Roșiile, un remediu anticancerigen
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 4129
Roșiile, un remediu anticancerigen
Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe proprietăți benefice pentru sănătatea noastră, printre care se remarcă funcția lor de prevenire a cancerului.
În acest articol îți vom prezenta care sunt aceste proprietăți și îți vom oferi trei sugestii culinare pentru a consuma roșiile în modul cel mai natural și mai plăcut, și anume: sos de roșii, gazpacho și ketchup de casă.
Beneficiile roșiilor pentru sănătate
Roșiile sunt sărace în calorii, însă sunt o sursă bună de vitaminele A, C și minerale precum potasiu, fosfor, magneziu și calciu. Roșiile conțin de asemenea fibre. De asemenea, roșiile :
Alimente care pot cauza cancer
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 3341
Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului
În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alimente, mai ales dacă sunt consumate în mod frecvent, pot crește riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer, deoarece compușii acestora au un efect negativ asupra organismului.
American Institute of Cancer Research (AICR) (Institutul american pentru cercetarea cancerului) a avertizat în nenumărate rânduri asupra relației directe dintre alimentația greșită și apariția cancerului, recomandând reducerea sau evitarea consumului anumitor mâncăruri sau băuturi. Vă prezentăm în acest articol alimentele care au potențial cancerigen precum și alternative pentru acestea:
1. Organismele modificate genetic (GMO)
Organismele modificate genetic sunt frecvent utilizate în industria alimentară pentru a crea plante şi seminţe care sunt rezistente în faţa unor insecte sau pesticide și pot fi cultivate în condiţii mai puţin favorabile. Realitatea tristă este că organismele modificate genetic au invadat piața și dietele noastre, cu toate că s-a determinat faptul că atât alimentele modificate genetic, cât și produsele chimice care sunt utilizate pentru cultivarea acestora sunt cauze potențiale de tumori în organism.
Acrilamida, pericolul din alimentele procesate
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 4697
Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene
Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii și care locuiesc în Statele Unite sunt cheltuiți pe alimente procesate, iar fabricanții din industria alimentară fac o treabă excelentă făcându-ne să credem că mâncarea de tip fast-food sau junk-food este cea mai bună și mai gustoasă opțiune.
Însă aceste alimente procesate nu doar că sunt alimente care nu oferă niciun tip de nutrient natural, ci sunt de asemenea pline de substanțe potențial cancerigene.
Ce este acrilamida?
Acum aproximativ un deceniu, cercetătorii au descoperit că substanța chimică potențial neurotoxică și care poate cauza cancer numită acrilamidă, se creează atunci când alimentele bogate în carbohidrați sunt gătite la temperaturi ridicate, fie că sunt fripte, rotisate, prăjite sau preparate la grătar.
Această substanță chimică se creează de la reacția dintre zaharuri și un aminoacid (asparagina) în timpul gătirii la temperaturi ridicate. Acest lucru poate fi bineînțeles prevenit prin limitarea sau eliminarea consumului de alimente procesate și prin creșterea cantității de alimente integrale, crude și proaspete în alimentație. Cel mai recomandat este ca un procent de aproximativ 70-80% din alimente să fie consumate sub formă crudă.
Legătura dintre grăsimile din alimentație și cancer
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 4436
Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului
Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc mai mare de cancer, totuși, mai puțin de 10% dintre persoanele din Statele Unite cunosc acest fapt.
Conform Institutului Național de studiu a cancerului din Statele Unite, se estimează că aproximativ 84.000 de cazuri anuale de cancer sunt relaționate cu obezitatea. Obezitatea poate afecta de asemenea eficiența tratamentelor în cazurile de cancer.
Datorită creșterii ratelor de obezitate în particular în cazul copiilor mici, înțelegerea corectă a acestei legături dintre obezitate și cancer, este de o importanță vitală.
Obezitatea infantilă s-a triplat din anul 1980, iar unul din cinci copii are deja o supragreutate corporală la vârsta de șase ani; în prezent, 17% dintre copii și adolescenți sunt obezi. Din păcate, obezitatea infantilă a devenit atât de frecventă, încât mulți părinți nu recunosc faptul că copiii lor au de fapt un exces de greutate corporală.
Cercetările medicale au confirmat această schimbare de percepție, ajungând la concluzia că copiii având un surplus de greutate/obezitate sunt acum cu aproximativ 25% mai puțin probabil să fie percepuți ca fiind persoane având un surplus de greutate în comparație cu decada anterioară.
Aspartamul crește riscul de cancer?
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 4742
Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia
Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile dietetice sau light și în mai mult de 6.000 de produse diferite fără zahăr sau “dietetice”. Noile cercetări care relaționează aspartamul cu cancerul au dat naștere la multe comentarii, inclusiv la o “scuză” din partea Spitalului pentru femei din Brigham, care aparține de Universitatea Harvard, pentru promovarea rezultatelor.
Finanțarea acestui studiu a fost oferită de Institutele naționale de sănătate (NIH) și Institutul național de studiu asupra cancerului (NCI).
Spitalul Harvard a emis în prima fază un comunicat de presă care se intitula: “Adevărul nu este la fel de dulce când este vorba de îndulcitorii artificiali.” Din păcate, la doar o jumătate de oră după ce s-a publicat studiul, spitalul și-a retras brusc afirmațiile anterioare, oferind următoarea explicație: “După revizuirea rezultatelor, consensul liderilor științifici este acela că informațiile nu sunt exacte și că concluziile au fost premature. Ne cerem scuze pentru timpul care s-a investit în această situație.”
Conform lui Erin McDonugh, vicepreședintele de relații publice și de comunicare, aceasta a fost “prima oară când se petrece așa în cei 25 de ani de când lucrez în media.”
Postul de televiziune american NBC a semnalat:
Produsele anti-perspirante pot fi cancerigene?
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 3730
Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar
S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirante, care blochează porii pentru ca aceștia să nu elimine transpirație, poate contribui la creșterea riscului de cancer.
Sărurile de aluminiu pot imita de asemenea estrogenul, iar multe cercetări medicale au demonstrat deja că aluminiul este absorbit și depozitat în țesuturile mamare. Aceste studii au sugerat faptul că nivelele ridicate de aluminiu ar putea fi utilizate ca un biomarker pentru a identifica riscul de a suferi de cancer de sân.
Aluminiul este de asemenea o neurotoxină bine cunoscută, iar pacienții care suferă de boala Alzheimer, în general au nivele ridicate de aluminiu în creier. Cu toate că există și alte surse de aluminiu, produsele anti-perspirante sunt sursa principală, deoarece majoritatea persoanelor le folosesc în mod regulat.
Sărurile de aluminiu reprezintă aproximativ 25% din volumul produselor antitranspirante, iar un studiu care a trecut în revistă sursele cele mai comune de expunere la aluminiu pentru ființele umane, a descoperit că folosirea antitranspirantelor poate crește în mod semnificativ cantitatea de aluminiu absorbită de corp.
Conform acestui studiu, la fiecare aplicare a produselor anti-perspirante, se absoarbe aproximativ 0.12% aluminiu. Atunci când multiplicăm acest număr, în cazul aplicărilor succesive în cadrul unei zile, rezultatul poate fi o cantitate masivă de aluminiu – o otravă care ar putea fi chiar mai toxică decât mercurul.
Pagina 5 din 5
Îndulcitorii artifici…
Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...
Read moreLegătura dintre antic…
Ce sunt anticoncepționalele orale? Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...
Read moreȚigările electronice …
Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...
Read more14 factori cancerigen…
Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...
Read moreConsumul de alcool și…
Consumul de alcool și apariția cancerului (III) Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...
Read moreCancerul și consumul …
Ce sunt mai exact grăsimile? Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...
Read moreConsumul de alcool și…
Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...
Read moreConsumul de alcool și…
Cum se metabolizează alcoolul în organism? În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...
Read moreEliminarea metalelor …
Ce sunt metalele grele? Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...
Read moreProdusele lactate și …
Care este legătura dintre produsele lactate și cancer? În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...
Read moreSubstanțele perturbat…
Substanțele perturbatoare endocrine Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...
Read moreSubstanțele perturbat…
Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...
Read moreAlimentele transgenic…
Alimentele și semințele transgenice Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...
Read moreColoranți și conserva…
Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407) Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...
Read moreColoranți și conserva…
Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși? Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...
Read moreLegătura dintre toxin…
Mediul ambiant și pericolele sale Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...
Read moreAcidul palmitic creșt…
Legătura dintre alimentație și apariția cancerului Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...
Read more10 ingrediente cancer…
10 ingrediente cancerigene din alimente În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...
Read moreTutunul și cancerul d…
Tutunul și cancerul de plămâni Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...
Read moreCarnea procesată este…
Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea? Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...
Read moreCarnea procesată este…
Ar trebui să renunțăm la carne? În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...
Read moreAlimente periculoase …
Alimentația greșită favorizează apariția cancerului Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...
Read moreAlcoolul crește riscu…
Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...
Read moreParabenii și cancerul…
Ce sunt parabenii? Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...
Read moreRoșiile, un remediu a…
Roșiile, un remediu anticancerigen Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...
Read moreAlimente care pot cau…
Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...
Read moreAcrilamida, pericolul…
Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...
Read moreLegătura dintre grăsi…
Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...
Read moreAspartamul crește ris…
Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...
Read moreProdusele anti-perspi…
Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...
Read more