Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

  Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Carnea procesată este cancerigenă (I)

  Ar trebui să renunțăm la carne?

  Carnea procesată este cancerigenă (I) În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer, infertilitate masculină și deces timpuriu. Carnea procesată se conservă prin afumare, saramură sau prin adaosul unor conservanți chimici care sunt periculoși pentru sănătate. Între acestea se numără șunca, salamul, cârnații, hot-dogul, hamburgerii, pastrama, etc.

   În mod specific șunca și toate produsele obținute din carne de porc conțin multe grăsimi saturate. De asemenea, carnea de porc este mai predispusă la contaminarea cu diverși microbi patogeni, ceea ce constituie o amenințare reală la adresa sănătății. În plus, carnea de porc este tratată cu nitriți care așa cum se știe deja, cresc riscul apariției cancerului.

   De exemplu, o analiză realizată în anul 2007 de către Fundația Mondială de Cercetare contra Cancerului (WCRF este abrevierea în engleză) a descoperit faptul că doar un hot-dog pe zi crește riscul de cancer de intestin. În mod specific, s-a descoperit faptul că 600 de grame carne procesată pe zi cresc posibilitatea de dezvoltare a cancerului cu un procent de 20%.

   Institutul American de Cercetare contra Cancerului (AICR este abrevierea în engleză) a recomandat evitarea completă a cărnii procesate tocmai din acest motiv. Institutul avertizează în mod explicit că "nu există o limită sigură" pentru a consuma carne procesată. De asemenea se recomandă limitarea consumului de carne roșie de maxim 200 de grame pe săptămână, pentru a se evita creșterea riscului de cancer colorectal.

  Carnea procesată este clasificată ca un cancerigen de Grupa 1

   După ce a revizuit aproximativ 800 de studii, Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC), care face parte din Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat recent că sortimentele de carne procesată pot cauza cancer colorectal în cazul ființelor umane și a clasificat acest aliment ca un factor cancerigen de grupa 1.

   Iată ce a semnalizat agenția internațională de știri Reuters: “IARC a clasificat carnea procesată ca fiind “cancerigenă pentru ființele umane” în lista primei grupe de factori cancerigeni, alături de tutun și de azbest, pentru care există suficiente dovezi care le relaționează cu riscul de cancer. IARC a estimat că fiecare porție de 50 grame de carne procesată, consumată zilnic crește riscul de cancer colorectal cu aproximativ 18%. O porție de 50 grame este echivalentă cu un hot dog sau cu două bucăți de șuncă. De exemplu, persoanele din Statele Unite consumă în jur de 21.7 grame de carne de procesată de porc zilnic, conform studiului Nutrition Examination Survey efectuat în anul 2011, ceea ce constituie un mare semnal de alarmă”.

   Conform doctorului Kurt Straif, membru al consiliului administrativ al IARC: “Pentru o persoană adultă, riscul de a dezvolta cancer colorectal (intestinal) datorită consumului de carne procesată nu este foarte mare, însă acest risc crește direct proporțional cu cantitatea de carne consumată".

  Carnea roșie gătită este clasificată ca fiind un probabil cancerigen uman

   Carnea roșie gătită (cum este cea de vită, porc și oaie) a fost clasificată ca fiind un 2A, mai exact “probabil cancerigen uman”, cu dovezi medicale care au arătat că poate crește riscul de cancer colorectal, pancreatic și de prostată.

   În timp ce glifosatul și alte pesticide toxice se află în aceeași categorie, este important să se înțeleagă faptul că clasificările factorilor cancerigeni ai IARC se bazează pe evidențe concrete și nu pe gradul de risc.

   Astfel încât, chiar dacă tipurile de carne procesată se află în aceeași categorie ca și fumatul și azbestul, iar carnea roșie se află în grupa pesticidelor, gradul de risc nu este identic.

   Prin comparație, IARC estimează că un consum ridicat de carne poate fi responsabil de 50.000 decese din cauza cancerului anual în întreaga lume, în timp ce fumatul este relaționat cu un milion de decese din cauza cancerului anual, consumul alcoolului cu 600.000 de decese, iar contaminarea aerului cu alte 200.000 de decese pe an.

   După cum afirmă David Wallinga, director de sănătate în cadrul Consiliului de Apărare a Resurselor Naturale: “Nimeni nu spune oamenilor să nu consume carne. Ceea ce se spune este că dacă aleg să o consume, să fie în porții mici și să o procure din surse care o produc într-un mod cât mai natural”.

  Sănătatea intestinală poate avea un rol semnificativ pentru riscul de cancer

   Chris Kresser L.Ac., medic certificat de medicină integrativă, a scris recent un articol în care a analizat o varietate de studii care au evidențiat legătura dintre carnea roșie și cancer.

   Acest medic afirmă că deși microbiomul intestinal se pare că are o influență semnificativă asupra riscului apariției cancerului, acest subiect a fost tratat destul de rar în acest tip de studii.

   Atunci când este vorba de carnea procesată, este bine de știut că aceasta conține o cantitate potențial dăunătoare de aditivi alimentari, iar legătura cu cancerul se poate datora, printre altele, modului în care carnea impactează flora intestinală.

   De exemplu, cunoaștem faptul că glifosatul poate avea un impact dăunător asupra bacteriilor sănătoase de la nivelul intestinelor, iar animalele din fermele mari (CAFO este abrevierea în engleză) sunt în general alimentate cu cereale contaminate cu glifosat. Aceasta afectează atât sănătatea animalelor, cât și a persoanelor care consumă carne.

   Conform lui Kresser: “Încă mai avem multe de cercetat în domeniul influenței microbiomului asupra sănătății și asupra bolilor, însă deocamdată avem suficiente informații pentru a concluziona că aceasta este semnificativă. Atunci este posibil ca variabilitatea care apare în studiile care arată relația dintre consumul de carne roșie și cancer se datorează în parte stării microbiomului pacientului.

   Cu alte cuvinte, un pacient care are un microbiom intestinal cu disbioză ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta cancer dacă consumă cantități mari de carne roșie proaspătă sau procesată. Însă cel mai probabil ca un pacient care un microbiom normal și sănătos să nu aibă acest risc”.

   Tom Philpott a semnalat o perspectivă similară într-un articol recent publicat în revista Mother Jones, în care afirma următoarele: "IARC recunoaște faptul că încă nu se înțelege complet de ce consumul de carne roșie sau procesată pare să stimuleze indicii de cancer colorectal, cu toate că menționează că ambele conțin substanțe chimice potențial cancerigene care se formează prin procesarea sau gătirea acesteia, cum sunt compușii relaționați cu nitritul care se găsesc în alimente precum șunca. De asemenea, Susan Gapstur, vicepreședinta pe epidemiologie a Societății Americane contra cancerului, a afirmat că acești compuși pot determina “daune oxidative în intestin”, ceea ce ne face vulnerabili la apariția cancerului”.


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more