Articole noi

  Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

  Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

  Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

  Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Probioticele pot preveni cancerul hepatic

  Ce sunt probioticele?

  Probioticele pot preveni cancerul hepatic Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe care le au asupra sănătății umane. Termenul "probiotice" provine din greacă și înseamnă "pentru viață". Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură), probioticele sunt microorganisme vii, nepatogene, care au efecte extrem de benefice asupra sănătății.

   Datorită probioticelor, flora intestinală dezvoltă anumite bacterii benefice care stimulează funcționarea corectă a sistemului imunitar, ajută la stoparea creșterii tumorilor și împiedică răspândirea acestora în alte zone din organism (metastazele).

   Conform unor date oferite recent de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), cancerul de ficat este pe locul șase printre tumorile cele mai frecvente și este pe locul doi în cazul cancerelor care cauzează cea mai mare rată a mortalității.

   În prezent, nu există un tratament sigur care să ne ajute să prevenim în totalitate această boală.

   Totuși, conform unui studiu științific realizat în cadrul Universității din Hong Kong, s-a demonstrat că un consum regulat de probiotice ne poate ajuta să prevenim atât cancerul de ficat, cât și cel de stomac și de colon într-un procentaj ridicat. Această cercetare a fost publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciencies și poate fi consultată online.  

  Cancerul de ficat: cancerul care nu are simptome

   Cel mai problematic aspect în cazul cancerului de ficat este că acest tip de cancer nu are o simptomatologie foarte evidentă până în fazele sale avansate. În aceste etape se recurge de obicei la tratamente mai agresive, cum ar fi intervențiile chirurgicale și chimioterapia. Tocmai din acest motiv, oamenii de știință  caută o soluție eficientă pentru prevenirea și pentru tratarea acestei boli grave care răpește anual milioane de vieți.

   Cu toate încă că nu se cunosc cu exactitate cauzele care determină apariția acestui tip de cancer, există însă anumite aspecte sau boli care pot fi luate în considerare ca factori de risc, și anume:

   - Fumatul;

   - Ciroza sau hepatita virală cronică;

   - Obezitate sau diabet de tip 2;

   - Predispoziție genetică la anumite boli metabolice;

   - Expunerea ambientală la agenți toxici;

   - Anumite tratamente precum anabolizantele;

   - Consumul de alocool și droguri.

   Un alt aspect care trebuie luat în considerare este acela că incidența cancerului de ficat este dublă în cazul bărbaților, decât în cazul femeilor. De asemenea, forma cea mai comună de cancer de ficat este carcinomul hepatocelular, un tip de tumoră care, din păcate, nu are simptome până când boala este avansată.

  Marile beneficii ale probioticelor pentru sănătate

   Conform cercetării medicale amintite la înnceputul acestui articol și care a fost realizată de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Hong Kong, consumul alimentelor care conțin microorganisme vii ne ajută la prevenirea și la reucerea creșterii tumorilor hepatice.

   Date despre studiul realizat pe probiotice

   - Probioticele au ca acțiune principală reducerea inflamației gastrointestinale, hepatice și colorectale. Pentru a demonstra beneficiile probioticelor în cazul cancerului de ficat s-a elaborat un medicament experimental numit ‘Prohep’.

   - Studiul a fost realizat pe cobai și s-a descoperit că doar administrarea medicamentului Prohep, care era format doar din probiotice a fost capabil să reducă volumul tumorilor hepatice cu aproximativ 40%.

   - Datele obținute în urma acestui studiu au demonstrat clarele beneficii ale bacteriilor prezente în probiotice pentru producerea metaboliților antiinflamatorii.

   - Acțiunea a probioticelor se bazează pe dezvoltarea a două tipuri de bacterii benefice, cum sunt Prevotella și Oscillibacter, care întăresc sistemul imunitar și flora intestinală,  acționând direct asupra ficatului și oferindu-i o protecție eficientă în ceea ce privește dezvoltarea tumorilor.

  Bacteriile benefice pot reduce riscul de cancer hepatic cu 40%

   Trebuie să subliniem faptul că de probioticele nu vor elimina complet tumorile, ci vor acționa asupra acestora, reducându-le. În prezent, acest proiect științific se află încă în fază experimentală și este necesar să se obțină medicamentul definitiv care să fie testat și pe pacienți umani.

   Datorită acțiunii specifice a probioticelor, flora intestinală dezvoltă un tip de bacterii care vor susține sistemul imunitar în stoparea sau reducerea creșterii celulelor canceroase. O altă acțiune interesantă a probioticelor este aceea că împiedică tumora hepatică să dezvolte noi vase sanguine, ceea ce împiedică de asemenea răspândirea acesteia și în alte zone periferice și creșterea sa în dimensiuni. Probioticele blochează efectul citochinelor, care sunt niște molecule care hrănesc tumorile. Dacă citochinele nu există sau dacă numărul lor se reduce, tumorile nu mai cresc și încep să se autodistrugă.

  Creșteți consumul alimentelor probiotice

   Consumul alimentelor probiotice înseamnă să-i oferim organismului produse lactate fermentate, a căror acțiune este aceea de a combate inflamația din corp. Trebuie luat în considerare faptul că nivelul de probiotice al unui aliment poate scădea odată cu procesarea și depozitarea sa, iar bacteriile nu vor mai produce niciun efect dacă nu sunt vii. Tocmai de aceea, asigurați-vă că folosiți alimente de bună calitate și nepasteurizate (acest proces distruge toate bacteriile). În general, alimentele probiotice sau suplimentele cu probiotice sunt recomandate în cazul bolii Crohn, a colonului iritabil, a constipației cronice și a infecțiilor vaginale și pentru fortifierea sistemului imunitar.

   De exemplu, lactoza, așa cum este în cazul kefirului, se transformă în acid lactic și în microorganisme benefice care întăresc sistemul imunitar și care stimulează procesul digestiei. Consumul regulat al kefirului proaspăt ne ajută să ne menținem sănătatea colonului. Fiind prin excelență un aliment probiotic, cu culturi vii și active de bacterii (așa-numitele “bacterii bune”), kefirul ajută la evitarea bolilor inflamatorii ale intestinului, iar datorită calciului pe care îl conține, ține sub control creșterea bacteriilor nocive. Kefirul este un remediu foarte bun contra problemelor stomacale precum indigestia, flatulența, mișcările neregulate ale intestinului și clasica senzație de stomac îngreunat care apare după masă.

   În afară de kefir, este foarte recomandat să se consume în mod regulat și următoarele alimente probiotice:

   - Iaurtul alb natural fără adaos de zahăr (preferabil preparat în casă)

   - Iaurturile cu culturi de Lactobacillus și Bifidobacterium

   - Varza murată

   - Pasta miso

   - Ceaiul kombucha

   - Brânza tempeh (preparată din soia nemodificată genetic)

   De asemenea, în farmacii se găsesc suplimente alimentare cu probiotice, care pot fi administrate conform indicațiilor de pe prospect (acestea se pot găsi sub formă de comprimate, capsule sau pulbere).


  Spirulina – efecte mi…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru c...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din...

  Mai mult

  Semințele și uleiul d…

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu…

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamen...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, u...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacr…

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane c...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, abso...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul …

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus nat...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul…

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în gen...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este rec...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de...

  Mai mult

  Vitamine și minerale c…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului d...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt ...

  Mai mult

  Cuișoarele și preveni…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești mugur...

  Mai mult

  Păpădia și efectele …

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină di...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă…

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales c...

  Mai mult

  Semințe cu proprietă…

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bo...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratare...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer a...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe ali...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănăta...

  Mai mult

  Puterea anticancerigen…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultim...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este...

  Mai mult

  Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditi...

  Mai mult

  Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un expert în studiul acestei vitamine și este re...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alimente și în unele suplimente alimentare. Vit...

  Mai mult

  5 suplimente naturale c…

    5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindec...

  Mai mult