Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

    Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

    Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

     Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

    Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

    Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    14 factori cancerigeni

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului

    14 factori cancerigeni Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depășit numai de bolile de inimă. Această boală gravă afectează în mod fundamental felul în care celulele noastre cresc și se divid, influențându-le cu tenacitate. Toate cancerele apar din cauza unor leziuni genetice sau mutații ale ADN-ului.

     Multe cazuri de cancer sunt determinate de defectele genetice și de predispozițiile transmise de la o generație la alta sau sunt stimulate de schimbările genetice care apar în viața noastră. Cu toate acestea, știm, de asemenea, că inhalarea anumitor substanțe toxice, consumul unor alimente procesate și chiar utilizarea unor tipuri de materiale plastice crește riscul producerii unui cancer mortal.

     Vă prezentăm în acest articol 14 agenți sau factori care cresc probabilitatea apariției unor tipuri de cancer. Iată care sunt aceștia:

    1. Zahărul

     Cercetătorii subliniază faptul că un consum excesiv de zahăr nu determină numai apariția diabetului, dar poate, de asemenea, să deterioreze în mod activ celulele și să crească riscul de apariție a cancerului. Noi cercetări medicale au sugerat faptul că zahărul ar putea stimula creșterea tumorilor în organism deoarece cancerul folosește zahărul ca și combustibil.

     Oamenii de știință afirmă că cercetările de pionierat ne oferă o mai bună înțelegere asupra modului în care celulele canceroase și zahărul interacționează și că în viitor ar putea contribui la crearea unor strategii specifice regimului alimentar pentru pacienți.

    2. Alimentele procesate

     Orice produs alimentar care se găsește într-o folie de plastic și care poate dura luni întregi fără a fi stricat poate fi o soluție bună pentru senzația de foame, dar este, de asemenea, probabil să vă sporească șansele de a dezvolta cancer.

     Cercetătorii francezi s-au concentrat recent asupra legăturii dintre persoanele care consumă mai multe alimente procesate și cele care dezvoltă cancer. Cercetătorii nu sunt încă în întregime siguri dacă problema constă în ingredientele de stabilizare pe care le conțin alimentele procesate, ambalajul sau o combinație a celor două elemente.

    3. Fumatul

     Se știe de mult timp că fumul de țigară conține cel puțin 70 de substanțe chimice care cauzează cancer de plămâni. În plus, nu numai fumătorii sunt afectați: persoanele care inhalează fum de la cei care fumează pot dezvolta și forme letale de cancer.

     Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite a atras atenția asupra faptului că nefumătorii care sunt expuși la fum de țigară acasă sau la locul de muncă au un risc mai mare cu cu 20-30% de a dezvolta cancer pulmonar decât cei care nu sunt expuși la fum.

    4. Bronzul artificial și expunerea excesivă la soare

     Potrivit Fundației pentru Cercetarea cancerului de piele, persoanele care folosesc un pat de bronzare înainte de vârsta de 35 de ani au un risc de a dezvolta melanom (cancer de piele) cu 75% mai mare. Expunerea excesivă la soarele obișnuit vă poate afecta, de aceea purtarea unor haine protectoare și folosirea pălăriilor și a umbrelelor de soare sunt idei bune dacă trebuie să stați la soare mai mult de o jumătate de oră.

    5. Munca de noapte

     În anul 2007, Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului a clasificat munca de noapte ca fiind un agent cancerigen. Oamenii de știință consideră că lucrul pe timpul nopții și lucrul îndelungat în întuneric pot interfera cu ciclul natural de somnului și de trezire a corpului.

    6. Carnea prăjită la grătar sau direct pe foc

     Carnea prăjită pe grătar poate fi gustoasă dar, de asemenea, crește riscul de cancer. Acest lucru se datorează faptului că țesuturile musculare conțin compuși numiți amine heterociclice sau HCA și hidrocarburi aromatice policiclice sau HAP.

     Potrivit Institutului Național de cercetare a Cancerului, atunci când carnea cum ar fi cea de pui, pește sau vită este gătită la o flacără deschisă sau este prăjită la temperaturi ridicate, sucurile și grăsimile eliberate în foc generează flăcări care conțin substanțe chimice periculoase (care apoi gătesc carnea pe care intenționăm să o mâncăm). Numeroase teste de laborator au descoperit ca aceste substanțe modifică ADN-ul în unele moduri care cresc riscul de cancer.

    7. Alcoolul

     Consumul regulat de alcool poate crește riscul dezvoltării mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul hepatic, de gât, sân și de colon. Conform Institutului Național de cercetare a Cancerului, riscul de apariție a cancerului crește odată cu consumul de alcool.

