Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

  Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Parabenii și cancerul de sân

   Ce sunt parabenii?

  Parabenii și cancerul de sân Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte produse cosmetice. Numeroase studii medicale au demonstrat că toți parabenii au o activitate estrogenică în celulele canceroase din cancerul de sân.

   Parabenii se pot regăsi într-o mare varietate de produse de îngrijire personală, în cosmetice și în multe medicamente. Se pare că pielea este cea mai expusă la parabeni. S-a descoperit că un alt component al produselor antitranspirante și anume clorura de aluminiu, acționează în mod asemănător substanțelor oncogene care determină transformarea moleculară a celulelor canceroase.

   Noile cercetări medicale au detectat prezența esterilor din parabeni în 99% din țesuturile de cancer de sân analizate, ceea ce constituie o dovadă mai mult decât evidentă a pericolului din parabeni.

  Pericolele din parabeni

   O cercetare medicală publicată în anul 2012 a arătat că s-au descoperit unul sau mai mulți esteri de parabeni în 99% din 160 de probe de țesut colectate dintr-un total de 40 mastectomii. Prezența constantă a parabenilor în țesuturile canceroase în cazul cancerului de sân sugerează faptul că produsele antitranspirante și alte produse cosmetice ar putea crește de asemenea riscul dezvoltării unui cancer de sân.

  Acest studiu a semnalat următoarele:

   “Variația a fost notabilă referitor la esterii de parabeni individuali. Valorile medii în general sunt de nanograme per grame de țesut; în cele 160 mostre de țesut nivelele au fost mai ridicate în cazul parabenilor numiți n-propilparaben și metilparaben, iar nivelele au fost mai scăzute pentru n-butilparaben, etilparaben și izobutilparaben.”

   Cu toate că produsele antitranspirante sunt o sursă obișnuită de parabeni, autorii studiului menționat anterior semnalează că sursa de parabeni nu poate fi stabilită și că 7 din 40 de paciente au menționat că nu au folosit niciodată deodorante sau antitranspirante. Ceea ce ne arată că parabenii, independent de sursa din care provin, se pot bioacumula în țesutul mamar.

   Este important să menționăm că orice produs se aplică pe piele poate fi absorbit prin aceasta în corp, iar odată cu trecerea timpului, pot apărea daune grave, așa cum a arătat și această cercetare.

   Pentru a afla mai multe informații referitoare la toxicitatea potențială a produselor cosmetice, vă recomandăm să consultați lista EWG numită Skin Deep Report. Parabenii inhibă creșterea bacteriilor, ciupercilor și microroganismelor și sunt folosiți ca si conservanți în produsele cosmetice. Pe etichetele acestor tip de produse pot apărea sub următoarele denumiri:

   - Metilparaben

   - Propilparaben

   - Izobutil paraben

   - Etilparaben

   - Butilparaben

   - E216

   Aceste substanțe chimice se folosesc pentru prepararea următoarelor produse cosmetice:

   - Deodorante și antitranspirante

   - Șampoane, balsamuri și tratamente pentru păr

   - Vopsele și nuanțatoare pentru păr

   - Loțiuni protectoare solare

   - Produse de machiaj

   - Gel pentru ras

   - Paste de dinți

   - Medicamente farmaceutice

   - Aditivi alimentari

   Studiile medicale au demonstrat că parabenii pot afecta corpul la fel ca un exces de estrogeni, ceea ce poate conduce la o reducere a masei musculare și la depozitarea excesului de grăsimi. În cazul bărbaților, un exces de hormoni feminini (estrogen) în corp poate cauza ginecomastia masculină (creșterea sânilor). Agenția pentru Protecția Ambientală (EPA) a relaționat în particular metil-parabenii cu tulburările metabolice, hormonale, neurologice și de dezvoltare, precum și cu diferite tipuri de cancer.

  Cum se pot evita substanțele periculoase?

   Realizați cu grijă un inventar atât al produselor de curățat cât și al produselor de îngrijire personală pe care le utilizați, precum și a accesoriilor și altor produse potențial toxice cu care intrați în contact zilnic. Supraexpunerea toxică are fără nicio îndoială un rol extrem de important în dezvoltarea cancerului, iar studiile recente au început să arate care sunt cei mai mari agresori.

   Conform unei cercetări publicate recent în revista Environmental Health Perspectives (Perspective asupra sănătății mediului ambient), din cadrul Institutul Național de Sănătate din Statele Unite, riscul de cancer de sân poate fi redus evitându-se substanțele chimice conținute de produsele obișnuite de uz zilnic. Pentru a evita parabenii și alte substanțe chimice dăunătoare este necesar să se citească etichetele produselor. Luați în considerare faptul că chiar și unele produse a căror etichetă afirmă “sută la sută natural” pot conține unele substanțe chimice nocive, inclusiv parabeni.

   De exemplu, xenoestrogenii sunt substanțe chimice sintetice care imită estrogenii naturali. Aceștia au fost relaționați cu o mare varietate de efecte nocive asupra sănătății umane, inclusiv reducerea numărului de spermatozoizi la bărbați și creșterea riscului de cancer de sân la femei. Există mulți xenoestrogeni, precum hormonii de creștere folosiți în cazul bovinelor și conținuți de lactatele comerciale, materialele plastice precum bisfenolul A (BPA), ftalații și parabenii din produsele de îngrijire personală și substanțele chimice utilizate în materialele non-adezive, printre altele.

