Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Algele marine și tratarea cancerului

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate

  Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită conținutului lor de metaboliți activi secundari.

   Organismele marine produc în general acești metaboliți activi care acționează ca niște agenți citotoxici și antimicrobieni, inhibând dezvoltarea substanțelor toxice în organismul uman.

   Recent, în Arabia Saudită, un grup de cercetători din cadrul Universității King Saud, au realizat un studiu despre unele tipuri de alge care se găsesc în marea Roșie, în vederea evaluării proprietăților substanțelor bioactive din acestea.

   Sortimentele de alge marine care au fost alese pentru a fi studiate au fost Caluerpa occidentalis, Ulva reticulada, Gracilaria dendroides, Dictyota ciliolada și Cladophora socialis. Cercetătorii au obținut extracte din aceste alge, iar studiile au fost realizate folosindu-se etanol, cloroform, eter din petrol și apă. S-a testat acțiunea antibacteriană a acestor alge asupra unei serii de bacterii precum Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Escherichia coli și Stapylococcus aureus.

   Rezultatele care au fost obținute în urma acestui studiu au fost acelea că extractele obținute din algele Gracilaria dendroides, Ulva reticulata și Dictyota ciliolada au fost eficiente în cazul stopării acțiunii nocive a bacteriilor.

   În cadrul analizelor efectuate s-a observat prezența quercetinei (flavonoidul cel mai abundent și cel mai comun din dieta umană), a bioflavonoizilor (pigmenți vegetali nenitrogenați) și a kaempferolului (un agent antioxidant) care se găseau în cantități mari în ultimele trei tipuri de alge menționate. Îndeosebi quercetina și kaempferolul au constituit mai ales în ultimii ani obiectul multor studii medicale și au fost aleși ca agenți farmacologici în multe remedii folosite în tratarea cancerului.

   Algele marine conțin flavonoizi, polifenoli și caratenoizi care protejează corpul de dezvoltarea unor boli grave precum cancerul, având rolul principal de a întări sistemul imunitar. De asemenea, algele marine sunt bogate în fibre, proteine, vitamine și minerale având o mare valoare biologică, iar efectele lor antioxidante sunt foarte importante pentru prevenirea cancerului.

   Însă dintre toate tipurile de alge marine, două dintre acestea se remarcă datorită acțiunii lor anticancerigene, respectiv Spirulina și Chlorella, care prezintă însă unele diferențe. Să vedem în continuare care sunt acestea:

  Beneficiile algei spirulină contra cancerului

   Una dintre algele cele mai eficiente pentru prevenirea cancerului este fără îndoială spirulina. Spirulina are efecte anticancerigene puternice datorită polizaharidelor hidrosolubile pe care le conține și care produc stimularea activității enzimatice și repararea ADN-ului deteriorat.

   Spirulina conține de asemenea unele componente care întăresc sistemul imunitar, din care fac parte celulele mamă din măduva osoasă, celulele-T și cele macrofage. Așa cum se știe, un sistem imunitar puternic distruge celulele canceroase și previne apariția cancerului. Totodată, clorofila pe care o conține spirulina protejează organismul uman de apariția cancerului de colon, de ficat și de gură.

   Ca și conținut nutrițional, spirulina se remarcă prin abundența de proteine vegetale, vitamina A, vitamine din grupa B (B1, B2, B3, B6), C, E, minerale precum magneziu, zinc, cupru, fier, seleniu, acizi grași (acidul gamalinoleic), pigmenți și antioxidanți. Spirulina mai conține și cantități reduse de hidrați de carbon (între 8% și 20% dintre care majoritatea sunt polizaharide cu absorbție lentă, un conținut foarte redus de grăsimi (5%), fibre dietetice, enzime, etc.

   Totodată, conținutul de fibre din spirulină acționează ca un prebiotic la nivelul intestinelor, favorizând activitatea microflorei din organism. În același timp, spirulina are capacitatea de a reduce neurotoxicitatea metalelor grele acumulate în corp și a radiotoxicității, mai ales în cazul persoanelor care urmează sesiuni de chimio și radioterapie.

  Alte beneficii importante ale spirulinei pentru sănătate sunt următoarele:

   - Conține de 12 ori mai multe proteine decât carnea de vacă;

   - Este o sursă naturală foarte bună de acid gamma-linoleic (GLA), care este o grăsime sănătoasă benefică pentru sistemul cardiovascular, pentru alte sisteme ale corpului și pentru creier;

   - Protejează organismul de virusuri, bacterii și infecții;

   - Este mai ușor de digerat decât alga Chlorella;

   - Are un efect antiinflamatoriu, care este în special benefic în cazul bolilor cronice sau acute;

   - Este recomandată în curele de slăbit, dar și persoanelor care doresc să-și crească masa musculară.

   Doza recomandată pentru spirulină este de aproximativ 4 g zilnic. Totuși, este indicat ca spirulina să fie introdusă treptat în dietă, de exemplu, se poate începe cu un 1g pe zi și se crește consumul acesteia.

  Proprietățile anticancer ale algei Chlorella

   În ceea ce privește alga Chlorella, aceasta conține 19 aminoacizi printre care se numără toți aminoacizii esențiali.

   Chlorella este o algă care este foarte recomandată pentru detoxifierea organismului și eliminarea metalelor grele cum este mercurul, care este o neurotoxină puternică ce cauzează numeroase boli, printre care se numără și cancerul. De asemenea, acest superaliment poate ajuta la potențarea acțiunii antioxidanților din organism, precum și la funcționarea corectă a sistemului imunitar.

   Chlorella are puternice efecte de detoxifiere și alcalinizare asupra organismului, fiind unul dintre cele mai indicate superalimente pentru prevenirea și tratarea cancerului.

   Chlorella, dacă este administrată sub formă de pulbere sau de tablete accelerează procesul de detoxifiere a corpului, iar combinația dintre alga Chlorella și coriandru, care este un alt agent chelant foarte eficient, crește și mai mult acest efect.

   Ca și conținut nutrițional, Chlorella este o sursă foarte bună de: vitamina C, betacaroten, vitaminele din complexul B, vitamina K, colină, inozitol, acid para-aminobenzoic și de minerale precum calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, iod, mangan, cupru și cobalt.

  Alte proprietăți terapeutice importante ale algei Chlorella sunt următoarele:

   - În cazul pacienților care suferă de fibromialgie, s-a demonstrat că alga Chlorella reduce în mod eficient durerile;

    - Este un remediu natural foarte bun pentru prevenirea și combaterea constipației;

   - Îmbunătățește sănătatea ficatului și este recomandată pentru tratarea ficatului gras;

   - Este eficientă în tratarea tulburărilor nervoase sau degenerative ale creierului;

   - În cazul copiilor, Chlorella ajută la dezvoltarea acestora, iar în cazul adulților poate încetini procesul natural de îmbătrânire;

   - Chlorella este recomandată și în cazul persoanelor care suferă de diabet, deoarece ameliorează sensibilitatea la insulină.

    - Se recomandă să se consume câte 6 grame de Chlorella zilnic, împărțite în doze de câte 2 sau 3 grame, amestecate cu apă sau suc de fructe.

    - Această algă nu are contraindicații, iar dozele în care se administrează variază în funcție de afecțiunile de sănătate.


  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult

  Imunoterapia și cance…

  Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imunitar de a ...

  Mai mult