Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  IP6 - substanța care inhibă cancerul

  Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul

  IP6 - substanța care inhibă cancerul

   Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facultății de Medicină din Maryland (Statele Unite) și de mai bine de treizeci de ani (din anul 1986) studiază o substanță numită hexafosfat de inozitol sau IP6 care se găsește în pământ și pe care îl ingerăm din unele alimente. Abdulkalam Shamsuddin a descoperit astfel că acest carbohidrat previne cancerul și alte boli grave și ajută de asemenea la tratarea acestora.

   Vă prezentăm în acest articol un interviu cu cercetătorul Abdulkalam Shamsuddin referitor la beneficiile substanței denumite IP6 în ceea ce privește prevenirea și tratarea cancerului.

  Cum și când ați început să studiați această boală gravă, cancerul?

   A.S.: În timpul primului an de la facultatea de medicină, unchiul meu a fost diagnosticat cu cancer de plămâni și ni s-a spus că mai are de trăit doar șase săptămâni. Și chiar așa a și fost. Aceasta a fost pentru mine prima întâlnire cu această boală. În cel de-al treilea an de facultate am început să studiez în termeni generali cancerul, iar câțiva ani mai târziu am început cercetările propriu-zise și chiar atunci, tatăl meu a fost diagnosticat și el cu același tip de cancer ca și unchiul meu. Și el a decedat în scurt timp. Morțile premature ale unchiului și tatălui meu m-au determinat să mă gândesc că odată ce această boală este diagnosticată, este prea târziu pentru pacienți și am început să iau în considerare metodele de diagnosticare timpurie și de prevenție a acestei boli. În 1975 am început să studiez cu atenție modalitățile de prevenire a cancerului de colon prin creșterea consumului de fibre dietetice și de grăsimi sănătoase din alimentație. Am analizat datele din Finlanda și Danemarca și am observat că în Finlanda incidența cancerului de colon era jumătate din cea din Danemarca. Dietele din ambele țări conțineau cantități similare de fibre, însă am observat că dieta din Finlanda conținea cu 20 sau 30% mai mult IP6.

  Ce este de fapt IP6?

   A.S.: IP6 este un carbohidrat natural care se află în pământ și pe care îl absorbim prin intermediul plantelor și a cerealelor, mai ales a orezului, porumbului și grâului. Atunci când consumăm aceste cereale IP6 intră în organism. Acum treizeci de ani se credea că IP6 nu poate intra în celulele organismului uman, totuși, am continuat să efectuez cercetări pe această temă și am demonstrat că IP6 este asimilat de către organism. Am realizat diverse experimente și am dovedit faptul că odată ce ingerăm IP6 prin aceste alimente sau altele, apare în sânge. În prezent s-a dovedit faptul că substanța IP6 este prezentă în toate celulele noastre vii, precum și în celulele animalelor.

  Cum anume acționează IP6?

   A.S.: Am descoperit astfel că numărul tumorilor în cazul animalelor de laborator tratate cu IP6 era cu mult mai mic. Presupunerea mea era aceea că IP6 prevenea cancerul, însă am constatat că această substanță avea efecte preventive certe, însă de asemenea putea reduce tumorile la jumătate. M-am înarmat cu răbdare și curaj și am administrat cobailor agentul cancerigen numit oxamină, am așteptat timp de șase luni, apoi am administrat IP6 în doze mai ridicate decât în experimentele anterioare. Cinci săptămâni mai târziu am constatat că numărul de cancere în cazul acestor cobai era cu mult mai mic, iar din punct de vedere statistic acesta era un rezultat foarte semnificativ. Iar cu cât era mai mare doza, cu atât erau mai bune efectele. Chiar mai mult, în acea perioadă am constatat că dacă se combina IP6 cu inozitol, rezultatele erau chiar mai bune.

  Ce este inozitolul?

   A.S.: Inozitoul este o substanță asemănătoare cu IP6. De fapt, IP6 este un inozitol unit cu șase grupe de fosfați, fiecare având propriile sale efecte biochimice. Atât IP6 cât și inozitolul se găsesc în unele alimente din dieta noastră. IP6 nu distruge celulele, ci împiedică înmulțirea acestora, mai exact inhibă creșterea celulelor canceroase. Institutul Național pentru studiul Cancerului din Statele Unite a decis să studieze această substanță zece ani mai târziu în cazul a șaizeci de tipuri diferite de cancer. În cazul a 59 dintre cele 60 de cancere s-a observat reducerea notabilă a tumorilor.

  Care este legătura dintre IP6 și alimentația actuală?

   A.S.: Dieta pe care majoritatea persoanelor o au în ziua de azi nu este neapărat cea mediteraneană care este considerată cea mai sănătoasă dietă din lume. Așa cum se știe, în prezent există unele substanțe cancerigene în alimentele procesate și rafinate, în apa pe care o bem și în aerul pe care îl respirăm. Din păcate, în prezent riscul de a avea cancer este cu mult mai mare decât acum o sută de ani. De aceea sunt necesare și suplimentele alimentare și nu doar consumul alimentelor bogate în IP6.

   Iată un exemplu în acest sens: populația de etnie bantu, din Africa de sud, consumă o jumătate de kilogram de făină de porumb zilnic, iar în rândul acestora nu s-au înregistrat cazuri de cancer, nici de diabet, boli cardiovasculare sau pietre la rinichi. Însă populația modernă actuală necesită mult mai mult IP6 decât populația bantu deoarece aceasta nu consumă mâncăruri procesate, grăsimi rafinate și zahăr alb și nici nu trăiește într-un mediu poluat. Însă s-a observat că atunci când sudafricanii din etnia bantu au migrat către un oraș mare precum Johanesburg și au început să consume alimente procesate și rafinate, incidența cancerelor și a altor boli a crescut și în rândul acestora precum în cazul occidentalilor.

  Cum anume acționează IP6 în corpul uman?

   A.S.: IP6 are un rol reparator asupra ADN-ului și în cazul proliferării și diferențierii celulare și este un antioxidant recunoscut care acționează prin neutralizarea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi în organism, stimulând sistemul imunitar și o activitate celulară sănătoasă. IP6 și inozitolul sunt molecule antioxidante care impulsionează activitatea celulelor de tip Natural Killer (celule care întăresc sistemul imunitar) și suprimă angiogeneza tumorală (formarea de noi vase sanguine care alimentează tumorile).

  Există studii clinice cu IP6 în cazul pacienților diagnosticați cu cancer?

   A.S.: Desigur. În urma studiilor clinice efectuate pe pacienți umani diagnosticați cu cancer s-a observat că IP6 reduce rata de creștere tumorală și reduce efectele secundare nocive ale chimioterapiei, îmbunătățind calitatea de viață și rata de supraviețuire a pacienților. În cazul unui pacient diagnosticat cu metastaze la ficat și care nu a dorit să urmeze un tratament de chimioterapie clasic, s-au administrat timp de câteva luni IP6 și inozitol și s-a observat ulterior o reducere a mărimii tumorii hepatice.

  Recomandați să se administreze IP6 și să nu se facă chimioterapie?

   A.S.: Nu, în niciun caz. Combinația dintre terapia oncologică și suplimentele cu IP6 și inozitol par să funcționeze foarte bine. IP6 reduce activitatea tumorală atât atunci când este combinată cu chimioterapia, cât și dacă pacientul decide să nu urmeze acest tratament convențional. În ambele cazuri s-a observat reducerea tumorilor și ameliorarea efectelor secundare ale tratamentului chimioterapeutic.

   Având rolul de a suprima celulele maligne și fiind un puternic antioxidant, este IP6 eficient și în cazul altor boli?

   A.S.: Da! IP6 are un rol important în prevenirea calculilor renali și a osteoporozei, a nivelelor ridicate de colesterol și a bolii Alzheimer. La nivelul densității osoase, am observat cum IP6 acționează în cazul unui pacient tratat cu această substanță și în cazul altui pacient care nu a urmat acest tratament. De asemenea, s-a observat că IP6 reduce daunele cauzate de un atac cardiovascular și protejează inima în timpul unui infarct de miocard. IP6 este un foarte bun antioxidant, evită formarea plăcilor de colesterol și a arterosclerozei și este o substanță chelatoare pentru fier. S-au realizat studii și despre modul în care IP6 ajută la prevenirea formării calculilor renali și a complicațiilor cauzate de diabet.

   IP6 participă la multe procese vitale ale organismului și s-a dovedit că această substanță nu afectează celulele sănătoase, normale. În cazul persoanelor sănătoase se recomandă o doză de 1-2 grame zilnic (2-4 capsule), de trei ori pe zi. În cazul persoanelor care au un risc ereditar de cancer se pot administra câte 4 grame zilnic.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult