Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

  Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Ciuperca Agaricus: remediu contra cancerului

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii

  Ciuperca Agaricus: remediu contra cancerului

   Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recunoscută ca fiind cea mai eficientă în combaterea cancerului. Această ciupercă de origine braziliană este foarte nutritivă și conține minerale, vitamine, aminoacizi și fibre dietetice, însă proprietățile sale medicinale sunt mult mai importante decât profilul său nutrițional.

   Având la bază mai mult de 25 ani de studii științifice, ciuperca Agaricus blazei este remediul alternativ nr. 1 utilizat în Japonia pentru combaterea cancerului. Nu doar japonezii folosesc acest remediu, ci această ciupercă este faimoasă în întreaga lume datorită capacității sale de a preveni, regla, combate și controla crearea celulelor canceroase din corp.

   Popularitatea acestei ciuperci a crescut atunci când fostul președinte al Statelor Unite, Ronald Regan, a utilizat-o cu succes pentru tratarea cancerului de piele de care suferea.

   Proprietățile sale antitumorale și antimutagenice, pe lângă acțiunea sa imunomodulatorie permit accelerarea proceselor de vindecare, iar nu în puține cazuri s-au obținut recuperări surprinzătoare. În plus, ciuperca Agaricus are și o valoare gastronomică apreciată, iar în prezent Japonia și alte țări investesc milioane de dolari în creșterea și comercializarea acesteia.

  Istoria ciupercii Agaricus blazei

   Ciuperca Agaricus blazei (Agaricus subrufescens) a fost descoperită de doi oameni de știință la începutul anului 1970 într-o regiune izolată din sud-estul Braziliei în albia râului Amazon. Cercetătorii care traversau Amazonul în căutarea unor potențiale plante medicinale s-au întâlnit cu un grup de indieni indigeni. Aceștia erau extrem de sănătoși, aveau o rată minimă de boli, iar longevitatea lor era surprinzătoare. Acești indigeni aveau vârste chiar și peste 100 ani!

   Ulterior, cercetătorii au aflat că secretul lor era o ciupercă pe care o numeau “Ciuperca Zeului soarelui”. Ei o utilizau atât ca medicament, cât și ca aliment. Cercetătorii au luat diverse mostre din această ciupercă pentru a le înmulți și studia în condiții de laborator.

   Însă exista o problemă: ciuperca avea nevoie de un mediu neobișnuit pentru a se dezvolta, iar acel mediu ambiant era unic în regiune. Temperatura trebuia să varieze între 35-38 grade Celsius în timpul zilei și 20-25 grade Celsius în timpul nopții, cu o medie de 80% umiditate.

   Cercetările efectuate asupra ciupercii Agaricus au durat aproximativ 25 ani, deoarece aprovizionarea cu această ciupercă era limitată și se putea obține doar din pădurile braziliene. În acest timp, studiile medicale au început să evidențieze aspecte surprinzătoare relaționate cu ciuperca medicinală Agaricus: aceasta stimula intens sistemul imunitar și susținea mecanismele naturale ale corpului în combaterea bolilor infecțioase și a cancerului.

  Ingredientele active din ciuperca Agaricus Blazei

   Cercetările realizate în ultimii 25 ani au indicat faptul că marele secret al ciupercii Agaricus Blazei Murill pare să fie conținutul său de polizaharide. La modul concret, este vorba de beta glucanii Beta (1-3) glucan și Beta (1-6) glucan, substanțe care potențează mecanismele naturale ale sistemului imunitar în lupta sa contra oricărui tip de boli infecțioase și împotriva cancerului.

   Beta glucanii din ciuperca Agaricus activează celulele macrofage, fiind astfel posibilă utilizarea sa ca și coadjuvant în chimioterapie. În unul dintre studiile realizate au fost testate efectele ciupercii Agaricus pe cobaii infectați cu celule tumorale agresive care s-au extins la ficat. În același timp, altui grup de cobai i s-au injectat doar celule tumorale.

