Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Cancerul și consumul de grăsimi (I)

  Ce sunt mai exact grăsimile?

  Cancerul și consumul de grăsimi (I) Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutritive esențiale pentru dezvoltarea organică. Aceste alimente esențiale sunt următoarele:

   1. Proteine (protide). Inclusiv aminoacizi esențiali

   2. Hidrați de carbon (glucide).

   3. Grăsimi (lipide).

   4. Vitamine (Hidrosolubile și liposolubile).

   5. Minerale.

   6. Apă.

   Grăsimile sunt un termen generic folosit pentru a desemna diferite tipuri de lipide și sunt o parte importantă a dietei obișnuite. Astăzi vom aborda o problemă foarte importantă, și anume obezitatea. Putem defini aceasta ca fiind greutatea excesivă dată de creșterea grăsimii corporale.

   Dar când putem spune că o persoană este obeză? Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin calculul indicelui de masă corporală, care este o măsură de asociere între greutate și înălțime. Este ușor de calculat, deoarece este egal cu greutatea în kilograme, împărțită la pătratul mărimii în metri (greutate în kg / înălțime în metri2). Să dăm un exemplu: Pentru o persoană de 80 de kilograme și o înălțime de 1'70 metri, indicele de masă corporală ar fi: IMC = 80 / 1'72 = 80 / 2'89 = 27'68, iar acesta ar fi obez, normal sau slab? Pentru a răspunde la această întrebare, vom folosi următorul tabel (conform OMS).

  CLASIFICARE IMC

  Subțirime severă…………..........< 16

  Subțirime moderată……….........16 - 17

  Subțirime discretă………............17 – 18’49

  Greutate normală…………………18’5 – 24’99

  Supragreutate…………………......25 – 29’99

  Obezitate ușoară……………….....30 – 34’99

  Obezitate moderată………...........35 – 39’99

  Obezitate severă (morbidă) > 40

   Această măsură nu este total admisibilă (deși o putem accepta, la persoanele care nu fac sport), iar în cazul sportivilor, nu ne ajută, deoarece greutatea lor ar fi aproape exclusiv musculară și prin urmare aspectul nu ar fi de obezi și în plus, grăsimile corpului ar fi minime.

   O altă modalitate, de asemenea, foarte puțin precisă, utilizată în obezitatea de tip măr (în cazul în care se acumulează grăsime pe abdomen), este de a măsura circumferința taliei. Bărbații vor fi considerați obezi, dacă diametrul taliei lor este mai mare de 102 centimetri, iar în cazul femeilor, mai mare de 88. Există metode mai precise, dar dacă vă cunoașteți IMC și diametrul taliei, este suficient să aveți o idee despre "grăsime".

  Obezitatea, un risc pentru apariția bolilor și a cancerului

   Obezitatea înseamnă un risc crescut pentru sănătatea noastră și poate determina apariția unui număr mare de boli: boli de inimă, accidente vasculare cerebrale (tromboză sau hemoragie a arterelor mici ale creierului), hipertensiune, diabet, boli osteo-articulare (de oase și articulații, etc.). Dar, de asemenea, obezitatea este un factor de risc și pentru cancerul uterin, de sân, pancreas, colon, ficat, leucemie limfoblastică acută și altele și mai ales, există o asociere a diabetului de tip II cu obezitatea. În prezent există foarte multe studii de specialitate care indică faptul că obezitatea este un factor de risc pentru cancerul oricărui tip de organ.

   De exemplu, cancerul pancreatic, este caracterizat de o rată scăzută de supraviețuire, de peste 5 ani. Unul dintre puținii factori cunoscuți care determină acest tip de cancer este obezitatea și este responsabilitatea noastră de a modifica acest factor, de a avea o alimentație sănătoasă și de a realiza următoarele trei obiective:


   1. Îmbunătățirea factorului estetic, atât de important pentru mulți oameni,
   2. Reducerea incidenței bolilor cardiovasculare, metabolice, articulare, etc.
   3. Reducerea numărul de cazuri de cancer pancreatic în special, dar și de alte tipuri.

   Mecanismele prin care obezitatea crește riscul de cancer nu sunt încă bine cunoscute. Dr. Khandekar și colaboratorii săi de la Departamentul de Biologie Celulară de la Școala Medicală Harvard, afirmă următoarele: „obezitatea modifică rolul adipocitelor, care sunt celule specializate în stocarea energiei sub formă de grăsime și care alcătuiesc țesutul adipos. Adipocitele secretă substanțe numite rezistină, leptină și adiponectină, iar tocmai aceste substanțe sunt modificate în caz de obezitate și favorizează inflamația”.

   În plus, obezitatea provoacă modificări legate de insulină (hormonul secretat de celulele beta ale pancreasului, responsabil de pătrunderea glucozei în celule și transformarea sa în energie). Această insulină, dacă este foarte abundentă (așa cum se întâmplă adesea în cazul persoanelor obeze) și nu este bine folosită determină apariția diabetului de tip insulino-rezistent.

   De asemenea, insulina neutilizată, devine un factor de creștere și proliferare a celulelor normale, iar dacă anterior există o celulă canceroasă într-o anumită zonă a corpului, aceasta crește și se dezvoltă, apărând cancerul. Pe de altă parte, cealaltă parte a excesului de insulină determină creșterea altui hormon - IGF-1 - care poate determina de asemenea ca celulele canceroase să crească și să se dezvolte.

   Există însă și alte mecanisme mai complexe. Obezitatea poate determina, totodată o dereglare a nivelului de lipide din sânge (colesterol și trigliceride), putând duce la apariția sindromului metabolic, care presupune, conform Organizației Mondiale a Sănătății, prezența: diabetului zaharat, a hipertensiunii arteriale, a trigliceridelor ridicate (o formă de grăsimi din sânge), a HDL-ului scăzut (colesterol bun), obezității, factori care pot, determin dezvoltarea cancerului.

   Există unele studii fiabile care afirmă că obezitatea nu numai că poate determina apariția cancerului de sân în timpul menopauzei, ci și că este asociată cu un prognostic mai rău, deoarece, deși a fost diagnosticat într-o fază incipientă, există mai multe recidive decât în cazul femeilor slabe.

  Concluzii:

   1. Bibliografia de specialitate este unanimă. Obezitatea este un factor de risc foarte important pentru determinarea apariției cancerului pe orice teritoriu (organ).

   2. Obezitatea este un factor determinant în apariția așa-numitului Sindrom Metabolic (care include diabet, modificări ale colesterolului, trigliceride, hipertensiune și modificări cardiovasculare).

   3. Obezitatea poate determina de asemenea apariția nevrozelor și a depresiei.

   4. Obezitatea conduce și la modificări articulare importante (în special la nivelul genunchiului).

   Dacă știm tot ce poate determina obezitatea, ar trebui să luăm măsuri mai serioase pentru a o corecta dacă știm că obezitatea favorizează apariția cancerului, chiar și la copii. Trebuie să luăm măsuri pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Astăzi, cu o medie formare culturală și cu ajutorul unui computer, putem crea diete personalizate, putem căuta listele de calorii din alimente, indicele lor glicemic și conținutul de nutrienți (grăsimi, proteine, carbohidrați, etc.), pentru a putea preveni și corecta obezitatea. Pe lângă aceste aceste diete, putem include și alimente care au proprietăți anticancerigene.


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more