Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Acrilamida, pericolul din alimentele procesate

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene

  Acrilamida, pericolul din alimentele procesate Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii și care locuiesc în Statele Unite sunt cheltuiți pe alimente procesate, iar fabricanții din industria alimentară fac o treabă excelentă făcându-ne să credem că mâncarea de tip fast-food sau junk-food este cea mai bună și mai gustoasă opțiune.

   Însă aceste alimente procesate nu doar că sunt alimente care nu oferă niciun tip de nutrient natural, ci sunt de asemenea pline de substanțe potențial cancerigene.

  Ce este acrilamida?

   Acum aproximativ un deceniu, cercetătorii au descoperit că substanța chimică potențial neurotoxică și care poate cauza cancer numită acrilamidă, se creează atunci când alimentele bogate în carbohidrați sunt gătite la temperaturi ridicate, fie că sunt fripte, rotisate, prăjite sau preparate la grătar.

   Această substanță chimică se creează de la reacția dintre zaharuri și un aminoacid (asparagina) în timpul gătirii la temperaturi ridicate. Acest lucru poate fi bineînțeles prevenit prin limitarea sau eliminarea consumului de alimente procesate și prin creșterea cantității de alimente integrale, crude și proaspete în alimentație. Cel mai recomandat este ca un procent de aproximativ 70-80% din alimente să fie consumate sub formă crudă.

  Acrilamida se formează mai ales în cazul alimentelor bogate în carbohidrați

   Acrilamida se poate forma în cazul alimentelor gătite sau procesate la temperaturi mai mari de 212°F (100°C), totuși alimentele bogate în carbohidrați sunt cele mai vulnerabile la acest bioprodus indus de căldură. Ca regulă generală, această substanță chimică se formează când alimentele sunt încălzite suficient de tare pentru a se produce o suprafață suficient de uscată și de “prăjită”. Din acest motiv, acrilamida se poate găsi în:

   - Cartofi: sub formă de chipsuri, cartofi prăjiți și alte alimente care conțin cartofi prăjiți sau rotisați;

   - Cereale: în coaja de pâine, pâine prăjită, pâine crocantă, cereale pentru micul dejun și diferite sandviciuri procesate din comerț;

   - Cafea: mai exact în boabele de cafea prăjite și în cafeaua măcinată sub formă de pulbere. În mod surprinzător, se pare că înlocuitorii de cafea cum ar fi cafeaua de cicoare conțin în realitate de 2-3 ori mai multă acrilamidă decât cafeaua reală.

   Totuși, acrilamida nu este singurul pericol relaționat cu alimentele procesate prin căldură. Proiectul american care s-a desfășurat timp de trei ani și cunoscut sub denumirea de Substanțe Toxice Generate prin încălzirea alimentelor (Heat-Generated Food Toxicants (HEATOX), a identificat mai mult de 800 de compuși induși alimentelor prin căldură ridicată, dintre care 52 erau potențiali cancerigeni…De exemplu, temperaturile ridicate din timpul gătirii provoacă o anumită reacție în proteinele din carnea roșie, în carnea păsărilor de curte și a peștelui creând amine heterociclice, care au fost relaționate de asemenea cu cancerul.

   Ființele umane nu sunt singurele care suportă consecințele periculoase ale acrilamidei, ci, așa cum a afirmat medicul veterinar Dr. Barbara Royal, alimentele pentru animalele de casă conțin și acestea acrilamidă și amine heterociclice, datorită metodelor de procesare în cazul alimentelor pentru animale.

  Expunerea la acrilamidă crește riscul apariției cancerului

   Studiile realizate pe animale au demonstrat că expunerea la acrilamidă crește riscul apariției diferitelor tipuri de cancer, iar Agenția Internațională pentru cercetarea Cancerului, consideră acrilamida un “probabil carcinogen uman”. Conform unui studiu realizat în 1988:

   “Informațiile medicale din prezent arată că acrilamida este capabilă să genereze efecte genotoxice, cancerigene, de dezvoltare și de reproducere în cazul organismelor analizate. De aceea, acrilamida ar putea reprezenta mult mai mult decât un pericol neurotoxic pentru sănătatea ființelor umane expuse la aceasta.

   Acrilamida este o moleculă organică mică având o solubilitate foarte mare în apă. Aceste proprietăți sunt probabil cele care facilitează absorbția sa rapidă și distribuirea în întregul corp. Imediat după absorbție, acrilamida se metabolizează rapid, în principal prin conjugarea glutationului, iar majoritatea materialului rezultat se excretă în 24 de ore. Acrilamida se poate uni cu ADN-ul… ceea ce are implicații periculoase datorită potențialului său genotoxic și cancerigen.”

   Un studiu publicat în anul 2007 a relaționat consumul ridicat de acrilamidă din alimente cu o creștere a riscului de cancer endometrial și ovarian la femeile aflate după menopauză. Acrilamida a fost relaționată de asemenea cu tulburări nervoase și alte efecte neurotoxice, inclusiv cu probleme neurologice în cazul lucrătorilor din industria alimentară care manevrau această substanță.

   Cu toate că EPA reglează acrilamida din apa potabilă, iar FDA reglează cantitatea de reziduuri de acrilamidă din materialele care ar putea intra în contact cu alimentele, în prezent nu există totuși nicio normă care să limiteze substanța chimică din alimente.

  Câtă acrilamidă provine din alimentație?

   De exemplu o porție obișnuită de cartofi prăjiți poate conține până la 60 micrograme de acrilamidă – de aproximativ 500 de ori mai mult decât limita permisă. O analiză a alimentelor realizată în 2002 și publicată în Journal of Agricultural and Food Chemistry, (Revista pentru chimia alimentară și agricolă) a descoperit nivele moderate de acrilamidă (5-50 μg/kg) în alimentele bogate în proteine care au fost încălzite și nivele mai ridicate (150-4,000 μg/kg) în alimentele bogate în carbohidrați. Alimentele care nu au fost încălzite sau care au fost doar fierte ușor au avut nivele nedetectabile (<5 μg/kg) de acrilamidă, ceea ce a determinat cercetătorii acestui studiu să concluzioneze următoarele:

   “Obișnuințele de consum indică faptul că nivelele de acrilamidă din alimentele încălzite care au fost studiate ar putea conduce la un consum zilnic de doar câteva zecimi de micrograme.”

  Chipsurile din comerț conțin nivele periculoase de acrilamidă

   Chipsurile în particular conțin un procent ridicat din această periculoasă substanță chimică. De fapt, nivelele de acrilamidă sunt atât de ridicate în chipsuri, încât în anul 2005 Statul California a cerut fabricanților de chipsuri să avertizeze consumatorii californieni asupra riscurilor nocive pentru sănătate pe care le are acrilamida conținută în acest tip de produse. S-a ajuns la un acord doar în 2008, când firma Frito-Lay și mulți alți fabricanți de chips au căzut de acord să reducă nivelele de acrilamidă din produsele sale la 275 părți per bilion (ppb), ceea ce este suficient de scăzut pentru a evita necesitatea unei etichete de avertizare asupra riscului de cancer.

   Raportul din 2005 intitulat "How Potato Chips Stack Up: Levels of Cancer-Causing Acrylamide in Popular Brands of Potato Chips," (Cum sunt falsificate chipsurile din cartofi: nivelele de cancer cauzate de acrilamida din mărcile populare de chipsuri) realizat de Fundația de Drept Ambiental (Environmental Law Foundation) (ELF) având baza în California, a explicat în detaliu pericolele acestei gustări populare. Conform analizei acestei fundații, TOATE produsele de chipsuri analizate, depășiseră limita legală de acrilamidă minim de 39 ori și maxim de 910 ori!

  Cum să evităm toxinele induse prin căldură din alimentație?

   Nivelele de acrilamidă variază mult în cazul alimentelor procesate, inclusiv în cazul diferitelor mărci ale aceluiași aliment. Până în prezent această substanță chimică a fost găsită doar în alimentele încălzite la temperaturi mai mari de 250°F/120°C, categorie în care se includ majoritatea alimentelor procesate. A avea o alimentație bogată în alimente integrale, consumând majoritatea dintre acestea sau cel puțin o porție semnificativă dintre ele sub formă crudă sau foarte ușor gătite, este una dintre cele mai bune modalități de a evita acest bioproduct care poate cauza cancer. Pe lângă crearea bioproduselor potențial toxice, prepararea mâncării la temperaturi ridicate anulează acțiunea binefăcătoare a micronutrienților din alimente, care este un alt motiv pentru care este necesar să consumăm alimentele fie crude, fie foarte puțin gătite.

  Alimentele vii înmagazinează energie solară în corp

   Un alt aspect important referitor la alimentele crude este aspectul energetic. Dr. Johanna Budwing din Germania a declarat că alimentele vii sunt bogate în electroni și acționează ca donatori puternici de electroni și “câmpuri de rezonanță solare” pentru a atrage, depozita și conduce energia solară în corp. Cu cât corpul depozitează mai multă lumină solară, cu atât va fi mai mare energia disponibilă pentru vindecarea și regenerarea organismului și pentru menținerea unei sănătăți optime. Atunci când preparați alimentele, luați în considerare următoarele sfaturi:

   - Frigerea și prăjirea alimentelor se pare că este una din cele mai contraindicate modalități de a găti, în timp ce fierberea sau fierberea la aburi (varianta cea mai bună), par să fie modalități mai sigure de preparare a alimentelor;

   - Temperaturile ridicate în cazul gătirii cresc nivelul de acrilamidă;

   - Un sfat util: dacă lăsați cartofii cruzi în apă timp de 15-30 minute înainte de a-i prăji se pare că ajută la reducerea formării acrilamidei în timpul gătitului;

   - Cu cât mâncarea are o nuanță mai închisă, cu atât conține mai multă acrilamidă (de exemplu, pâinea prăjită care are o culoare închisă conține mai multă acrilamidă decât pâinea prăjită care are o nuanță aurie);

   - Acrilamida se găsește în principal în alimentele de origine vegetală, precum cartofii și produsele din grâu (în mod normal nu se găsește în carne, lactate sau fructe de mare).

   Conform rezultatelor proiectului menționat anterior sub termenul HEATOX, în mod normal există probabilități mult mai scăzute de a ingera nivele periculoase de acrilamidă atunci când consumați alimente preparate în casă în comparație cu alimentele industriale sau cele preparate în restaurante. Iar atunci când mâncați alimente pregătite de dumneavoastră acasă, în acest caz, cel mai bun sfat este de a evita să gătiți alimentele în exces.

  Protejați-vă sănătatea prin consumul alimentelor integrale

   Cu toate că multe alimente - de la cafea, cerealele pentru micul dejun și pâine – conțin acrilamidă, nivelele cele mai ridicate de acrilamidă au fost detectate în alimentele bogate în amidon de origine vegetală, în particular în cartofii prăjiți și în chipsuri. Ca regulă generală, amintiți-vă că gătirea alimentelor la temperaturi ridicate nu este recomandată și că majoritatea alimentelor procesate vor conține acrilamidă ca efect secundar al procesării la temperaturi ridicate.

   Ideal este să consumăm alimente care sunt minim procesate pentru a evita acest tip de bioproduse toxice. Este necesar, pentru o sănătate optimă, să consumăm cel puțin un sfert din alimente sub formă crudă.

   Amintiți-vă că a alege să consumați alimente proaspete și integrale este “secretul” pentru o viață mai sănătoasă și o greutate corporală armonioasă. Odată ce vă formați obiceiuri sănătoase, veți descoperi că puteți prepara voi înșivă multe mâncăruri sănătoase chiar în același timp cât v-ar fi luat să ieșiți și să cumpărați mâncare gata preparată. Diferența principală este o satisfacție mai mare, atât gustativă cât și economică, deoarece în general alimentele procesate sunt mai scumpe decât mâncarea gătită acasă cu ingrediente proaspete și naturale.


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more