Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

    Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

    Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

     Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Produsele lactate și apariția cancerului

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?

     În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă laptele altui mamifer. Pentru ființa umană, singurul lapte care este asimilabil în procent de 100% este laptele matern, care conține toți nutrienții și toate enzimele necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.

     Un alt aspect important este următorul: calciul din laptele de vacă nu este asimilabil pentru organismul uman, ci dimpotrivă, acesta poate provoca apariția unor boli și afecțiuni de sănătate cum este osteoporoza. De exemplu, s-a constatat că în țările în care se consumă cel mai mult lapte de vacă și produsele derivate din acesta, s-a înregistrat de asemenea și cel mai mare indice de osteoporoză.

     Unele cercetări medicale recente au relaționat consumul laptelui de vacă cu apariția cancerului, factorii cei mai dăunător din acesta fiind aditivii și hormonii.

     O echipă de cercetători din Statele Unite au realizat în anul 2013 un studiu paralel despre laptele de vacă comercial (obținut de la vaci crescute în ferme industriale) și despre laptele de vacă din gospodării (vaci alimentate în mod natural cu iarbă).

     În urma acestui studiu, în laptele comercial s-a descoperit prezența hormonilor bovini sintetici precum Posilac, Lactotropina și Somatropina de creștere bovină recombinantă.

     În plus s-au constatat următoarele:

     - Caracterul mucogenic al laptelui de vacă;

     - Caseina proteică din laptele de vacă are o acțiune protumorală;

     - Prezența reziduurilor de antibiotice în laptele de vacă;

     - Prezența leucocitelor în cantități cuprinse între 200 și 600 mililitri per litru de lapte de vacă.

     S-au ținut sub observație 3 ferme industriale și s-a observat faptul că inginerii specialiști în alimentația animală hrăneau vacile cu grăsimi hidrogenate, proteine din soia modificată genetic, semințe de bumbac și germeni de grâu modificați genetic.

     Ca și consecință a acestui tip de alimentație, în cazul ființelor umane se produc în principal cancerele de prostată, de sân și de ovare, pe lângă faptul că se favorizează în mare măsură apariția diabetului de tip 1 și a bolilor cardiovasculare și de tip respirator.

    De ce produsele lactate pot produce cancer?

     Corpul uman tinde spre aciditate, tocmai de aceea este foarte important să cunoaștem bine ce tip de alimente consumăm și independent de aportul lor nutrițional, să știm dacă acestea sunt acide, neutre sau alcaline.

     Celulele cancerigene cresc în mediile acide și prin urmare este foarte important să știm care este deosebirea dintre alimentele alcaline și cele acide. Dr. Otto Warburg, câștigătorul Premiului Nobel pentru medicină a demonstrat faptul că celulele cancerigene cresc într-un mediu acid, atunci când celulele corpului rămân fără oxigen și nu într-un mediu alcalin, deoarece în aceste circumstanțe nu sunt capabile să se reproducă.

     Alimentele alcaline sunt fără îndoială baza pentru o bună stare de sănătate și pentru prevenirea cancerului. Cele mai importante într-un meniu alcalin sunt legumele și fructele proaspete, cerealele integrale și semințele care oferă alcalinitate organismului.

     Trebuie să luăm în considerare faptul că în general produsele lactate sunt alimente acide, însă problema nu este doar aceasta. Teoretic, am putea compensa aciditatea prin consumul unor alimente alcaline care să contracareze aciditatea, însă elementul dăunător și cancerigen din aceste alimente este cantitatea mare de hormoni și de medicamente cu care sunt injectate vacile care sunt crescute în scopuri industriale. În acest context este important să subliniem faptul că a consuma lapte de la o vacă crescută într-un ambient sănătos și natural nu are nicio legătură cu laptele industrial.

     Legătura care s-a descoperit între consumul produselor lactate și apariția cancerului a fost evidențiată prin intermediul unor studii medicale clare. În cazul laptelui organic obținut de la vaci alimentate în mod natural, nu s-au observat substanțe chimice, cu toate că acest aspect nu presupune neapărat că acest tip de lapte este 100% sănătos și recomandat pentru consumul uman.

    Alternative sănătoase la laptele de vacă

     Există numeroase dovezi medicale asupra faptului că laptele de vacă este un lichid cu un indice mucogenic crescut care întreține răcelile, excesul de mucus din corp, precum și diverse alergii. În acest sens, nutriționiștii ne recomandă fie să reducem consumul laptelui de vacă, fie să îl înlocuim cu diverse tipuri de lapte de origine vegetală cum este laptele de migdale, de orez, de cocos, de susan, etc.

     Fără nicio îndoială, sortimentele de lapte vegetal reprezintă alternative excelente la laptele de vacă, fiind o opțiune adecvată nu doar pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză (o afecțiune tot mai des întâlnită), ci și pentru toți cei care nu doresc să mai consume lapte de origine animală, din diverse motive. Printre opțiunile de băuturi vegetale gustoase și benefice din punct de vedere nutrițional, putem menționa laptele de soia, laptele de migdale, laptele de ovăz și laptele de orez. Acestea sunt preparate în întregime din ingrediente 100% naturale, pe bază de semințe, cereale sau fructe uscate.

     De exemplu, laptele de orez este o băutură vegetală cu multe beneficii pentru sănătate, fiind un aliment ideal pentru persoanele care au intoleranță la lactoză, pentru cele vegane sau vegetariene.


    Îndulcitorii artifici…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

    Read more

    Legătura dintre antic…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

    Read more

    Țigările electronice …

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

    Read more

    Cancerul și consumul …

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

    Read more

    Consumul de alcool și…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

    Read more

    Produsele lactate și …

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

    Read more

    Legătura dintre toxin…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

    Read more

    Acidul palmitic creșt…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

    Read more

    Tutunul și cancerul d…

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

    Read more

    Alcoolul crește riscu…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

    Read more

    Parabenii și cancerul…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

    Read more

    Roșiile, un remediu a…

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

    Read more

    Legătura dintre grăsi…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

    Read more

    Aspartamul crește ris…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

    Read more