Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

    Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

    Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

     Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Roșiile, un remediu anticancerigen

    Roșiile, un remediu anticancerigen

    Roșiile, un remediu anticancerigen Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe proprietăți benefice pentru sănătatea noastră, printre care se remarcă funcția lor de prevenire a cancerului.

     În acest articol îți vom prezenta care sunt aceste proprietăți și îți vom oferi trei sugestii culinare pentru a consuma roșiile în modul cel mai natural și mai plăcut, și anume: sos de roșii, gazpacho și ketchup de casă.

    Beneficiile roșiilor pentru sănătate

     Roșiile sunt sărace în calorii, însă sunt o sursă bună de vitaminele A, C și minerale precum potasiu, fosfor, magneziu și calciu. Roșiile conțin de asemenea fibre. De asemenea, roșiile :

    • sunt un puternic antioxidant;

    • reduc hipertensiunea arterială și nivelele de colesterol;

    • detoxifică organismul de substanțele dăunătoare, cum ar fi de exemplu metalele grele;

    • ajută la eliminarea excesului de lichide din organism;

    • au proprietăți afrodisiace;

    • îmbunătățesc sănătatea osoasă și previn osteoporoza.

     Persoanele care suferă de gastrită, hiperaciditate stomacală sau ulcer peptic vor trebui să controleze sau să limiteze consumul de roșii.

    Roșiile: remediu contra cancerului

     Datorită conținutului lor bogat de vitamina C, licopen și glutation, roșiile sunt un puternic aliment care ajută la prevenirea și combaterea cancerului. Concret, roșiile ajută la prevenirea cancerului de prostată, de plămâni, de stomac, de sân și de col uterin.

     În continuare, vom prezenta trei rețete care ne vor ajuta să includem roșiile în meniul nostru zilnic în diferite moduri, pentru ca acest aliment medicament să ne ofere toate beneficiile sale.

                   Rețete preparate în casă cu roșii

    1. Sos de roșii

     Sosul de roșii este o modalitate delicioasă de a profita de proprietățile anticancerigene ale roșiilor. Iar dacă îl preparăm în casă, este cu atât mai bine. Iată cum putem obține sos de roșii în casă:

    1. Călim ușor cinci căței de usturoi tăiați foarte fin și o ceapă tăiată mărunt, fără să-i prăjim.

    2. Vom da pe răzătoare 10 roșii bine coapte și le adăugăm în tigaia în care călim usturoiul și ceapa, împreună cu sare de mare și un vârf de cuțit de zahăr brun. Le vom lăsa la foc mic timp de 15 minute.

    3. Putem adăuga de asemenea oregano sau busuioc proaspăt sau uscat pentru o aromă specială.

    4. Cu acest sos putem servi orice tip de paste, orez, legume, etc.

    2. Gazpacho

     Faimoasa supă Gazpacho este originară din Andaluzia (Spania) și a fost creată special pentru zilele caniculare de vară, deoarece se servește rece. Gazpacho a devenit foarte populară datorită mixului savuros de legume și arome pe care le conține: roșiile (ingredientul principal), castraveții, ardeiul gras, usturoiul și ceapa.

     Consumul de Gazpacho ne oferă multe beneficii, este un preparat foarte sănătos și sărac în calorii. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara un Gazpacho pentru 4 persoane:

    • 8 roșii coapte

    • 1 castravete mare

    • O jumătate de ardei roșu

    • 1 cățel de usturoi

    • O jumătate de ceapă

    • Ulei extravirgin de măsline

    • O linguriță de oțet de mere

    • Sare de mare sau de Himalaya

    1. Adăugăm toate ingredientele în blender și le procesăm timp de câteva minute obținem o textură omogenă.

    2. Dacă este vară, putem păstra gazpacho la frigider și-i putem adăuga cuburi de gheață.

    3. Gazpacho poate fi servit alături de felii de pâine prăjită și se poate decora cu bucățele de castravete, ardei, ceapă sau ou fiert tare.

    3. Ketchup de casă

     Deoarece ketchupul din comerț nu este foarte sănătos și conține în general multă sare, zahăr alb și ingrediente de bună calitate, beneficiind astfel de proprietățile anticancerigene ale roșiilor.

    1. Vom avea nevoie de un kilogram de roșii coapte, pe care le vom fierbe timp de un sfert de oră. Le vom strecura prin sită (vom păstra și sucul care rezultă).

    2. Vom adăuga la roșiile pasate un îndulcitor natural, care poate să fie zahăr de trestie sau sirop de agave, aproximativ 4 linguri și vom fierbe din nou roșiile la foc mic timp de 40 minute.

    3. Când se încheie timpul de fierbere, vom adăuga puțin oțet de mere, sare marină sau de Himalaya, sucul de roșii obținut în etapa 1, pimper, un vârf de cuțit de scorțișoară, oregano și vom fierbe din nou acest sos timp de un sfert de oră.

     Cu acest ketchup putem condimenta sandviciurile, aperitivele, diversele feluri de mâncare.


    Îndulcitorii artifici…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

    Read more

    Legătura dintre antic…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

    Read more

    Țigările electronice …

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

    Read more

    Cancerul și consumul …

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

    Read more

    Consumul de alcool și…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

    Read more

    Produsele lactate și …

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

    Read more

    Legătura dintre toxin…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

    Read more

    Acidul palmitic creșt…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

    Read more

    Tutunul și cancerul d…

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

    Read more

    Alcoolul crește riscu…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

    Read more

    Parabenii și cancerul…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

    Read more

    Roșiile, un remediu a…

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

    Read more

    Legătura dintre grăsi…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

    Read more

    Aspartamul crește ris…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

    Read more