     O analiză recentă a aproape 6.000 de consumatori de alcool din 19 țări cu venituri ridicate din întreaga lume a arătat că un consum mai mare de alcool este relaționat cu dezvoltarea tuturor tipurilor de cancere ale sistemului digestiv.

    8. Combustibilul diesel sau motorina

     Potrivit Agenției Internaționale pentru Cercetare a Cancerului, combustibilul diesel sau motorina conține mai mult de 30 de componente care pot provoca apariția cancerului.

    9. Pulberea din lemn

     Lucrătorii din domeniul prelucrării lemnului și dulgherii care inhalează în mod regulat tone de praf prin tăierea și modelarea lemnului sunt mai predispuși să dezvolte anumite forme de cancer la nivelul sinusurilor și a cavității nazale decât persoanele obișnuite.

    10. Controlul natalității și hormonii estrogeni

     Femeile care au menstruație mai devreme sau care intră în menopauză mai târziu pot prezenta un risc crescut de cancer de sân, deoarece sunt expuse la mai mulți hormoni cum ar fi estrogenul și progesteronul, care sunt produși de ovare. În plus, femeile care sunt la menopauză și care utilizează un tratament combinat de estrogen și progestin pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor neplăcute, pot avea, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta cancer de sân.

     Folosirea pastilelor contraceptive poate crește riscul unei femei de a dezvolta cancer de col uterin, deși există unele dovezi că administrarea contraceptivelor este asociată cu un risc redus de dezvoltare a altor tipuri de cancer, cum sunt cancerele colorectale și cele ovariene.

    11. Virusurile

     Dacă organismul este infectat cu anumite tipuri de virusuri, acest lucru poate crește indirect probabilitățile de cancer. Acest lucru se datorează faptului că, în anumite situații, virusurile declanșează modificări genetice în celulele care pot contribui la cancer. Cercetătorii de la Institutul Național de cercetare a cancerului din Statele Unite au afirmat următoarele: "Unele virusuri relaționate cu apariția cancerului sunt virusul papilloma uman (HPV), care cauzează cancer de col uterin, virusurile hepatitice B și C, care pot provoca cancer la ficat și virusul Epstein-Barr, care poate provoca un tip de limfom."


    12. Obezitatea

     Greutatea corporală excesivă sau obezitatea poate crește riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, rect, sân, esofag, pancreas și rinichi. Cu toate acestea, există unele lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul de cancer. Prevenția include consumul preponderent al alimentelor sănătoase și efectuarea regulată a exercițiilor fizice. Aceste obiceiuri benefice nu numai că ne ajută să menținem o greutate sănătoasă și să se reducă șansele de a dezvolta unele dintre aceste tipuri de cancer, dar pot preveni de asemenea preveni depresia și pot genera o stare de bună-dispoziție.

    13. Contaminarea aerului

     Aerul cu fum și particulele pe care acesta le conține pot provoca unele forme de cancer. Funinginea de exemplu, poate fi un agent cancerigen. În Londra, de exemplu, cercetătorii au început să observe că mulți măturători stradal au dezvoltat cancer scrotal în anii 1770, iar alte studii au găsit o corelație între munca obositoare de curățare a coșurilor și creșterea ratelor de cancer. Inhalarea de funingine a fost, de asemenea, relaționată cu cancerul esofagului, vezicii urinare și plămânilor.

    14. Unele materiale plastice

     Materialele plastice pot fi periculoase, mai ales atunci când încep să scurgă substanțele chimice prin zgârieturi sau fisuri în recipient. BPA este un estrogen sintetic care a fost utilizat în multe rășini și materiale plastice începând cu anii 1960. Rășinile de tip BPA pot fi utilizate în produse cum ar fi cutii de alimente metalice ca agenți de etanșare, în timp ce materialele plastice BPA din policarbonat pot include sticle de apă și containere pentru depozitarea alimentelor. În timp ce mulți producători de materiale plastice au început să își eticheteze produsele ca fiind "fără BPA", există încă multe recipiente în circulație care pot provoca cancer de sân și de prostată.


    Îndulcitorii artifici…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

    Read more

    Legătura dintre antic…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

    Read more

    Țigările electronice …

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

    Read more

    Cancerul și consumul …

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

    Read more

    Consumul de alcool și…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

    Read more

    Produsele lactate și …

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

    Read more

    Legătura dintre toxin…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

    Read more

    Acidul palmitic creșt…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

    Read more

    Tutunul și cancerul d…

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

    Read more

    Alcoolul crește riscu…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

    Read more

    Parabenii și cancerul…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

    Read more

    Roșiile, un remediu a…

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

    Read more

    Legătura dintre grăsi…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

    Read more

    Aspartamul crește ris…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

    Read more