Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Enzimele sistemice proteolitice și cancerul

  Ce sunt enzimele?

  Enzimele sistemice proteolitice și cancerul Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția nutrienților, răspunsul imunitar, gândirea cognitivă și detoxifierea celulară sistemică, printre multe alte procese esențiale.

   Enzimele sunt structuri de proteine care iau forme diferite și sunt desemnate în scopuri diferite, iar unele ajută la vindecarea organismului și la susținerea unui răspuns imunitar bun pentru a ajuta la prevenirea bolilor și inclusiv a cancerului.

   Acest lucru înseamnă că enzimele ajută la accelerarea ratei reacțiilor chimice din organism și favorizează buna desfășurare a proceselor biologice. Se estimează că avem peste 7000 de reacții în corpul nostru care au loc cu ajutorul a 3000 de enzime specifice.

   Tractul digestiv se bazează pe multe tipuri diferite de enzime proteolitice pentru a ajuta la descompunerea alimentelor. Enzimele proteolitice sunt un tip de enzimă digestivă care descompun proteinele în aminoacizi. Atunci când sunt administrate pe stomacul gol, enzimele proteolitice trec în sânge și devin enzime sistemice. Enzimele sistemice sunt enzimele care funcționează în afara sistemului digestiv și care participă la reacțiile din interiorul celulelor corpului.

  Rolul enzimelor sistemice proteolitice în prevenirea cancerului

   Încă de la începutul anilor 1900 terapia enzimatică a fost utilizată ca un protocol natural pentru vindecarea cancerul și a avut unele rezultate extraordinare.

   Un strat exterior gros, numit fibrină, acoperă celulele canceroase. Această acoperire este utilizată pentru a proteja celulele canceroase de sistemul imunitar. Fibrina nu numai că împiedică sistemul imunitar să identifice și să distrugă celulele canceroase, ci totodată împiedică chimioterapia să facă același lucru în afară de cazul în care aceasta este folosită în doze industriale de rezistență.

   Utilizarea enzimelor proteolitice sistemice permite utilizarea unor doze mai mici de chimioterapie. De asemenea, aceste enzime ajută la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei și la limitarea acumulării deșeurilor nocive produse în timpul tratamentului. Unele dintre efectele secundare ale chimioterapiei includ vărsături, diaree, oboseală, dureri și greață. Terapia cu enzime a arătat rezultate promițătoare în limitarea acestor simptome prin reducerea efectelor citotoxice (otrăvitoare) pe care chimioterapia le are asupra organismului.

  Radioterapia, chirurgia și enzimele

   Radioterapia împotriva cancerului provoacă leziuni ale organelor și țesut cicatricial rigid în organul afectat. Această cicatrizare limitează funcția organului respectiv. Enzimele proteolitice, totuși, pot preveni acumularea cicatricilor și stimulează funcția organelor prin diminuarea fibrozei pre-existente (formarea excesului de țesut). Enzimele proteolitice ajută de asemenea și persoanele care suferă proceduri chirurgicale prin accelerarea timpului de recuperare.

  Enzimele sistemice proteolitice și sistemul imunitar

   Cercetările medicale au arătat că terapia cu enzime scade inflamația din corp, stimulează producerea de citokine și crește forța defensivă a celulelor ucigașe naturale și a macrofagelor. Ambele celule naturale ucigașe și macrofagele scanează organismul de celule anormale de cancer și de viruși.

   Stimularea acestor sisteme de apărare a sistemului imunitar reduce riscul apariției, dezvoltării și răspândirii cancerului. Enzimele sistemice reglează activitatea numeroaselor răspunsuri ale sistemului imunitar. Acestea sunt atrase de citokinele proinflamatorii incluzând factorul de necroză tumorală (TNF) și proteina C reactivă (CRP). Terapia cu enzime poate fi utilizată pentru scăderea activității stimulate a factorului beta de creștere a tumorii la locul sintezei proteinelor. Nu s-au înregistrat efecte secundare adverse importante prin utilizarea suplimentelor enzimatice sistemice.

  Activitatea anti-proteinază a enzimelor

   Anti-proteinazele, incluzând α-1-antitripsina și α-2-macroglobulina se leagă în mod ireversibil de enzimele sistemice. Când se produce acest lucru, alte anti-proteinaze sunt stimulate și se închide funcția proteinazelor care reglează tumorile, cum ar fi catepsina. Ca rezultat, metastaza cancerului este inhibată.

   De fapt, domeniul oncologiei utilizează din ce în ce mai mult raportul dintre proteaze și anti-proteinaze pentru a face o prognoză a cancerului. Papaina și bromelaina sunt grupări de cisteină care se găsesc în componentele proteinazei și care pot influența dezvoltarea tumorii. Factorii de adeziune care joacă un rol critic în creșterea și metastazarea tumorii sunt CD-44, CD-49, CD-54 și CD-58. Enzimele interacționează cu acești factori de adeziune. De asemenea, ele stimulează enzimele antioxidante care la rândul lor reduc radicalii liberi.

  Utilizarea enzimelor sistemice

   Cele mai bune suplimente care conțin enzime sistemice provin dintr-o serie de enzime vegetale. Atunci când consumăm legume și fructe crude, încolțite și fermentate, consumăm mai multe enzime. Trei dintre cele mai bune enzime proteolitice pe bază de plante includ papaina, bromelaina și rutina. Chimotripsina, pancreatina și tripsina sunt enzimele care provin din produsele animale.

   Papaina se găsește desigur în fructul de papaya, bromelaina se găsește în ananas și în sucul acestuia, iar rutina se găsește în sparanghel, hrișcă, salcâmul japonez, fructele citrice, fructul noni, ceaiul negru și coaja de măr.

   Enzimele sistemice sunt formulate special pentru a ajunge în fluxul sanguin intacte și pentru nu se dizolva în acidul gastric. Pentru a se asigura o absorbție optimă, enzimele proteolitice sistemice trebuie să fie consumate pe stomacul gol. Acest lucru permite trecerea lor în fluxul sanguin, unde acestea pot fi apoi circulate în întregul organism. Enzimele specifice de protează care descompun proteinele s-au dovedit că au un impact puternic asupra combaterii activității inflamatorii și fibrinolitice (previn formarea cheagurilor de sânge).

  Terapia cu enzime și postul intermitent

   Atunci când enzimele sistemice sunt utilizate împreună cu postul intermitent, există o sinergie a beneficiilor. A ține post intermitent pentru perioade de 16-18 ore poate îmbunătăți suportul sistemului imunitar, stimulează hormonul de creștere și oferă corpului o sursă mai bună de combustibil pentru creier și corp sub formă de cetone. De asemenea, s-a demonstrat că postul intermitent îmbunătățește semnalizarea hormonilor, precum și stabilizarea zahărului din sânge și creșterea metabolismului acizilor grași.

   Tratamentul cu enzime în doze mari este cel mai recomandat persoanelor care recurg și la postul intermitent pentru a se vindeca.

   Pentru a fi cea mai eficientă, terapia enzimatică sistemică trebuie să aibă loc în afara perioadei de consum alimentar. Cel mai bun moment pentru a lua suplimentele cu enzime este dimineața pe stomacul gol. În plus, este de asemenea recomandat să dormiți pe un stomac care nu încearcă să digere și să absoarbă substanțele nutritive dintr-o masă prea recent consumată înainte de culcare. Dacă nu sunteți o persoană matinală, terapia cu enzime sistemice în doze mari poate fi mai potrivită pentru dumneavoastră dacă o administrați înainte de culcare.

  Dozele recomandate pentru terapia cu enzime

  - Pentru prevenirea cancerului: 5 până la 20 de grame pe zi. De preferat 10 capsule dimineața și 10 capsule înainte de culcare.
  - Pentru pacienții diagnosticați cu cancer: 20 până la 80 de grame enzime proteolitice zilnic. Dozele au fost împărțite în 30 capsule dimineața, 20 capsule după 3 ore (de preferință 2 ore înainte și după masă) și 30 capsule înainte de culcare.
  - Pentru pacienții diagnosticați cu cancer metastatic: 45 până la 160 de grame pe zi, împărțite în 40 capsule dimineața, 40 capsule mai târziu și 80 capsule înainte de culcare.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult