Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

  Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Îndulcitorii artificiali au potențial cancerigen

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali?

  Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care arată că îndulcitorii artificiali pot crește riscul de a dezvolta cancer. Mulți oameni fac greșeala de a crede că, deoarece produsele îndulcite artificial au mai puține calorii, acestea sunt fără zahăr și sunt mai sănătoase. Cu toate acestea, există tot mai multe dovezi că ratele în creștere ale obezității și bolilor cardiovasculare sunt legate de consumul de produse care conțin îndulcitori artificiali.

   Îndulcitorii artificiali au devenit mai populari după ce mii de studii de-a lungul mai multor decenii au arătat că zahărul cauzează multe probleme. Deoarece industria zahărului a manipulat cu succes dovezile și a indus publicul în eroare, a creat și o cerere pentru îndulcitori artificiali fără calorii.

   Băuturile îndulcite cu zahăr sunt principala sursă de zahăr adăugat în Statele Unite, de fapt, se estimează că reprezintă 341,1 calorii zilnice din băuturi dintr-o dietă a adulților și 312,6 calorii zilnice în dieta unui copil. În ciuda acestor dovezi dăunătoare, vânzările cresc constant, de la 314,4 milioane USD în 2013 la 414,8 milioane USD în 2021.

   Acest lucru oferă dovezi suplimentare atât cu privire la calitatea de dependență a zahărului și a alimentelor și băuturilor îndulcite artificial, cât și a capacității industriei zahărului de a ascunde dovezile.

   Conform statisticilor din 2016, 39,6% dintre adulții din Statele Unite au avut probleme cu obezitatea și nu doar cu excesul de greutate. Până în 2021, acest număr a atins 42% dintre adulții obezi și 35% supraponderali.

   Asociația Americană de studiu a obezității se așteaptă ca această tendință să continue, prezicând că până în 2025, 50% dintre oameni vor fi obezi și până în 2030, 60%. Producătorii de băuturi promovează produsele îndulcite artificial ca o alternativă mai sănătoasă la zahăr, provocând confuzie pentru că atunci când vine vorba de sănătate, îndulcitorii artificiali provoacă la fel de multe probleme ca și zahărul.

   Mai rău este că majoritatea oamenilor nu înțeleg că îndulcitorii artificiali pot avea efectul opus față de ceea ce încearcă să obțină. Pe lângă promovarea obezității, îndulcitorii artificiali nu sunt alternative sigure și au fost legați de multe probleme de sănătate, inclusiv cancer.

  Un studiu a determinat că îndulcitorii artificiali cresc riscul de a dezvolta cancer

   O echipă de oameni de știință de la Institutul Național de Sănătate și Cercetare Medicală din Franța și de la Universitatea Sorbona Paris Nord din Franța a analizat siguranța îndulcitorilor artificiali, un subiect care a fost foarte controversat de când au apărut, în ciuda faptului că există multe studii care arată efecte adverse.

   Această echipă a analizat datele de la 102.865 de adulți înscriși în studiul în curs de desfășurare NutriNet-Santé împotriva riscului de cancer. Înscrierea a fost voluntară, timp în care participanții au împărtășit date despre dieta lor, stilul de viață, datele despre sănătate, istoricul medical și informațiile sociodemografice.

   Studiile anterioare au găsit rezultate contradictorii. Această echipă a fost interesată de carcinogenitatea unor îndulcitori artificiali specifici, inclusiv sucraloză, aspartam și acesulfam-K, cunoscute și sub numele de Ace-K și comercializate ca Sunnet și Sweet One.

   Cercetătorii au analizat riscul de cancer și unde a început să crească tumora. Cohorta bazată pe populație a inclus informații din 2009 până în 2021, cu un timp mediu de urmărire de 7,8 ani. Cercetătorii au colectat date printr-un jurnal alimentar de 24 de ore și au căutat relații între îndulcitorii artificiali și incidența cancerului.

   Datele au fost ajustate pentru mai mulți factori cunoscuți că afectează diagnosticul cancerului, inclusiv vârsta, creșterea în greutate, activitatea fizică și istoricul familial. Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat mai mulți îndulcitori artificiali au un risc mai mare de a dezvolta cancer, iar riscurile mai mari includ, în general, cancerul de sân și cancerele legate de obezitate. Cercetătorii au descoperit legături între aspartam și Ace-K, scriind:

   „Descoperirile noastre nu susțin utilizarea îndulcitorilor artificiali ca alternative sigure la zahăr din alimente sau băuturi și oferă noi informații importante pentru a aborda controversele cu privire la potențialele efecte adverse ale acestora.

   Deși aceste rezultate trebuie să fie replicate în alte cohorte la scară largă și mecanismele subiacente elucidate de studii experimentale, ele oferă informații importante și noi pentru reevaluarea în curs de desfășurare a îndulcitorilor aditivi alimentari de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară [EFSA] și alte lumi. agenții de sănătate.”

  Îndulcitorii artificiali se găsesc în multe alimente procesate

   Îndulcitorii artificiali se găsesc în multe dintre alimentele procesate vândute în supermarketuri. Pe măsură ce industria zahărului încearcă să creeze alimente pentru cei care mănâncă cu conținut scăzut de carbohidrați, fără a-și pierde aroma, ei adaugă îndulcitori artificiali. Business Insider a analizat 24 de alimente procesate care se găsesc în mod obișnuit în supermarketuri care conțin îndulcitori artificiali.

   S-ar putea să fi ghicit că multe dintre acestea au adăugat zahăr, sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză (HFCS) sau îndulcitori artificiali. La urma urmei, dacă zahărul este un carbohidrat, cum altfel poate face ca înghețata cu un conținut scăzut de carbohidrați să aibă un gust bun?

   Dar alte alimente de bază despre care ați fi crezut că sunt îndulcite cu zahăr conțin și îndulcitori artificiali, cum ar fi ketchup-ul și brioșele englezești. Aproape toate produsele etichetate „ușoare”, „light” sau „scăzute în calorii” conțin și o anumită cantitate de îndulcitor artificial. Dar știați că Pedialyte, un lichid de rehidratare pentru copiii cu vărsături și diaree, conține și sucraloză și Ace-K?

   Iaurtul grecesc, sosurile pentru salată și granola pot avea zaharuri naturale, dar aproape de partea de jos a listei de ingrediente veți găsi probabil și îndulcitori artificiali. Dacă doriți să evitați alimentele „dietetice”, veți găsi și înlocuitori de zahăr în floricelele de porumb la microunde, berea obișnuită cu ghimbir, guma de mestecat și migdalele de cocos prăjite. De fapt, dacă nu citiți etichetele de pe orice aliment procesat pe care îl cumpărați, inclusiv pâinea, probabil că cumpărați un produs cu îndulcitori artificiali.

   Să începem din intestin, care este primul loc în care îndulcitorii artificiali vă pot afecta sănătatea. O mare parte din cercetările anterioare care au arătat o schimbare a bacteriilor intestinale au folosit sucraloză. Un studiu a constatat că sucraloza a redus bacteriile intestinale la un model animal cu cel puțin 47,4% și a crescut pH-ul intestinelor. În timp ce un alt studiu a arătat că sucraloza a produs un efect metabolic asupra bacteriilor și ar putea inhiba creșterea anumitor specii.

   Cercetătorii de la Universitatea Angelia Ruskin au analizat cei mai populari îndulcitori utilizați în alimente și băuturi calde, inclusiv sucraloză (Splenda), aspartam (NutraSweet, Equal și Sugar Twin) și zaharina (Sweet and Low, Necta Sweet și Sweet Twin). Datele au arătat că aceste produse au un efect patogen asupra a două tipuri de bacterii din intestin.

   Cercetătorii au folosit date de laborator și au arătat că înlocuitorii de zahăr au făcut ca bacteriile benefice să devină patogene. Acest lucru ar putea crește riscul de a dezvolta boli grave și a fost primul studiu care a arătat cum două tipuri de bacterii benefice se pot îmbolnăvi reciproc și invada peretele intestinal.

   În acest caz, bacteriile care au fost studiate au fost Escherichia coli (E. coli) și Enterococcus faecalis (E. faecalis) și au descoperit că acestea au ucis celulele Caco-2 care căptușesc peretele intestinelor. Concentrația de îndulcitori artificiali care se găsește în mod obișnuit în două cutii de sifon alimentar crește capacitatea bacteriilor de a adera la celulele Caco-2 și crește dezvoltarea biofilmului bacterian.

   Biofilmele promovează invadarea pereților celulari intestinali și fac bacteriile mai puțin sensibile la tratament și mai susceptibile de a exprima virulența cauzatoare de boli. Havovi Chichger, Ph.D., autor principal, a discutat rezultatele studiului într-un comunicat de presă, afirmând următoarele: „Studiul nostru este primul care arată că unii dintre îndulcitorii care se găsesc cel mai frecvent în alimente și băuturi - zaharina, sucraloza și aspartamul - pot face ca bacteriile intestinale normale, „sănătoase" să devină patogene. Aceste modificări patogene includ creșterea biofilmului. formarea, precum și creșterea aderenței bacteriene și invazia celulelor intestinale umane. Ceea ce ar putea face ca propriile bacterii intestinale să invadeze și să provoace leziuni intestinului nostru, ceea ce, la rândul său, poate duce la infecții, sepsis și insuficiență la mai multe organe”.

  Îndulcitorii artificiali sunt legați de obezitate și diabetul de tip 2

   Modificările în microbiomul intestinal se numără printre factorii care provoacă alte afecțiuni legate de înlocuitorii de zahăr. Studiile anterioare au arătat că îndulcitorii artificiali cresc riscul de obezitate și diabet de tip 2, poate chiar mai mult decât zahărul. În 2018, cercetările pe animale prezentate la conferința anuală de biologie experimentală din San Diego au confirmat acest lucru.

   Studiul a analizat modul în care diferiții îndulcitori afectează modurile în care alimentele sunt utilizate, depozitate și modul în care acestea afectează funcția vasculară. Cercetătorii au descoperit că zahărul și îndulcitorii artificiali provoacă deteriorarea ambelor criterii, deși prin căi diferite. Animalele au mâncat timp de trei săptămâni alimente cu îndulcitori artificiali sau zaharuri (fructoză bogată sau sirop de porumb alb) și toate au prezentat o creștere a lipidelor din sânge.

   Cu toate acestea, îndulcitorii artificiali s-au acumulat în sânge, dăunând mucoasa vaselor. Dintre cei doi îndulcitori artificiali testați, aspartamul sau Ace K, Ace K părea a fi mai rău. Autorul principal Brian Hoffmann, Ph.D., a spus: „Dacă este consumat cu moderație, corpul dumneavoastră are mecanismul de a gestiona zahărul, dar se defectează atunci când sistemul este supraîncărcat pe o perioadă lungă de timp”.

   Îndulcitorii artificiali, pe de altă parte, uzează întregul mecanism. „Îndulcitorii păcălesc organismul. Și atunci când corpul tău nu primește energia de care are nevoie, pentru că are nevoie de niște zahăr pentru a funcționa corect, găsește acea sursă în altă parte”, spune el.

   Îndulcitorii artificiali pot agrava sensibilitatea la insulină și pot promova creșterea în greutate. Consumul excesiv a fost legat de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. Aspartamul este un îndulcitor artificial foarte popular care continuă să fie folosit în ciuda dovezilor tot mai mari că provoacă efecte negative.

   Într-un studiu, cercetătorii au cerut adulților sănătoși să mănânce alimente care conțin aspartam timp de opt zile, urmate de o dietă cu conținut scăzut de aspartam timp de opt zile, cu un interval de eliminare de două săptămâni între ele. În perioada de consum ridicat de aspartam, oamenii au experimentat depresie, dureri de cap, au avut rezultate mai proaste la testele de orientare spațială, indicând faptul că aspartamul are un efect semnificativ asupra sănătății comportamentale neuronale.

   Dietele bogate în aspartam au fost cu mult sub doza zilnică maximă acceptabilă, ceea ce ia determinat pe cercetători să avertizeze că „este justificată o luare în considerare atentă atunci când se consumă produse alimentare care ar putea afecta sănătatea neurocomportamentală”. Cercetătorii au sugerat că aspartamul ar putea provoca insomnie, dureri de cap și convulsii legate de modificările concentrațiilor de catecolamine din creier.

   Un studiu a evaluat dacă persoanele cu tulburări de dispoziție sunt mai vulnerabile la efectele aspartamului. Institutional Review Board a oprit studiul după ce 13 persoane l-au finalizat pentru că au experimentat reacții severe.

  Produsele cu zero calorii nu înseamnă zero probleme

   Producătorii induc în eroare consumatorii să creadă că îndulcitorii artificiali reduc caloriile și ar putea ajuta la eforturile de slăbire. Cu toate acestea, ani de expunere au arătat că nu au avut niciun impact pozitiv asupra epidemiei de obezitate. De fapt, din anii 1980, prevalența obezității a continuat să crească la adulți.

   În efortul de a reduce cantitatea de băuturi dulci și îndulcite artificial vândute în Philadelphia, orașul a impus o accize pe băuturi. Un studiu a comparat schimbarea prețurilor și a vânzărilor după ce taxa a fost impusă în Baltimore, care a servit drept oraș fără control fiscal. Ei au descoperit că taxa era asociată cu mai puține băuturi vândute.

   Cu toate acestea, volumul respectiv a fost compensat de vânzările din zonele învecinate. Un al doilea studiu a analizat impactul pe care l-ar putea avea angajatorii prin interzicerea vânzării de băuturi dulci la locul de muncă.

   Unul dintre cei mai simpli pași pe care îi poți face pentru a vă îmbunătăți sănătatea este să renunțați la toate formele de băuturi răcoritoare, atât la cele îndulcite cu zahăr, cât și la cele cu îndulcitori artificiali.


  Îndulcitorii artifici…

  Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

  Read more

  Legătura dintre antic…

  Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

  Read more

  Țigările electronice …

  Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

  Read more

  14 factori cancerigen…

  Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

  Read more

  Cancerul și consumul …

  Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

  Read more

  Consumul de alcool și…

    Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

  Read more

  Consumul de alcool și…

  Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

  Read more

  Eliminarea metalelor …

  Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

  Read more

  Produsele lactate și …

  Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

  Read more

  Substanțele perturbat…

  Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

  Read more

  Alimentele transgenic…

  Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

  Read more

  Coloranți și conserva…

  Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

  Read more

  Legătura dintre toxin…

  Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

  Read more

  Acidul palmitic creșt…

  Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

  Read more

  10 ingrediente cancer…

  10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

  Read more

  Tutunul și cancerul d…

  Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

  Read more

  Carnea procesată este…

  Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

  Read more

  Alimente periculoase …

  Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

  Read more

  Alcoolul crește riscu…

  Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

  Read more

  Parabenii și cancerul…

   Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

  Read more

  Roșiile, un remediu a…

  Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

  Read more

  Alimente care pot cau…

  Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

  Read more

  Acrilamida, pericolul…

  Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

  Read more

  Legătura dintre grăsi…

  Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

  Read more

  Aspartamul crește ris…

  Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

  Read more

  Produsele anti-perspi…

  Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

  Read more