zi pentru bărbați și nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei. Consumul de alcool este asociat cu un risc crescut pentru cancerele de cap și de gât, precum și de cancer hepatic, colorectal, sân și pancreatic.

 Unul dintre motivele pentru care alcoolul crește riscul de dezvoltare a cancerului este acetaldehida, care este un produs secundar creat atunci când metabolizăm alcoolul; este un agent cancerigen cunoscut sau care provoacă cancer. Alcoolul este, de asemenea, cunoscut pentru că crește concentrația de estrogen în organism. Un studiu din 2010 publicat în American Journal of Clinical Nutrition estimează că 20% din incidențele cancerului de sân sunt atribuite consumului a două sau mai multe băuturi alcoolice pe zi.

7. Creșteți activitatea fizică

 Prin mișcare, puteți reduce riscul de cancer, inclusiv cel de sân, colon, endometru, prostată și pancreas. Recomandările pentru un stil de viață activ din punct de vedere fizic includ atât creșterea activității zilnice, cât și limitarea timpului de sedentarism.

 Adulții ar trebui să vizeze cel puțin 150 de minute de activitate moderată, cum ar fi mersul în ritm rapid sau grădinăritul sau 75 de minute de activitate viguroasă, cum ar fi alergarea sau drumețiile în fiecare săptămână. Limitarea timpului de expunere la ecran sau monitor (de TV, computer și telefon) și a sedentarismului este un element foarte important pentru prevenirea bolilor, inclusiv a cancerului.

 În plus, creșterea activității zilnice reduce și riscul de boli de inimă, diabet, osteoporoză și tensiune arterială ridicată. Dr. Kristin DeAngelis, nutriționist certificat subliniază faptul că „a merge la o plimbare zilnică rapidă de 30 de minute și a limita comportamentul sedentar, cum ar fi statul la calculator sau vizionarea TV-ului, poate ajuta la menține o greutate sănătoasă și reduce riscul de cancer ".

8. Consumați zilnic cereale integrale și legume

 La fel ca și fructele și legumele proaspete, cerealele procesate minim, cum ar fi orezul sălbatic, orzul și quinoa conțin vitamine, minerale, antioxidanți și fibre care pot preveni cancerul și sunt, de asemenea, mai scăzute în conținut caloric decât majoritatea celorlalte produse puternic procesate, în care de obicei sunt adăugate zahăr sau uleiuri.

 Un studiu din 2009 și publicat în revista Circulation, jurnalul American Heart Association, arată că un aport crescut de carne roșie și procesată, cereale rafinate, cartofi prăjiți, dulciuri și deserturi, a fost legat de un risc mai mare de boli cardiovasculare, cancer și mortalitate totală. Recomandarea de a include alegeri cu cereale integrale este la fel de importantă ca recomandarea de limitare a surselor de cereale prelucrate sau rafinate. Asigurați-vă că cerealele pe care le mâncați nu sunt procesate sau în starea lor de bază și includeți o varietate în dieta dumneavoastră.

9. Consumați fructe proaspete

 Produsele proaspete conțin beneficii potențiale anticancerigene, inclusiv vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Recomandările actuale ale Institutului american pentru pentru prevenirea cancerului sunt să consumăm în fiecare zi cel puțin două căni și jumătate de fructe și legume. Dr. Kristin DeAngelis afirmă că "includerea zilnică a sucului de fructe și legume proaspete sau a smoothie-ului poate fi o modalitate ușoară de a crește aportul de micronutrienți și de a consuma astfel porțiile recomandate de legume și fructe pe zi."

 Respectarea recomandărilor pentru consumul produselor proaspete poate ajuta la pierderea în greutate și la menținerea unei greutăți sănătoase, o altă recomandare importantă pentru prevenirea cancerului. Pentru a vă crește aportul de fructe și legume, vizați să completați jumătate din farfurie cu aceste alegeri la fiecare masă.

10. Renunțați la fumat

 Renunțarea la fumat este poate cel mai important factor modificabil care vă va reduce riscul de cancer. Ghidul actual al Societății Americane de Cancer privind nutriția și activitatea fizică pentru prevenirea cancerului estimează că o treime din decesele prin cancer ar putea fi prevenite prin oprirea expunerii la produsele din tutun.

 Rețineți că utilizarea tutunului și a alcoolului crește simultan riscul de apariție a cancerului gurii, laringelui și esofagului, deci dacă utilizați produse din tutun - în special atunci când beți și alcool - faceți o alegere benefică și renunțați la acestea sau evitați-le pe cât posibil pentru a vă reduce riscul de cancer.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din recomandări în cancer

8 semnale ale canceru…

Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

Mai mult

Beneficiile saunei cu…

Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

Mai mult

Detoxifierea, un fact…

De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

Mai mult

10 moduri de a reduce…

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

Mai mult

Obiceiuri sănătoase p…

Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

Mai mult

Cancerul de prostată …

Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

Mai mult

Ayurveda și combatere…

Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

Mai mult

Mersul pe jos și canc…

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

Mai mult

Acupunctura: un trata…

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

Mai mult

Diagnosticul timpuriu…

Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

Mai mult

Diagnosticul de cance…

Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

Mai mult

Clismele cu cafea în …

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

Mai mult

Cele 4 stadii ale can…

Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

Mai mult

Postul și combaterea …

Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

Mai mult

5 strategii pentru pr…

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

Mai mult

Cina devreme reduce r…

 A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

Mai mult

Naturopatia și tratar…

Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

Mai mult

Acidoza: o afecțiune …

Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

Mai mult

Recomandări important…

Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

Mai mult

Imunoterapia și cance…

Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imunitar de a ...

Mai mult

Muzicoterapia, o alte…

Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediul muzic...

Mai mult

Meditația ca metodă a…

Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în cazul apariți...

Mai mult

Pot animalele să dete…

Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajuta să iden...

Mai mult

Tratamente alternativ…

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele mai f...

Mai mult

Terapia Bach contra c…

Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de reme...

Mai mult

IP6 - substanța care …

Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facultății d...

Mai mult

Beneficiile terapiei …

Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia vital...

Mai mult

Despre riscul de apar…

Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului  Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Internațio...

Mai mult

Cauzele prevenibile a…

Cancerul de colon poate fi prevenit  Știați că majoritatea cauzelor care determină apariția cancerului de colon pot fi prevenite cu ușurinț...

Mai mult

Oncologia integrativă…

Contextul și experiența oncologiei integrative  Dr. Natalia Eres, cercetător în cadrul Institutului Khuab din Spania ne explică în acest ...

Mai mult

Cinci aliați cotidien…

Factorii de risc pentru apariția cancerului  Din păcate, cancerul este una dintre principalele cauze de mortalitate din întreaga lume. Tipu...

Mai mult

Antioxidanții reduc r…

Puterea binefăcătoare a antioxidanților  O dietă bogată în antioxidanți îmbunătățește randamentul sistemului imunitar și oferă benefi...

Mai mult