Articole noi

    Pericolul declanșării tumorilor cardiace ș…

    Un nou studiu leagă radiațiile telefonului mobil de tumorile cardiace și cerebrale Dovezile tot...

    Shatavari: proprietăți și indicații terap…

    Shatavari: o plantă medicinală ayurvedică Shatavari este o rădăcină foarte populară în Ayu...

    Dermatita atopică: cauze, dietă, recomandă…

    5 recomandări pentru dermatita atopică Deși, după cum am văzut în articolul anterior, dermat...

    9 beneficii pentru sănătate ale laptelui de…

    Ce este laptele de cocos? Istoricii cred că laptele de cocos a fost consumat de mii de ani și a ...

    Efectele emoționale ale cancerului

    Emoțiile care apar în cazul unui diagnostic de cancer Cancerul afectează fiecare pacient atât ...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Substanțe cancerigene

    Roșiile, un remediu anticancerigen

    Roșiile, un remediu anticancerigen Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe proprietăți benefice pentru sănătatea noastră, printre care se remarcă funcția lor de prevenire a cancerului.

     În acest articol îți vom prezenta care sunt aceste proprietăți și îți vom oferi trei sugestii culinare pentru a consuma roșiile în modul cel mai natural și mai plăcut, și anume: sos de roșii, gazpacho și ketchup de casă.

    Beneficiile roșiilor pentru sănătate

     Roșiile sunt sărace în calorii, însă sunt o sursă bună de vitaminele A, C și minerale precum potasiu, fosfor, magneziu și calciu. Roșiile conțin de asemenea fibre. De asemenea, roșiile :

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului

    Alimente care pot cauza cancer În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alimente, mai ales dacă sunt consumate în mod frecvent, pot crește riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer, deoarece compușii acestora au un efect negativ asupra organismului.

     American Institute of Cancer Research (AICR) (Institutul american pentru cercetarea cancerului) a avertizat în nenumărate rânduri asupra relației directe dintre alimentația greșită și apariția cancerului, recomandând reducerea sau evitarea consumului anumitor mâncăruri sau băuturi. Vă prezentăm în acest articol alimentele care au potențial cancerigen precum și alternative pentru acestea:

    1. Organismele modificate genetic (GMO)

     Organismele modificate genetic sunt frecvent utilizate în industria alimentară pentru a crea plante şi seminţe care sunt rezistente în faţa unor insecte sau pesticide și pot fi cultivate în condiţii mai puţin favorabile. Realitatea tristă este că organismele modificate genetic au invadat piața și dietele noastre, cu toate că s-a determinat faptul că atât alimentele modificate genetic, cât și produsele chimice care sunt utilizate pentru cultivarea acestora sunt cauze potențiale de tumori în organism.

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene

    Acrilamida, pericolul din alimentele procesate Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii și care locuiesc în Statele Unite sunt cheltuiți pe alimente procesate, iar fabricanții din industria alimentară fac o treabă excelentă făcându-ne să credem că mâncarea de tip fast-food sau junk-food este cea mai bună și mai gustoasă opțiune.

     Însă aceste alimente procesate nu doar că sunt alimente care nu oferă niciun tip de nutrient natural, ci sunt de asemenea pline de substanțe potențial cancerigene.

    Ce este acrilamida?

     Acum aproximativ un deceniu, cercetătorii au descoperit că substanța chimică potențial neurotoxică și care poate cauza cancer numită acrilamidă, se creează atunci când alimentele bogate în carbohidrați sunt gătite la temperaturi ridicate, fie că sunt fripte, rotisate, prăjite sau preparate la grătar.

     Această substanță chimică se creează de la reacția dintre zaharuri și un aminoacid (asparagina) în timpul gătirii la temperaturi ridicate. Acest lucru poate fi bineînțeles prevenit prin limitarea sau eliminarea consumului de alimente procesate și prin creșterea cantității de alimente integrale, crude și proaspete în alimentație. Cel mai recomandat este ca un procent de aproximativ 70-80% din alimente să fie consumate sub formă crudă.

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului

    Legătura dintre grăsimile din alimentație și cancer Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc mai mare de cancer, totuși, mai puțin de 10% dintre persoanele din Statele Unite cunosc acest fapt.

     Conform Institutului Național de studiu a cancerului din Statele Unite, se estimează că aproximativ 84.000 de cazuri anuale de cancer sunt relaționate cu obezitatea. Obezitatea poate afecta de asemenea eficiența tratamentelor în cazurile de cancer.

     Datorită creșterii ratelor de obezitate în particular în cazul copiilor mici, înțelegerea corectă a acestei legături dintre obezitate și cancer, este de o importanță vitală.

     Obezitatea infantilă s-a triplat din anul 1980, iar unul din cinci copii are deja o supragreutate corporală la vârsta de șase ani; în prezent, 17% dintre copii și adolescenți sunt obezi. Din păcate, obezitatea infantilă a devenit atât de frecventă, încât mulți părinți nu recunosc faptul că copiii lor au de fapt un exces de greutate corporală.

     Cercetările medicale au confirmat această schimbare de percepție, ajungând la concluzia că copiii având un surplus de greutate/obezitate sunt acum cu aproximativ 25% mai puțin probabil să fie percepuți ca fiind persoane având un surplus de greutate în comparație cu decada anterioară.

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia

    Aspartamul crește riscul de cancer? Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile dietetice sau light și în mai mult de 6.000 de produse diferite fără zahăr sau “dietetice”. Noile cercetări care relaționează aspartamul cu cancerul au dat naștere la multe comentarii, inclusiv la o “scuză” din partea Spitalului pentru femei din Brigham, care aparține de Universitatea Harvard, pentru promovarea rezultatelor.

     Finanțarea acestui studiu a fost oferită de Institutele naționale de sănătate (NIH) și Institutul național de studiu asupra cancerului (NCI).

     Spitalul Harvard a emis în prima fază un comunicat de presă care se intitula: “Adevărul nu este la fel de dulce când este vorba de îndulcitorii artificiali.” Din păcate, la doar o jumătate de oră după ce s-a publicat studiul, spitalul și-a retras brusc afirmațiile anterioare, oferind următoarea explicație: “După revizuirea rezultatelor, consensul liderilor științifici este acela că informațiile nu sunt exacte și că concluziile au fost premature.  Ne cerem scuze pentru timpul care s-a investit în această situație.”

     Conform lui Erin McDonugh, vicepreședintele de relații publice și de comunicare, aceasta a fost “prima oară când se petrece așa în cei 25 de ani de când lucrez în media.”

    Postul de televiziune american NBC a semnalat:

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar

    Produsele anti-perspirante pot fi cancerigene? S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirante, care blochează porii pentru ca aceștia să nu elimine transpirație, poate contribui la creșterea riscului de cancer.

     Sărurile de aluminiu pot imita de asemenea estrogenul, iar multe cercetări medicale au demonstrat deja că aluminiul este absorbit și depozitat în țesuturile mamare. Aceste studii au sugerat faptul că nivelele ridicate de aluminiu ar putea fi utilizate ca un biomarker pentru a identifica riscul de a suferi de cancer de sân.

     Aluminiul este de asemenea o neurotoxină bine cunoscută, iar pacienții care suferă de boala Alzheimer, în general au nivele ridicate de aluminiu în creier. Cu toate că există și alte surse de aluminiu, produsele anti-perspirante sunt sursa principală, deoarece majoritatea persoanelor le folosesc în mod regulat.

     Sărurile de aluminiu reprezintă aproximativ 25% din volumul produselor antitranspirante, iar un studiu care a trecut în revistă sursele cele mai comune de expunere la aluminiu pentru ființele umane, a descoperit că folosirea antitranspirantelor poate crește în mod semnificativ cantitatea de aluminiu absorbită de corp.

     Conform acestui studiu, la fiecare aplicare a produselor anti-perspirante, se absoarbe aproximativ 0.12% aluminiu. Atunci când multiplicăm acest număr, în cazul aplicărilor succesive în cadrul unei zile, rezultatul poate fi o cantitate masivă de aluminiu – o otravă care ar putea fi chiar mai toxică decât mercurul.

    Îndulcitorii artific…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare ca...

    Read more

    Legătura dintre anti…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care su...

    Read more

    Țigările electronic…

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vrem...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este ...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere ...

    Read more

    Cancerul și consumul…

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțel...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucal...

    Read more

    Consumul de alcool ș…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariție...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care...

    Read more

    Produsele lactate și…

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă c...

    Read more

    Substanțele perturba…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în p...

    Read more

    Substanțele perturba…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoa...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că a...

    Read more

    Coloranți și conser…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele i...

    Read more

    Coloranți și conser…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc...

    Read more

    Legătura dintre toxi…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt do...

    Read more

    Acidul palmitic creș…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care ...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să co...

    Read more

    Tutunul și cancerul …

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest sub...

    Read more

    Carnea procesată est…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este imp...

    Read more

    Carnea procesată est…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare d...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate râ...

    Read more

    Alcoolul crește risc…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfome...

    Read more

    Parabenii și canceru…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în mul...

    Read more

    Roșiile, un remediu …

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, a...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată c...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri ...

    Read more

    Legătura dintre gră…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un ri...

    Read more

    Aspartamul crește ri…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în suc...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitrans...

    Read more