Articole noi

  Pericolul declanșării tumorilor cardiace ș…

  Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale Dovezile tot...

  Shatavari: proprietăți și indicații terap…

  Shatavari: o plantă medicinală ayurvedică Shatavari este o rădăcină foarte populară în Ayu...

  Dermatita atopică: cauze, dietă, recomandă…

  5 recomandări pentru dermatita atopică Deși, după cum am văzut în articolul anterior, dermat...

  9 beneficii pentru sănătate ale laptelui de…

  Ce este laptele de cocos? Istoricii cred că laptele de cocos a fost consumat de mii de ani și a ...

  Efectele emoționale ale cancerului

  Emoțiile care apar în cazul unui diagnostic de cancer Cancerul afectează fiecare pacient atât ...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Obiceiuri sănătoase pentru prevenirea cancerului de colon

  Cancerul de colon – date generale

   Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori benigne mici). Detectarea timpurie și îndepărtarea acestor polipi poate ajuta la prevenirea apariției bolii. Una dintre cauzele apariției cancerului de colon este predispoziția genetică datorată modificărilor unor gene, prin urmare, persoanele care au rude care sunt sau au fost afectate de boală ar trebui să meargă periodic la examinări medicale.

   Cele mai recente cercetări în medicină alternativă au un scop comun: combaterea cancerului. În realitate, nu au existat mulți compuși naturali care s-au dovedit eficienți, dar adevărul este că încetul cu încetul se apar noi indicii asupra problemei. De exemplu, în mai multe rânduri turmericul a fost evidențiat ca o posibilă soluție de prevenire a cancerului și diferite instituții și-au unit forțele pentru a extinde orizonturile de aplicare a acestui condiment. Acesta sau acesta sunt exemple bune în acest sens și sunt în curs noi cercetări care indică același obiectiv.

   Dr. Karen Brown de la Universitatea din Leicester și echipa sa au căutat noi aplicații pentru turmeric și se pare că au găsit cheia când vine vorba de cancerul de colon.
   Cancerul de colon sau cancerul colorectal este un tip de cancer care apare în intestinele noastre. Această problemă apare în partea inferioară a tractului digestiv, cunoscut și sub numele de colon. Cancerul rectal înseamnă creșterea celulelor anormale. Cancerul de colon începe foarte încet, iar răspândirea sa este, de asemenea, lentă, iar tumorile necanceroase, cunoscute sub numele de polipi adenomatoși, încep să se dezvolte. Polipii pot fi mici și tind să producă puține simptome, din acest motiv, majoritatea medicilor recomandă efectuarea testelor de screening zilnic, astfel încât polipii și cancerul de colon să poată fi identificați.

   În ceea ce privește alimentele, urmarea unei diete echilibrate este un factor preventiv important. Prin urmare, este recomandat să urmați aceste direcții importante:

  - Nu abuzați de alimentele bogate în grăsimi.

  - Reduceți aportul de grăsimi astfel încât să nu depășească 20% din totalul caloriilor din dietă.

  - Consumați preferabil grăsimi mononesaturate (ulei de măsline) și polinesaturate (ulei de pește).

  - Reduceți consumul de carne roșie.

  - Incorporați în dietă alimentele bogate în fibre.

  - Consumați zilnic o cantitate de fibre de cel puțin 25 de grame, sub formă de cereale și pâine integrală de grâu.

  - Creșteți aportul de fructe și legume.

  - Consumați cantități optime de fructe și legume, în special conopidă, varză de Bruxelles, broccoli, precum și leguminoase.

  - Se consideră necesar un aport adecvat de folat, calciu și vitamina D în dietă, dar acești micronutrienți nu trebuie administrați sub formă de suplimente pentru prevenirea cancerului de colon și rect.

  - Suplimentele antioxidante nu sunt asociate cu o reducere a riscului de a dezvolta o tumoare malignă într-o populație cu risc mediu și ridicat.

  - Este recomandat exercițiul fizic continuu și evitarea supraponderalității și obezității, datorită corelației care există între ambele patologii și acest tip de cancer, în special în cazul bărbaților.

  - Trebuie evitat fumatul, care este un factor de risc în principal în cazul cancerului rectal.

  - Se recomandă moderarea consumului de alcool, care are un gradient în raport cu cantitatea consumată (cu cât se consumă mai mult alcool, cu atât este mai mare riscul de cancer colorectal).

  - Acidul acetilsalicilic și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) nu trebuie administrate de rutină pentru prevenirea polipilor canceroși.

  - Nici tratamentul hormonal nu trebuie administrat preventiv, deoarece nu prezintă niciun efect protector pe termen lung.

  Care sunt simptomele cancerului de colon?

   Există multe cazuri în care cancerul de colon apare fără a dezvolta simptome. În mod similar, există câteva simptome care apar atunci când sunteți afectat de această boală, precum: diaree, constipație, greață, scădere bruscă în greutate, scaune foarte înguste, modificări neașteptate ale obiceiurilor intestinale, senzație de sensibilitate sau durere în secțiunea abdominală.

  De ce se produce cancerul de colon?

   Cancerul colorectal este una dintre principalele cauze de decese cauzate de cancer la nivel mondial. Cu toate acestea, dacă este diagnosticat devreme, poate să fie complet vindecat. În această privință, în realitate, nu există nicio cauză a cancerului ca atare, deoarece toate acestea încep ca polipi benigni care se transformă încet în cancer.

   Deși, este mai probabil să dezvoltați cancer de colon dacă: aveți peste 60 de ani, aveți o descendență europeană sau afro-americană, aveți polipi colorectali, dacă aveți antecedente familiale de cancer de colon, dacă aveți o boală intestinală care constă în unele inflamații, mâncați multă carne roșie, dacă fumați și beți excesiv sau consumați o dietă săracă în fibre.

   Unele obiceiuri nesănătoase ar putea fi, de asemenea, cauza apariției bolii, astfel încât urmarea următoarelor sfaturi poate fi foarte benefică pentru prevenirea cancerului de colon:

  - Excesul de greutate și excesul de calorii trebuie evitate în dietă.

  - Nu abuzați de consumul de alcool sau tutun.

  - Controlați obezitatea.

  - Mențineți o activitate fizică adecvată în funcție de vârstă.

  - Efectuați exerciții fizice în mod regulat.

  Cum se poate preveni și trata cancerul de colon?

   Alimentele pe care le consumăm: pentru a preveni și controla simptomele legate de cancerul de colon, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să consumăm suficiente fructe și legume. Este important să adăugăm alimente organice în dieta noastră pentru a ne hrăni corpul. De exemplu, atunci când mâncăm mai multe cereale integrale, minerale, fibre și antioxidanți, putem preveni în mod natural cancerul.

   Reducerea aportului de alcool: când ne aflăm afectați de ceva la fel de periculos precum cancerul, este recomandabil să limităm aportul de alcool, iar cel mai bine este să evităm complet alcoolul, deoarece conține elemente dăunătoare funcționării corpului nostru.

   Renunțarea la fumat: fumatul dăunează sănătății noastre. Nu a fost niciodată considerat sănătos și niciodată nu va fi. De fapt, simplul fapt de fumat este una dintre principalele cauze de deces în lume, inclusiv pe lângă faptul că este unul dintre cei mai mari factori care cauzează cancer, în special, fumatul fiind principala cauză a cancerului pulmonar și de colon. Deci, pentru a preveni și controla această boală, trebuie să renunțați la fumat. Pentru a renunța la fumat, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre modalitățile prin care dependența de nicotină poate fi controlată.

   Exercițiile fizice: doar 30 de minute de exerciții pe zi este tot ce ne trebuie pentru a ne menține corpul sănătos. Este important să știm că, dacă nu suntem obișnuiți să facem exerciții, ar trebui să începem cu doar 15 minute și apoi să ne construim forța zilnic până când putem exersa timp de 30 de minute.

   Menținerea unei greutăți corporale sănătoase: dacă vrem să fim sănătoși, trebuie să avem o greutate corporală ideală. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să mâncăm sănătos și să facem exerciții fizice timp de 30 de minute în mod regulat. Dacă trebuie să slăbim, este important să vorbim cu medicul nostru despre modul în care putem atinge acest obiectiv fără a ne pune sănătatea în pericol.

   Hidratarea: a rămâne hidratat este foarte important, mai ales dacă simțiți greață sau vomați zilnic. Bând multă apă, unele ceaiuri, cum ar fi de ghimbirul și mentă, ne putem menține hidratați, pe lângă faptul că acestea ajută organismului să funcționeze optim, pentru a obține nutrienții necesari.


  Algele marine și tra…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene d...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în m...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această...

  Mai mult

  Pași simpli pentru p…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca problem...

  Mai mult

  Pași simpli pentru p…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în Ame...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celul...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea în...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va tre...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime di...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tu...

  Mai mult

  Cancerul de prostată…

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieț...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din a...

  Mai mult

  Ayurveda și combater…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcț...

  Mai mult

  Mersul pe jos și can…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și i...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mo...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea trat...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în…

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul si...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. A...

  Mai mult

  Postul și combaterea…

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regene...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului eviden...

  Mai mult

  Naturopatia și trata…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacită...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune…

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza pr...

  Mai mult

  Recomandări importan…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Anno...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală ...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată ...

  Mai mult

  Imunoterapia și canc…

  Ce este imunoterapia?  În prezent, oamenii de știință explorează modalitățile prin care se poate mări capacitatea sistemului imuni...

  Mai mult

  Muzicoterapia, o alte…

  Ce este muzicoterapia?  Muzicoterapia este terapia menita să amelioreze diverse afecțiuni și tulburări de sănătate prin intermediu...

  Mai mult

  Meditația ca metodă…

  Tehnicile de meditație și vindecarea cancerului  Mintea influențează toate problemele și situațiile din viața noastră, iar în caz...

  Mai mult

  Pot animalele să det…

  Când animalele se transformă în doctori  Datorită mirosului lor excepțional și celui de-al șaselea simț, unele animale ne pot ajut...

  Mai mult

  Tratamente alternativ…

  Recomandări și terapii alternative pentru cancerul ovarian  Cancerul ovarian este, alături de cancerul de sân, unul dintre cele ...

  Mai mult

  Terapia Bach contra c…

  Florile Bach: beneficii și remedii  Din fericire în prezent tot mai multe persoane sunt interesate de medicina alternativă și de...

  Mai mult

  IP6 - substanța care…

  Substanța din legume, fructe și cereale care inhibă cancerul  Abdulkalam Shamsuddin este cercetător științific în cadrul Facu...

  Mai mult

  Beneficiile terapiei …

  Ce este terapia Reiki?  Reiki este un cuvânt sanscrit care este compus din REI, care înseamnă energia universală și KI, energia...

  Mai mult