Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Ciuperca Shiitake protejează contra cancerului

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros

   Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de cancer, atacând celulele cancerigene și îmbunătățind în același timp funcția sistemului imunitar.

   Timp de secole, ciuperca Shiitake (Lentinula edodes) a fost utilizat ca remediu în Asia Orientală. Medicina tradițională chineză, de exemplu, prescrie în mod comun Shiitake pentru persoanele care suferă de boli ale bolilor căilor respiratorii superioare, o proastă circulație a sângelui și oboseala. În Japonia, ciupercile Shiitake sunt deosebit de apreciate datorită proprietăților lor anti-îmbătrânire și se utilizează cu multă frecvență, în prezent, pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer.

  La rândul lor europenii, care au studiat această ciupercă medicinală în mod riguros, apreciază proprietățile sale impresionante pentru a scădea nivelele de colesterol și pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

  Beneficiile ciupercii Shiitake pentru sănătate

   La ora actuală, ciuperca Shiitake este unul dintre alimentele cele mai studiate datorită beneficiilor excepționale pe care le oferă sănătății. Unul dintre beneficiile cele mai importante ale ciupercii Shiitake este întărirea sistemului imunitar. Combinația specială de antioxidanți care se găsesc în ciuperca Shiitake, care ajută la întărirea sistemului imunitar fac din această ciupercă medicinală un aliat natural care oferă o protecție deosebit de eficientă contra unei varietăți de probleme relaționate cu stresul oxidativ și funcția imunitară. Aceasta include artrita reumatoidă (AR) și cu toate că cercetările în acest domeniu sunt încă la început, există numeroase studii care au confirmat beneficiile ciupercii Shiitake pentru prevenirea și tratarea artritei reumatoide.

   În ceea ce privește afecțiunile bacteriene și virale aceste ciuperci medicinale sunt de mare ajutor deoarece stimulează producerea limfocitelor T, a interferonului și a macrofagelor, fiind recomandate pentru prevenirea și combaterea răcelilor, gripei și a herpesului.

  Proprietățile terapeutice ale ciupercilor Shiitake

   Printre proprietățile terapeutice cele mai importante ale ciupercii Shiitake se remarcă protejarea de bolile cardiovasculare, deoarece favorizează reglarea tensiunii arteriale, fiind un remediu indicat pentru tratarea hipertensiunii. Alte proprietăți terapeutice ale ciupercii Shiitake sunt următoarele:

   - Ciuperca Shiitake reduce nivelele de colesterol rău din sânge și reduce vâscozitatea sângelui datorită conținutului său bogat în fibre;

   - Ciuperca Shiitake conține enzimele numite pepsină și tripsină care ajută la buna funcționare a proceselor digestive;

   - Consumul ciupercilor Shiitake favorizează reglarea hormonilor de creștere și conține mulți antioxidanți care pe de altă parte combat îmbătrânirea prematură;

   - Ciuperca Shiitake conține ergosterol care este un nutrient care în organism se transformă în vitamina D, care este foarte importantă pentru a putea asimila corect fosforul și calciul, dar și pentru a preveni cancerul;

   - Ciuperca Shiitake conține multe fibre dietetice care ajută în mare măsură la reducerea colesterolului;

   - Ciuperca Shiitake este bogată în vitaminele din grupa B, D2 și în minerale precum magneziu, zinc și fier;

   - În ceea ce privește conținutul său caloric, Ciuperca Shiitake are puține calorii, aproximativ între 35 și 40 calorii la por cada 100 grame de ciuperci;

   - Ciuperca Shiitake poate conține până la 30% proteine, pe lângă faptul că conține 9 aminoacizi esențiali și în special arginina și metionina;

   - Dintre cele 50 enzime diferite pe care le conține această ciupercă medicinală, cea care se remarcă datorită proprietăților sale antioxidante este enzima numită dismutaza.

  Ciupercile Shiitake și combaterea cancerului

   Ciuperca Shiitake este un aliment prin excelență anticancerigen care ajută la reducerea sau stoparea dezvoltării tumorilor datorită efectelor sale antioxidante deoarece conține din abundență:

   - Vitaminele A, C și E

   - Lentinan

   - Enzima Superoxid Dismutaza

   - Betaglucan

   - Seleniu

   În urma cercetărilor medicale efectuate până în prezent, s-a demonstrat că ciuperca Shiitake poate oferi beneficii contra cancerului, mai ales în ceea ce privește prevenirea cancerului de prostată, a cancerului de col uterin, a cancerului de sân și a cancerului de colon.

   Extractele medicinale din ciuperca Shiitake au fost studiate mult mai amplu decât alimentul în sine. În cadrul experimentelor efectuate pe culturi de celule și animale de laborator, numeroase componente din ciupercile Shiitake au blocat creșterea tumorilor, uneori prin intermediul activării morții celulare programate (apoptozei) celulelor canceroase. Cercetătorii au indicat că mai mult de 100 tipuri diferite de compuși din ciupercile Shiitake pot acționa împreună pentru a se obține aceste rezultate antitumorale. Inițial, oamenii de știință au considerat că polizaharidele unice din ciupercile Shiitake erau compușii săi anticancerigeni primari, ulterior s-a descoperit că ciuperca Shiitake conține multe alte substanțe care nu sunt polizaharidele și care au efecte anti-tumorale.

   În cadrul unui studiu american din anul 2015 și publicat în revista Cancer Prevention Research, un compus unic din ciuperca Shiitake, numit AHCC, a eradicat virusul papiloma uman (HPV) în trei probe separate; două din studii in vitro și una pe animale de laborator.

   Virusul papiloma uman (HPV) este o infecție destul de des răspândită și foarte contagioasă care afectează pielea și membranele umede ale corpului, ca de exemplu, colul uterin, gura și gâtul.

   Conform specialiștilor, mai mult de trei sferturi din populația feminină contractă acest virus în timpul vieții, iar în unele cazuri acesta se poate transforma în cancer de col uterin. Acest virus este de asemenea foarte comun și în cazul bărbaților, iar majoritatea bărbaților și femeilor activi din punct de vedere sexual pot contracta cel puțin un tip de HPV la un moment dat pe parcursul vieții.

   Observație: Este foarte important să se ia în considerare faptul că, în majoritatea cazurilor, sistemul nostru imunitar elimină virusul papiloma uman în mod natural, în doi ani de la contractare și poate cauza probleme doar în cazul persoanelor care au un sistem imunitar foarte deficitar.

  Studiu: compusul din ciuperca Shiitake (AHCC) combate HPV-ul

   Studiile medicale au demonstrat faptul că AHCC (compusul din ciuperca Shiitake) crește numărul și activitatea celulelor asasine naturale (NK), celulelor dendritice și citochinelor; care permit corpului să răspundă în mod eficient în cazul infecțiilor și să blocheze proliferarea tumorilor.

   Ciuperca Shiitake conține un alfa-glucan numit AHCC – abrevierea sa în engleză (active hexose correlated compound), care este de fapt un amestec de aminoacizi, polizaharide și minerale. Până în prezent, acest compus a fost identificat doar în ciuperca Shiitake și este recunoscut de oamenii de știință datorită proprietăților sale anti-tumorale. Având această informație, cercetătorii au încercat să determine dacă acest compus ar putea de asemenea eradica virusul papiloma uman (HPV).

   Pentru acest studiu, cercetătorii au testat două tipuri de celule de cancer uterin, (SiHa [HPH 16/18 pozitiv] și C-33A [HPV negativ]), in vitro, cu AHCC, iar apoi le-au incubat timp de 72 ore. Au urmat două teste suplimentare: unul în care aceeași doză de AHCC a fost repetată la fiecare 24 ore timp de o săptămână, iar altul în care cobaii având HPV au fost alimentați zilnic cu o doză de 50 mg/kg de AHCC pe aceeași perioadă de timp.

   Rezultatele obținute au demonstrat că AHCC a suprimat celulele de HPV în cele trei probe. În primul test, AHCC a suprimat expresia HPV-ului în primele 24 ore, însă HPV-ul a remis în forță în următoarele 24 ore. La modul specific, tratamentul susținut cu AHCC a avut ca rezultat o reducere globală de 15,9% a activității HPV-ului în comparație cu grupurile de control. Acest studiu, inițiat în anul 2008, demonstrează fără îndoială că AHCC are potențial pentru tratarea infecției cu HPV.

   În cazul studiului efectuat pe cobai, AHCC a condus la eradicarea HPH-ului în termen de 90 zile. Doctor Judith Smith, cercetătoarea principală din cadrul Universității Texas (Statele Unite) a concluzionat astfel: „Aceste date sugerează că doza zilnică de AHCC poate eradica infecțiile determinate de HPV 16/18 și poate avea un rol important în prevenirea cancerului de col uterin relaționat cu HPH. În plus, există un potențial pentru a adăuga AHCC la regimurile de tratament primar contra cancerului cervical, care poate la modul potențial să îmbunătățească ratele de răspuns pozitiv și să prevină recurența acestuia.”

  Beneficiile compusului AHCC din Shiitake contra cancerului

   AHCC funcționează ca o imunoterapie, care este un tratament care utilizează sistemul imunitar al corpului pentru a ajuta la combaterea virusului papiloma uman în mod natural.

   Studiile realizate atât pe pacienți umani cât și în laborator au demonstrat până în prezent că AHCC crește numărul și activitatea celulelor asasine naturale (NK), a celulelor dendritice și a citochinelor, care permit corpului să răspundă în mod eficient la infecții și să blocheze proliferarea tumorilor. Cu alte cuvinte, AHCC întărește și îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar.

   ADN-ul HPV-ului a fost detectat în 99,7% dintre biopsiile de cancer cervical, obținându-se cea mai mare relație cauzală dintre orice tipuri de cancer. Diferite alte tipuri de cancer sunt de asemenea relaționate cu HPV-ul, inclusiv 95% dintre cancerele anale, 60% dintre cancerele de gât, 65% dintre cancerele vaginale, 50% dintre cancerele genitale și 35% dintre cancerele organelor reproducătoare masculine.

   Pentru a concluziona, doctora Judy Smith afirmă următoarele: „AHCC extras din ciuperca Shiitake este un supliment nutrițional comun și bine tolerat de organismul uman și care este utilizat de decenii în Japonia. Sunt foarte bucuroasă să aplic în cercetările mele un focus nutrițional asupra ciupercii Shiitake pentru a încerca să găsesc un tratament eficient contra infecțiilor cu HPV.”


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult