Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Recomandări în cancer

Tratamente alternative contra cancerului ovarian

Scris de Ayurvedic Medica

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian

Tratamente alternative contra cancerului ovarian

 Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancere din rândul femeilor.

 Tratamentul medical adecvat este necesar în toate cazurile. Totuși, există unele terapii alternative care sunt complementare tratamentelor tradiționale.

 În acest sens, terapiile alternative fizice pentru tratarea cancerului ovarian includ anumite exerciții fizice, reflexoterapia, yoga, Tai-chi și Qi-gong, precum și tehnici de respirație și tehnici de relaxare. Aceste terapii acționează prin creșterea răspunsului sistemului imunitar, favorizând relaxarea și reducerea stresului și a efectelor secundare (dureri, greață, slăbiciune și oboseală) cauzate de tratamentele convenționale.

 De asemenea, există terapii alternative bazate pe nutriție. În acest sens, pacientele cu cancer ovarian au o necesitate mai mare de a consuma alimente care să nu conțină substanțe chimice toxice, ci dimpotrivă, să fie pline de nutrienți pentru a putea lupta contra cancerului. O dietă și o nutriție corespunzătoare pot îmbunătăți atât opțiunile pacientelor cu cancer pentru a se recupera, cât și calitatea vieții în timpul tratamentului.

 În cadrul studiilor de laborator, s-a demonstrat că vitamina A, vitamina C, vitamina E și anumiți compuși precum izotiocianații care se găsesc în legumele crucifere (broccoli, conopidă, varză, gulie, ruccola, ridichi), precum și betacarotenii care se găsesc în morcovi, roșii și salata protejează contra cancerului ovarian. Mineralele seleniu și zinc sunt de asemenea nutrienți importanți pentru dieta recomandată în cazul cancerului ovarian. Acizii grași esențiali omega-3, care se găsesc în uleiul din semințe de cânepă, de in și de măsline extravirgin, dar și în fructul de avocado sunt la rândul lor nutrienți recomandați în acest tip de cancer.

 De asemenea, s-a demonstrat că multe plante medicinale au proprietăți anticanceroase și de întărire a sistemului imunitar. Câteva dintre plantele care se folosesc pentru tratarea afecțiunilor ovariene sunt brusturele, lumânărica sau coada-mielului, coada-șoricelului, păpădia, cohoșul negru, sunătoarea, frunzele de zmeur, urzica și ginsengul siberian.

 Dintre plantele chineze, sunt deosebit de apreciate astragalusul, ghimbirul, dong-quai, scorțișoara și ciupercile medicinale precum Shiitake și Maitake. Pacientele trebuie să consulte un fitoterapeut sau un medic naturopat competent pentru a urma un tratament naturist individualizat contra cancerului ovarian.

 Unii dintre medicii alopați integrează unele practici ale medicinii alternative în tratamentul obișnuit al cancerului ovarian. Aceste programe experimentale includ tratamente anticanceroase individualizate, care folosesc atât terapiile convenționale, cât și terapiile de vindecare alternativă; de exemplu, diete speciale, exerciții fizice, sprijin psihologic, suplimente nutriționale și unele plante medicinale.

 Există unii medici care folosesc produse cu caracter experimental pentru tratarea cancerului în general și a cancerului de ovare în particular. De exemplu, se folosesc tot mai des terapia antineoplaston, sulfatul de hidrazină, programe speciale de detoxifiere a organismului, diete speciale și terapia Gerson, care este o terapie nutrițională foarte cunoscută pentru combaterea cancerului. Terapia Gerson constă într-o dietă vegetariană, săracă în sare și grăsimi, cu doze ridicate de nutrienți speciali, care se obțin din fructele crude și din sucurile vegetale preparate în casă.

