Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cauzele prevenibile ale cancerului de colon

  Cancerul de colon poate fi prevenit

   Știați că majoritatea cauzelor care determină apariția cancerului de colon pot fi prevenite cu ușurință prin adoptarea unui stil de viață mai sănătos și a unei diete adecvate? Se estimează că în fiecare an se diagnostichează doar în Statele Unite aproximativ 140.000 noi cazuri de cancer colorectal, printre care se numără cancerul de colon și cancerul de rect. De asemenea, în Spania, cancerul de colon este considerat ca fiind una dintre tumorile maligne cu cea mai mare incidență, cu cifre care oscilează între 28.500 și 33.800 de cazuri diagnosticate în fiecare an, conform datelor oferite de AECC (Asociația Spaniolă Contra Cancerului).

   Cancerul de colon este un tip de tumoră malignă a cărei incidență crește în mod alarmant mai ales în țările occidentale și dezvoltate, în timp ce în Spania durata de supraviețuire de a 5 ani după diagnosticare este de 64% (puțin mai mare decât media europeană). Totuși, acesta este un tip de cancer a cărui rată de vindecare este ridicată dacă se detectează timpuriu, deoarece are nevoie de mai mult timp pentru a se dezvolta.

   Ce este cancerul de colon?

   Cancerul de colon este o boală care se dezvoltă în mod obișnuit pe un polip existent pe mucoasa colonului și care din diverse cauze poate să evolueze până se transformă într-o tumoră malignă. De obicei, celulele maligne se localizează în partea mai lungă a intestinului gros, precum și în porțiunea intermediară.

   Așa cum se știe, colonul este zona unde se depozitează materiile fecale înainte de a fi expulzate în exterior prin intermediul anusului. Mai exact, colonul acumulează substanțe nocive și deșeuri, de aceea este o zonă favorabilă pentru apariția unei tumori maligne. Cancerul de colon este un tip de cancer care apare de obicei începând cu vârsta de 40 ani, iar incidența sa crește odată cu înaintarea în vârstă. Însă incidența acestei boli este tot mai mare, iar medicii specialiști solicită ca testele care se efectuează pentru detectarea acesteia să se facă și la vârste mai tinere, nu doar la persoanele de 50-55 ani.

   Dintre testele cele mai comune care se realizează pentru detectarea timpurie a cancerului de colon, Societatea Americană pentru studiul Cancerului recomandă realizarea unei colonografii la fiecare 5 ani, a unei colonoscopii la fiecare 10 ani, a unei probe cu bariu cu dublu contrast tot o dată la 5 ani și a unui test de sigmoidoscopie flexibilă la fiecare 5 ani.

   Pe de altă parte, există de asemenea și alte teste care sunt considerate a fi la fel de eficiente ca o colonoscopie, cum este cazul testului de sânge din materiile fecale sau analiza imunochimică fecală.

  De ce apare cancerul de colon?

   Există anumite cauze care nu pot fi prevenite, în special în cazul prezenței polipozei colonice familiale (care afectează aproximativ 1% dintre cancerele de colon și apare în timpul adolescenței și provoacă multipli polipi în colon și rect, ca și consecință a unei mutații a genei APC care se transmite de la părinți la copii) sau cancerul colorectal ereditar fără prezența polipilor (aproximativ 5% dintre tumori și apare în cazul pacienților care nu au polipi).

   Din fericire, cancerul de colon este unul dintre tipurile de cancer care au cele mai mari șanse de vindecare dacă este detectat în etapele sale inițiale. Chiar dacă această boală are o incidență crescută în cazul țărilor occidentale și dezvoltate, se poate vindeca în 90% dintre cazuri, cu condiția să fie detectată din timp. În plus, este necesar să se ia în considerare faptul că este vorba de un tip de cancer ușor de diagnosticat și de detectat, cu un grad ridicat de vindecare.

   Cancerul de colon constă într-o tumoră malignă care provine din celulele de la nivelul mucoasei intestinului gros și a glandelor sale, care de obicei se localizează în porțiunea intermediară și mai lungă a intestinului gros. Colonul, împreună cu zona finală a intestinului gros (rectul), este locul unde se depozitează materiile fecale înainte de a fi expulzate în exterior. Tocmai de aceea este foarte important să se urmeze o dietă echilibrată și bogată în fibre, care să faciliteze la maxim tranzitul intestinal.

   Există diferite obiceiuri care pot fi deosebit de utile pentru prevenirea cancerului de colon, de exemplu, urmarea unui stil de viață activ și evitarea sedentarismului, a tutunului și alcoolului și adoptarea unei diete bogate în fibre alimentare. În ceea ce privește alimentația, pentru prevenirea sau tratarea acestei boli este fundamental să se evite carnea roșie, grăsimile saturate și consumul excesiv de calorii, deoarece favorizează dezvoltarea acestui tip de cancer.

  Care sunt cauzele cancerului de colon care pot fi prevenite?

   Așa cum au constatat deja numeroase studii științifice, la fel ca în cazul și altor tipuri de cancer, cancerul colorectal este strâns relaționat cu stilul de viață și cu dieta alimentară pe care o urmăm de-a lungul vieții.

   Vestea bună este că există unele obiceiuri benefice care, mai ales dacă sunt adoptate din timp, pot ajuta la prevenirea cancerului de colon. Cum anume? Foarte simplu: prin renunțarea la anumite obiceiuri nocive, îmbunătățirea stilului de viață și optarea pentru o dietă curată, sănătoasă și echilibrată.

  1. Controlul supragreutății corporale

   Știați că excesul de greutate corporală este relaționat cu cancerul de colon? De fapt, se știe că un indice mai mare de masă corporală este în mod frecvent asociat cu un risc mai ridicat de apariție a cancerului colorectal.

   Conform specialiștilor și nutriționiștilor, obezitatea abdominală este un alt factor important în declanșarea și dezvoltarea cancerului de colon și nu numai.

   Însă această cauză este totuși ușor de evitat și de prevenit. Este suficient să schimbăm alimentația, mai ales dacă avem o dietă nesănătoasă (preferând alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi și zaharuri rafinate) și să optăm pentru alimentele sănătoase, proaspete și naturale. Dintre aceste alimente se remarcă fructele, legumele și verdețurile deoarece sunt foarte bogate în fibre dietetice.

  2. Evitați constipația

   Constipația este de asemenea una dintre cauzele relaționate cu cancerul de colon. Pentru prevenirea acesteia este important să se reducă timpul de acumulare al materiilor fecale de la nivelul intestinului gros, urmând o dietă variată și echilibrată care să ajute și să îmbunătățească tranzitul intestinal. O opțiune foarte bună este să se consume cât mai multe alimente bogate în fibre, cum sunt de exemplu cerealele integrale, fructele și legumele proaspete, dar și fructele uscate și leguminoasele.

   Dintre cereale se remarcă ovăzul, secara, ovăzul, hrișca și germenii de grâu. De asemenea, fructele uscate precum migdalele, alunele de pădure, nucile și fisticul sunt alegeri foarte bune. Pe de altă parte, se recomandă consumul leguminoaselor precum lintea, năutul, fasolea verde, mazărea și semințele de in.

  3. Eliminați mezelurile și reduceți consumul de carne roșie

   Există o strânsă legătură între consumul de carne procesată de tip mezeluri, șuncă, cârnați, salam, etc. și riscul de apariție a cancerului colorectal, cu atât cu cât este mai excesiv consumul acestui gen de alimente. Nitrații care se găsesc în carnea procesată se transformă în organism în nitrosamine, care sunt în mod clar asociate cu un risc mai mare de apariție a anumitor tipuri de cancer, cum este și cazul cancerului de colon și a celui colorectal.

   Centrul Internațional de cercetări asupra Cancerului (IARC) a publicat recent un raport medical în care se afirmă că alimentele care intră în categoria carne procesată “conțin substanțe carcinogene pentru ființa umană”, iar carnea roșie este “un potențial carcinogen pentru ființa umană”.

   Mai ales carnea roșie gătită la temperaturi ridicate conține subproduse cancerigene cum sunt aminele heterociclice și hidrocarburile aromatice policiclice care au efecte foarte nocive pentru organism.

  4. Evitați inactivitatea fizică sau sedentarismul

   A avea un stil de viață sedentar favorizează apariția cancerului de colon. De fapt, se estimează că probabilitatea de apariție a acestei boli crește cu un procent de 8% la fiecare 2 ore de sedentarism zilnic.

   De aceea, este important să luați măsurile necesare, mai ales dacă aveți o muncă sedentară, care poate crește riscul de apariție a anumitor boli cronice pe termen lung, printre care se numără și cancerul colorectal.

   Soluția? Se recomandă să se evite pe cât posibil sedentarismul, practicând un sport în mod regulat sau făcând zilnic exerciții fizice și cât mai multă mișcare în aer liber.

  5. Beneficiile fibrelor alimentare pentru prevenirea cancerului de colon

   Așa cum au demonstrat multe studii științifice, fibrele au un efect protector față de cancerul de colon, în principal deoarece fibrele reduc timpul de expunere al celulelor care formează peretele colonului la substanțele cu potențial carcinogenic. Acest lucru înseamnă reducerea timpului necesar pentru tranzitul intestinal, iar în același timp fibrele absorb și diluează aceste substanțe în gelul format de fibre.

   Pe de altă parte, fibrele cresc excreția de acizi biliari prin materiile fecale, iar în același timp procesul de fermentare al fibrelor produce acid butiric, care poate stopa procesul dezvoltării cancerului de colon. Totodată, fibrele alimentare reduc pH-ul de la acest nivel, astfel încât ajută la stoparea dezvoltării unei leziuni precanceroase sau chiar a cancerului.

   Care sunt alimentele cele mai bogate în fibre pentru a preveni cancerul de colon?

  Conținutul în fibre la 100 grame de aliment

  Aliment

  Fibre totale

   

  Anghinare

  4

   

  Migdale

  10

   

  Mazăre uscată

  17

   

  Mazăre proaspătă

  4

   

  Coacăze

  5

   

  Fasole gătită

  9

   

  Țelină

  4

   

  Alune de pădure

  7

   

  Fulgi de ovăz

  6

   

  Cartofi

  8

   

  Orz

  10

   

  Secară

  13

   

  Prune uscate

  9

   

  Caise uscate

  8

   

  Piersici

  2

   

  Andive

  2

   

  Spanac

  2

   

  Zmeură

  5

   

  Căpșuni

  2

   

  Linte gătită

  5

   

  Germeni de fasole

  25

   

  Făină de soia

  11

   

  Smochine uscate

  10

   

  Kiwi

  4

   

  Linte

  11

   

  Mango

  3

   

  Mere

  2

   

  Portocale

  2

   

  Nuci

  5

   

  Castraveți

  1

   

  Pere

  3

   

  Fasole albă gătită

  7

   

  Praz

  2

   

  Sfeclă roșie

  3

   

  Varză gătită

  2

   

  Germeni de grâu

  43

   

  Semințe de floarea-soarelui

  6

   

  Semințe de in

  39

   

  Semințe de susan

  11

   

  Boabe de soia

  15

   

  Roșii

  2

   

  Struguri

  2

   

  Morcovi

  4

   

  Câte fibre este bine să consumăm zilnic?

   Se recomandă consumul zilnic a câte 25 - 30 grame de fibre dietetice, deoarece astfel se acoperă cantitatea de fibre recomandată zilnic. În acest scop, este fundamental să se crească treptat consumul de fibre, în special dacă nu sunteți obișnuit să consumați alimente bogate în fibre.

   Această măsură este necesară datorită faptului că dacă se crește brusc consumul de fibre, acestea pot cauza tulburări digestive, precum gazele intestinale, distensia abdominală și colici. În cazul în care apar aceste simptome, odată ce bacteriile naturale care sunt prezente în sistemul digestiv se obișnuiesc cu consumul regulat de fibre alimentare, simptomele vor dispărea treptat.


  Beneficiile aromatera…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

  Mai mult

  Ayurveda în complemen…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

  Mai mult

  Shake-urile proteice:…

  Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

  Mai mult

  Prevenirea cancerului…

  Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

  Mai mult

  Beneficiile somnului …

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

  Mai mult

  Celulele NK și funcți…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

  Mai mult

  Algele marine și trat…

  Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

  Mai mult

  Cancerul renal: 11 fa…

  Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

  Mai mult

  Tumorile beningne: ti…

  Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

  Mai mult

  Pași simpli pentru pr…

  Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

  Mai mult

  8 semnale ale canceru…

  Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

  Mai mult

  Beneficiile saunei cu…

  Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

  Mai mult

  Detoxifierea, un fact…

  De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

  Mai mult

  10 moduri de a reduce…

  Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

  Mai mult

  Obiceiuri sănătoase p…

  Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

  Mai mult

  Cancerul de prostată …

  Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

  Mai mult

  Terapia cu ozon: o al…

  Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

  Mai mult

  Ayurveda și combatere…

  Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

  Mai mult

  Mersul pe jos și canc…

  Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

  Mai mult

  Acupunctura: un trata…

  De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

  Mai mult

  Diagnosticul timpuriu…

  Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

  Mai mult

  Diagnosticul de cance…

  Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

  Mai mult

  Clismele cu cafea în …

  Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

  Mai mult

  Cele 4 stadii ale can…

  Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

  Mai mult

  Postul și combaterea …

  Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

  Mai mult

  5 strategii pentru pr…

  Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

  Mai mult

  Cina devreme reduce r…

   A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

  Mai mult

  Naturopatia și tratar…

  Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

  Mai mult

  Acidoza: o afecțiune …

  Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

  Mai mult

  Recomandări important…

  Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

  Mai mult

  Efectul Warburg sau m…

  Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

  Mai mult