Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Tratamente alternative contra cancerului ovarian

  Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian

  Tratamente alternative contra cancerului ovarian

   Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancere din rândul femeilor.

   Tratamentul medical adecvat este necesar în toate cazurile. Totuși, există unele terapii alternative care sunt complementare tratamentelor tradiționale.

   În acest sens, terapiile alternative fizice pentru tratarea cancerului ovarian includ anumite exerciții fizice, reflexoterapia, yoga, Tai-chi și Qi-gong, precum și tehnici de respirație și tehnici de relaxare. Aceste terapii acționează prin creșterea răspunsului sistemului imunitar, favorizând relaxarea și reducerea stresului și a efectelor secundare (dureri, greață, slăbiciune și oboseală) cauzate de tratamentele convenționale.

   De asemenea, există terapii alternative bazate pe nutriție. În acest sens, pacientele cu cancer ovarian au o necesitate mai mare de a consuma alimente care să nu conțină substanțe chimice toxice, ci dimpotrivă, să fie pline de nutrienți pentru a putea lupta contra cancerului. O dietă și o nutriție corespunzătoare pot îmbunătăți atât opțiunile pacientelor cu cancer pentru a se recupera, cât și calitatea vieții în timpul tratamentului.

   În cadrul studiilor de laborator, s-a demonstrat că vitamina A, vitamina C, vitamina E și anumiți compuși precum izotiocianații care se găsesc în legumele crucifere (broccoli, conopidă, varză, gulie, ruccola, ridichi), precum și betacarotenii care se găsesc în morcovi, roșii și salata protejează contra cancerului ovarian. Mineralele seleniu și zinc sunt de asemenea nutrienți importanți pentru dieta recomandată în cazul cancerului ovarian. Acizii grași esențiali omega-3, care se găsesc în uleiul din semințe de cânepă, de in și de măsline extravirgin, dar și în fructul de avocado sunt la rândul lor nutrienți recomandați în acest tip de cancer.

   De asemenea, s-a demonstrat că multe plante medicinale au proprietăți anticanceroase și de întărire a sistemului imunitar. Câteva dintre plantele care se folosesc pentru tratarea afecțiunilor ovariene sunt brusturele, lumânărica sau coada-mielului, coada-șoricelului, păpădia, cohoșul negru, sunătoarea, frunzele de zmeur, urzica și ginsengul siberian.

   Dintre plantele chineze, sunt deosebit de apreciate astragalusul, ghimbirul, dong-quai, scorțișoara și ciupercile medicinale precum Shiitake și Maitake. Pacientele trebuie să consulte un fitoterapeut sau un medic naturopat competent pentru a urma un tratament naturist individualizat contra cancerului ovarian.

   Unii dintre medicii alopați integrează unele practici ale medicinii alternative în tratamentul obișnuit al cancerului ovarian. Aceste programe experimentale includ tratamente anticanceroase individualizate, care folosesc atât terapiile convenționale, cât și terapiile de vindecare alternativă; de exemplu, diete speciale, exerciții fizice, sprijin psihologic, suplimente nutriționale și unele plante medicinale.

   Există unii medici care folosesc produse cu caracter experimental pentru tratarea cancerului în general și a cancerului de ovare în particular. De exemplu, se folosesc tot mai des terapia antineoplaston, sulfatul de hidrazină, programe speciale de detoxifiere a organismului, diete speciale și terapia Gerson, care este o terapie nutrițională foarte cunoscută pentru combaterea cancerului. Terapia Gerson constă într-o dietă vegetariană, săracă în sare și grăsimi, cu doze ridicate de nutrienți speciali, care se obțin din fructele crude și din sucurile vegetale preparate în casă.

   În ceea ce privește mai puțin cunoscuta terapie cu antineoplaston, aceasta a fost dezvoltată de Dr. Burzynski din Statele Unite. El a sugerat că anumite substanțe naturale, numite antineoplastoni, sunt de fapt un comutator care determină celulele bolnave, anormale să se dezvolte normal. Dat fiind faptul că peptidele sunt considerate a fi operatorii care transportă informații în organism, Dr. Burzynski a căutat peptide care pot fi prezente în sângele pacienților bolnavi de cancer. Comparând sângele sănătos cu cel al pacienților bolnavi de cancer, Dr. Burzynski a descoperit faptul că pacienții cu cancer aveau cantități mai mici din anumite produse chimice în sânge, iar unele dintre acestea erau folosite de organism pentru a opri dezvoltarea tumorilor.

   În anul 1976, Dr. Burzynski a propus utilizarea antineoplastonului ca posibil tratament care să oprească dezvoltarea tumorilor și metastazele și a început să trateze pacienți cu cancer, în studii clinice, la clinica sa. Începând cu anul 1980, Dr. Burzynski a realizat antineoplaston din substanţe chimice, în laborator. Conform teoriei dezvoltate de Dr. Burzynski, în urma amplelor cercetări pe care le-a realizat, atunci când organismul nu are antineoplaston suficient, celulele încep să se dezvolte în mod anormal, formând tumori. Dr. Burzynski a sugerat faptul că terapia cu antineoplaston poate furniza substanțele necesare corpului și poate corecta celulele anormale şi dezvoltarea acestora, determinand apoptoza sau moartea programată a celulelor canceroase, fără a afecta însă celulele sănătoase. Antineplastonii pot fi luați sub formă de pilule sau injecții, iar în prezent se urmează terapia cu antineoplaston în cadrul clinicii fondate de Dr. Burzynski în Statele Unite.

   La rândul lor, cercetătorii japonezi au testat unele tipuri de antineoplastoni pe celule umane în cazul cancerului hepatic. În urma acestor studii s-a constatat că dozele mari de antineoplastoni care au fost administrate culturilor de celule au determinat încetinirea creșterii acestora și chiar le-a indus apoptoza.

   Mai mulţi pacienţi diagnosticați cu cancer au fost trataţi cu antineoplaston de către Dr. Burzynski la clinica sa. Unele dintre cazurile de cancer studiate și tratate cu antineoplaston includ cazuri de cancer de sân, de ovare, vezică urinară, col uterin, prostată, ficat și plămâni, dar și leucemie, limfom şi tumori cerebrale.

  Cum se poate preveni cancerul ovarian?

   Există diverse moduri în care se pot reduce riscurile de a dezvolta cancer de ovare. În prezent există unele teste genetice care pot ajuta la determinarea faptului dacă o femeie cu un istoric familial de cancer de sân, uter, endometru sau ovare a moștenit genele care predispun la aceste tipuri de cancere.

   A avea unul sau mai mulți copii, mai ales dacă prima sarcină a fost înainte de 30 ani, precum și alăptarea copiilor pot reduce riscul de apariție a cancerului ovarian. Se recomandă ca femeile care au un risc crescut de cancer ovarian să se supună unor teste periodice de detectare care includ o ecografie transvaginală și o analiză de sânge pentru a detecta proteina CEA 125. Unele instituții medicale recomandă explorările pelviene anuale pentru femei începând cu vârsta de 40 ani, cu scopul de a crește posibilitățile de detectare precoce a cancerului de ovare.

   Medicina alternativă insistă asupra măsurilor preventive pentru a evita extirparea ovarelor, cel puțin dacă nu se poate stabili un risc genetic clar. Unele studii medicale au demonstrat că extirparea ovarelor nu reduce neapărat riscul de cancer și nici nu crește ratele de longevitate în cazul femeilor.

   A avea o bună sănătate fizică și mentală poate reduce în mod semnificativ posibilitățile de a apariție a unui cancer de orice tip. Recomandările dietetice în cazul prevenirii cancerului ovarian includ și vegetarianismul, o dietă bogată în cât mai multe alimente crude și proaspete, cereale integrale și leguminoase.

   O dietă preventivă limitează sau elimină consumul grăsimilor, a cărnii, produselor lactate, zahărului rafinat, uleiurilor hidrogenate, alimentelor procesate care conțin aditivi și ingrediente artificiale. Nu este indicat consumul cafeinei și a alcoolului și nici excesul de mâncare.

   În ceea ce privește alimentele procesate, în special carnea, se pare că femeile care consumă în exces mezeluri, cârnați, șuncă și carne afumată sunt mult mai predispuse să sufere de cancer ovarian. Acest fapt a fost relaționat de către cercetători cu nitrozaminele și nitrozamidele din aceste tipuri de carne procesată, substanțe care sunt foarte toxice pentru organism, mai ales dacă se acumulează.

   Următoarele recomandări generale sunt oferite atât de medicii alopați, cât și de nutriționiști și terapeuții alternativi din întreaga lume pentru prevenirea cancerului de orice tip, inclusiv a celui ovarian:

   - Nu fumați;

   - Nu consumați alcool în exces;

   - Realizați exerciții fizice în mod regulat, cel puțin 20 minute zilnic;

   - Urmați o dietă cât mai bogată în legume și fructe proaspete;

   - Nu consumați alimente procesate, bogate în aditivi și potențiatori de gust;

   - Evitați pe cât posibil stresul, poluarea și expunerea la radiații;

   - Evitați obezitatea și sedentarismul.

   Conform medicilor oncologi, a urma acești pași simpli permite reducerea cu 35 - 40% a probabilității de a suferi de cancer de orice tip.


  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult

  Imunoterapia și cance…

  Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imunitar de a ...

  Mai mult