   Citiți întodeauna cu atenție etichetele de pe produsele cosmetice și alegeți-le pe acelea care nu conțin periculoșii parabeni. Optați pentru variante simple, sănătoase și sigure pentru sănătatea dumneavoastră. În prezent au început să apară din ce în ce mai multe variante lipsite de substanțe nocive și toxice atât pentru produsele cosmetice, de curățat, cât și pentru mobilier, haine și bineînțeles alimente. Încercați să aveți ca stil de viață alegerea variantelor naturale și lipsite de toxicitate mai ales în cazul produselor pe care le folosiți în mod regulat.

   Binecunoscutul uleiul de cocos (în varianta organică) are o mulțime de utilizări atât în domeniul cosmeticii, dar și în alimentație. La fel este și cazul bicarbonatului de sodiu și al oțetului. Multe din aceste recomandări vor reduce în mod automat expunerea dumneavoastră la toxinele care cauzează cancer.

  O clasă nouă de estrogeni care cauzează cancer

   Cercetări științifice mai recente au confirmat de asemenea existența unei clase total noi de materiale care pot cauza cancer. Aceste materiale erau anterior mai puțin cunoscute, iar în prezent se găsesc în mii de produse de consum. Unele dintre ele sunt incluse chiar în suplimentele și în alimentele considerate “nutrienți”. Acești compuși imitatori ai estrogenului sunt: metalele.

   S-a demonstrat că o mare varietate de metale acționează ca “metalo-estrogeni” și sunt capabili să adauge o încărcătură estrogenică la nivelul sânului, crescând astfel riscul apariției cancerului de sân. Cercetătorii au identificat că următoarele metale sunt capabile să se unească cu receptorii de estrogen și să imite fiziologia estrogenului:

   - Aluminiu

   - Antimoniu

   - Arseniu

   - Bariu

   - Cadmiu

   - Crom

   - Cobalt

   - Cupru

   - Plumb

   - Mercur

   - Nichel

   - Seleniu

   - Staniu

   - Vanadiu

  Conform site-ului de specialitate GreenMedInfo:

   “…Expunerea la selenitul de sodiu este dificil de evitat, deoarece este sursa principală de seleniu din suplimentele de vitamine, unele alimente sau băuturi care se găsesc în supermarket, etc. Același lucru se petrece și cu formele anorganice de crom, cupru, nichel, staniu și vanadiu, care se regăsesc pe etichetele multor suplimente cu vitamine. O altă sursă zilnică de expunere la metalestrogeni pentru milioane de consumatori sunt deodorantele care conțin aluminiu.”

  Cadmiul este relaționat cu un risc mai mare de cancer de sân

   Un studiu publicat recent în revista Cancer Research a indicat faptul că femeile a căror alimentație conține nivele ridicate de cadmiu au un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân. Cadmiul este un metal greu cunoscut ca fiind cancerigen și a fost identificat ca unul dintre metalele care se pot uni cu receptorii de estrogen, imitând hormonul feminin estrogen. Studiul respectiv a demonstrat că dintre aproximativ 56.000 femei, cele care aveau un consum mai ridicat de cadmiu au fost cu 21% mai prodispuse să dezvolte cancer de sân.

   Cadmiul se infiltrează în culturile agricole prin intermediul fertilizanților sau atunci când ploaia sau apele reziduale îl depozitează în culturi. Se pare că cerealele și cartofii sunt principalele surse de cadmiu, totuși acesta este prezent și în contaminarea aerului produsă prin arderea combustibililor fosili, putând fi astfel inhalat. Conform revistei Los Angeles Times:

   “Noi studii medicale oferă noi evidențe asupra faptului că produsele chimice ambientale care imită efectele hormonului feminin estrogen pot contribui la apariția – în cazul femeilor - a anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân și cancerul de endometru. Aceste rezultate medicale au fost oferite după trei luni după ce Institutul de Medicină din Statele Unite, un prestigios grup de cercetători independienți din domeniul biochimiei a concluzionat că mulți alți factori – majoritatea putând fi controlați de femei, cum ar fi obezitatea și substitutele hormonale - au fost considerate cele mai importante surse de risc pentru cancerul de sân.

   Raportul la care se referă acest articol are denumirea: Cancerul de Sân și Mediul Înconjurător, realizat de către Institutul de Medicină (IOM) și publicat în luna decembrie a anului trecut și care subliniază impactul ambiental asupra riscului de cancer de sân.

   Acest raport este un pas efectuat în direcția corectă, deoarece recunoaște necesitatea de a se cerceta mai profund rolul pe care îl au toxinele ambientale în dezvoltarea cancerului de sân. Acest aspect este important, deoarece pentru a preveni apariția unui cancer este necesar să se elimine substanțele chimice relaționate cu cancerul care se găsesc în produsele de larg consum precum și în alte surse de expunere (inclusiv cele ambientale). În plus, raportul IOM a identificat de asemenea radiațiile ionizante ca fiind unul dintre factorii de risc în cazul cancerului de sân, factori care includ radioterapia și mamografiile.


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more