Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Carnea procesată este cancerigenă (II)

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?

  Carnea procesată este cancerigenă (II) Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă pentru sănătate, însă aceasta are și unele dezavantaje. Modul în care a fost crescut animalul respectiv – cu ce a fost hrănit, în ce condiții a trăit, medicamentele care i s-au administrat și dacă a avut acces la exterior – fac o mare diferență între un aliment sănătos și unul care poate cauza diverse boli, chiar grave cum este cancerul.

   Dacă alegeți să consumați carne, se recomandă să consumați doar acele produse care știți că provin dintr-o sursă organică și care au fost alimentate în mod natural. Al doilea factor care poate face o mare diferență pentru sănătate este modul în care această carne este gătită. Așa cum a a afirmat și AICR și a rezumat recent revista Time Magazine, acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care carnea procesată poate crește riscul de cancer:

   - Procesarea cărnii implică adeseori nitriți care pot forma prin gătire compuși toxici care cauzează cancer;

   - Procesarea cărnii implică următoarele proceduri:

   - Afumarea, ceea ce determină formarea de HAP care cauzează cancer;

   - Adăugarea unor cantități mari de sare (saramura), ceea ce poate determina apariția cancerului de stomac;

   - Fierul care se găsește în carnea roșie procesată poate să prezinte de asemenea un risc de cancer, deoarece se descompune în tractul digestiv în compuși N-nitroși cancerigeni.

   Gătirea cărnii la temperaturi ridicate produce de asemenea o varietate de produse finale toxice, precum:

   - Amine heterociclice (HCA), care încep să se formeze de la 212 grade Fahrenheit (100 grade Celsius). Aminele heterociclice cele mai toxice încep să se formeze de la aproximativ 572 grade F (300 C). Tocmai de aceea, carnea prăjită sau preparată la grătar este una dintre cele mai periculoase alegeri. Carnea gătită la temperaturi ridicate poate conține până la 20 tipuri diferite de HCA, care au fost relaționate în mod cert cu cancerul. Cea mai toxică parte din carne este cea înnegrită, de aceea este esențial să se evite întotdeauna arderea cărnii și să nu se consume niciodată părțile înnegrite;

   - Hidrocarburi aromatice policiclice (HAP);

   - Produse finale de glicare avansată (AGE este abrevierea în engleză) - unul dintre cele mai mari mecanisme moleculare prin intermediul cărora daunele produse se acumulează din păcate în corp, ceea ce determină apariția bolilor și tulburărilor cronice și a îmbătrânirii premature;

   - Acrilamida, o substanță chimică periculoasă pentru organism care cauzează cancer și care este potențial neurotoxică.

   Ca regulă generală, cu cât se gătește mai mult carnea și cu cât este mai ridicată temperatura de preparare, se vor forma mai multe amine heterociclice (HCA) și hidrocarburi aromatice policiclice (HAP). Prăjirea cărnii în ulei este cea care generează cele mai mari cantități de produse toxice, în timp ce metodele de gătire care utilizează căldura indirectă, cum este fierberea, prepararea la cuptor sau gătirea la aburi generează cele mai mici cantități (nesemnificative) din aceste substanțe nocive.

  10% dintre hamburgerii vegetarieni conțin carne

   O cercetare recentă asupra fraudelor alimentare care a fost realizată de către grupul de analiză alimentară Clear Labs din Statele Unite a arătat că unele produse din carne procesată s-ar putea să nu fie ceea ce credem că sunt... De exemplu, în urma analizelor a 21 de hamburgeri vegetarieni prin intermediul unei evaluări moleculare moderne și a secvențelor genetice, s-a descoperit că aproximativ 10% dintre aceste produse conțineau și carne.

   S-a mai descoperit de asemenea, că dintre aceste produse, un procent de 2% din mostre conțineau și ADN uman, care se crede că a fost cauzat de probleme de igienă într-un anumit moment al procesului de fabricare. În total, grupul a analizat 75 de mărci diferite de hamburgeri și cârnați vegetarieni și a descoperit probleme la mai mult de 14% dintre mostre. Câteva dintre problemele cele mai comune au fost următoarele:

   - Inexactitatea de pe eticheta cu informațiile nutriționale;

   - Aproximativ 3% dintre mostre conțineau carne de porc, iar aceasta nu apărea pe eticheta cu ingrediente;

   - S-au găsit de asemenea și alte ingrediente neașteptate și care nu apăreau pe etichetă, ca de exemplu carne de pui sau de miel.

   Iată ce a dezvăluit canalul de televiziune CNN: “Profesoara Melinda Wilkins, care este specializată în siguranța alimentelor, a afirmat: “Orice problemă de falsificare a alimentelor începe să fie în prezent un domeniu într-adevăr polemic și consider că multe persoane și-au dat seama de această problemă cu carnea destul de recent” a spus aceasta, referindu-se la carnea de cal care a fost găsită în hamburgerii din Marea Britanie în 2013. “Consider că toate companiile alimentare ar trebui să aibă mult mai multă grijă cu ceea ce trec pe etichete și să facă un număr mai mare de analize produselor obținute de la furnizori".

  3 factori care trebuie luați în considerare pentru consumul sigur de carne

   Cheia constă în considerarea calității și cantității de carne care se consumă și bineînțeles a modului în care aceasta se gătește.

   În primul rând, persoanele din Statele Unite, de exemplu, tind să consume mult prea multă carne decât este necesară pentru a avea o sănătate optimă. Există mai multe motive pentru care nutriționiștii consideră că este prudent să se limiteze consumul de proteine. Un aspect esențial este acela că dacă se consumă mai multe proteine decât are nevoie corpul, acesta va transforma majoritatea acestor calorii în zahăr, iar apoi în grăsimi. Nivelele ridicate de zahăr din sânge alimentează la rândul lor bacterii și ciuperci patogenice, cum este de exemplu Candida albicans (candidoza), precum și stimularea creșterii și dezvoltării celulelor cancerigene.

   Proteinele consumate în exces pot avea un efect stimulent pe o cale biochimică importantă, numită obiectiv de rapamicină la mamifere (mTOR este abrevierea sa în engleză). Această cale biochimică are un rol important și semnificativ în multe tipuri de cancer. Atunci când se reduce proteina la cantitatea minimă de care corpul are nevoie, calea mTOR se menține inhibată, ceea ce ajută la reducerea probabilităților de creștere a celulelor canceroase.

   În al doilea rând, majoritatea persoanelor consumă în general carne de proastă calitate obținută de la animalele crescute în ferme de tip CAFO care sunt crescute în condiții chinuitoare și primesc sistematic injecții cu diferiți hormoni și medicamente de sinteză. Dacă alegeți totuși să consumați carne, atunci consumați doar carne obținută de la animale crescute în mod organic și care au fost alimentate în mod natural.

   Carnea organică tinde să aibă un profil nutrițional mai bun și un risc semnificativ mai scăzut de contaminare cu pesticide și de asemenea, un risc mai mic de contaminare cu agenți patogeni rezistenți la medicamente. Fermele și crescătoriile cu profil organic sunt în plus benefice pentru mediul înconjurător, promovează siguranța alimentelor și generează un sistem de alimente mai sustenabil. Creșterea bacteriilor rezistente la antibiotice și răspândirea virusului mortal de gripă la porci și păsări care au decimat mii de animale în Statele Unite sunt semne clare despre pericolele inerente sănătății care sunt relaționate cu fermele de tip CAFO.

   Singurul beneficiu pe care îl aduc fermele de tip CAFO este eficiența pe scară largă care reduce costul inițial al cărnii, însă care crește radical costurile pentru sănătate pe termen lung. Industria cărnii afirmă că fermele CAFO sunt necesare pentru a menține costuri scăzute pentru ca toate persoanele să poată cumpăra alimente, însă sistemul generează o varietate de efecte secundare extrem de costisitoare cum sunt de exemplu bolile rezistente la antibiotice care în prezent provoacă decesul a 23.000 de persoane anual doar în Statele Unite, pe lângă contaminarea aerului, a apei și a pământului care amenință la modul real viitorul umanității.

   În al treilea rând, există anumite modalități de a găti carnea pentru a minimiza pericolele pentru sănătate. Prăjirea și prepararea la grătar sunt periculoase deoarece generează cantități ridicate de produse toxice, iar părțile cele mai toxice sunt cele care sunt carbonizate și înnegrite. Metodele de gătire care utilizează căldura indirectă, cum este fierberea, gătirea la cuptor sau la aburi sunt cele mai sigure, deoarece generează cantități minime de produse toxice pentru sănătate.


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more