 În ceea ce privește mai puțin cunoscuta terapie cu antineoplaston, aceasta a fost dezvoltată de Dr. Burzynski din Statele Unite. El a sugerat că anumite substanțe naturale, numite antineoplastoni, sunt de fapt un comutator care determină celulele bolnave, anormale să se dezvolte normal. Dat fiind faptul că peptidele sunt considerate a fi operatorii care transportă informații în organism, Dr. Burzynski a căutat peptide care pot fi prezente în sângele pacienților bolnavi de cancer. Comparând sângele sănătos cu cel al pacienților bolnavi de cancer, Dr. Burzynski a descoperit faptul că pacienții cu cancer aveau cantități mai mici din anumite produse chimice în sânge, iar unele dintre acestea erau folosite de organism pentru a opri dezvoltarea tumorilor.

 În anul 1976, Dr. Burzynski a propus utilizarea antineoplastonului ca posibil tratament care să oprească dezvoltarea tumorilor și metastazele și a început să trateze pacienți cu cancer, în studii clinice, la clinica sa. Începând cu anul 1980, Dr. Burzynski a realizat antineoplaston din substanţe chimice, în laborator. Conform teoriei dezvoltate de Dr. Burzynski, în urma amplelor cercetări pe care le-a realizat, atunci când organismul nu are antineoplaston suficient, celulele încep să se dezvolte în mod anormal, formând tumori. Dr. Burzynski a sugerat faptul că terapia cu antineoplaston poate furniza substanțele necesare corpului și poate corecta celulele anormale şi dezvoltarea acestora, determinand apoptoza sau moartea programată a celulelor canceroase, fără a afecta însă celulele sănătoase. Antineplastonii pot fi luați sub formă de pilule sau injecții, iar în prezent se urmează terapia cu antineoplaston în cadrul clinicii fondate de Dr. Burzynski în Statele Unite.

 La rândul lor, cercetătorii japonezi au testat unele tipuri de antineoplastoni pe celule umane în cazul cancerului hepatic. În urma acestor studii s-a constatat că dozele mari de antineoplastoni care au fost administrate culturilor de celule au determinat încetinirea creșterii acestora și chiar le-a indus apoptoza.

 Mai mulţi pacienţi diagnosticați cu cancer au fost trataţi cu antineoplaston de către Dr. Burzynski la clinica sa. Unele dintre cazurile de cancer studiate și tratate cu antineoplaston includ cazuri de cancer de sân, de ovare, vezică urinară, col uterin, prostată, ficat și plămâni, dar și leucemie, limfom şi tumori cerebrale.

Cum se poate preveni cancerul ovarian?

 Există diverse moduri în care se pot reduce riscurile de a dezvolta cancer de ovare. În prezent există unele teste genetice care pot ajuta la determinarea faptului dacă o femeie cu un istoric familial de cancer de sân, uter, endometru sau ovare a moștenit genele care predispun la aceste tipuri de cancere.

 A avea unul sau mai mulți copii, mai ales dacă prima sarcină a fost înainte de 30 ani, precum și alăptarea copiilor pot reduce riscul de apariție a cancerului ovarian. Se recomandă ca femeile care au un risc crescut de cancer ovarian să se supună unor teste periodice de detectare care includ o ecografie transvaginală și o analiză de sânge pentru a detecta proteina CEA 125. Unele instituții medicale recomandă explorările pelviene anuale pentru femei începând cu vârsta de 40 ani, cu scopul de a crește posibilitățile de detectare precoce a cancerului de ovare.

 Medicina alternativă insistă asupra măsurilor preventive pentru a evita extirparea ovarelor, cel puțin dacă nu se poate stabili un risc genetic clar. Unele studii medicale au demonstrat că extirparea ovarelor nu reduce neapărat riscul de cancer și nici nu crește ratele de longevitate în cazul femeilor.

 A avea o bună sănătate fizică și mentală poate reduce în mod semnificativ posibilitățile de a apariție a unui cancer de orice tip. Recomandările dietetice în cazul prevenirii cancerului ovarian includ și vegetarianismul, o dietă bogată în cât mai multe alimente crude și proaspete, cereale integrale și leguminoase.

 O dietă preventivă limitează sau elimină consumul grăsimilor, a cărnii, produselor lactate, zahărului rafinat, uleiurilor hidrogenate, alimentelor procesate care conțin aditivi și ingrediente artificiale. Nu este indicat consumul cafeinei și a alcoolului și nici excesul de mâncare.

 În ceea ce privește alimentele procesate, în special carnea, se pare că femeile care consumă în exces mezeluri, cârnați, șuncă și carne afumată sunt mult mai predispuse să sufere de cancer ovarian. Acest fapt a fost relaționat de către cercetători cu nitrozaminele și nitrozamidele din aceste tipuri de carne procesată, substanțe care sunt foarte toxice pentru organism, mai ales dacă se acumulează.

 Următoarele recomandări generale sunt oferite atât de medicii alopați, cât și de nutriționiști și terapeuții alternativi din întreaga lume pentru prevenirea cancerului de orice tip, inclusiv a celui ovarian:

 - Nu fumați;

 - Nu consumați alcool în exces;

 - Realizați exerciții fizice în mod regulat, cel puțin 20 minute zilnic;

 - Urmați o dietă cât mai bogată în legume și fructe proaspete;

 - Nu consumați alimente procesate, bogate în aditivi și potențiatori de gust;

 - Evitați pe cât posibil stresul, poluarea și expunerea la radiații;

 - Evitați obezitatea și sedentarismul.

 Conform medicilor oncologi, a urma acești pași simpli permite reducerea cu 35 - 40% a probabilității de a suferi de cancer de orice tip.

Mai poţi citi din recomandări în cancer

Cancerul renal: 11 fa…

Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în m...

Mai mult

Tumorile beningne: ti…

Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca problem...

Mai mult

Pași simpli pentru p…

Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în Ame...

Mai mult

8 semnale ale canceru…

Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celul...

Mai mult

Beneficiile saunei cu…

Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea în...

Mai mult

Detoxifierea, un fact…

De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va tre...

Mai mult

10 moduri de a reduce…

Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime di...

Mai mult

Obiceiuri sănătoase…

Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tu...

Mai mult

Cancerul de prostată…

Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieț...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce ...

Mai mult

Terapia cu ozon: o al…

Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din a...

Mai mult

Ayurveda și combater…

Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcț...

Mai mult

Mersul pe jos și can…

Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de...

Mai mult

Acupunctura: un trata…

De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și i...

Mai mult

Diagnosticul timpuriu…

Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mo...

Mai mult

Diagnosticul de cance…

Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea trat...

Mai mult

Clismele cu cafea în…

Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul si...

Mai mult

Cele 4 stadii ale can…

Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. A...

Mai mult

Postul și combaterea…

Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regene...

Mai mult

5 strategii pentru pr…

Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra...

Mai mult

Cina devreme reduce r…

 A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului eviden...

Mai mult

Naturopatia și trata…

Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacită...

Mai mult

Acidoza: o afecțiune…

Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza pr...

Mai mult

Recomandări importan…

Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Anno...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală ...

Mai mult

Efectul Warburg sau m…

Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată ...

Mai mult

Imunoterapia și canc…

Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imuni...

Mai mult

Muzicoterapia, o alte…

Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediu...

Mai mult

Meditația ca metodă…

Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în caz...

Mai mult

Pot animalele să det…

Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajut...

Mai mult

Tratamente alternativ…

Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele ...

Mai mult

Terapia Bach contra c…

Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de...

Mai mult

IP6 - substanța care…

Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facu...

Mai mult

Beneficiile terapiei …

Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia...

Mai mult

Despre riscul de apar…

Proiecte de actualitate vizavi de apariția cancerului  Vă prezentăm în acest articol unele concluzii recente ale Fundației Inte...

Mai mult