Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Recomandări în cancer

Terapia cu ozon: o alternativă puternică contra cancerului (II)

Scris de Ayurvedic Medica

Biochimia oxigenului și a cancerului

 Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm despre cancer, cauzele sale și remediile cele mai adecvate pentru această boală. El a înțeles că atunci când celulele corpului sunt private de 40% din aportul lor normal de oxigen, schimbările patogene încep să se întâmple în interiorul acestora.

 În cuvintele lui Warburg: „Cancerul are o singură cauză primordială. Cauza principală a cancerului este înlocuirea respirației normale a oxigenului a celulelor corpului cu o respirație anaerobă (fără oxigen).” În mod similar, dr. Albert Wahl a spus că boala se datorează unei deficiențe în procesul de oxidare a organismului, ceea ce duce la o acumulare de toxine. Aceste toxine sunt de obicei arse în oxidarea normală.


Glucoza este hrana standard pentru toate celulele sănătoase din organism, care ard glucoza prin oxidare. Warburg a înțeles că atunci când celula este lipsită de aprovizionarea sa normală cu oxigen, nu are altă alternativă decât să se schimbe la o metodă inferioară de procesare și producere a energiei cunoscută sub numele de fermentare.

 Deoarece abilitatea respiratorie a celulei este deteriorată, aceasta începe să fermenteze în mod anaerob zahărul - cu alte cuvinte, „fără oxigen”. În loc să elibereze dioxid de carbon (CO2), care este normal pentru o celulă sănătoasă, celula deteriorată consumă acum zahăr și emană acid lactic. Reducerea CO2 este o etapă critică în acest proces patogen, deoarece hemoglobina, purtătorul de oxigen în fluxul sanguin, nu poate elibera oxigen fără a primi mai întâi CO2.

 Astfel, celula deteriorată nu mai este capabilă să obțină oxigen din sursa sa obișnuită și se află acum în poziția nefericită de a fi lipsită de hrănirea sa cu oxigen, fiind în același timp otrăvită de proliferarea agenților patogeni toxici. Drept urmare, deteriorarea acută, pe termen scurt, a celulei devine daune permanente.

 Cercetările doctorului Warburg ne-au arătat mai ales că o celulă sănătoasă, care primește necesarul de oxigen, produce o acoperire enzimatică în jurul celulei. Acest strat protector împiedică agenții patogeni, cum ar fi bacteriile și virusurile să invadeze celula. Enzimele din acest strat protector includ catalaza, superoxid dismutaza, peroxidaza de glutation și reductaza.

 Cu toate acestea, atunci când celula are foame de oxigen, nu poate produce suficiente enzime pentru a menține un perete celular puternic. Drept urmare, invadatorii intră (ca un cal troian) gata să facă ravagii, distrugeri și să provoace o moarte eventuală. Această lipsă de protecție devine o problemă reală atunci când virusurile ajung în vecinătatea unui perete celular. Virusurile nu sunt celule reale, ci sunt alcătuite fie din ARN, fie din ADN, ambele fiind tipuri de material genetic. De la sine, virusurile nu au capacitatea de a se reproduce.

 Când celulele sănătoase devin stresate și pereții lor celulari devin permeabili, virusurile se grăbesc și se atașează de aparatura genetică a celulelor gazdă. Ele preiau acest utilaj și încep să reproducă propriul material genetic. Deșeurile metabolice ale virusurilor - care sunt acum într-o stare de replicare constantă - copleșesc capacitatea organismului de a elimina aceste produse reziduale.

 Motivele deficitului de oxigen din celulele corpului sunt multe. De exemplu, celula poate fi otrăvită de o substanță chimică toxică (există atât de multe în mediul nostru de astăzi) care împiedică absorbția de oxigen. Conductele sau glandele pot deveni blocate. Lichidul limfatic nu poate fi transportat eficient către glandele limfatice care circulă în tot corpul. Deșeurile generate de funcționarea naturală a organismului se pot colecta în țesuturile corpului, provocând auto-intoxicații sau otrăvire.

 Când ajungem la înțelegerea - așa cum a documentat Warburg - că cauza fundamentală a cancerului este epuizarea oxigenului, modul de inversare devine evident: pentru a elimina cancerul din corp, trebuie să inundăm corpul cu oxigen. La fel cum există multe moduri în care corpul poate deveni înfometat pentru oxigen, există și multe moduri în care corpul poate fi inundat cu oxigen.

Ce este apoptoza celulară?

 Toate celulele corpului nostru au un pact de sinucidere încorporat. Oamenii de știință numesc acest acord de sinucidere „apoptoză”. Apoptoza servește pentru a proteja toate celelalte celule din corp de celulele deteriorate și care mor. Când există doar o expunere scurtă la agenții patogeni sau agenții de stres, sinuciderea celulară este adesea alegerea făcută de celulă: destul de literal vorbind, este un act de sacrificiu pentru binele mai mare al întregului organism.

 Atunci când, din anumite motive, celula nu se auto-distruge, începe procesul de reproducere în sine - deoarece asta fac celulele. Ele se află într-o stare constantă de a se reproduce. Celula deteriorată trăiește, reproducându-se, în starea ei deteriorată și creatoare de daune. Aceste copii celulare nu au același mecanism de autocorecție a apoptozei. Rămân la fel de deteriorate ca celulele progenitoare din care se nasc.

 Una dintre consecințele provocatoare de daune este aceea că celula (care ar fi trebuit să moară deja) își pierde capacitatea de a-și guverna propria creștere. Spre deosebire de reproducerea normală, care are o durată de valabilitate naturală și care pune capăt tendinței celulelor de a continua să copieze, acest proces anormal de reproducere devine acum sălbatic și scăpat de sub control.

 Acest proces patogen de creștere este infinit; aceasta va continua pentru totdeauna, atâta timp cât organismul gazdă trăiește și va oferi celulelor anormale un mediu cu oxigen în care să poată continua să prospere. Există un nume pentru această situație celulară. Numele se aplică tuturor cazurilor de supra-aglomerare celulară care rezultă din respirația celulară inadecvată: numele este cancer. Cele două opțiuni pentru o celulă deteriorată sunt, apoi: moartea suicidară imediată prin apoptoză sau, alternativ, o moarte lentă prin pagubele fatale pe care le-a suferit gazda și moare doar atunci când gazda în sine moare.

Ozonul și combaterea cancerului

 Dr. Robert Jay Rowen este absolvent al lui Johns Hopkins și este implicat în medicina integrativă din anul 1983. Dr. Rowen numește ozonul „vindecătorul-minune”. Un alt promotor principal al ozonului, Dr. Frank Shallenberger, vorbind în cadrul celei de-a 40-a reuniuni anuale a Societății pentru controlul cancerului a explicat diferența dintre ozon și terapiile cu oxigen (așa cum s-a efectuat, de exemplu, în camere hiperbarice) și de ce ozonul este de preferat în mod special ca un tratament pentru cancer.

 Potrivit Dr. Shallenberger, problema cu cancerul nu este aceea că celulele nu „încasează” suficient oxigen. Mai degrabă, el crede că mitocondriile, care sunt fabricile de energie ale celulelor nu pot folosi oxigenul disponibil în mod eficient.

 În anul 1925, Otto Warburg nu ar fi bănuit rolul special al mitocondriilor în cancer. Au fost descoperite în timpul vieții sale, dar importanța rolului lor nu a fost încă documentată. Ozonul, ca tratament, nu trimite pur și simplu mai mult oxigen către celulă, ci stimulează mitocondriile din celulă să folosească oxigenul care este deja disponibil, într-un mod mai eficient.

 Efectul ozonului asupra celulelor deteriorate este destul de specific. Acesta atacă materialele patogene care nu au un strat protector și celulele bolnave care proliferează, dar există fără enzime adecvate ale peretelui celular. Oxigenul pur nu face acest lucru în același mod. Spre deosebire de oxigen, ozonul ucide în mod selectiv celulele canceroase.
Aici se află diferența majoră dintre ozon, ca tratament natural pentru cancer și terapii medicale tradiționale. Ozonul ucide DOAR celulele patogene. Chimioterapia și radiațiile sunt la fel de eficiente pentru uciderea celulelor canceroase, dar omoară și celulele sănătoase.

 Deoarece ozonul are un atom de oxigen suplimentar, este „electrofil”. Cu alte cuvinte, este dezechilibrat electric și dorește să se echilibreze găsind o altă sarcină dezechilibrată.
Toate celulele bolnave, inclusiv celulele canceroase - precum și virusurile, bacteriile dăunătoare și alți agenți patogeni - sunt de asemenea dezechilibrate electric. Din cauza dezechilibrului pe care ozonul îl împărtășește cu toate celulele bolnave, se găsesc reciproc. Într-un mod artistic spus, este ca un dans de atracție reciprocă între boală (celulele patogene) și remediul bolii (ozon).

 Ozonul este deosebit de important pentru a ajuta la controlul virusurilor, care sunt aproximativ cele mai necugetabile entități de pe Pământ. Doar câteva virusuri au fost legate de cancere, inclusiv virusul papiloma uman, virusul Epstein-Barr, hepatita B și virusurile hepatitei C, virusul imunodeficienței umane, virusul herpetic uman 8 și virusul limfotrofic T uman-1.4.