   Astfel, cercetătorii au descoperit că în cazul cobailor tratați cu beta glucani, metastazele de la nivelul ficatului erau cu mult reduse. În plus, toți cobaii din grupul de control au murit în următoarele 42 zile, în timp ce un procent de 28% dintre cobaii tratați cu beta glucani au supraviețuit. Acest rezultat – precum multe altele din alte studii – indică faptul că beta glucanii activează sistemul imunitar și reduc capacitatea metastazică a celulelor canceroase.

  Beneficiile pentru sănătate ale ciupercii Agaricus blazei

   Principalele beneficii pentru sănătate ale ciupercii Agaricus blazei sunt atribuite conținutului său ridicat de beta-glucani. Beta-glucanii sunt polizaharide (zaharuri complexe) cunoscute datorită proprietăților lor puternice imunomodulatorii și medicinale. De fapt, această ciupercă are conținutul cel mai ridicat de beta-glucani (14%-45%) dintre toate ciupercile medicinale cunoscute, mai mult decât ciupercile Reishi, Maitake și Coama-leului (Hericium erinaceus). De asemenea, fructele de gojji sunt un alt aliment care conține mari cantități de polizaharide.

  Principalele beneficii atribuite consumului ciupercii Agaricus sunt următoarele:

   - Combate și previne anumite tipuri de cancer inclusiv cancerul de sân, de intestine, plămâni și prostată. Ciuperca Agaricus conține steroizi naturali cunsocuți datorită efectelor lor anticancerigene.

   - Are efect antitumoral. Betag lucanii din această ciupercă stimulează activitatea macrofagelor, adică a anticorpilor care distrug și împiedică înmulțirea celulelor cancerigene. Agaricus Blazei Murill stimulează, printre altele, limfocitele T și B, producerea de interferon și de interleuchine. S-a constatat că atunci când o persoană consumă ciuperca Agaricus, în sângele acesteia crește cu 3.000% producerea de celule NK - așa-numitele celule asasine ale sistemului imunitar- în doar 2-4 zile.

   - Reduce daunele cauzate de radicalii liberi.

   - Îmbunătățește eficiența tratamentelor de cancer alternative și convenționale, inclusiv a chimioterapiei.

   - Reglează tensiunea arterială, colesterolul și previne arteroscleroza. În acest caz, fibrele dietetice și acizii grași nesaturați -precum linolinul- conținuți în ciupeca Agaricus permit reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului și previn arteroscleroza.

   - Activează sistemul natural de apărare a corpului (globulele albe).

   - Întărește sistemul imunitar.

   - Are proprietăți anti-alergenice, fără efecte secundare.

   - Îmbunătățește funcționarea ficatului.

   - Combate diabetul și afecțiunile relaționate cu diabetul. Ciuperca Agaricus reduce glucoza din sânge, iar proteinele acide prezente în ciupercă au efecte pozitive asupra reducerii glucozei din sânge. În prezent, există multe cazuri de îmbunătățiri surprinzătoare a stării persoanelor diabetice, mai ales în Japonia.

   - Tratează hepatita B.

   - Datorită conținutului său ridicat de minerale combate osteoporoza.

   - Combate stresul fizic și emoțional.

   - Conform unor studii medicale, această ciupercă medicinală este eficientă și pentru combaterea virusului HIV.

   - Combate inflamația din corp.

   - Protejează contra creșterii în greutate.

   - Ajută la eliminarea toxinelor și a metalelor grele. Ciuperca Agaricus conține mari cantități de fibre dietetice nedigerabile care absorb materialele canceroase prezente în corpul nostru și le elimină prin materiile fecale.

   - Ciuperca Agaricus are un efect compensatoriu al altor tratamente. Prin întărirea răspunsului imunitar, această ciupercă restaurează valorile suprimate de chimioterapie și radioterapie.

  Studiile anticancer efectuate cu ciuperca Agaricus

   În anul 1980, Dr. Shoji Shibata -profesor de Farmacologie la Universitatea din Tokio- și Dr. Tetsuro Ikegawa -membru al Institutului Național de Cercetare contra Cancerului din Japonia- au realizat un prim studiu științific pentru a constata dacă polizaharidele din ciuperca Agaricus întăresc sistemul imunitar.

   Rezultatul acestui studiu a fost surprinzător: ciuperca Agaricus Blazei Murill a înregistrat rezultate cu mult mai bune decât ciupercile Reishi, Shiitake și Maitake, atât în ceea ce privește cantitatea de polizaharide și beta glucani – care este cea mai mare dintre în toate ciupercile comestibile – cât și în rezultatele obținute la diferite teste. De exemplu, mai mult de 90% dintre animalele cărora li s-a indus un sarcom la nivelul femurului au intrat complet în remisie.

   De asemenea, Dr. Takashi Mizuno, fostul șef al Departamentului de Farmacologie de la Universitatea din Shizuoka, a subliniat în cadrul unui interviu acordat unei reviste de specialitate opinia sa asupra eficienței terapeutice a acestei ciuperci în cazul cancerului.

   În anul1995, în timpul celui de-al 9-lea Congres Internațional de Imunologie care a avut loc în San Francisco, Dr. Ghoenum -profesor la Universitatea de Medicină și Șef al Serviciului în cadrul Spitalului King Charles- a prezentat cazul unei paciente care a avut o remisie completă de cancer de ovare, fără un alt tratament terapeutic decât o cură cu o substanță izolată din ciuperca Agaricus Blazei Murill.

   Acestea sunt doar câteva mărturii care deja există în cadrul unei ample literaturi științifice care îi recunoaște proprietățile extraordinare. În plus, se știe că remisia totală a melanomului de care suferea fostul președinte nord-american Ronald Reagan a apărut după ce acesta a urmat un tratament coadjuvant cu această ciupercă.

  Agaricus blazei și sistemul imunitar

   Ciuperca Agaricus a fost utilizată în medicina tradițională pentru combaterea multor boli, însă modalitatea specifică prin care aceasta acționează este prin stimularea sistemului imunitar.

   În cazul cobailor de laborator cărora li s-a administrat Agaricus blazei s-au observat proprietăți anti-tumorale, anti-infecțioase și anti-alergenice/-astmatice. În plus, s-au observat proprietăți anti-inflamatorii în cazul pacienților umani care suferea de boala Crohn (boala inflamatorie intestinală). Diverse alte studii medicale au confirmat calitățile imunomodulatoare ale acestei ciuperci. Aceste proprietăți specifice de întărire a sistemului imunitar al corpului au fost observate și în cazul unor studii in vivo efectuate pe cobai de laborator diagnosticați cu leucemie.

   Colita ulceroasă, boala Crohn, bolile de ficat, menținerea unor nivele sănătoase de colesterol, combaterea infecțiilor, reglarea presiunii sanguine și multe alte tulburări de sănătate pot fi ameliorate extrordinar de mult cu ajutorul ciupercii Agaricus.

  Concluzie

   Ne aflăm în plin secol XXI și totuși încă nu cunoaștem imensele posibilități ale "farmaciei lui Dumnezeu". La fel ca și celelalte ciuperci medicinale, ciuperca Agaricus nu este un tip de aliment pe care ar trebui să-l consumăm doar atunci când suntem bolnavi. În primul rând, aceste ciuperci întăresc sistemul imunitar, așa cum alimentele fermentate sunt benefice pentru flora intestinală. Acestea sunt alimentele perfecte în primul rând pentru a preveni bolile și pentru a trăi o viață fără probleme de sănătate.

   Conform celor afirmate de doctorul Takashi Mizuno, "Agaricus Blazei Murill a demonstrat că are acțiuni antimutagenice, bactericide și antoangiogenice și că este un puternic stimulent sistemic al sistemului imunitar, stimulând mecanismele naturale de apărare pentru combaterea unei varietăți de agenți infecțioși, pe lângă combaterea cancerului".

   Dacă doriți să vă îmbunătățiți starea de sănătate, să preveniți apariția diverselor boli sau pur și simplu dacă doriți să vă simțiți mai bine și să aveți mai multă energie, adăugați aceste ciuperci medicinale în dieta dumneavoastră și veți observa în scurt timp schimbările pozitive.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult