Articole noi

    Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

    Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

    Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

    Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

    Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

    Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

    Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

    Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Roșiile, un remediu anticancerigen

    Roșiile, un remediu anticancerigen

    Roșiile, un remediu anticancerigen Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe proprietăți benefice pentru sănătatea noastră, printre care se remarcă funcția lor de prevenire a cancerului.

     În acest articol îți vom prezenta care sunt aceste proprietăți și îți vom oferi trei sugestii culinare pentru a consuma roșiile în modul cel mai natural și mai plăcut, și anume: sos de roșii, gazpacho și ketchup de casă.

    Beneficiile roșiilor pentru sănătate

     Roșiile sunt sărace în calorii, însă sunt o sursă bună de vitaminele A, C și minerale precum potasiu, fosfor, magneziu și calciu. Roșiile conțin de asemenea fibre. De asemenea, roșiile :

    • sunt un puternic antioxidant;

    • reduc hipertensiunea arterială și nivelele de colesterol;

    • detoxifică organismul de substanțele dăunătoare, cum ar fi de exemplu metalele grele;

    • ajută la eliminarea excesului de lichide din organism;

    • au proprietăți afrodisiace;

    • îmbunătățesc sănătatea osoasă și previn osteoporoza.

     Persoanele care suferă de gastrită, hiperaciditate stomacală sau ulcer peptic vor trebui să controleze sau să limiteze consumul de roșii.

    Roșiile: remediu contra cancerului

     Datorită conținutului lor bogat de vitamina C, licopen și glutation, roșiile sunt un puternic aliment care ajută la prevenirea și combaterea cancerului. Concret, roșiile ajută la prevenirea cancerului de prostată, de plămâni, de stomac, de sân și de col uterin.

     În continuare, vom prezenta trei rețete care ne vor ajuta să includem roșiile în meniul nostru zilnic în diferite moduri, pentru ca acest aliment medicament să ne ofere toate beneficiile sale.

                   Rețete preparate în casă cu roșii

    1. Sos de roșii

     Sosul de roșii este o modalitate delicioasă de a profita de proprietățile anticancerigene ale roșiilor. Iar dacă îl preparăm în casă, este cu atât mai bine. Iată cum putem obține sos de roșii în casă:

    1. Călim ușor cinci căței de usturoi tăiați foarte fin și o ceapă tăiată mărunt, fără să-i prăjim.

    2. Vom da pe răzătoare 10 roșii bine coapte și le adăugăm în tigaia în care călim usturoiul și ceapa, împreună cu sare de mare și un vârf de cuțit de zahăr brun. Le vom lăsa la foc mic timp de 15 minute.

    3. Putem adăuga de asemenea oregano sau busuioc proaspăt sau uscat pentru o aromă specială.

    4. Cu acest sos putem servi orice tip de paste, orez, legume, etc.

    2. Gazpacho

     Faimoasa supă Gazpacho este originară din Andaluzia (Spania) și a fost creată special pentru zilele caniculare de vară, deoarece se servește rece. Gazpacho a devenit foarte populară datorită mixului savuros de legume și arome pe care le conține: roșiile (ingredientul principal), castraveții, ardeiul gras, usturoiul și ceapa.

     Consumul de Gazpacho ne oferă multe beneficii, este un preparat foarte sănătos și sărac în calorii. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara un Gazpacho pentru 4 persoane:

    • 8 roșii coapte

    • 1 castravete mare

    • O jumătate de ardei roșu

    • 1 cățel de usturoi

    • O jumătate de ceapă

    • Ulei extravirgin de măsline

    • O linguriță de oțet de mere

    • Sare de mare sau de Himalaya

    1. Adăugăm toate ingredientele în blender și le procesăm timp de câteva minute obținem o textură omogenă.

    2. Dacă este vară, putem păstra gazpacho la frigider și-i putem adăuga cuburi de gheață.

    3. Gazpacho poate fi servit alături de felii de pâine prăjită și se poate decora cu bucățele de castravete, ardei, ceapă sau ou fiert tare.

    3. Ketchup de casă

     Deoarece ketchupul din comerț nu este foarte sănătos și conține în general multă sare, zahăr alb și ingrediente de bună calitate, beneficiind astfel de proprietățile anticancerigene ale roșiilor.

    1. Vom avea nevoie de un kilogram de roșii coapte, pe care le vom fierbe timp de un sfert de oră. Le vom strecura prin sită (vom păstra și sucul care rezultă).

    2. Vom adăuga la roșiile pasate un îndulcitor natural, care poate să fie zahăr de trestie sau sirop de agave, aproximativ 4 linguri și vom fierbe din nou roșiile la foc mic timp de 40 minute.

    3. Când se încheie timpul de fierbere, vom adăuga puțin oțet de mere, sare marină sau de Himalaya, sucul de roșii obținut în etapa 1, pimper, un vârf de cuțit de scorțișoară, oregano și vom fierbe din nou acest sos timp de un sfert de oră.

     Cu acest ketchup putem condimenta sandviciurile, aperitivele, diversele feluri de mâncare.


    Îndulcitorii artific…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare ca...

    Read more

    Legătura dintre anti…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care su...

    Read more

    Țigările electronic…

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vrem...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este ...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere ...

    Read more

    Cancerul și consumul…

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțel...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucal...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariție...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care...

    Read more

    Produsele lactate și…

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă c...

    Read more

    Substanțele perturba…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în p...

    Read more

    Substanțele perturba…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoa...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că a...

    Read more

    Coloranți și conser…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele i...

    Read more

    Coloranți și conser…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc...

    Read more

    Legătura dintre toxi…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt do...

    Read more

    Acidul palmitic creș…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care ...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să co...

    Read more

    Tutunul și cancerul …

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest sub...

    Read more

    Carnea procesată est…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este imp...

    Read more

    Carnea procesată est…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare d...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate râ...

    Read more

    Alcoolul crește risc…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfome...

    Read more

    Parabenii și canceru…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în mul...

    Read more

    Roșiile, un remediu …

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, a...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată c...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri ...

    Read more

    Legătura dintre gră…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un ri...

    Read more

    Aspartamul crește ri…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în suc...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitrans...

    Read more