 Încă nu știm dacă cauzează cancer direct sau ajută la crearea circumstanțelor potrivite pentru dezvoltarea cancerului, dar așa cum s-a spus anterior, atunci când virusurile populează corpul uman în exces, deșeurile lor sunt întotdeauna o problemă. Virusurile se modifică genetic constant, astfel încât orice vaccin dezvoltat pentru acestea este de obicei inutil în momentul în care apare pe piață.

 Se pare că virusurile durează pentru totdeauna, fără o durată de viață naturală. Bacteriile, pe de altă parte, trăiesc o perioadă, îmbătrânesc și mor. Virusurile pot fi în stare latentă (adesea lângă măduva spinării) zeci de ani - dar în circumstanțele potrivite, se trezesc din nou și pot provoca inflamații dureroase.

 Atât oxigenul, cât și ozonul sunt dușmani ai virusurilor. Deoarece virusurile sunt anaerobe, exploziile cu concentrație mare de oxigen și ozon sunt foarte eficiente pentru distrugerea lor.

 Dr. Shallenberger a descris metodele specifice prin care ozonul ajută la combaterea cancerului, astfel:

 - Ozonul tratează cauza cancerului;

 - Ozonul maximizează vitalitatea și imunitatea pacientului;

 - Ozonul controlează creșterea celulelor canceroase. Când ozonul este îndreptat către zona bolnavă, celulele canceroase sunt obligate să intre în apoptoză și astfel dispar.

 În ceea ce privește siguranța, primul lucru de înțeles este că ozonul nu poate reacționa cu celulele sănătoase. Celulele sănătoase au atât o sarcină electrică echilibrată, cât și un puternic zid de protecție enzimatică. Ozonul nu „vede” celulele sănătoase. În acest sens, ozonul este echivalent cu alte așa-numite „terapii țintite”. Doar observă, comunică apoi și distruge în final celulele bolnave.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poţi citi din recomandări în cancer

Detoxifierea, un fact…

De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

Mai mult

10 moduri de a reduce…

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

Mai mult

Obiceiuri sănătoase p…

Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

Mai mult

Cancerul de prostată …

Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

Mai mult

Ayurveda și combatere…

Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

Mai mult

Mersul pe jos și canc…

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

Mai mult

Acupunctura: un trata…

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

Mai mult

Diagnosticul timpuriu…

Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

Mai mult

Diagnosticul de cance…

Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

Mai mult

Clismele cu cafea în …

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

Mai mult

Cele 4 stadii ale can…

Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

Mai mult

Postul și combaterea …

Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

Mai mult

5 strategii pentru pr…

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

Mai mult

Cina devreme reduce r…

 A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

Mai mult

Naturopatia și tratar…

Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

Mai mult

Acidoza: o afecțiune …

Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

Mai mult

Recomandări important…

Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

Mai mult

Imunoterapia și cance…

Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imunitar de a ...

Mai mult

Muzicoterapia, o alte…

Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediul muzic...

Mai mult

Meditația ca metodă a…

Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în cazul apariți...

Mai mult

Pot animalele să dete…

Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajuta să iden...

Mai mult

Tratamente alternativ…

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele mai f...

Mai mult

Terapia Bach contra c…

Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de reme...

Mai mult

IP6 - substanța care …

Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facultății d...

Mai mult

Beneficiile terapiei …

Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia vital...

Mai mult

Despre riscul de apar…

Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului  Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Internațio...

Mai mult

Cauzele prevenibile a…

Cancerul de colon poate fi prevenit  Știați că majoritatea cauzelor care determină apariția cancerului de colon pot fi prevenite cu ușurinț...

Mai mult

Oncologia integrativă…

Contextul și experiența oncologiei integrative  Dr. Natalia Eres, cercetător în cadrul Institutului Khuab din Spania ne explică în acest ...

Mai mult

Cinci aliați cotidien…

Factorii de risc pentru apariția cancerului  Din păcate, cancerul este una dintre principalele cauze de mortalitate din întreaga lume. Tipu...

Mai mult

Antioxidanții reduc r…

Puterea binefăcătoare a antioxidanților  O dietă bogată în antioxidanți îmbunătățește randamentul sistemului imunitar și oferă benefi...

Mai mult

Genomica și prevenire…

Speranțe pentru vindecarea cancerului  Care vor fi cheile cercetărilor medicale în lupta contra cancerului în următorii zece ani? Doc...

Mai mult

Cum influențează nutr…

Importanța alimentației în tratarea cancerului  Aspectul fundamental care trebuie să fie abordat este defectul mitocondrial metabolic, iar ...

Mai mult