Articole noi

    Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

    Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

    Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

    Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

    Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

    Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

    Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

    Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Produsele lactate și apariția cancerului

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?

     În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă laptele altui mamifer. Pentru ființa umană, singurul lapte care este asimilabil în procent de 100% este laptele matern, care conține toți nutrienții și toate enzimele necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.

     Un alt aspect important este următorul: calciul din laptele de vacă nu este asimilabil pentru organismul uman, ci dimpotrivă, acesta poate provoca apariția unor boli și afecțiuni de sănătate cum este osteoporoza. De exemplu, s-a constatat că în țările în care se consumă cel mai mult lapte de vacă și produsele derivate din acesta, s-a înregistrat de asemenea și cel mai mare indice de osteoporoză.

     Unele cercetări medicale recente au relaționat consumul laptelui de vacă cu apariția cancerului, factorii cei mai dăunător din acesta fiind aditivii și hormonii.

     O echipă de cercetători din Statele Unite au realizat în anul 2013 un studiu paralel despre laptele de vacă comercial (obținut de la vaci crescute în ferme industriale) și despre laptele de vacă din gospodării (vaci alimentate în mod natural cu iarbă).

     În urma acestui studiu, în laptele comercial s-a descoperit prezența hormonilor bovini sintetici precum Posilac, Lactotropina și Somatropina de creștere bovină recombinantă.

     În plus s-au constatat următoarele:

     - Caracterul mucogenic al laptelui de vacă;

     - Caseina proteică din laptele de vacă are o acțiune protumorală;

     - Prezența reziduurilor de antibiotice în laptele de vacă;

     - Prezența leucocitelor în cantități cuprinse între 200 și 600 mililitri per litru de lapte de vacă.

     S-au ținut sub observație 3 ferme industriale și s-a observat faptul că inginerii specialiști în alimentația animală hrăneau vacile cu grăsimi hidrogenate, proteine din soia modificată genetic, semințe de bumbac și germeni de grâu modificați genetic.

     Ca și consecință a acestui tip de alimentație, în cazul ființelor umane se produc în principal cancerele de prostată, de sân și de ovare, pe lângă faptul că se favorizează în mare măsură apariția diabetului de tip 1 și a bolilor cardiovasculare și de tip respirator.

    De ce produsele lactate pot produce cancer?

     Corpul uman tinde spre aciditate, tocmai de aceea este foarte important să cunoaștem bine ce tip de alimente consumăm și independent de aportul lor nutrițional, să știm dacă acestea sunt acide, neutre sau alcaline.

     Celulele cancerigene cresc în mediile acide și prin urmare este foarte important să știm care este deosebirea dintre alimentele alcaline și cele acide. Dr. Otto Warburg, câștigătorul Premiului Nobel pentru medicină a demonstrat faptul că celulele cancerigene cresc într-un mediu acid, atunci când celulele corpului rămân fără oxigen și nu într-un mediu alcalin, deoarece în aceste circumstanțe nu sunt capabile să se reproducă.

     Alimentele alcaline sunt fără îndoială baza pentru o bună stare de sănătate și pentru prevenirea cancerului. Cele mai importante într-un meniu alcalin sunt legumele și fructele proaspete, cerealele integrale și semințele care oferă alcalinitate organismului.

     Trebuie să luăm în considerare faptul că în general produsele lactate sunt alimente acide, însă problema nu este doar aceasta. Teoretic, am putea compensa aciditatea prin consumul unor alimente alcaline care să contracareze aciditatea, însă elementul dăunător și cancerigen din aceste alimente este cantitatea mare de hormoni și de medicamente cu care sunt injectate vacile care sunt crescute în scopuri industriale. În acest context este important să subliniem faptul că a consuma lapte de la o vacă crescută într-un ambient sănătos și natural nu are nicio legătură cu laptele industrial.

     Legătura care s-a descoperit între consumul produselor lactate și apariția cancerului a fost evidențiată prin intermediul unor studii medicale clare. În cazul laptelui organic obținut de la vaci alimentate în mod natural, nu s-au observat substanțe chimice, cu toate că acest aspect nu presupune neapărat că acest tip de lapte este 100% sănătos și recomandat pentru consumul uman.

    Alternative sănătoase la laptele de vacă

     Există numeroase dovezi medicale asupra faptului că laptele de vacă este un lichid cu un indice mucogenic crescut care întreține răcelile, excesul de mucus din corp, precum și diverse alergii. În acest sens, nutriționiștii ne recomandă fie să reducem consumul laptelui de vacă, fie să îl înlocuim cu diverse tipuri de lapte de origine vegetală cum este laptele de migdale, de orez, de cocos, de susan, etc.

     Fără nicio îndoială, sortimentele de lapte vegetal reprezintă alternative excelente la laptele de vacă, fiind o opțiune adecvată nu doar pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză (o afecțiune tot mai des întâlnită), ci și pentru toți cei care nu doresc să mai consume lapte de origine animală, din diverse motive. Printre opțiunile de băuturi vegetale gustoase și benefice din punct de vedere nutrițional, putem menționa laptele de soia, laptele de migdale, laptele de ovăz și laptele de orez. Acestea sunt preparate în întregime din ingrediente 100% naturale, pe bază de semințe, cereale sau fructe uscate.

     De exemplu, laptele de orez este o băutură vegetală cu multe beneficii pentru sănătate, fiind un aliment ideal pentru persoanele care au intoleranță la lactoză, pentru cele vegane sau vegetariene.


    Îndulcitorii artific…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare ca...

    Read more

    Legătura dintre anti…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care su...

    Read more

    Țigările electronic…

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vrem...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este ...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere ...

    Read more

    Cancerul și consumul…

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțel...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucal...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariție...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care...

    Read more

    Produsele lactate și…

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă c...

    Read more

    Substanțele perturba…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în p...

    Read more

    Substanțele perturba…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoa...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că a...

    Read more

    Coloranți și conser…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele i...

    Read more

    Coloranți și conser…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc...

    Read more

    Legătura dintre toxi…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt do...

    Read more

    Acidul palmitic creș…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care ...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să co...

    Read more

    Tutunul și cancerul …

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest sub...

    Read more

    Carnea procesată est…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este imp...

    Read more

    Carnea procesată est…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare d...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate râ...

    Read more

    Alcoolul crește risc…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfome...

    Read more

    Parabenii și canceru…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în mul...

    Read more

    Roșiile, un remediu …

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, a...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată c...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri ...

    Read more

    Legătura dintre gră…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un ri...

    Read more

    Aspartamul crește ri…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în suc...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitrans...

    Read more