Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  10 moduri de a reduce riscul de cancer

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață

  10 moduri de a reduce riscul de cancer Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre cele mai frecvente forme de cancer ar putea fi prevenite prin schimbarea stilului de viață. O revizuire din 2008 publicată în revista Pharmaceutical Research (Cercetări farmacologice) estimează că 90 până la 95 la sută din toate diagnosticurile de cancer sunt cauzate de dietă și de stilul dezechilibrat de viață.

   Există așadar multe variabile care vă pot ajuta să reduceți riscul de cancer. AICR (Institutul american pentru cercetarea cancerului) ne prezintă în acest sens trei tactici majore: consumul alimentelor vegetale cu densitate nutritivă, realizarea exercițiilor fizice în fiecare zi și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

   Vă prezentăm în acest articol 10 strategii susținute de știință care vă pot ajuta să reduceți riscul de cancer. Iată care sunt acestea:

  1. Mâncați mai multe crudități

   O dietă sănătoasă cu accent pe alimentele vegetale este esențială pentru prevenirea cancerului. Studiile au arătat că consumul unei varietăți de produse proaspete și de cereale integrale este asociat cu un risc scăzut de a dezvolta unele tipuri de cancer, legate probabil de vitaminele, mineralele, antioxidanții și fibrele lor.

   Fructele, legumele și produsele pe bază de plante care conțin fibre au fost aprobate de Administrația pentru Alimente și Medicamente pentru asocierea lor cu reducerea riscului de cancer. Includeți preparatele vegetariene în rutina dumneavoastră săptămânală și consumați zilnic o varietate de produse vegetale, fie proaspete sau congelate.

  2. Dormiți bine

   Lipsa somnului sau tulburarea somnului poate provoca schimbări ale hormonilor și stresul întregului sistem. Un studiu realizat în anul 2014 și publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine a arătat o asociere pozitivă între tulburările de somn de la apneea moderată până la cea severă și incidența cancerului.

   Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului a clasificat „schimbarea care duce la o întrerupere a ritmului circadian drept probabil cancerigenă pentru oameni”. Când ritmul circadian este perturbat la lucrătorii în ture rotative sau la persoanele care lucrează noaptea, schimbările hormonale ale melatoninei au fost studiate în raport cu incidența anumitor tipuri de cancer. În cazul în care aceasta este o problemă, adulții ar trebui să urmărească să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte și să trateze apneea de somn împreună cu un medic specialist.

  3. Mențineți o greutate corporală echilibrată

   Un studiu din anul 2003 și publicat în New England Journal of Medicine estimează că a fi supraponderal sau obez poate contribui cu până 20 la sută la toate decesele legate de cancer. A fi supraponderal sau obez (un IMC de 25 sau mai mare) este puternic asociat cu tipuri specifice de cancer, inclusiv de sân (din postmenopauză), colon și rect, rinichi, esofag, pancreas și vezică biliară. Acest lucru este, de asemenea, probabil asociat cu cancerul de ficat, col uterin, ovar, prostată, cu limfomul non-Hodgkin și mielomul multiplu. Motivul asocierii poate fi legat de efectele negative asupra sistemului imunitar și inflamației, inclusiv asupra hormonilor care stimulează creșterea celulelor. Multe dintre recomandările AICR (Institutul american pentru cercetarea cancerului) pentru prevenirea cancerului ajută, de asemenea, la realizarea și menținerea unei greutăți corporale ideale, cum ar fi creșterea activității fizice, limitarea alimentelor bogate în calorii precum alimentele procesate, rafinate și prăjite, dulciurile și produsele de patiserie și creșterea consumului de produse proaspete în dietă.

  4. Gestionați stresul

   Pe lângă factorii de viață precum nutriția și activitatea fizică, studiile asupra reducerii stresului atrag atenția pentru prevenirea bolilor cronice, inclusiv a cancerului. Un studiu din 2010 publicat în Revista de Medicină Alternativă Complementară a descoperit că participanții la un program de reducere a stresului bazat pe conștiență și realizat timp de opt săptămâni a observat creșterea markerilor imunitari și scăderea markerilor inflamatori în testele de sânge.

   Institutul Național al Cancerului recomandă faptul că, deși în prezent nu există o legătură directă dovedită între stres și incidența cancerului, pot exista riscuri crescute pentru sănătate cauzate de stresul cronic. De exemplu, persoanele sub influența stresului pot dezvolta anumite comportamente - cum ar fi fumatul, supra-alimentarea sau consumul de alcool - care ar putea crește riscul de cancer. Recurgerea la unele practici precum consiliere, terapie, meditație, tehnici de respirație sau activitate fizică vă poate ajuta să vă îmbunătățiți calitatea vieții pentru a face față cu succes factorilor de stres și pentru a vă ajuta să combateți stresul cronic.

  5. Optați pentru alăptare

   Un subiect important pentru bărbați și femei deopotrivă, susținerea și promovarea alăptării sugarilor poate ajuta la prevenirea cancerului de sân la femei, în special la cele cu antecedente familiale ale bolii. Deși cercetările sunt amestecate pe acest subiect, un studiu din 2010 prezentat în Arhivele de Medicină Internă din Statele Unite a arătat o corelație cu faptul că dacă femeile au alăptat vreodată la sân, a scăzut incidența cancerului de sân la femeile cu antecedente familiale.

   Cele mai multe cercetări privind prevenirea cancerului de sân prin practicile de alăptare includ femeile care au avut mai mulți copii și au alăptat o perioadă mai lungă de timp. Deși alăptarea nu este o alegere sau o opțiune pentru unele, femeile care au copii și sunt capabile să alăpteze ar putea experimenta o scădere ușoară a riscului de a dezvolta cancer de sân în viitor.

  6. Evitați sau limitați consumul de alcool

   Cercetările arată că limitarea consumului de alcool este o parte importantă a prevenirii cancerului. Recomandările actuale ale Institutului american pentru cercetarea cancerului afirmă că persoanele care beau alcool ar trebui să-l limiteze la cel mult două băuturi pe zi pentru bărbați și nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei. Consumul de alcool este asociat cu un risc crescut pentru cancerele de cap și de gât, precum și de cancer hepatic, colorectal, sân și pancreatic.

   Unul dintre motivele pentru care alcoolul crește riscul de dezvoltare a cancerului este acetaldehida, care este un produs secundar creat atunci când metabolizăm alcoolul; este un agent cancerigen cunoscut sau care provoacă cancer. Alcoolul este, de asemenea, cunoscut pentru că crește concentrația de estrogen în organism. Un studiu din 2010 publicat în American Journal of Clinical Nutrition estimează că 20% din incidențele cancerului de sân sunt atribuite consumului a două sau mai multe băuturi alcoolice pe zi.

  7. Creșteți activitatea fizică

   Prin mișcare, puteți reduce riscul de cancer, inclusiv cel de sân, colon, endometru, prostată și pancreas. Recomandările pentru un stil de viață activ din punct de vedere fizic includ atât creșterea activității zilnice, cât și limitarea timpului de sedentarism.

   Adulții ar trebui să vizeze cel puțin 150 de minute de activitate moderată, cum ar fi mersul în ritm rapid sau grădinăritul sau 75 de minute de activitate viguroasă, cum ar fi alergarea sau drumețiile în fiecare săptămână. Limitarea timpului de expunere la ecran sau monitor (de TV, computer și telefon) și a sedentarismului este un element foarte important pentru prevenirea bolilor, inclusiv a cancerului.

   În plus, creșterea activității zilnice reduce și riscul de boli de inimă, diabet, osteoporoză și tensiune arterială ridicată. Dr. Kristin DeAngelis, nutriționist certificat subliniază faptul că „a merge la o plimbare zilnică rapidă de 30 de minute și a limita comportamentul sedentar, cum ar fi statul la calculator sau vizionarea TV-ului, poate ajuta la menține o greutate sănătoasă și reduce riscul de cancer ".

  8. Consumați zilnic cereale integrale și legume

   La fel ca și fructele și legumele proaspete, cerealele procesate minim, cum ar fi orezul sălbatic, orzul și quinoa conțin vitamine, minerale, antioxidanți și fibre care pot preveni cancerul și sunt, de asemenea, mai scăzute în conținut caloric decât majoritatea celorlalte produse puternic procesate, în care de obicei sunt adăugate zahăr sau uleiuri.

   Un studiu din 2009 și publicat în revista Circulation, jurnalul American Heart Association, arată că un aport crescut de carne roșie și procesată, cereale rafinate, cartofi prăjiți, dulciuri și deserturi, a fost legat de un risc mai mare de boli cardiovasculare, cancer și mortalitate totală. Recomandarea de a include alegeri cu cereale integrale este la fel de importantă ca recomandarea de limitare a surselor de cereale prelucrate sau rafinate. Asigurați-vă că cerealele pe care le mâncați nu sunt procesate sau în starea lor de bază și includeți o varietate în dieta dumneavoastră.

  9. Consumați fructe proaspete

   Produsele proaspete conțin beneficii potențiale anticancerigene, inclusiv vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Recomandările actuale ale Institutului american pentru pentru prevenirea cancerului sunt să consumăm în fiecare zi cel puțin două căni și jumătate de fructe și legume. Dr. Kristin DeAngelis afirmă că "includerea zilnică a sucului de fructe și legume proaspete sau a smoothie-ului poate fi o modalitate ușoară de a crește aportul de micronutrienți și de a consuma astfel porțiile recomandate de legume și fructe pe zi."

   Respectarea recomandărilor pentru consumul produselor proaspete poate ajuta la pierderea în greutate și la menținerea unei greutăți sănătoase, o altă recomandare importantă pentru prevenirea cancerului. Pentru a vă crește aportul de fructe și legume, vizați să completați jumătate din farfurie cu aceste alegeri la fiecare masă.

  10. Renunțați la fumat

   Renunțarea la fumat este poate cel mai important factor modificabil care vă va reduce riscul de cancer. Ghidul actual al Societății Americane de Cancer privind nutriția și activitatea fizică pentru prevenirea cancerului estimează că o treime din decesele prin cancer ar putea fi prevenite prin oprirea expunerii la produsele din tutun.

   Rețineți că utilizarea tutunului și a alcoolului crește simultan riscul de apariție a cancerului gurii, laringelui și esofagului, deci dacă utilizați produse din tutun - în special atunci când beți și alcool - faceți o alegere benefică și renunțați la acestea sau evitați-le pe cât posibil pentru a vă reduce riscul de cancer.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult