Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Resveratrolul și curcumina pot ajuta în tratarea cancerului

  Resveratrolul și curcumina, doi compuși naturali valoroși în tratarea cancerului

  Resveratrolul și curcumina pot ajuta în tratarea cancerului În prezent, terapiile convenționale utilizate pentru combaterea cancerului sunt chirurgia, radioterapia și chimioterapia. În general, chimioterapia este procedura standard care se recomandă pentru tratarea majorității cancerelor.

   Totuși, multe tumori dezvoltă rezistență la acest tip de medicamente dure, rezistență cunoscută sub termenul de chimiorezistență, care poate conduce la multe complicații.

   Tocmai de aceea, cercetătorii caută agenți chimio-sensibilizatori eficienți care să poată ajuta la depășirea acestei rezistențe. Această strategie se bazează pe folosirea unui medicament pentru a îmbunătăți activitatea altuia, modulând mecanismele care provoacă această rezistență.

   S-a demonstrat că un mare număr de produse și de compuși naturali acționează ca agenți chimio-sensibilizatori în mod eficient. Doi dintre cei mai promițători compuși naturali sunt resveratrolul și curcumina, despre care vom vorbi în acest articol.

   

  Resveratrolul - un chimio-sensibilizator natural

   Agenții naturali precum resveratrolul, o puternică substanță antioxidantă și care se găsește în vinul roșu și în alte alimente, are proprietăți care au diferite beneficii, care sunt ideale remedii naturale contra cancerului. De fapt, mai mult de 60% dintre medicamentele contra cancerului disponibile în prezent se bazează pe ingrediente naturale tocmai din acest motiv. Compușii naturali sunt de asemenea ieftini, nu prezintă toxicitate și sunt ușor de obținut.

   În anul 2011 în cadrul unui studiu medical privind agenții alimentari care sensibilizează tumorile, făcându-le mai susceptibile la tratamentul cu medicamente de chimioterapie, resveratrolul a fost prezentat ca fiind un candidat sigur. Tipurile de tumori specifice care au răspuns în mod favorabil la resveratrol includ:

  Carcinomul pulmonar

  Mieloidul acut și leucemia promielocitică

  Mielomul multiplu

  Cancerul de prostată

  Carcinomul epidermoid oral

  Cancerul de pancreas

   O primă evidență a efectelor anti-cancer ale resveratrolului a fost publicată în 1997. Rezultatele acestui studiu au avut parte de un mare interes din partea cercetătorilor oncologi, iar începând de atunci s-au realizat multe alte studii despre acest puternic antioxidant. S-a descoperit că resveratrolul, care se găsește în vinul roșu, pielița strugurilor roșii, a fructelor, a legumelor și a semințelor, are următoarele acțiuni și funcții:

   - Un larg spectru antimicrobian

   - Este anti-infecțios

   - Este un puternic antioxidant

   - Protejează sistemul cardiovascular

   - Este anti-cancerigen

   Conform studiului publicat în revista Annals of the New York Academy of Science:

   “Acțiunea anti-cancerigenă a resveratrolului este măsurată prin intermediul modulării diferitelor molecule care reglează progresia ciclului celular, inflamația, proliferarea, apoptoza, invazia, metastazele și angiogeneza celulelor tumorale. S-a demonstrat că resveratrolul poate sensibiliza celulele rezistente la agenții chimioterapeutici depășind unoul sau mai multe mecanisme ale chimiorezistenței. Totuși, s-a demonstrat că în unele celule tumorale, resveratrolull acționează ca un agent chimioprotector.”

   Faptul că în unele cazuri resveratrolul poate acționa ca un agent chimioprotector, înseamnă că poate reduce eficiența agenților chimioterapeutici, avertizează autorii.

   Într-un studiu anterior, cercetătorii au concluzionat că folosirea resveratrolului împreună cu medicamentul pentru cancer numit Paclitaxel, de exemplu, era dăunător în anumite tipuri de cancer, precum cancerul de sân.

  Resveratrolul ar putea ajuta la ameliorarea efectelor secundare ale tratamentului folosit în cancer

   Într-un alt studiu realizat anul trecut și publicat în revista Experimental Biology and Medicine (Medicina și biologia experimentală), s-a descoperit că resveratrolul ajută la ameliorarea multora dintre efectele secundare dure ale tratamentului convențional utilizat în cancer, precum:

  Cașexie (pierdere în greutate)

  Anorexie

  Oboseală

  Depresie

  Durere neuropatică

  Anxietate

  Deteriorare cognitivă

  Tulburări de somn și insomnii

  Delir (confuzie acută)

   Autorii semnalează dovezile care indică faptul că aceste simptome sunt cauzate în principal de neregularitatea căilor inflamatorii ale corpului. De aceea, compușii antiinflamatorii care pot modula căile inflamatorii și influența moleculele inflamatorii ar putea ajuta la ameliorarea acestor simptome la pacienții care au cancer. Iată care sunt agenții nutriționali cunoscuți și care au aceste efecte:

   - Resveratrolul

   - Curcumina

   - Genisteina

   - Epigalocatechina galată

   - Licopenul

   Conform acestor autori:

   “Acești nutrienți sunt diferiți din punct de vedere chimic și afectează producerea diferitelor citocine inflamatorii. O cercetare recentă și amplă a indicat faptul că inflamația cronică conduce la diferite tulburări cronice relaționate cu cancerul.

   Un rol central în inducerea inflamației cronice îl are un ansamblu de gene care codifică citocinele proinflamatorii precum IL-1, IL-2, IL-6, TNFa și proteina chiotactică de monocite 1. Numitorul comun al tuturor acestor molecule este acela că sunt reglate de factorul de transcriere NFkB. Acesta determină ca NFkB să fie un obiectiv atractiv pentru intervenția terapeutică.

   S-a identificat un număr de compuși care pot suprima activarea lui NFkB, inclusiv antioxidanții, inhibitorii proteazei, salicilații, imunosupresorii și agenții inflamatorii.”

  Înțelegând epigenetica

   Rolul epigeneticii în sănătate devine tot mai clar și există speranțe că acest domeniu de studiu va înlocui eventual paradigma medicală actuală. Credințele convenționale au fost acelea că genele își controlează propria expresie și de aceea sunt cauza directă a numitor boli. Aceste credința au creat bazele pentru ideea că genele predetermină starea de sănătate.

   Însă în realitate genele NU se auto-reglează. A avea “gene proaste”, nu înseamnă că ești condamnat să fii condamnat la destin inevitabil precum cancerul.

   Genele nu sunt altceva decât planuri iar aceste planuri sunt activate și controlate de altceva și anume, de mediul ambient. Aceste informații ambientale- care includ alimentația, expunerea la substanțe și contaminanți toxici, precum și gândurile și emoțiile - pot crea mai mult de 30.000 de variații diferite din fiecare model, permițând astfel o impresionantă modificare a expresiei genelor.  

   Ca rezultat al acestor descoperiri, în sfârșit putem observa cum știința a început să investigheze puterea unei nutriții optime concepute pentru a îmbunătăți starea de sănătate și pentru a evita apariția bolilor cronice în primul rând.

   În luna mai a anului trecut, s-a publicat un studiu care a investigat capacitatea curcuminei de a afecta regularizarea epigenetică în revista de specialitate Genes & Nutrition. Autorii acestui studiu menționează:

   “Regularizarea epigenetică, care include schimbări în metilarea ADN-ului, modificări ale histonelor și alterarea expresiei microRNA (miRNA) fără nicio modificare a secvenței ADN-ului, constituie un mecanism important prin care componentele alimentare pot activa sau dezactiva în mod selectiv expresia genetică.

   Recent s-a determinat că curcumina, un component al condimentului numit turmeric, induce schimbări epigenetice…S-a demonstrat de asemenea că epigalocatechina galată (EGCG) și resveratrolul alterează mecanismele epigenetice, ceea ce ar putea conduce la o creștere a sensibilității celulelor canceroase la agenții convenționali și prin urmare la inhibarea creșterii tumorale.”

  Curcumina – un puternic remediu anticancerigen

   În prezent, dintre toți nutrienții, curcumina este cea mai cercetată de oamenii de știință datorită folosirii sale împotriva cancerului.

   Cea mai importantă descoperire este aceea că se pare că curcumina este sigură pentru tratamentul contra oricărui tip de cancer și s-a demonstrat că nu este toxică. Cercetătorii au descoperit că odată ce curcumina pătrunde în celulă o poate afecta în mai mult de 100 de moduri diferite. Mai specific, s-a descoperit că curcumina:

  Inhibă proliferarea celulelor tumorale

  Reduce inflamația din corp

  Inhibă transformarea celulelor normale în celule tumorale

  Inhibă sinteza proteinei care determină formarea tumorilor

  Ajută corpul să distrugă celulele canceroase ca să nu se răspândească în corp

  Ajută la evitarea dezvoltării vaselor de sânge suplimentare în cazul celulelor canceroase (angiogeneza)

  Are acțiune chimio-sensibilizatoare

  Are acțiune radiosensibilizatoare

   Un alt studiu realizat anul trecut și publicat în revista Natural Product Reports descrie curcumina ca fiind un produs terapeutic ce poate fi utilizat pentru o mare varietate de boli în afară de cancer, precum:

  Boli ale ficatului și ale plămânilor

  Boli neurologice

  Boli metabolice

  Tulburări autoimune

  Boli cardiovasculare

  Boli inflamatorii

   Cum este posibil ca un singur agent să aibă atâtea efecte? O parte din răspunsul la această întrebare constă în capacitatea pe acre acest condiment o are de a afecta semnalizarea moleculelor. De exemplu, s-a demonstrat că curcumina interacționează în mod direct cu:

  Moleculele inflamatorii

  Proteinele din celulele supraviețuitoare

  Histone

  Virusul de imunodeficienței umane tip 1 (VIH1) integraza și proteaza

  ADN-ul și ARN-ul

  Diferite proteine purtătoare și ionii metalici

   Conform autorilor articolului NPR:

   “Baza moleculară a unei boli este relaționată cu dereglarea unei game de molecule de semnalizare. Odată cu descoperirea tehnologiei moleculare tot mai avansate, în prezent știm că mai mult de 500 de gene diferite ale căilor de semnalizare controlează orice boală.

   Totuși, tratamentele actuale disponibile se bazează pe modularea unui simplu obiectiv specific. Curcumina este o moleculă având potențialul de a modula activitatea biologică a unui anumit număr de molecule de semnalizare atât în mod direct cât și indirect…”

  Cum se utilizează curcumina?

   Pentru a obține toate beneficiile pe care curcumina le oferă, în primul rând trebuie să înțelegem că aceasta nu se poate absorbi cu ușurință.

   Chiar dacă curcumina se regăsește în mod evident în rădăcina întreagă de turmeric, totuși nu există o cantitate suficientă pentru a obține rezultate relevante din punct de vedere clinic. Rădăcina de turmeric conține aproximativ 3% din concentrația de curcumină. O altă limitare majoră a curcuminei este faptul că se absoarbe foarte puțin. Când se consumă sub formă crudă, se absoarbe doar 1% din curcumina disponibilă.

   “Industria produselor naturale a dezvoltat o concentrare de curcumină standard de 95%,” explică Dr. LaValley. “La început, acum câțiva ani, era tot ceea ce aveam disponibil pentru pacienți. Chiar și așa, în ciuda unei concentrații de 95% sub formă de capsulă, cantitatea care putea fi absorbită era de 1%. În scopul obținerii cantităților de curcumină, în fluxul sanguin, care să fie mai rezonabile pentru a avea un efect terapeutic, persoanele trebuiau să consume multă curcumină…

   În cercetarea mea științifică, am descoperit o modalitate de a schimba acest lucru, pentru a crește foarte mult biodisponibilitatea curcuminei, este necesar un proces destul de simplu, și anume se fierbe apa, se adaugă două capsule sau puțină pulbere (cam o linguriță) și se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute. Această cantitate reprezintă o mare cantitate de molecule de curcumină biodisponibile sau care pot fi absorbite de organism.”

   Totuși, acest lucru este puțin practic deoarece trebuie avută multă grijă pentru a evita pătarea hainelor și a bucătăriei. De fapt, turmericul este un excelent agent colorant pentru țesături, colorându-le într-o nuanță galben-portocalie.

   Caracterul practic și eficient a realizat multe transformări ale modalității de folosire a curcuminei în ultimii ani. Datorită faptului că este o moleculă lopofilică adică este potențată de grăsimi, peraparatele cele mai noi includ un anumit tip de ulei sau de grăsime, care îi îmbunătățesc capacitatea de absorbție și de biodisponibilitate.

  Despre prevenirea cancerului

   Fără nicio îndoială, este foarte îmbucurător faptul că există din ce în ce mai multe cercetări științifice despre beneficiile condimentelor precum curcuma și a antioxidanților precum resveratrolul pentru combaterea cancerului. Totuși, este practic imposibil să se discute despre prevenirea și tratamentele anti-cancer fără a aduce în discuție unul dintre cei mai buni nutrienți care ajută la prevenirea cancerului, și anume vitamina D.

   Ca steroid neuro-regulator foarte puternic, vitamina D este probabil mai puternică decât curcumina, deoarece influența sa epigenetică acoperă mai mult de 2000 de gene din corp – sau aproximativ 10% dintre toate genele. Există de asemenea în prezent mai mult de 830 de studii științifice care demonstrează eficiența vitaminei D în prevenirea și tratarea cancerului. În termeni de protecție contra cancerului, s-a descoperit că vitamina D oferă protecție în diferite moduri, incluzând:

   Reglarea expresiei genetice

   Creșterea auto-distrugerii celulelor cu mutații genetice (care dacă se multiplică, ar putea cauza cancer)

   Determinarea celulelor să devină diferențiabile (în general celulele canceroase nu sunt diferențiate)

   Reducerea creșterii de noi vase de sânge dintre cele deja existente, care este un pas în tranziția tumorilor care devin canceroase

   Este important să se înțeleagă faptul că riscul apariției cancerului datorită expunerii la soare apare doar dacă această expunere este în exces. Însă mii de persoane din lumea întreagă au un risc crescut de cancer datorită nivelelor foarte scăzute de vitamina D din organism.

  Alte strategii eficiente și naturale de prevenire a cancerului

   Când este vorba de cancer și de alte boli cronice, prevenirea eficientă a acestora evită tratamentele. În prezent tot mai mulți oameni de știință consideră că se poate elimina practic orice risc de a dezvolta cancer (și de a îmbunătăți în mod radical probabilitățile de a recupera în urma tratamentelor anti-cancer dacă deja suferiți de această boală) urmând unele strategii simple pentru a diminua riscul – toate acestea determină un mediu biologic sănătos în care celulele pot combate bolile în mod natural.

  Iată câteva strategii de prevenire eficiente care includ:

   1. Reducerea sau eliminarea alimentelor procesate, a fructozei și a consumului de cereale procesate și de carbohidrați.

   2. Controlarea nivelelor de insulină și de leptină. Normalizarea nivelelor de insulină este una dintre acțiunile cele mai puternice pe care le puteți face pentru a reduce riscul de cancer, iar îmbunătățirea controlul insulinei și al leptinei este un rezultat natural al reducerii sau al eliminării consumului de fructoză, cereale și alimente procesate din alimentație.

   3. Efectuarea de exerciții fizice în mod regula. Una dintre principalele modalități prin care exercițiile fizice reduc riscul de cancer este prin reducerea nivelelor de insulină, ceea ce crează un mediu sărac în zahăr care inhibă creșterea și propagarea celulelor canceroase. Controlul nivelelor de insulină este una din modalitățile cele mai puternice de a reduce riscul apariției cancerului.

   În plus, exercițiile fizice întăresc sistemul imunitar, acesta fiid prima linie de apărare contra oricărei boli, de la o răceală banală până la boli care amenință viața precum cancerul.

   Trucul cel mai important în ceea ce privește exercițiile fizice este ca acestea să fie folosite ca un instrument precis. Această înseamnă să ne asigurăm că facem suficiente exerciții pentru a ne bucura de beneficiile lor și nu excesiv de multe pentru a evita riscul de leziuni. Este important de asemenea să facem exerciții fizice suficient de variate pentru a atinge un bun echilibru fizic și pentru a ne menține de asemenea forța și flexibilitatea, precum și nivelele anaerobice și aerobice.

   4. Aveți grijă să aveți un somn bun și de calitate, iar aceasta vă va ajuta de asemenea la menținerea unei sănătăți și a unei vitalități optime.

   5. Reduceți expunerea la toxinele ambientale, precum pesticidele, produsele de curățat chimice, parfumurile sintetice și contaminarea aerului.

   6. Limitați-vă expunerea și protejați-vă contra radiațiilor produse de telefoanele celulare, stațiile bază și stațiile fără fir. În data de 31 mai 2001, Agenția Internațională de cercetări asupra cancerului (IARC), un grup al Organizației Mondiale a Sănătății (WHO), a declarat că telefoanele celulare sunt “posibil cancerigene pentru ființele umane.”

   7. Evitați să frigeți sau să ardeți alimentele. Preferați să le fierbeți la aburi sau să le coaceți, iar astfel nutrienții din legume se vor păstra.

   8. Consumați cel puțin un sfert dintre alimente în formă crudă pentru a beneficia astfel de toate enzimele din acestea.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult