Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Pot animalele să detecteze cancerul?

  Când animalele se transformă în doctori

  Pot animalele să detecteze cancerul? Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajuta să identificăm apariția cancerului în primele sale faze, atunci când încă nu există dovezi medicale ale acestei boli.

   Nimeni nu poate nega faptul că animalele de casă sunt benefice pentru sănătatea noastră emoțională, aspect care a fost dovedit în numeroase rânduri de către cercetători din lumea întreagă. Animalele ne oferă bucurie, căldură, afecțiune, dar au de asemenea și capacitatea de a identifica atunci când suntem bolnavi sau nu ne simțim bine și de cele mai multe ori se așează pe zona bolnavă.

   Să vedem în acest articol modul în care animalele ne pot fi de folos în detectarea timpurie a cancerului și a altor boli.

  Câinii și detectarea cancerului

   Câinii au capacitatea de a detecta prezența anumitor boli, printre care și cancerul, deoarece au simțul mirosului de 10 000 de ori mai bine dezvoltat decât omul. Cum se explică însă faptul că aceste animale pot detecta apariția cancerului? Destul de simplu, și anume: celulele canceroase, pe durata mutațiilor și a multiplicării lor haotice emană un miros specific, un așa-numit compus organic volatil (COV). Nasul câinilor, care are peste 200 de milioane de receptori reușește să capteze acest miros specific, așa cum omul sau tehnologia cea mai modernă nu reușesc. Mai ales câinii special antrenați recunosc acest miros dintre alți 4000 de compuși volatili eliberați prin respirație.

   Conform unui studiu medical publicat în revista de specialitate British Medical Journal, eficiența câinilor de a detecta tumorile depășește 95%. Câinii dresați special sunt folosiți mai ales pentru a determina apariția cancerului de vezică, de plămâni, piele, de ovar și de sân.

   În anul 2006, un studiu medical realizat în cadrul unei fundații anti-cancer din California, făcea furori în lumea medicală. În acest studiu s-a recurs la ajutorul special a 5 câini, 3 Labradori și 2 Portuguese Water Dog, care au fost antrenați timp de câteva săptămâni să detecteze mirosul cancerului de plămâni și a celui de sân. Pacienții umani au respirat într-un tub, care mai apoi a fost mirosit de către căini, fără ca medicul care coordona testul să știe dinainte care erau probele pozitive și cele negative. În cazul cancerului de plămâni, câinii au diagnosticat corect 99% dintre probele ce prezentau tumora și au greșit cu doar 1% probele negative, sănătoase. În cazul cancerului de sân, 88% dintre probele pozitive au fost semnalate corect de către câini și nu s-a înregistrat niciun rezultat fals-pozitiv.

   Un caz recent de detectare a cancerului de către un câine a avut loc în Marea Britanie. O femeie de 43 de ani a descoperit că are cancer mamar datorită câinelui său din rasa Cavalier Spaniel. Timp de câteva săptămâni câinele părea să aibă un comportament ciudat deoarece apăsa cu labele din față o anumită de pe sânul stâng al stăpânei sale. Într-o noapte când câinele insista și mai mult cu acest gest, femeia s-a trezit cu o durere puternică, iar la palpare a simțit un mic nodul, despre care a crezut inițial că era cauzat de apăsarea repetată a câinelui. În cele din urmă, testele medicale au diagnosticat o tumoră malignă la sânul stâng, din fericire într-un stadiu incipient.

  Pisicile și detectarea cancerului

   Capacitățile vindecătoare ale pisicilor erau cunoscute și apreciate încă din antichitate, mai ales în Egipt, unde acesta animale erau considerate sacre. Se știe că felinele în general și pisicile în particular au un al șaselea simț, care este dificil de explicat și pe care poate doar proprietarii acestora îl înțeleg.

   De exemplu, dacă stăpânul are dureri într-o anumită zonă a corpului, pisica se va așeza în acea parte, încălzind zona respectivă, fără a amplifica însă simptomele. Pisicile au un câmp electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul dintre om şi pisică undele electromagnetice ale acesteia neutralizează undele emise de un organism bolnav. Medicii au observat de multă vreme că în familiile în care există animale de companie, în special pisici, atmosfera e mai calmă, bolile sunt mai rare, iar atunci când apar, afecțiunile se vindecă mai repede.

   În ceea ce privește detectarea cancerului de către pisici, un exemplu concret este următorul: Wendy Humphreys, în vârstă de 52 ani locuiește în Londra și se bucură de compania unei pisici albe cu pete negre. Aceasta a avut la un moment dat un comportament diferit, în special când stăpâna sa se întindea în pat, deoarece se așeza mereu pe partea dreaptă a pieptului lui Wendy.

   După ce această scenă s-a repetat de mai multe ori, Wendy, având un anumit presentiment, s-a decis să facă un control medic, în urma căruia i s-a detectat o tumoră mică, însă malignă chiar în partea dreaptă a pieptului unde se așeza pisica. Din fericire, Wendy a fost diagnosticată din timp și a urmat un tratament adecvat care a ajutat-o să se vindece de această boală.

   Un alt caz este ce al lui Lionel Adams, un canadian în vârstă de 59 ani, care a fost diagnosticat într-o fază timpurie cu cancer pulmonar, iar aceasta datorită motanului său Tiger, de opt ani. Acesta i se așeza mereu sub coaste, pe partea stângă, iar chiar dacă stăpânul îl îndepărta sau îl așeza pe partea dreaptă, motanul se așeza mereu în dreptul plămânului stâng. În cele din urmă Lionel a făcut un control de rutină, ocazie cu care medicul său a detectat într-adevăr ceva suspect la plămânul stâng. În urma analizelor efectuate, s-a descoperit că Lionel suferea de cancer pulmonar, însă în fază incipientă, ceea ce l-a ajutat să fie tratat corespunzător, fără ca celulele canceroase să se extindă. Lionel Adams îl consideră pe Tiger salvatorul său și atât el, cât și medicii lui au fost cu adevărat uimiți de acuratețea cu care motanul a indicat zona bolnavă a stăpânului său.

   Alte animale și detectarea cancerului:

  Porumbeii

   O cercetare realizată recent în cadrul Universității din Iowa (Statele Unite) a indicat faptul că, dacă sunt antrenați în mod corespunzător și porumbeii pot detecta dacă tumorile pacienților sunt maligne sau benigne.

   Acest lucru poate părea oarecum straniu, însă aceste păsări pot vizualiza imaginile radiologice sau histologice și pot diagnostica un cancer ca și cum ar fi experți patologi sau radiologi. Explicația ar fi aceea că porumbeii au o capacitate vizuală foarte dezvoltată pe care o folosesc pentru a detecta posibilii prădători camuflați.

  Muștele

   Obișnuim să relaționăm aceste insecte cu murdăria și cu alimentele stricate, însă se pare că muștele pot detecta prin miros celulele cancerigene, așa cum s-a demonstrat în cadrul unui studiu publicat recent în revista Nature.

   Cum se explică acest lucru? Cercetătorii care au condus studiul menționat afirmă că metabolismul celulelor sănătoase este diferit de cel al celulelor cancerigene, iar acestea din urmă emit unii compuși volatili care pot fi detectați de senzorii chimici pe care muștele îi au la nivelul trompei și al antenelor.

  Albinele

   Albinele fac și ele parte din categoria insectelor care pot detecta cancerul prin intermediul receptorilor de pe antene care le permit să găsească cu ușurință polen. Cunoscute datorită simțului lor olfactiv extraordinar, albinele pot detecta moleculele din aer la nivelul de un trilion și pot fi antrenate pentru a recunoaște anumite mirosuri asociate cu bolile pulmonare, cele cutanate, cancerul de pancreas și tuberculoza.

   Conform testelor speciale realizate de către cercetătoarea de origine portugheză Susana Soares, albinele se mișcă într-un mod sau altul, dacă persoana care respiră printr-un tub de sticlă într-un recipient în care se află albine are sau nu cancer.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult