Consumul de alcool și apariția cancerului (II)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2221
Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool
1. Cancer al cavității bucale, de faringe și laringe:
Se știe că tutunul (atât fumat, cât și mestecat) și alcoolul, împreună sau separat, joacă un rol important în debutul leucoplaziei orale (o formă precanceroasă a cavității bucale). Într-un spital de veterani din Statele Unite, s-a constatat că cele mai multe dintre aceste tipuri de cancer au apărut în cazul pacienților care au fost de obicei fumători înrăiți și în cazul consumatorilor cronici de alcool. Dar alcoolul, pe lângă tutun nu este responsabil doar pentru cancerul cavității bucale ci, de asemenea și pentru cancerul faringelui, laringelui și esofagului.
Consumul de alcool și apariția cancerului (I)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2351
Cum se metabolizează alcoolul în organism?
În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancerului.
Absorbția alcoolului, dacă este consumat fără alte alimente, este foarte rapidă, iar după 90 de minute, tot alcoolul este absorbit de către organism. Dacă este însoțit de consumul unor alimente, poate dura până la trei sau patru ore ca organismul să îl absoarbă complet. Odată ce este absorbit în organism, alcoolul este distribuit prin toată apa din corp (aproximativ 60% din greutatea noastră). Ei bine, acest alcool este eliminat de plămâni (prin aerul expirat), urină și transpirație în procent de 5 sau 10%, iar restul de 90% este metabolizat de către ficat, fiind eliminat pe cale biochimică. Acest lucru se poate întâmpla prin diferite căi, după cum urmează:
Eliminarea metalelor grele din corp (I)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 3426
Ce sunt metalele grele?
Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac parte din majoritatea lucrurilor care ne înconjoară, tocmai de aceea pot trece cu ușurință în organismul uman.
Problemele pot apărea atunci organismul nostru nu reușește să le elimine în totalitate, iar acestea încep să se acumuleze.
Termenul „metale grele” se referă la orice element chimic metalic care are o densitate relativ ridicată și este toxic sau otrăvitor în concentrații scăzute. În domeniul sănătății, termenul de „metale grele” se aplică inclusiv în cazul metalelor care nu sunt grele (metale ușoare), însă care pot fi toxice pentru sănătatea umană.
Produsele lactate și apariția cancerului
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 5115
Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?
În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă laptele altui mamifer. Pentru ființa umană, singurul lapte care este asimilabil în procent de 100% este laptele matern, care conține toți nutrienții și toate enzimele necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.
Un alt aspect important este următorul: calciul din laptele de vacă nu este asimilabil pentru organismul uman, ci dimpotrivă, acesta poate provoca apariția unor boli și afecțiuni de sănătate cum este osteoporoza. De exemplu, s-a constatat că în țările în care se consumă cel mai mult lapte de vacă și produsele derivate din acesta, s-a înregistrat de asemenea și cel mai mare indice de osteoporoză.
Substanțele perturbatoare endocrine (II)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2488
Substanțele perturbatoare endocrine
Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsele pentru îngrijirea personală, în produsele cele mai comune pentru curățenie, în unele alimente sau în apă, iar aceste substanțe pot provoca o acumulare de toxine în corpul nostru.
Vă prezentăm în continuarea articolului trecut unele dintre cele mai periculoase substanțe perturbatoare ale sistemului hormonal, cum anume acționează acestea și câteva recomandări pentru evitarea lor.
Substanțele perturbatoare endocrine (I)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2683
Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin
Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare endocrine pot fi întâlnite în produsele pentru îngrijirea personală, în produsele cele mai comune pentru curățenie, în unele alimente sau în apă. Aceste substanțe nocive pot provoca o acumulare de toxine în corpul nostru. Din motive evidente, copiii sunt supuși celui mai mare risc de efecte adverse ale acestor substanțe nocive.
Grupul de Protecție Ambientală a publicat recent o listă cu cele mai dăunătoare și mai perturbatoare substanțe chimice, cu efecte nocive asupra sistemului hormonal și cu care, din păcate, intrăm frecvent în contact. Iată ce au transmis cercetătorii care au efectuat acest raport:
Pagina 2 din 5
Îndulcitorii artifici…
Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...
Read moreLegătura dintre antic…
Ce sunt anticoncepționalele orale? Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...
Read moreȚigările electronice …
Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...
Read more14 factori cancerigen…
Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...
Read moreConsumul de alcool și…
Consumul de alcool și apariția cancerului (III) Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...
Read moreCancerul și consumul …
Ce sunt mai exact grăsimile? Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...
Read moreConsumul de alcool și…
Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...
Read moreConsumul de alcool și…
Cum se metabolizează alcoolul în organism? În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...
Read moreEliminarea metalelor …
Ce sunt metalele grele? Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...
Read moreProdusele lactate și …
Care este legătura dintre produsele lactate și cancer? În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...
Read moreSubstanțele perturbat…
Substanțele perturbatoare endocrine Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...
Read moreSubstanțele perturbat…
Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...
Read moreAlimentele transgenic…
Alimentele și semințele transgenice Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...
Read moreColoranți și conserva…
Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407) Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...
Read moreColoranți și conserva…
Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși? Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...
Read moreLegătura dintre toxin…
Mediul ambiant și pericolele sale Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...
Read moreAcidul palmitic creșt…
Legătura dintre alimentație și apariția cancerului Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...
Read more10 ingrediente cancer…
10 ingrediente cancerigene din alimente În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...
Read moreTutunul și cancerul d…
Tutunul și cancerul de plămâni Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...
Read moreCarnea procesată este…
Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea? Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...
Read moreCarnea procesată este…
Ar trebui să renunțăm la carne? În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...
Read moreAlimente periculoase …
Alimentația greșită favorizează apariția cancerului Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...
Read moreAlcoolul crește riscu…
Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...
Read moreParabenii și cancerul…
Ce sunt parabenii? Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...
Read moreRoșiile, un remediu a…
Roșiile, un remediu anticancerigen Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...
Read moreAlimente care pot cau…
Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...
Read moreAcrilamida, pericolul…
Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...
Read moreLegătura dintre grăsi…
Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...
Read moreAspartamul crește ris…
Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...
Read moreProdusele anti-perspi…
Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...
Read more