Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Aspartamul crește riscul de cancer?

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia

    Aspartamul crește riscul de cancer? Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile dietetice sau light și în mai mult de 6.000 de produse diferite fără zahăr sau “dietetice”. Noile cercetări care relaționează aspartamul cu cancerul au dat naștere la multe comentarii, inclusiv la o “scuză” din partea Spitalului pentru femei din Brigham, care aparține de Universitatea Harvard, pentru promovarea rezultatelor.

     Finanțarea acestui studiu a fost oferită de Institutele naționale de sănătate (NIH) și Institutul național de studiu asupra cancerului (NCI).

     Spitalul Harvard a emis în prima fază un comunicat de presă care se intitula: “Adevărul nu este la fel de dulce când este vorba de îndulcitorii artificiali.” Din păcate, la doar o jumătate de oră după ce s-a publicat studiul, spitalul și-a retras brusc afirmațiile anterioare, oferind următoarea explicație: “După revizuirea rezultatelor, consensul liderilor științifici este acela că informațiile nu sunt exacte și că concluziile au fost premature.  Ne cerem scuze pentru timpul care s-a investit în această situație.”

     Conform lui Erin McDonugh, vicepreședintele de relații publice și de comunicare, aceasta a fost “prima oară când se petrece așa în cei 25 de ani de când lucrez în media.”

    Postul de televiziune american NBC a semnalat:

     

     “Nu toate studiile științifice merită să li se facă publicitate. Unele nu sunt realizate bine. Unele ajung la concluzii greșite și folosesc doar pentru a alerta alți cercetători despre necesitatea efectuării mai multor studii. Cercetarea despre un potențial cancer din cauza aspartamului intră în cea de-a doua categorie. Dacă un asemenea studiu este realizat pentru a atrage atenția, poate crește confuzia și chiar panica pe care o simt multe persoane referitor la știință în general - și în particular referitor la studiile efectuate asupra posibilelor riscuri și beneficii ale alimentației noastre.”

     Această afirmație nu este deloc surprinzătoare. La urma urmei, vă imaginați responsabilitatea pe care ar trebui să și-o asume industriile de băuturi și alimente, fără a mai menționa practic toate agențiile de sănătate, dacă ar exista evidențe convingătoare asupra faptului că aspartamul este cancerigen? Aceste industrii pur și simplu nu pot permite ca această evidență să fie acceptată.

     Acest studiu care s-a realizat despre aspartam are o mare importanță și valoare deoarece este studiul cel mai amplu și cel mai complet realizat pe oameni și care s-a desfășurat pe o durată de 22 de ani - asupra toxicității aspartamului. Studiul a evaluat efectul dintre consumul de aspartam, limfomul non-Hodgkin și leucemie.

    A ignora primul studiu pe termen lung, efectuat pe oameni, ar fi o greșeală gravă

     Acesta este primul studiu de observare pe ființe umane, pe scară mare, a legăturii dintre consumul de aspartam și apariția cancerului. Faptul că acest studiu a fost realizat pe termen lung este cu adevărat important, deoarece acesta este unul din primele trucuri utilizate de către companiile din industria produselor alimentare pentru a ascunde toxicitatea produselor lor în teste efectuate pe termen lung.

     Așa cum menționează studiul, înaintea efectuării acestuia, cel mai lung studiu care a fost realizat în același scop a avut o durată de numai patru luni și jumătate, care este o perioadă foarte scurtă pentru a revela orice toxicitate determinată de o expunere cronică.

     Din păcate, datorită faptului că există multe astfel de probe pe termen scurt, companiile din industria alimentară ies învingătoare afirmând că aspartamul este unul din aditivii alimentari cei mai studiați și că oamenii nu ar trebui să se preocupe prea mult de acest subiect, deoarece nu s-a descoperit că aspartamul ar cauza probleme de sănătate. Industria băuturilor a răspuns rapid studiului afirmând că aspartamul “a fost considerat sigur timp de o perioadă considerabilă de timp de către principalii toxicologi din lume.”

     Adevărul este că acești toxicologi nu au studiat efectele aspartamului o perioadă suficientă de timp. Însă o persoană obișnuită, care nici nu studiază unele aspecte privind alimentația sănătoasă, nu își dă seama de faptul că aceste studii finanțate de industria alimentară au fost intenționat scurte, iar mediile de comunicare nu au informat nici ele asupra acestui lucru. Tocmai de aceea, oamenii pot fi înșelați cu atâta ușurință.

     Un număr mare de studii efectuate de această dată pe animale, a demonstrat în mod clar legătura dintre aspartam și cancer, așa cum semnalează acest studiu. Însă ceea ce majoritatea cercetătorilor nu a luat în considerare este faptul că ființe umane sunt singurele ființe care NU au un mecanism de protecție pentru a compensa toxicitatea metanolului. Iată motivul pentru care evaluarea toxicității metanolului asupra animalelor este un model greșit pentru a proba toxicitatea în cazul oamenilor, aceasta datorită alcoolului deshidrogenază (ADH). La ființele umane, metanolul este transportat în corp spre țesuturile susceptibile unde aceste enzime, ADH, se transformă în formaldehidă, care deteriorează proteinele și ADN-ul, ceea ce determină o creștere a riscului de apariție a cancerului și a bolilor autoimune.

     În mod curios, studiile AARP Diet și Health Study nu au găsit nicio legătură între cancer și aspartam, folosind sucul de fructe ca grup de control. Majoritatea persoanelor nu cunosc faptul că sucul de fructe îmbuteliat sau tip conservă conține metanol care odată cu trecerea timpului se disociază de pectină și poate cauza probleme asemănătoare celor provocate de aspartam. Însă acest lucru nu se va întâmpla niciodată cu sucurile de fructe și legume proaspete, ci doar cu cele îmbuteliate sau de tip conservă. De aceea, în acest caz nu a fost o mare diferență între aspartam și grupul de control.

    De ce aspartamul a fost mai toxic pentru bărbați decât pentru femei?

     În cadrul acestui studiu au fost revizuite statisticile de sănătate pentru aproximativ 48.000 de bărbați și mai mult de 77.000 de femei cu vârsta peste 20 de ani. Astfel, s-a descoperit că în cazul bărbaților care consumau mai mult de o băutură dietetică sau de tip light pe zi s-a înregistrat o creștere a riscului de a apariție a unui mielom multiplu și limfom non-Hodgkin. În mod curios, această legătură nu a fost descoperită în cazul femeilor.

     Leucemia a fost relaționată cu consumul băuturilor dietetice sau de tip light în cazul ambelor sexe.

     O ipoteză asupra diferenței dintre ambele sexe este aceea că în cazul bărbaților, enzima ADH este mai activă, așa cum s-a menționat anterior, care metabolizează metanolul și îl transformă într-o formaldehidă. Cu cât circulă mai multă formaldehidă în sânge, cu cât va cauza mai multe daune.

     Cu toate că rezultatele acestui studiu aduc evidențe convingătoare asupra faptului că consumul de aspartam pe termen poate reprezenta un risc grav asupra sănătății și demonstrează de asemenea că înțelegerea noastră asupra mecanismului exact al daunelor este încă insuficient și este nevoie de mai multe cercetări, deoarece nu este foarte clar de ce femeile din cadrul acestui studiu nu au experimentat aceeași creștere a cazurilor de cancer.

     Este posibil să existe un tip de protecție hormonală contra efectelor adverse ale aspartamului în cazul femeilor, totuși acest studiu nu a fost realizat pentru a răspunde la această întrebare.

     Totuși, considerăm că studiul în cauză oferă evidențe importante care confirmă teoria asupra pericolelor care reprezintă băuturile și alimentele dietetice. De fapt, multe persoane au fost victimele ale aspartamului – există mai multe rapoarte despre efectele secundare cauzate de aspartam decât de orice alt aditiv alimentar.

     Cu toate că mecanismul responsabil pentru diferența de sexe pentru anumite tipuri de cancer necesită mai multe studii, există un mecanism biologic al cancerului din cauza aspartamului. În plus, cei care au revizuit studiul în timpul procesului de editare a acestuia, au insistat că ar trebui să se lămurească faptul că întâmplarea era o explicație plauzibilă pentru rezultate.

     Cercetătoarea principală Eva Schernhammer, MD, a indicat în comunicatul de presă original (care a fost eliminat ulterior) următoarele: “Diferența pe care o observăm între ambele sexe merită luată în considerare. Există multe posibile explicații, totuși aceste diferențe ar putea fi relaționate cu un factor de risc descoperit deja pentru limfom și leucemie, care a fost relaționat cu consumul de băuturi dietetice în cazul bărbaților, însă nu în cazul femeilor.”

    Alcoolul metilic este rădăcina problemei cauzate de aspartam

     Aspartamul este compus în principal din acidul aspartic și fenilalanina. Fenilalanina a fost modificată sintetic și dă gustul dulce. Acest lanț de metilo-fenilalanină, numit ester de metil, este foarte slab, ceea ce permite ca grupul metil din fenilalanină se poate descompune facil și forma metanol. Acesta este un contrast marcat cu metanolul natural care se găsește în unele fructe și legume, unde se unește cu pectina, permițând ca metanolul să treacă în mod sigur în tractul digestiv.

     Dacă alcoolul metilic se descompune din fenilalanina, așa cum se întâmplă de exemplu atunci când băuturile îndulcite din comerț sunt expuse la temperaturi ridicate, nu mai apare gustul dulce. Acest lucru se petrece cu majoritatea băuturilor dietetice trimise trupelor americane din Orientul Mijlociu. Acestea primesc băuturi carbogazoase care însă nu au gust dulce și care conțin nivele periculoase de metanol, care poate fi toxic când se află în această stare.

     Metanolul acționează ca un cal troian, deoarece ajunge în țesuturile susceptibile din sânge, precum în creier și măduva osoasă, unde enzimele de ADH se transformă în formaldehidă care poate deteriora foarte mult proteinele sensibile și ADN. Pe de altă parte, animalele au un mecanism de protecție care permite ca metanolul să se transforme într-un acido formic inofensiv…

     În conformitate cu afirmațiile expertului în aspartam, Dr. Woodrow Monte, există o mare problemă biologică cu metanolul în cazul ființelor umane, datorită diferenței procesului de metabolizare a acestuia în comparație cu animalele de exemplu. Acesta este motivul pentru care probele de toxicologie la animale sunt un model greșit. Nu se aplică deloc în cazul ființelor umane.

     Atât animalele cât și ființele umane au mici structuri numite peroxisome în fiecare celulă. Există câteva sute de peroxisome în fiecare celulă a corpului, care sunt desemnate să detoxifice corpul de o varietate de substanțe chimice. Peroxisoma conține catalază, care ajută la eliminarea metanolului. Alte substanțe chimice din peroxisoma transformă formaldehida în acido formic, care este inofensiv, însă acest ultim pas apare doar în cazul animalelor.

     Când metanolul intră în peroxisoma fiecărui animal cu excepția ființelor umane, începe acest mecanism. Ființele umane au același număr de peroxisome en celule comparabil cu animalele, însă peroxisomele umane nu pot transforma formaldehida toxică în acidul formic care este inofensiv.

     Ca o scurtă recapitulare: în cazul ființelor umane, alcoolul metilic ajunge din vasele de sânge în zonele sensibile, precum creierul, care conțin alcool deshidrogenază (ADH), care transformă metanolul în formaldehidă și deoarece nu există catalază formaldehida cauzează mari daune țesuturilor.

    Zaharina și aspartamul cauzează o creștere corporală mai rapidă decât zahărul

     Referitor la acest subiect, un studiu publicat în data de el 19 octombrie în revista Appetite, a evidențiat faptul că, în comparație cu zaharoza, zaharina și aspartamul provoacă o creștere corporală mai rapidă, iar această creștere în greutate nu a fost relaționată cu consumul caloric. Mecanismul de bază nu a fost însă determinat.

     Totuși, un număr mare de studii au demonstrat deja că consumul de îndulcitori artificiali întrerupe conexiunea dintre o senzație dulce și un aliment bogat în calorii, schimbând astfel capacitatea corpului de a regla consumul de alimentele în mod natural.

     Într-un studiu asemănător realizat în anul 2008, cobaii care au primit iaurt îndulcit cu un îndulcitor artificial au consumat mai multe calorii, luând mai mult în greutate și având o grăsime corporală mai mare decât cobaii care au primit iaurt îndulcit cu zahăr. Alte studii au demonstrat că faptul de a consuma îndulcitori artificiali ar pune în dificultate capacitatea corpului de a estima ingerarea caloriilor, crescând astfel înclinația către excese.

     Faptul că aspartamul NU este cel mai bun prieten al unei persoane care se află la dietă a fost bine cunoscut de oamenii de știință încă de mult timp. Problema este însă că acest aspect extraordinar de important nu a primit niciodată atenția necesară în mediile de comunicare…

     De exemplu, un studiu realizat în 1986, care a inclus aproximativ 80.000 de femei, a arătat faptul că acele persoane care consumă îndulcitori artificiali aveau o mai mare probabilitate de a crește în greutate odată cu trecerea timpului decât persoanele care nu consumă îndulcitori artificiali, independent de greutatea lor inițială. Conform autorilor, rezultatele “nu sunt explicabile prin diferențele dintre tiparele de consum ale alimentelor” și a concluzionat că:

     “Informațiile nu sprijină ipoteza conform căreia folosirea îndulcitorilor artificiali pe termen lung ajută la pierderea în greutate sau la evitarea creșterii în greutate.”

     Alt studiu efectuat mai recent și având un titlu revelator: De ce luăm în greutate când suntem la dietă? Îndulcitorii artificiali și Neurobiologia problemelor provocate de zahăr, publicat în 2010, a arătat faptul că informațiile epidemiologice sugerează faptul că alimentele și băuturile îndulcite în mod artificial nu ajută la reducerea greutății corporale, ci chiar din contră:

     “Diferite studii prospective efectuate pe scară largă au descoperit o corelație pozitivă între folosirea îndulcitorilor artificiali și creșterea greutății corporale. Studiul numit San Antonio Heart a examinat 3.682 un total de studii efectuate pe timpul unei perioade de șapte-opt ani în timpul anilor 80.

     Când au fost selecționate după indicele de masă corporală inițială (IMC), gen, etnie și tipul de alimentație, persoanele care consumau băuturi îndulcite artificial au avut un BMI mai ridicat, cu dependență de dozele consumate… Folosirea zaharinei a fost relaționată de asemenea cu o creștere în greutate de-a lungul unei perioade de opt ani în cazul unui număr de 31.940 de femei în cadrul unui studiu numit Nurses Health Study realizat în anii 1970.

     Observații similare au fost raportate și în cazul copiilor.

     Un studiu prospectiv de doi ani și care a implicat 166 de copii, a descoperit că există o legătură directă între consumul de sucuri din comerț și creșterile de masă corporală inițială (IMC), indicând în mod cert o creștere în greutate.

     Studiul numit The Growing Up Today Study, a implicat 11.654 de copii cu vârste între 9 și 14 ani și s-a raportat de asemenea o legătură pozitivă între băuturile dietetice sau de tip light și creșterea greutății corporale la copii. Fiecare porție zilnică de băutură dietetică sau de tip light, a crescut masa corporală inițială (IMC) cu 0.16 kg/m2…Un alt studiu realizat tot pe copii și care a urmărit 3.111 de copii și tineri a descoperit că persoanele care consumă băuturi dietetice au avut o masă corporală inițială semnificativ mai ridicată.”

    Problemele de sănătate sunt relaționate cu îndulcitorii artificiali?

     Multe persoane își dau seama foarte târziu că suferă de reacții la un îndulcitor artificial. Dacă suspectați că un îndulcitor artificial ar putea fi vinovat de simptomele de care suferiți, o modalitate bună de a vă ajuta este să renunțați la acesta și să-l eliminați din alimentație.

     Este foarte important să citiți cu atenție etichetele ingredientelor tuturor alimentelor pe care le consumați și asigurați-vă că evitați TOȚI îndulcitorii artificiali. Pentru a determina dacă aveți o reacție la îndulcitorii artificiali urmați acești pași:

    • Eliminați toți îndulcitorii artificiali din alimentație timp de două săptămâni.
    • După două săptămâni în care nu ați consumat îndulcitori artificiali, reintroduceți îndulcitorul artificial pe care îl preferați în cantități semnificative (aproximativ trei porții pe zi). Evitați alți îndulcitori artificiali în timpul acestei perioade de probă.
    • Faceți acest lucru între una și trei zile și observați cum vă simțiți, în special în comparație cu perioada când nu ați consumat îndulcitori artificiali.
    • Dacă nu observați nicio diferență în felul cum vă simțiți după ce ați reintrodus îndulcitorul artificial, atunci înseamnă că îl puteți tolera, iar corpul nu are un răspuns advers imediat. Totuși, aceasta nu semnifică faptul că acest îndulcitor nu vă va dăuna sănătății pe termen lung, efectele acestuia cumulând-se în timp.
    • Dacă nu ați consumat mai mult de un singur tip de îndulcitor artificial, puteți repeta pașii de la 2 la 4 cu următorul îndulcitor de pe listă.

     Se cuvine să clarificăm aici un aspect și anume acela că, cu toate că nu aveți semne de reacții adverse imediat după ce consumați îndulcitori artificiali, totuși nu este cazul să comiteți greșeala de a crede că “ îndulcitorii nu-mi fac niciun rău”. Vă recomandăm să-i evitați cu orice preț. Sunt foarte toxici pentru toate ființele umane și nu vă vor ajuta în niciun mod posibil.

    Există alternative sigure și sănătoase la zahăr?

     Cea mai bună strategie este să reduceți consumul de zahăr și să folosiți alimentele potrivite tipului dumneavoastră nutrițional și asigurându-vă că consumați grăsimi de bună calitate. Odată ce corpul are combustibilul adecvat, pofta de zahăr se va reduce în mod radical, iar dumneavoastră veți fi satisfăcuți de alimentele pe care le consumați.

     Dacă aveți nevoie neapărat de un îndulcitor, recurgeți mai bine la ștevie sau la miere, ambele fiind alternative sigure și naturale. Amintiți-vă, dacă aveți probleme cu tensiunea, colesterolul ridicat, diabet sau supragreutate, atunci aveți probleme de sensibilitate la insulină și cel mai bine ar fi să evitați complet TOȚI îndulcitorii artificiali.

     Dacă aveți probleme să renunțați la băuturile din comerț, încercați și metodele de eliberare emoțională care vă pot ajuta foarte mult și care sunt concepute special pentru a ajuta la rezolvarea multor aspecte privind problemele de dependență de acest gen, uneori chiar într-o perioadă de timp determinată.


    Îndulcitorii artifici…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

    Read more

    Legătura dintre antic…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

    Read more

    Țigările electronice …

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

    Read more

    Cancerul și consumul …

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

    Read more

    Consumul de alcool și…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

    Read more

    Produsele lactate și …

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

    Read more

    Legătura dintre toxin…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

    Read more

    Acidul palmitic creșt…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

    Read more

    Tutunul și cancerul d…

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

    Read more

    Alcoolul crește riscu…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

    Read more

    Parabenii și cancerul…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

    Read more

    Roșiile, un remediu a…

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

    Read more

    Legătura dintre grăsi…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

    Read more

    Aspartamul crește ris…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

    Read more