Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

  Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele

  Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele

  Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele S-a demonstrat în numeroase studii medicale faptul că vitamina D, care se metabolizează atunci când razele UV interacționează cu pielea, reduce nu doar riscul de melanom – care este forma cea mai agresivă de cancer de piele - ci și tipurile cele mai comune de cancer.

   Conform oamenilor de știință australieni, vitamina B3 (nicotinamida) poate oferi de asemenea protecție persoanelor care sunt predispuse la anumite tipuri de cancer de piele.

  Vitamina B3 poate reduce recurența unor cancere de piele

   Așa cum a semnalat recent canalul de televiziune NBC News: "Cercetătorii australieni au analizat 386 de persoane care fuseseră diagnosticați cu un tip de cancer de piele care este extrem de comun și se dezvoltă lent, carcinomul scuamos, mult mai puțin grav decât melanomul.

   Voluntarii au luat fie două pastile de vitamina B3 de 500 mg pe zi timp de un an, fie o pastilă placebo. După un an, cei care luaseră vitamina B3 erau cu 23% mai puțin predispuși să aibă un alt cancer diagnosticat."

   Cei care luaseră nicotinamida au început să observe rezultate în aproximativ trei luni. Totuși, protecția a fost anulată odată ce au încetat să ia vitamina, astfel încât, pentru a avea parte de beneficii, trebuiau să continue să o ia pe termen nedefinit.

   Se crede că nicotinamida funcționează ajutând la repararea deteriorării ADN-ului datorită unei ​​expuneri excesive la razele UV și prin întărirea sistemului imunitar.

   În prezent, cercetătorii recomandă acest supliment doar persoanelor care sunt predispuse la cancerul de piele.

   Așa cum a explicat anterior Dr. John Cannell, carcinomul scuamos este în mod clar asociat cu o expunere cronică la soare și apare pe față, mâini, gât și pielea capului. Melanomul însă, care este forma cea mai agresivă de cancer de piele, este relaționat cu arsurile solare, în special dacă arsurile solare au apărut în copilărie, dar totuși, cel mai adesea apare pe zonele corpului care aproape niciodată nu au fost expuse la soare. Care ar fi explicația acestui fapt?

   Se pare că pe măsură ce îmbătrânim, dermatologii recomandă să ne ținem departe de soare deoarece apar pete pe piele datorită expunerii la soare o viață întreagă.

   Însă odată ce se evită expunerea la soare, această împiedică organele să funcționeze în mod corect, iar expunerea protejată la soare în realitate este un factor care ajută la menținerea la distanță a cancerului de piele...

   Vitamina D se activează în piele, iar vitamina D activată influențează genele pielii și ajută la prevenirea diverselor anormalități pe care le cauzează razele ultraviolete. Ca rezultat, evitarea soarelui devine un factor care determină în mod paradoxal cancerul de piele.

   Vitamina D pe care corpul o produce ca răspuns la radiațiile UVB este o protecție naturală contra melanomului. Așa cum s-a arătat într-un studiu medical recent:

   "În mod paradoxal, persoanele care lucrează în aer liber au un risc mai mic de melanom în comparație cu persoanele care lucrează în interior, ceea ce sugerează că expunerea cronică la lumina solară ar putea avea un efect protector."

   Un studiu suedez publicat anul trecut a monitorizat timp de 20 de ani aproximativ 30.000 de femei de vârstă medie și înaintată. La început, s-au adresat o serie de întrebări referitoare la expunerea la soare, precum: Vă expuneți la soare? Mergeți în vacanță în zone însorite în timpul iernii? Lucrați în grădină cu cămașă cu mânecă scurtă și pantaloni scurți? Mergeți la salonul de bronzat ?

   Ceea ce s-a descoperit a fost faptul că femeile care evitau soarele aveau probabilități duble de a muri în timpul realizării acestui studiu. Cercetătorii au atribuit această descoperire influenței vitaminei D.

   Acest studiu demonstrează că totuși, expunerea cronică la soare pare să fie asociată cu mai puține decese.

   În prezent există numeroase studii care confirmă beneficiile vitaminei D incluzând un risc mai mic de apariție a aproximativ 16 tipuri de cancer diferite, inclusiv pancreatic, pulmonar, ovarian, de sân, de prostată și de piele. Există mai mult de 800 referințe în literatura medicală care demonstrează eficiența vitaminei D contra cancerului, iar dovezile arată că această reducere este de aproximativ 50%. Un studiu canadian a arătat că femeile care au fost expuse cel mai mult la soare în timpul adolescenței și vârstei adulte aveau un risc cu aproximativ 70% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

   Un alt studiu, publicat în 2013 a arătat că femeile ale căror nivele serice erau sub 10 ng/ml aveau un risc cu șase ori mai mare de cancer de sân în comparație cu acele femei ale căror nivele erau peste 20 ng/ml, iar un studiu din 2014, care a urmărit femei iraniene, a descoperit o creștere de 1000% a riscului de cancer de sân în cazul femeilor care se protejau complet, fără a se expune deloc la lumina solară.

   Dr. William Grant de la Centrul de Cercetare a Sănătății, Nutriției și Luminii Solare (Sunarc) estimează că dacă toate persoanele din Statele Unite ar avea nivelul de vitamina D de 40 nano grame per mililitru (ng/ml), s-ar salva aproximativ 150.000 de vieți anual.

   Recomandările medicale actuale în ceea ce privește vitamina D evidențiază și alte beneficii pentru sănătate ale acesteia. De exemplu, vitamina D ajută la menținerea sănătății:

   - Funcției imunologice

   - Funcției renale

   - Dinților și oaselor

   - Sistemului cardiovascular

   - Funcției cerebrale

  Care sunt riscurile și beneficiile expunerii la soare?

   Când este vorba de expunerea la soare, putem realiza o analiză inteligentă a proporției riscuri-beneficii, iar în acest mod este posibil să optimizăm beneficiile în timp ce minimizăm riscurile expunerii la soare într-un mod sigur pentru sănătatea noastră.

   Un aspect important pe care trebuie să-l amintim este acela că factorul SPF din loțiunile solare protejează doar contra razelor UVB, care sunt razele din spectrul ultraviolet care permit corpului să producă vitamina D în piele. Însă razele cele mai periculoase, susceptibile de a cauza daune pielii și apariția cancerului de piele sunt razele UVA. Așadar, asigurați-vă că loțiunea solară protectoare vă protejează atât contra razelor UVA cât și UVB.

  Câteva sfaturi pentru o expunere sigură la soare

   Este cu siguranță important să aveți multă grijă și să evitați arsurile soalre – majoritatea daunelor cauzate de expunerea la soare sunt relaționate cu arsurile solare. Iată câteva sfaturi pentru a obține beneficiile maxime de la soare și pentru a reduce la minim riscurile:

   1. Expuneți zone mai extinse de piele (cel puțin 40% din corp) la lumina solară la intervale mai scurte de timp. Dacă folosiți o loțiune de protecție solară, oferiți-i corpului oportunitatea să producă vitamina D înainte de a aplica loțiunea respectivă, iar ulterior asigurați-vă că folosiți o cremă solară care să vă protejeze eficiente de radiațiile UVB și UVA.

   2. Rămâneți în aer liber cât timp este necesar pentru ca pielea dumneavoastră să capete o nuanță roz dacă aveți pielea deschisă la culoare sau o nuanță mai roșiatică dacă aveți pielea închisă la culoare. Protejați-vă fața de soare folosind un protector solar sau o pălărie protectoare, deoarece pielea feței este subțire și mai predispusă la daunele solare, precum și la apariția ridurilor premature.

   3. Când vă expuneți la soare perioade mai lungi de timp, acoperiți-vă cu haine lejere, deschise la culoare sau o eșarfă, o pălărie sau refugiați-vă la umbră când este foarte cald.

   4. Luați în considerare folosirea unui protector solar intern precum astaxantina pentru a obține o protecție solară suplimentară. Astaxantina este un antioxidant puternic (și un pigment) produs de algele marine ca răspuns la expunerea la lumina UV. În general, e nevoie de câteva săptămâni de suplimentare zilnică pentru ca țesuturile corpului să poată oferi protecție solară eficientă.

  7 alimente care protejează contra razelor ultraviolete

   A avea o dietă sănătoasă și plină de antioxidanți naturali este o altă strategie utilă pentru a preveni daunele solare. Legumele și fructele crude, neprocesate și proaspete, precum și anumite băuturi sănătoase, oferă corpului nutrienții de care acesta are nevoie pentru a menține un echilibru sănătos de acizi grași omega-6 și omega-3 în piele, care este prima linie de apărare contra arsurilor solare.

   Legumele și fructele proaspete consumate zilnic oferă de asemenea organismului o cantitate însemnată de antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi cauzați de expunerea la soare și care ar putea ​cauza arsuri și chiar cancer. Iată care sunt alimentele cele mai recomandate pentru o dietă care să ofere protecție solară:

   1. Legumele și verdețurile bogate în clorofilă

   Legumele și verdețurile bogate în clorofilă precum spanacul, sparanghelul, țelina, ardeii verzi, pătrunjelul, mărarul, busuiocul, menta, conțin din plin antioxidanți care lupta împotriva radicalilor liberi, dar de asemenea ajută la detoxifierea organismului.

   2. Legumele crucifere

   Legumele crucifere (broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida, rucola, guliile, ridichile) au un conținut ridicat de antioxidanți care ne protejează atât de de cancerul de piele, cât și de cancerul pulmonar sau de boli cardiovasculare.

   3. Algele

   Algele (spirulina, chlorella, alga afa, kelp, nori, konbu, wakame, hijiki) conțin un carotenoid important numit astaxantină, considerat a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali. Astaxantina este de 550 de ori mai puternic decât vitamina E, și se știe că protejează pielea de radiațiile ultraviolete.

   4. Fructele de pădure

   Afinele, murele, coacăzele negre, și fructele de soc au un pigment violet cunoscut sub numele de antocianină care reduce riscul apariției bolilor cronice și degenerative dar oferă și o protecție eficientă împotriva razelor UV. Antocianina este deosebit de importantă pentru organism deoarece reduce frecvența tuturor tipurilor de cancer, indiferent de localizare, atât prin acțiune directă de distrugere tumorală, cât și prin reciclarea glutationului - care este cel mai puternic și mai important dintre toți antioxidanții produși de organism.

   5. Fructele și legumele portocalii și roșii

   Fructele și legumele portocalii și roșii sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic care protejează pielea de iritațiile cauzate de radiațiile ultraviolete. Pe lângă licopen, în fructele din această categorie precum pepenele roșu, citricele roșii și portocalii (portocalele, mandarinele, minolele, grapefruitul roșu), cireșele, vișinele, căpșunii, zmeura și legumele roșii precum roșiile, ardeiul gras roșu, ridichile, rubarba, varza roșie, sfecla roșie, se mai găsește și betacaroten, un alt antioxidant care poate limita impactul razelor UV și care protejează totodată de arsurile solare. Un alt fruct roșu, rodia, are de asemenea un conținut bogat de antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii pentru piele. Nutrienții continuți de rodie apără celulele de efectul nociv al razelor UV.

   6.Ceaiul verde și ceaiul negru

   Atât ceaiul verde cât și ceaiul negru sunt bogate în polifenoli, unii dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuți. Conform specialiștilor, polifenolii oferă o protecție foarte eficientă împotriva expunerii la radicali liberi, care sunt responsabili pentru 80% din îmbătrânirea prematură a pielii. Conform unui studiu medical publicat în anul 2011 în Journal of Nutrition, un grup de femei care a consumat timp de 12 săptămâni ceai verde a observat îmbunătățirea elasticității pielii și reducerea ridurilor și petelor pigmentare. De asemenea, un consum zilnic de mai mult de două cești de ceai verde sau negru reduce riscul cancerului de piele cu 30%.

   7. Ciocolata neagră

   Ciocolata neagră cu cel puțin 70% cacao conține de patru ori mai mulți fenoli și catechine decât ceaiul. Acești antioxidanți binecunoscuți protejează pielea de arsuri solare, dar și de cancer. Consumând zilnic o porție de 56 de grame de ciocolată neagră te poți bucura de un desert de calitate de calitate și în plus, reduci efectul radiațiilor ultraviolete.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult