Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Remedii contra cancerului de piele

  Care sunt tipurile de cancer de piele?

  Remedii contra cancerului de piele
  Remedii contra cancerului de piele

   Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt detectate la timp, tratamentele specifice pot duce la o vindecare în aproape toate cazurile. Aproximativ 80% dintre cancerele de piele sunt carcinoame cu celule bazale sau scuamoase. Carcinoamele cu celule bazale sunt rareori fatale, însă pot afecta în mod inestetic zona afectată dacă nu sunt tratate. Conform specialiștilor, carcinoamele cu celule scuamoase sunt cele mai periculoase și pot pune în pericol viața pacientului.

   Melanomul este forma cea mai puțin întâlnită, însă este cea mai letală formă de cancer de piele. Melanomul se extinde cu rapiditate spre alte părți ale corpului prin fluxul sanguin sau prin sistemul limfatic. Indicele de supraviețuire în cazul acestei boli este de 90% dacă melanomul este detectat la timp, însă în ultimele etape este dificil de tratat. Se pare că femeile au un indice mai mare de supraviețuire decât bărbații. Din păcate, se diagnostichează tot mai multe cazuri de melanom în fiecare an, mai ales în cazul persoanelor mai în vârstă de 65 ani.

   Conform cercetărilor medicale și a statisticilor, cazurile de cancer de piele s-au dublat în ultimii 20 ani. Un motiv poate fi în mod paradoxal, chiar reducerea ocupațiilor efectuate în aer liber, odată cu începutul secolului XX. Atunci când oamenii lucrau mai mult în aer liber se expuneau în mod constant la soare, iar pielea era mult mai obișnuită cu razele UV și era mai puțin vulnerabilă la arsurile cauzate de expunerea la soare. În prezent însă, oamenii petrec din ce în ce mai puțin timp în natură, iar când totuși fac aceasta tind să se expună excesiv la soare și să se ardă, ceea ce crește riscul de cancer de piele. O altă teorie a specialiștilor este aceea că în prezent pe Pământ ajung mai multe radiații solare dăunătoare datorită deteriorării stratului de ozon din atmosferă.

  Care sunt simptomele cancerului de piele?

    - Carcinomul cu celule bazale: tumoare netedă nedureroasă care crește lent, adeseori la nivelul feței, urechilor sau gâtului;
    - Carcinomul cu celule scuamoase: tumoare roșie nedureroasă sau o zonă care formează o crustă la nivelul feței, urechilor, gâtului, mâinilor sau brațelor;
    - Melanomul: tumoare sau punct închis la culoare, nedureros sau semn de naștere neregulat care nu se vindecă.

  Aveți un risc de cancer de piele?

   Persoanele care au risc mai mare de a dezvolta cancer de piele sunt supuse unuia sau mai multor dintre acești factori de risc:

   Factori care nu pot fi controlați:

   - Tipul de piele și caracteristicile corporale: Riscurile cele mai grave le au persoanele care au un păr deschis sau foarte la culoare, ochi albaștri sau verzi, pielea deschisă la culoare cu pistrui sau care se arde foarte ușor și multe alunițe (semne din naștere).

   - Grupul etnic: Persoanele de tip caucazian (cu pielea albă) au un risc de zece ori mai mare de cancer de piele decât persoanele mulatre sau cele africane.

   - Vârsta: Cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta cancer de piele. Riscul de melanom crește după vârsta de 50 ani.

   - Istoricul de familie: Riscul de cancer de piele crește dacă aveți antecedente în familie a acestei boli sau dacă ați trăit în copilărie sau în adolescență într-o țară foarte caldă și v-ați expus astfel foarte mult pielea la soare.

  Factorii care pot fi controlați:

   - Expunerea la razele ultraviolete (UV): Mai mult de 90% dintre cancerele de piele apar în cazul pielii expuse cu intensitate la radiațiile UV ale soarelui sau în cabinele artificiale de bronzat.

   - Arsurile: Există un risc mai mare de cancer de piele dacă ați avut arsuri puternice cauzate de lumina solară, saloanele de bronzat artificial, razele X sau radioterapie. Dacă în copilărie ați avut arsuri cauzate de soare mai mult de două ori, riscul de apariție a cancerului de piele poate crește la vârsta adultă.

   - Factorii ambientali: Riscul crește dacă ați fost expus unor substanțe chimice precum carbon, smoală, gudron, creozot, compuși ai arsenicului, radiu și unele substanțe ierbicide.

   Iată un mic ghid care vă poate ajuta la detectarea alunițelor suspecte:

   - Asimetrie: alunița are o formă ciudată, asimetrică.

   - Delimitare: are margini neregulate, cu mici crăpături sau definite vag.

   - Culoare: unele zone sunt mai închise la culoare, iar altele au alte nuanțe.

   - Diametru: alunița este mai mare decât guma de șters de la capătul unui creion sau se observă clar că se mărește în timp.

   

          7 remedii naturiste contra cancerului de piele

   Remediu contra cancerului de piele nr. 1: Extrageți sucul de la o portocală și de la un grapefruit și amestecați-le. Consumați câte un pahar din acest suc în fiecare dimineață deoarece este bogat în vitamina C care stimulează sistemul imunitar și ajută la regenerarea pielii (mai exact a colagenului). Acest remediu este considerat un bun preventiv contra cancerului de piele.

   Remediu contra cancerului de piele nr. 2: Cu ajutorul unui blender procesați 2 morcovi și 1 măr verde cu puțină apă. Consumați acest suc zilnic, deoarece este bogat în betacaroten care contribuie la hidratarea pielii și la o stare generală bună. Acest remediu, la fel ca cel anterior, este considerat un bun preventiv.

   Remediu contra cancerului de piele nr. 3: Consumați zilnic câte un iaurt, preferabil de proveniență bio, deoarece pe cale internă acesta ajută la întărirea sistemului imunitar, iar aplicat extern acesta îmbunătățește starea pielii. Acesta este de asemenea un remediu preventiv.

   Remediu contra cancerului de piele nr. 4: Preparați o infuzie de gheara-mâței (Uncaria tomentosa) deoarece această plantă stimulează sistemul imunitar și are o acțiune preventivă în cazul cancerului. Evitați însă consumul acestei plante în timpul sarcinii și a alăptării.

   Remediu contra cancerului de piele nr. 5: Zdrobiți 1 lingură de frunze proaspete de traista-ciobanului, 1 lingură de frunze proaspete de chaparal și 1 lingură de pulpă de graviola până când obțineți o pastă omogenă, apoi adăugați o linguriță de clorură de zinc. Aplicați această pastă pe zona de piele afectată.

   Remediu contra cancerului de piele nr. 6: La o cană de apă fierbinte adăugați o linguriță de traista-ciobanului, una de rădăcină mărunțită de brusture și una de crușin. Lăsați la infuzat cu capac timp de 5-7 minute, apoi strecurați și consumați câte o cană din această infuzie zilnic.

   Remediu contra cancerului de piele nr. 7: Fierbeți 1 linguriță de lemn-dulce, una de trifoi roșu și câteva frunze de violete la o cană cu apă timp de 5 minute. Luați de pe foc și lăsați la răcit, strecurați și consumați câte o cană de 2 ori pe zi.

   

                 4 recomandări pentru prevenirea cancerului de piele

   1. Examinați-vă pielea: Realizați câte o autoexaminare lunară a pielii, în special dacă ați avut în familie cazuri de melanom, dacă aveți multe alunițe sau dacă ați avut câteva arsuri cauzate de expunerea la soare în tinerețe. În cazul autoexaminării trebuie să acordați atenție:

   - Petelor albicioase: Trebuie să consultați medicul dacă detectați apariția unor pete de culoare translucidă sau palidă, maro sau un amestec de culori la nivelul pielii.

   - Unei plăgi care nu se cicatrizează: Dacă aveți o plagă ce nu se cicatrizează sau dacă observați că leziune orizontală sau sub formă mică protuberanță persistă și crește lent, este necesar să consultați un medic dermatolog.

   - Rănilor care nu se vindecă: Este important să acordați atenție micilor răni acoperite de cruste de sânge care nu se cicatrizează și leziunilor persistente care nu vă deranjează, însă care sângerează când le atingeți sau le frecați ușor.

   - Pistruilor: Dacă aveți mulți pistrui, protejați-vă și mai mult de soare și vizitați mia des un medic dermatolog, mai ales dacă unul dintre aceștia și-a schimbat aspectul sau vă provoacă durere. Pistruii în general nu sunt periculoși, însă cei care se află în zonele mai expuse (precum palmele și tălpile) pot fi înlăturați uneori preventiv de către un specialist.

   - Petelor noi: Este necesar să fiți atenți la apariția unor noi pistrui, alunițe sau negi, în special dacă sunt dureroși sau sângerează. O idee bună ar fi să fotografiați noile leziuni care apar pe piele pentru a putea observa astfel dacă în timp își schimbă culoarea și textura sau dacă cresc în volum. Dacă observați acest gen de modificări, adresați-vă unui medic dermatolog.

   2. Limitați expunerea la soare. Nu vă expuneți la soare între orele 10 a.m. și 3 p.m., când razele UV sunt mai puternice.

   3. Folosiți o cremă cu protecție solară. Când vă aflați în aer liber, aplicați o cremă sau loțiune cu factor de protecție solară de cel puțin 15, care blochează aproximativ 93% din razele UV. Asigurați-vă că produsul conține avobenzonă (sau Parsol 1789) pentru a vă proteja contra ambelor tipuri de lumină solară (UVA și UVB). Aplicați această loțiune solară din două în două ore pe tot corpul și în special în zona buzelor și în partea superioară a urechilor care sunt punctele cele mai comune unde apare cancerul de piele.

   4. Acoperiți-vă corpul. Mențineți-vă pielea acoperită cât mai mult timp posibil când sunteți în aer liber, mai ales dacă este foarte cald. O pălărie cu boruri largi vă poate oferi de exemplu, o protecție excelentă împotriva razelor solare.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult