Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Hipertermia si rolul ei in tratamentul cancerului

  Ce este hipertermia?

  Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pentru oameni. Acesta este motivul principal pentru care locuitorii din climatele nordice mai reci se îngrămădesc în clime calde însorite, cum ar fi California, Florida, Caraibe și Spania.

   Folosirea căldurii pentru vindecare a fost practicată de milenii. În Ayurveda (vechiul sistem indian de vindecare), se spune că o baie de dimineață este o parte integrantă a ritualului zilnic de îngrijire de sine, cunoscut sub numele de dinacharya. Grecii și romanii antici au înțeles importanța băilor calde pentru menținerea vitalității. Rămășițele unor băi romane bine conservate pot fi găsite în ruinele multor orașe, inclusiv Pompeii și Bath din Marea Britanie.

   În mod similar, mulți indigeni continuă să utilizeze cabane de transpirație ca o modalitate de a curăța impuritățile din corp și spirit, precum și ca o modalitate de a se împământa.

   În vremurile moderne, utilizarea căldurii pentru vindecare se numește terapie hipertermică. În afara medicinei convenționale și chiar în interiorul acesteia, au loc descoperiri interesante în domeniul vindecării cancerului prin hipertermie despre care ar trebui să știm mai multe date.

   Oamenii sănătoși mențin o temperatură constantă a corpului în jurul valorii de 98,6 °F sau 37 °C. Căldura este energie, fie că este prezentă în corp, pe suprafața soarelui sau în flacăra unei lumânări. Fiecare interacțiune care are loc în corp este la un anumit nivel de energie (adică temperatura). Aceste interacțiuni pot fi urmărite prin monitorizarea nivelurilor pH-ului sau prin măsurarea tensiunii celulare.

   Temperatura corpului este o parte a metabolismului nostru de bază. Producția de energie (adică puterea de căldură) afectează fiecare sistem și funcție din organism. Ca mamifere, oamenii sănătoși mențin un nivel de temperatură constant care, de obicei, nu fluctuează mult cu temperatura exterioară. Temperatura corpului nostru, în mod normal în jur de 98,6 grade Fahrenheit (37 grade Celsius), este ideală pentru funcționarea optimă a tuturor sistemelor fiziologice ale corpului nostru.

   Potrivit Institutului Național al Cancerului (NCI), „cercetările au arătat că temperaturile ridicate pot deteriora și ucide celulele canceroase, de obicei cu leziuni minime ale țesuturilor normale”, referindu-se la un studiu din 2002 realizat în Țările de Jos care a constatat că temperaturile în intervalul 104-111 grade F (40-44 grade C) au fost mortale pentru celulele canceroase.

   Ei citează, de asemenea, un studiu german publicat în același an: „prin distrugerea celulelor canceroase și deteriorarea proteinelor și structurilor din interiorul celulelor, hipertermia poate micșora tumorile”. Trebuie remarcat faptul că ambele studii citate de NCI au fost făcute în contextul hipertermiei fiind benefice ca adjuvant la tratamentele tradiționale pentru cancer, inclusiv chimioterapia și radiațiile.

   De fapt, adevăratele descoperiri în acest domeniu au vizat modul în care temperatura corpului este legată de sistemul imunitar și modul în care această relație poate preveni – și chiar vindeca – cancerul. De exemplu, știați că, dacă temperatura corporală generală scade cu doar un grad, există o scădere corespunzătoare a funcției sistemului imunitar cu 40%? Conform cercetărilor revoluționare efectuate de Dr. Nobuhiro Yoshimizu, creatorul tehnologiilor BioMat, și contrariul este adevărat. Încălzirea organismului întărește sistemul imunitar și poate ajuta la combaterea bolilor precum cancerul.

  Cum afectează tratamentul cu hipertermie celulele canceroase?

   Unele medicamente vor provoca o scădere a temperaturii corpului. Există, de asemenea, multe boli care sunt asociate cu o temperatură corporală mai scăzută decât normală ca unul dintre simptomele lor. Acestea includ:

  • Hipotiroidismul

  • Diabetul

  • Alcoolismul

  • Infecția renală sau hepatică

  • Septicemia

  • Șocul anafilactic

  • Astmul

  • Stresul

  • Insomnia

   În plus, pacienții cu cancer au temperaturi corporale bazale mai scăzute decât cei care nu suferă de cancer.

  Febra nu este neapărat dăunătoare, ci este modalitatea corpului de a ucide virusurile și bacteriile.

   V-ați întrebat vreodată de ce corpul se supraîncălzește și faceți febră când faceți gripă sau aveți o infecție? Potrivit experților, unul dintre motivele pentru care organismul face acest lucru este să-și ridice temperatura suficient pentru a ucide virusurile și bacteriile.

   Ar putea încălzirea corpului prin hipertermie să funcționeze în același mod în ceea ce privește distrugerea celulelor tumorale canceroase și prevenirea creșterii acestora? Terapia cu hipertermie nu numai că crește funcția sistemului imunitar în general, dar anumite dovezi care s-au acumulat sugerează că un sistem imunitar mai activ este catalizatorul precis necesar pentru micșorarea tumorilor.

   Acest lucru are sens total. Țesutul canceros trebuie să trăiască într-un mediu cu pH acid, iar creșterea temperaturii va crește și pH-ul, creând un mediu inospitalier pentru creșterea celulelor canceroase. Un studiu din 2013 publicat în revista Cancer Immunology Research a reușit să identifice unele mecanisme precise prin care temperatura crescută poate duce la apoptoză sau la „moartea celulară programată” în celulele canceroase.

   Cercetătorii au descoperit că „hipertermia are un impact asupra micromediului tumoral prin puncte de control sensibile la temperatură care reglează perfuzia vasculară a tumorii, traficul de limfocite, exprimarea citokinelor inflamatorii, metabolismul tumorii și funcția imună înnăscută și adaptativă.

   Alte studii indică eficacitatea hipertermiei ca adjuvant la terapiile mai tradiționale pentru cancer. Un studiu din 2014 realizat în Coreea a constatat că inducerea unei stări hipertermice de 105 grade F (42 grade C) a fost toxică nu numai pentru celulele obișnuite de cancer de sân, ci și pentru celulele stem de cancer de sân.

   Această descoperire este deosebit de semnificativă, deoarece nu este posibilă eliminarea completă a unei tumori canceroase decât dacă celulele stem fundamentale ale acesteia nu sunt, de asemenea, îndepărtate. Studiul a fost realizat ca o combinație între hipertermie și medicamentul pentru diabetul de tip 2 Metformin, care a demonstrat (în ciuda unor efecte secundare negative destul de puternice) a fi ușor citotoxic pentru celulele canceroase.

   Consumul de curcumină din rădăcina de turmeric împreună cu tratamentul hipertermiei crește moartea celulelor canceroase. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că utilizarea hipertermiei în combinație cu curcumină îmbunătățită cu nanoparticule (principalul ingredient activ din rădăcina de curcumă din Asia de Sud) instigă moartea celulelor canceroase.

   Conceptul de căldură în organism pentru a crea vindecare este un concept pe care medicina antică îl cunoaște de mii de ani. Medicina modernă, pe de altă parte, abia începe să o îmbrățișeze.

   

        Utilizarea hipertermiei pentru a ajuta la vindecarea cancerului

   Dacă vă gândiți la hipertermie pentru vindecarea sau prevenirea cancerului, nu trebuie să o utilizați împreună cu medicamente periculoase de chimioterapie pentru a obține un rezultat pozitiv. Iată trei moduri puternice în care puteți utiliza terapia cu hipertermie pentru a preveni și în unele cazuri, pentru a inversa creșterea celulelor canceroase:

  1. Sauna/Sauna cu infraroșu îndepărtat

   O saună cu infraroșu produce căldură cu energie radiantă, același tip de căldură ca și soarele. Cu toate acestea, acest tip de saună nu produce raze ultraviolete dăunătoare. Infraroșul îndepărtat încălzește corpul din interior spre exterior. Acesta stimulează eliminarea toxinelor în două moduri – prin sistemul limfatic și, de asemenea, prin transpirație.

   Terapia cu saună cu infraroșu îndepărtat este singurul protocol de detoxifiere care s-a dovedit că eliberează toxine din depozitele de grăsime din organism. Celulele adipoase sunt locul în care o mare parte a încărcăturii toxice a organismului se sfârșește în timp ce încearcă să „încapsuleze” acești invadatori străini și să-i plaseze în carantină în țesutul adipos. Totul, de la metale grele până la reziduuri de medicamente și pesticide, ar putea fi adăpostit în țesutul adipos.

   Desigur, dacă este făcută în mod corespunzător, terapia cu infraroșu îndepărtat crește, de asemenea, temperatura centrală a corpului suficient pentru a permite principiului de micșorare a tumorii al hipertermiei să-și facă treaba.

   Saunele pot fi achiziționate pentru utilizare în casă. Cu toate acestea, sesiunile de saună cu infraroșu îndepărtat se desfășoară de obicei într-o unitate de vindecare naturală sau de tratament alternativ, sub supravegherea unui medic holistic calificat. Acest protocol este adesea însoțit de o dietă care încurajează detoxifierea profundă a organismului.

  2. BioMat

   „BioMat”, proiectat de Dr. Nobuhiro Yoshimizu, este considerat un dispozitiv medical aprobat de către FDA care combină radiația în infraroșu îndepărtat, tehnologia cu ioni negativi și vindecarea energetică prin tehnologia cristalelor pentru a produce rezultate terapeutice destul de puternice.

   Ca toate terapiile pentru hipertermie, BioMat crește temperatura corpului pentru a întări sistemul imunitar și a crește producția de enzime, precum și pentru a crea un mediu mai puțin ospitalier pentru creșterea celulelor canceroase. BioMat folosește, de asemenea, radiații în infraroșu îndepărtat, deja discutate mai sus, care au capacitatea de a pătrunde direct în vasele de sânge, ganglionii limfatici și nervi.

   Componenta cu ioni negativi a BioMat ajută la detoxifiere, în timp ce proprietățile energetice ale ametistului și turmalinei negre sunt concepute pentru a echilibra și calma organismul. În general, se spune că BioMat crește alcalinitatea sângelui, reduce inflamația, elimină toxinele, purifică sângele, echilibrează chakrele, ușurează durerile articulare, reduce stresul, induce somnul în „starea delta” și oferă protecție împotriva câmpurilor electromagnetice (EMF).

   Un studiu clinic efectuat de doctorul canadian George Grant a constatat că utilizarea BioMat timp de o oră pe zi pe parcursul a 2 luni a dus la scăderea nivelului de cortizol și la creșterea nivelului general de serotonină și endorfine. Acest lucru este semnificativ deoarece cortizolul este cunoscut drept hormonul „stresului” și este legat de o varietate de condiții negative de sănătate. Serotonina și endorfinele sunt substanțe chimice ale creierului despre care se crede că stabilizează și îmbunătățesc starea de spirit și îmbunătățesc calitatea somnului.

   Se spune că dormitul pe un BioMat stimulează producția de oxid nitric, care este de obicei creat prin exerciții fizice sau suplimentare cu aminoacizi. În numeroase studii, s-a demonstrat că oxidul nitric restabilește celulele canceroase de sân la celulele sănătoase.

   Hipertermia localizată poate fi utilizată pentru a încălzi o anumită parte a corpului, cum ar fi o tumoare.

  3. Hipertermia localizată

   Hipertermia localizată este o procedură în care anumite țesuturi ale corpului (în special țesutul ferm, cum ar fi o tumoare) sunt expuse la temperaturi ridicate (până la 113 grade F). Se bazează pe principiul că, dacă o creștere a temperaturii la 104 grade F sau mai mare poate fi susținută timp de o oră într-o tumoare canceroasă, celulele din acea tumoare vor fi distruse.

   Tumorile maligne răspund în special la hipertermia localizată, deoarece au tendința de a avea o circulație proastă a sângelui, făcându-le mai sensibile la schimbările de temperatură. Microundele, radiofrecvența și ultrasunetele sunt câteva moduri prin care poate fi administrată hipertermia localizată pentru tumorile canceroase.

   Mulți medici holistici, cum ar fi Dr. Tony Jimenez de la institutul Hope4Cancer din Playas de Tijuana, Mexic, folosesc hipertermia localizată în asociere cu alte modalități. La Hope4Cancer, modalitatea este utilizată ca parte a terapiei dinamice Sono-Photo (SPDT). SPDT folosește un agent netoxic pe bază de clorofilă și unde luminoase și sonore pulsate prin corp pentru a distruge cancerul prin fotosinteză.

   

    4 moduri de a utiliza hipertermia pentru prevenirea cancerului

   Pe lângă cele trei modalități de mai sus, există anumite acțiuni pe care le puteți întreprinde pentru a vă încălzi corpul zilnic și a beneficia de proprietățile vindecătoare ale hipertermiei pentru prevenirea cancerului și sănătatea generală vibrantă. Iată care sunt acestea:

  1. Băile

   Pentru o baie cu imersie totală, umpleți cada cu apă caldă și scufundați-vă cât mai mult posibil timp de 20-30 de minute. Strămoșii noștri au profitat de principiile hipertermiei mai ales sub formă de băi de vindecare. Puteți profita de această metodă și pentru încălzirea corpului. Pentru a profita la maximum de proprietățile vindecătoare ale unei băi de încălzire, urmați aceste instrucțiuni de bază:

  • Asigurați-vă întotdeauna că apa pe care o utilizați a fost filtrată atât de clor, cât și de fluor și că, de asemenea, nu conține bromură. Bromura este un înlocuitor comun al clorului în piscine și căzile cu hidromasaj. Aportul excesiv de bromură este asociat cu funcționarea afectată a iodului, care poate duce la hipotiroidism, dezechilibru hormonal și cancer de sân.

  • Luați în considerare să faceți o excursie la un spa local cu minerale naturale de vindecare pentru a simți efectele nu numai ale încălzirii corpului, ci și ale infuziei componentelor minerale ale băii. Cei mai mulți dintre noi sunt lipsiți de minerale esențiale, cum ar fi magneziul, în care izvoarele naturale sunt de obicei îmbogățite. Dacă nu puteți ajunge la un spa sau la un izvor, utilizați săruri Epsom sau pachete de baie cu adaos de minerale pentru a crea o componentă minerală relaxantă și hrănitoare în cada de acasă.

  • Luați în considerare să faceți o baie de „imersie totală”. Pentru a face acest lucru, umpleți cada cât de sus va merge cu apă caldă până la aproximativ 104 grade F (40 grade C). Scufundați-vă complet (pe cât posibil) timp de 20-30 de minute. Frecați-vă corpul periodic cu o lufa sau o perie pentru a stimula detoxifierea prin pori și pentru a îndepărta pielea moartă. Înainte și după baie, asigurați-vă că beți multă apă. Pentru a induce o detoxifiere suplimentară, după baie, înfășurați-vă (inclusiv capul) într-un prosop mare sau pătură și întindeți-vă să vă odihniți aproximativ 10 minute. Acest lucru va induce transpirația.

  2. Bucurați-vă de soare

   Expunerea la soare se mai numește și helioterapie. O medie de 15-20 de minute de expunere la soare pe zi poate ajuta la funcția metabolică, scade tensiunea arterială, stimulează ganglionii limfatici pentru detoxifiere și crește rezistența la infecții și creșterea excesivă a bacteriilor. Potrivit unor studii, chiar și doar zece minute de expunere la soare pe zi poate reduce frecvența răcelilor cu 40%.

   Expunerea la lumina soarelui nu numai că va încălzi corpul, ci va crește și nivelul de vitamina D în mod natural. Studii recente din California susțin că expunerea regulată la lumina soarelui poate reduce riscul de cancer mamar fatal, în parte din cauza producției naturale de vitamina D esențială care vine odată cu expunerea la soare.

   Deficitul de vitamina D este tipic la persoanele care au cancer de sân. Dacă aveți suficientă intimitate, expunerea pielii sensibile a sânilor direct la soare poate fi o modalitate hrănitoare și eficientă de a face necesarul de vitamina D, în timp ce încălziți corpul.

   Pentru o vindecare suplimentară prin împământare, stați sau întindeți-vă direct pe pământ, cu picioarele goale atingând pământul. Practicați meditația sau luați un pui de somn relaxant în timp ce vă așezați la soare pentru ameliorarea totală a stresului.

  3. Exercițiul fizic

   Mușchii sunt responsabili pentru încălzirea corpului atunci când vă antrenați. Uneori, în funcție de antrenament și de condiția dumneavoastră fizică, această temperatură poate crește cu câteva grade.

   Exercițiile fizice regulate nu numai că vă vor crește temperatura generală a corpului în timpul antrenamentului, oferindu-vă beneficiile hipertermiei, ci vă poate ajuta și la reglarea temperaturii corpului. Reglarea corectă a temperaturii înseamnă că în timpul zilei sunteți mai productiv, în timp ce noaptea veți avea o odihnă mai bună.

   Activitatea fizică regulată aduce beneficii organismului în prea multe moduri pentru a fi menționate aici, dar unele afecțiuni care pot fi prevenite și pot fi chiar inversate parțial printr-o mișcare regulată includ accidentul vascular cerebral, sindromul metabolic, diabetul de tip 2, depresia, artrita, pierderea osoasă și cancerul.

   Vestea bună pentru cei cărora nu le place să facă mișcare este că doar un kilometru sau doi de mers pe jos în fiecare zi poate avea un rezultat pozitiv asupra reglării temperaturii și a multor alte funcții fiziologice din organism.

  4. Vizitați un climat mai cald

   Studiile efectuate în Washington D.C. și în orașele învecinate, precum și în Regatul Unit, au descoperit că decesele au atins apogeul în lunile de iarnă și au fost mai scăzute în lunile de vară în ambele zone cunoscute pentru iernile lor friguroase. Fără îndoială că nivelul de vitamina D din lumina soarelui joacă un rol important în aceste diferențe, dar la fel și temperatura și modul în care afectează corpul uman.

   Vacanta sau chiar mutarea, daca este necesar, intr-un climat mai cald este o modalitate de a schimba temperatura corpului în bine într-un mod subtil și gradual. Dacă vă mutați într-un loc foarte fierbinte, aveți grijă să vă aclimatizați treptat la schimbare.

   Dacă decideți să explorați una dintre multele modalități menționate mai sus sau o altă tehnică de hipertermie pentru prevenirea cancerului și sănătatea generală, aveți grijă să nu exagerați. Amintiți-vă că expunerea la căldură moderată în timp sau căldura extremă pentru perioade scurte de timp se pot vindeca; expunerea organismului la căldură mare pentru perioade lungi de timp sau fără un aport adecvat de lichid poate fi periculoasă și poate duce de fapt la moartea inflamatorie a celulelor sănătoase (necroptoză).

  Concluzii finale

   Înțelepciunea medicală străveche indică utilizarea căldurii pentru menținerea sănătății vibrante de-a lungul secolelor. Medicina modernă abia începe să înțeleagă detaliile modului în care temperatura afectează sistemele corpului. Cu toate acestea, un lucru este clar – hipertermia este o modalitate puternică de a crea alcalinitate în organism, de a întări sistemul imunitar și de a preveni și, eventual, chiar de a inversa cancerul.

  - Folosirea căldurii pentru vindecare, numită terapie cu hipertermie, este practicată de milenii.

  - Temperatura corpului este o parte a metabolismului nostru de bază.

  - Când temperatura generală a corpului este scăzută cu doar un grad, există o scădere corespunzătoare a funcției sistemului imunitar.

  - Studiile indică eficacitatea hipertermiei ca adjuvantă la terapiile mai tradiționale împotriva cancerului.

  - Hipertermia este o modalitate puternică pentru crearea alcalinității în organism, pentru întărirea sistemului imunitar și pentru prevenirea cancerului.

  Traducerea și adaptarea unui articol scris de Dr. Veronique Desaulniers


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult