Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Ayurveda în complementarea tratamentului canc…

  Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul es...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Semințele și uleiul de negrilică, remedii anticancer

  Ce este uleiul de negrilică?

  Semințele și uleiul de negrilică, remedii anticancer Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiului obținut din semințele de chimen negru sau negrilică, un fapt este clar: acest remediu naturist poate ajuta organismul să depășească o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancerul. Nu este de mirare că acest ulei care promovează sănătatea a fost folosit de mii de ani în medicina alternativă.

   Uleiul din semințe de chimen negru este obținut din semințele plantei de negrilică (Nigella sativa), care aparține familiei Ranunculus (Ranunculaceae). Planta de chimen negru este originară din sud-vestul Asiei, Mediterana și Africa. A fost cultivată de secole pentru semințele sale aromate care pot fi folosite ca și condiment sau ca medicament pe bază de plante. Acest ulei este de asemenea numit în mod obișnuit ulei de semințe de chimen negru. Aveți grijă, deoarece semințele negre nu trebuie confundate cu chimenul adevărat (Cuminum cyminum), piperul negru, susanul negru sau cohosh-ul negru.

   Probabil, cea mai promițătoare cercetare a fost realizată privind efectele uleiului de chimen negru asupra bacteriilor rezistente la mai multe medicamente. Informațiile disponibile de către Institutul Național de Sănătate din Statele Unite au indicat faptul că:
  tulpinile de bacterii și virusuri rezistente la medicamentele antimicrobiene devin practic imposibile de tratat, inclusiv HIV, stafilococ, tuberculoză, gripă, gonoree, candida și malarie. Între 5% până la 10% din toți pacienții din spital dezvoltă infecții bacteriene.
  Peste 90.000 dintre acești pacienți mor în fiecare an, în creștere de la 13.300 de decese de pacienți în 1992.

   Persoanele cu infecții bacteriene au, de obicei, șederi spitalicești mai lungi, necesită un tratament mai complicat și nu se mai recuperează.

   Într-un studiu realizat de Jawaharlal Nehru Medical College din India, cercetătorii au stabilit exact cât de puternic este uleiul din chimen negru împotriva unora dintre aceste bacterii și l-au asociat cu mai multe antibiotice, cum ar fi Amoxicilina, Gatifloxacina și Tetraciclină. Potrivit studiului respectiv: „dintre cele 144 tulpini testate, cele mai multe dintre ele fiind rezistente la o serie de antibiotice, 97 au fost inhibate de uleiul obținut din semințele de chimen negru.”

   Alături de uleiul de oregano, puține lucruri de pe planetă se pot lăuda cu acest tip de eficiență contra microbilor. Studiul a scos la iveală faptul că a fost deosebit de eficient împotriva tulpinilor rezistente la mai multe medicamente de P. aeruginosa și S. aureus.
  Cheia pentru înțelegerea beneficiilor pentru sănătate ale uleiurilor de semințe negre constă în prezența a trei fitonutrienți naturali cheie: timochinona (TQ), tihidrochinona (THQ) și timolul. Aceste substanțe fitochimice incredibile conferă o mulțime de beneficii uimitoare uleiului din semințele de chimen negru.

  Conţinutul nutrițional al semințelor de chimen negru:

   • Vitaminele B1, B2, B3

   • Minerale: calciu, cupru, fier, fosfor, zinc

   • Acizi graşi esenţiali

   • Proteine

   • Antioxidanţi

   • Fitosteroli

   Dintre numeroasele modalități prin care uleiul de semințe de chimen negru ajută organismul uman, cele mai importante care sunt menționate în literatura științifică sunt cele de a preveni cancerul, diabetul, obezitatea, căderea părului, afecțiunile pielii și infecțiile bacteriene precum MRSA.

  Uleiul din semințele de chimen negru are propietăți anticancerigene

   Nigelona, substanța activă principală din semințele de chimen negru sau negrilică are proprietăți antitumorale, iar uleiul și semințele de negrilică pot fi folosite pentru prevenirea sau tratarea cancerului pancreatic, de colon și de sân.

   Datorită substanțelor sale fitochimice și capacităților antioxidante, s-a dovedit că uleiul obținut din semințele de chimen negru ajută la tratarea naturală a cancerului. Oamenii de știință croați au evaluat activitatea antitumorală a timochinonei și a timohidrochinonei folosind un studiu de model animal și au descoperit că aceste două substanțe fitochimice găsite în uleiul de negrilică au dus la o scădere cu 52% a celulelor tumorale.

   De asemenea, cercetările in vitro din ultimii ani dezvăluie că timochinona, cea mai abundentă componentă bioactivă din uleiul de negrilică, ajută la inducerea apoptozei (moartea celulară programată) în celulele de leucemie, celulele canceroase ale sânului și celulele tumorale ale creierului. În plus, cercetătorii de la Centrul de cercetare a cancerului Sidney Kimmel din Statele Unite au descoperit că nu numai că semințele de negrilică pot ucide celulele canceroase pancreatice, dar se pare că inhibă și dezvoltarea cancerului pancreatic. Această abilitate de prevenire a cancerului este atribuită timochinonei din semințele de negrilică și proprietăților lor anti-inflamatorii.

   Timochinona s-a dovedit că poate modula nouă din cele zece repere ale cancerului. În prezent, medicii oncologi solicită mai multe cercetări cu privire la timochinonă, care este principalul element constitutiv activ din uleiul de semințe de negrilică, pentru adjuvanți la tratamente farmaceutice contra cancerului.

   Mai multe studii au arătat efectele semințelor de negrilică (Nigella sativa) asupra diferitelor celule canceroase, iar lista oferă de mult peste 57 de lucrări revizuite pe această temă care afirmă să semințele de chimen negru sunt eficiente împotriva cancerului, cum ar fi cel de sân, colon, pancreatic, plămân, leucemie, piele, fibrosarcom, cancer renal, prostatic și col uterin.

   Efectele anticancerigene sunt mediate prin diferite moduri de acțiune, inclusiv oprirea ciclului celular, inducerea apoptozei, generarea de ROS și anti-metastaze, anti-angiogeneză și anti-proliferare. În plus, s-a descoperit că activitatea anticancerigenă a fost prezentată prin modularea mai multor ținte moleculare, inclusiv p53, p73, PTEN, STAT3, PPAR, activarea caspazelor și generarea de ROS.

   Extractul din timochinonă din negrilică (Nigella sativa) a fost cercetat pentru proprietățile sale antioxidante, anti-inflamatorii și anticancerigene din modelele in vitro și vivo încă din anul 1960. Efectele sale anti-inflamatorii și antioxidante au fost raportate în diferite modele de boli precum diabetulu, cancerul, astmul și encefalomielita.

   Într-o revizuire mare a studiilor efectuate pe chimenul negru care a investigat rolul său de agent anticancerigen, cercetătorii au explicat că s-au găsit multe ingrediente active în semințele care conțin uleiuri fixe și esențiale, proteine, alcaloizi și saponină, care au descris cuantificarea a 4 componente importante din punct de vedere farmacologic: micochinona, dionmoquinona, tihidrochinona și timolul în uleiul din semințele de chimen negru.

   Chimenul negru s-a dovedit că oferă o protecție eficientă împotriva toxicității medicamentului numit ciclofosfamidă. Acest lucru sugerează că administrarea uleiului extras din aceste semințe poate scădea toxicitatea prin reglarea mecanismelor antioxidante, ceea ce indică potențialul de a minimiza efectele toxice ale tratamentului cu medicamente anticancerigene. Uleiul obținut din semințele de Nigella sativa a fost recomandat de asemenea ca agent radioprotector natural împotriva efectelor imunosupresoare și oxidative ale radiațiilor ionizante.

   S-a demonstrat că semințele de Nigella sativa inhibă carcinogeneza colonului la cobai în stadiul de postinițiere în studiile de epilepsie, care poate fi asociată cu suprimarea proliferării celulare în mucoasa colonică, fără efecte secundare adverse. Acțiunile antineoplastice ale timochinonei s-au demonstrat în mai multe tipuri de cancer, inclusiv celulele canceroase s-a dovedit a fi incapabile să producă factor de creștere a fibroblastului și colagenază proteică după ce au fost incubate cu extract de Nigella sativa. Angiogeneza a fost blocată de timochinonă in vitro și in vivo, prevenind angiogeneza la modelele de cobai cu cancer de prostată umană xenografă și a inhibat creșterea tumorii de prostată umană în doze mici, fără efecte secundare chemotoxice. Timochinona s-a dovedit, de asemenea, că suprimă creșterea și invazia și induce apoptoza celulelor tumorale gliale și inhibă proteazomul 20S, telomeraza, autofagia, FAK și metaloproteinazele.

   Timochinona declanșează moartea celulelor apoptotice în celulele canceroase colorectale umane prin intermediul mecanismelor dependente de p53, indicând că timochinona este un antineoplastic și pro-apoptotic împotriva liniei de celule HC116 de cancer de colon. Efectele sunt modulate de proteine Bcl-2 legate de p53, care susțin utilizarea timochinonei pentru tratamentul cancerului de colon; ceea ce înseamnă că uleiul de semințe negre ucide celulele canceroase.

   Autofagia este inhibată de timochinonă și induce moartea caspazei independente în celulele glioblastomului (tumoră malignă). Uleiul obținut din semințele de chimen negru are mult potențial în ceea ce privește vindecarea cancerului.

   În prezent există multe studii care au arătat efectele semințelor de Nigella sativa asupra multor tipuri de cancer diferite și vom aminti doar câteva dintre ele aici. Chiar și medicii solicită acum mai multe cercetări cu privire la timochinonă (TQ), principalul component al uleiului din semințe de chimen negru, pentru adjuvanți farmaceutici la tratamente contra cancerului – așa cum indică studiul intitulat „Timochinona ca terapie potențială adjuvantă pentru tratamentul cancerului: dovezi obținute din studiile preclinice.” Ceea ce oamenii de știință caută să descopere sunt căile de semnalizare exacte care ajută uleiul din semințele de chimen negru să joace un rol atât de mare în distrugerea celulelor canceroase.

   

        Alte proprietăți terapeutice ale uleiului din semințe de negrilică

  1. Susține sănătatea ficatului

   Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din organism. Aproape fiecare toxină este procesată prin ficat, iar vezica biliară din ficat este cheia pentru digerarea grăsimilor și pentru a ne păstra sănătatea minții și a corpului. Pentru cei care s-au luptat cu o funcție deficitară a ficatului din cauza efectelor secundare ale medicației, consumului de alcool sau a bolii hepatice, uleiul din semințele de chimen negru ar putea grăbi mult procesul de vindecare. Într-un studiu realizat recent pe model de animale, oamenii de știință au descoperit că uleiul obținut din semințele de chimen negru este benefic pentru funcția ficatului și ajută la prevenirea atât a leziunilor hepatice, cât și a bolilor.

  2. Combate diabetul

   Într-un articol recent publicat de Jurnalul de Endocrinologie și Metabolism, cercetătorii de la Consiliul Indian de Cercetări Medicale subliniază că uleiul din semințele de chimen negru sau negrilică „provoacă regenerarea parțială treptată a celulelor beta pancreatice, crește concentrațiile de insulină serică reduse și scade nivelul crescut de glucoză serică.“ Acest lucru este de fapt destul de profund, deoarece planta de negrilică sau Nigella sativa este una dintre puținele substanțe de pe planetă care este poate contribui la prevenirea diabetului de tip 1 și a celui de tip 2.

   De fapt, potrivit studiului menționat, semințele de negrilică „îmbunătățesc toleranța la glucoză la fel de eficient ca metaformina; cu toate acestea, nu au prezentat efecte adverse semnificative și au o toxicitate foarte scăzută. ” Acest lucru este extrem de important, deoarece metaformina, unul dintre cele mai frecvent prescrise medicamente pentru diabetul zaharat de tip 2, poate provoca o multitudine de efecte secundare, inclusiv:

   - Balonare

   - Constipație / diaree

   - Uscarea pielii

   - Gaze intestinale și indigestie

   - Dureri de cap

   - Gust metalic în gură

   - Dureri musculare

   - Dureri de stomac

  3. Ajută la pierderea în greutate

   Revendicările privind pierderea în greutate cu ajutorul uleiului din semințe de negrilică au la bază unele cercetări științifice. Revista pentru diabet și tulburări metabolice a publicat un studiu care analizează sistematic literatura științifică pentru plantele care au proprietăți anti-obezitate și a descoperit că uleiul obținut din semințele de negrilică a fost printre cele mai eficiente remedii naturale de pe planetă.

   O altă revizuire sistematică și meta-analiză publicată în 2018 evidențiază rezultatele a cel puțin 11 studii clinice controlate cu placebo, care dezvăluie capacitatea unui supliment de semințe de negrilică de a ajuta la scăderea greutății corporale. Suplimentarea cu acestea au arătat că scade indicele de masă corporală (IMC) și circumferința taliei. De asemenea, este important de reținut că nu s-au raportat efecte secundare grave ale suplimentării cu semințe de negrilică în niciunul dintre studii.

  4. Protejează sănătatea pielii

   Într-un studiu realizat de către o echipă de cercetători iranieni, planta de Nigella sativa a fost găsită la fel de eficientă ca o cremă de piele specifică pentru îmbunătățirea calității vieții și în scăderea severității eczemei mâinilor.

   Atâta timp cât nu aveți o reacție alergică la uleiul de semințe de chimen negru, acesta nu are efecte secundare nocive precum cremele de mâini convenționale.
   Betametazona, de exemplu, poate provoca umflarea feței sau a mâinilor, umflare sau furnicături în gură sau gât, dificultăți de respirație, schimbări de culoare a pielii, pistrui, vânătăi ușoare și slăbiciune musculară.

  5. Menține sănătatea părului

   Pe lângă faptul că este un ajutor natural pentru piele, uleiul obținut din semințele de negrilică are și beneficii pentru sănătatea părului. Acest lucru nu este neapărat surprinzător, deoarece uleiul din semințe de chimen negru este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste pentru a stimula sănătatea părului și a scalpului în numeroase moduri.

   Întrucât conține nigelonă, despre care cercetările au arătat că este un antihistaminic impresionant, uleiul din semințe de chimen negru poate ajuta la combaterea pierderii părului din cauza alopeciei androgenice sau a alopeciei areata. Datorită proprietăților sale antioxidante, antibacteriene și anti-inflamatorii, uleiul din semințe de chimen negru poate ajuta, de asemenea, la sănătatea scalpului în general, eliminând mătreața și îmbunătățește sănătatea părului în același timp.

  6. Ajută la tratarea infecțiilor

   Dintre toate bacteriile pe care acest ulei puternic le poate ucide, stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA) este unul dintre cele mai importante. MRSA plagiează spitale și casele de îngrijire medicală de pe tot globul, deoarece infecțiile cu stafilococ obișnuite devin rezistente la antibioticele generice.

   Populația în vârstă este în special la risc, deoarece este asociată în general cu proceduri invazive, cum ar fi intervențiile chirurgicale, tubulatura intravenoasă și articulațiile artificiale.

   Oamenii de știință din Pakistan au luat mai multe tulpini de MRSA și au descoperit că fiecare era sensibil la Nigella sativa, dovedind astfel că uleiul din semințe de chimen negru poate ajuta la încetinirea sau oprirea MRSA de a se dezvolta.
  Compușii din uleiul de semințe de chimen negru au fost, de asemenea, analizați pentru proprietățile lor antifungice.

   Un studiu publicat în revista egipteană de biochimie și biologie moleculară, a arătat că oamenii de știință au testat timolul, TQ și THQ din uleiul de Nigella sativa împotriva a 30 de agenți patogeni umani și au fost surprinși să descopere că:

   - Fiecare compus a prezentat o inhibare de 100% pentru cei 30 de agenți patogeni evaluați.

   - Timochinona a fost cel mai bun compus antifungic împotriva tuturor dermatofitelor și a drojdiilor testate, urmată de timohidrochinonă și timol.

   - Timolul a fost cel mai bun antifungic împotriva mucegaiului urmat de TQ și THQ.

   Ce ne spune acest studiu este că uleiul de Nigella sativa are o componență chimică unică, care nu este eficientă numai individual, dar și mai important, și la modul colectiv.

  7. Echilibrează nivelul de colesterol

   Știați că pot exista chiar și beneficii pentru sănătatea colesterolului ale consumului uleiului din semințele de chimen negru?

   Un studiu de laborator publicat în anul 2017 a constatat că un extract apos de Nigella sativa nu numai că a avut efecte anti-diabetice asupra animalelor de laborator, dar a ajutat și la reducerea colesterolului. După șase săptămâni de la administrarea dozelor mici de semințe de chimen negru, colesterolul total, nivelul colesterolului LDL („rău”) și al glucozei au scăzut în timp ce colesterolul HDL („bun”) a crescut în cazul animalelor diabetice.

   Un alt studiu mai randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo a fost realizat cu subiecți umani care aveau hipertensiune arterială ușoară. A existat un grup placebo, un grup care lua 100 de miligrame de semințe de chimen negru de două ori pe zi și un grup care lua 200 de miligrame de semințe de chimen negru de două ori pe zi.

   După opt săptămâni de la această suplimentare, cercetătorii au descoperit că persoanele care au luat suplimentul cu semințe de chimen negru au avut tensiunea arterială sistolică și scăderea tensiunii arteriale diastolice „în mod dependent de doză”. În plus, suplimentul de extract de semințe negre a provocat o „scădere semnificativă” atât a colesterolului total, cât și a colesterolului LDL. În general, se pare că semințele de chimen negru pot ajuta la scăderea colesterolului, precum și a glicemiei și a tensiunii arteriale.

  Riscuri și efecte secundare pentru uleiul din semințe de chimen negru

   Semințele de chimen negru pot cauza erupții alergice atunci când sunt administrate oral sau dacă sunt aplicate pe piele. Înainte de a utiliza uleiul de chimen negru în mod topic pentru piele și păr, este bine să efectuați un test de alergie pentru a vă asigura că nu aveți o reacție negativă la acest ulei.

   Evitați întotdeauna ochii și mucoasele atunci când utilizați uleiul din semințele de chimen negru.

   Când este administrat intern, efectele secundare ale uleiului de semințe de chimen negru pot include tulburări stomacale, vărsături sau constipația.

   Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza ulei de semințe negre dacă sunteți o femeie însărcinată, alăptați, luați orice medicament sau aveți o afecțiune medicală (în special diabet, tensiune arterială scăzută sau tulburări de sângerare). Dacă luați ulei din semințe de chimen negru și aveți o intervenție chirurgicală programată, vă recomandăm să încetați să îl luați cu cel puțin două săptămâni înainte de data operației.
  Ca în cazul tuturor uleiurilor, asigurați-vă că păstrați uleiul dumneavoastră de semințe de chimen negru ferit de căldură și lumină și să nu fie la îndemâna copiilor.

  Utilizări și doze

   Există atât de multe utilizări ale uleiului din semințe de chimen negru. Pentru început, uleiul de chimen negru poate fi utilizat topic, dar asigurați-vă întotdeauna să-l diluați cu câteva lingurițe de ulei purtător, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau cel de migdale.
  Odată diluat, acest ulei poate ajuta la combaterea unor probleme comune ale pielii, cum ar fi acneea și eczemele, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii. Unele persoane consideră că este util și pentru psoriazis și rozacee. Poate fi adăugat cu ușurință la uleiurile de masaj și la loțiunile de corp pentru a experimenta numeroasele sale beneficii.

   Pentru a stimula sănătatea părului și a scalpului, se pot adăuga câteva picături de ulei la produsele pentru păr precum șamponul și balsamul. Dacă vă place să faceți parfumuri de casă cu uleiuri, este bine să știți că acest ulei are un miros piperat și funcționează bine ca o notă de bază.

   De asemenea, cu aroma sa picantă, un ulei de semințe negre de înaltă calitate (100% pur, terapeutic și certificat organic) poate fi utilizat în toate felurile de rețete, de la felurile principale până la supe și tocănițe. Puteți adăuga, de asemenea, uleiul din semințe de chimen negru în unele băuturi, cum ar fi ceaiul Chai latte și smoothie-uri.

   Unele companii specifică, de asemenea, că uleiul lor din semințe de chimen negru este presat la rece, ceea ce înseamnă, în mod obișnuit, că uleiul este extras din semințele de Nigella sativa fără utilizarea căldurii dintr-o sursă externă rezultată. Adeseori, se spune că uleiurile presate la rece sunt mai aromate.

   Dacă nu vă place să luați suplimente lichide, puteți găsi, de asemenea, capsule cu ulei din semințe de chimen negru. Doza adecvată de ulei de semințe de chimen negru poate varia în funcție de starea individuală de sănătate. În acest moment, nu există o doză standard, dar următoarele doze pe cale orală au fost studiate până în prezent în cercetarea științifică, iar acestea sunt:

   - Pentru diabet: 1 gram de pulbere de semințe de chimen negru, luate de două ori pe zi, timp de până la 12 luni.

   - Pentru hipertensiune arterială: 0,5-2 grame pulbere de semințe de chimen negru zilnic timp de până la 12 săptămâni sau 100–200 miligrame ulei de semințe de chimen negru de două ori pe zi timp de opt săptămâni.

   - Pentru a îmbunătăți funcția spermatozoizilor și pentru a crește fertilitatea: 2,5 ml ulei de semințe de chimen negru de două ori pe zi timp de două luni.

   - Pentru astm: 2 grame de semințe de chimen negru măcinate, luate zilnic timp de 12 săptămâni. De asemenea, 15 ml/kg de extract de semințe negre pot fi utilizate zilnic timp de trei luni. De asemenea, poate fi utilizată o doză unică de 50–100 mg/kg.

  Observații finale

   - Uleiul de semințe de chimen negru provine de la planta de chimen negru (Nigella sativa) și a fost folosit de mii de ani în medicina tradițională.

   - Numeroase studii medicale dezvăluie că semințele de chimen negru pot fi în măsură să lupte și să prevină toate tipurile diferite de cancer, inclusiv sân, prostată și creier.

   - Studiile arată, de asemenea, că semințele de chimen negru pot stimula sănătatea ficatului și pot ucide bacteriile rezistente la antibiotice.

   - Alte beneficii pentru sănătate ale acestui ulei includ ajutor pentru diabet, hipertensiune arterială, colesterol ridicat și obezitate. Uleiul de semințe de chimen negru este de asemenea un ingredient popular pentru îngrijirea părului și a pielii și ajută chiar la îmbunătățirea unor probleme precum acneea, eczemele și căderea părului.

   - Cumpărați întotdeauna 100% ulei de semințe de chimen negru organic pur, de calitate terapeutică, pentru a vă bucura de cea mai sigură și benefică versiune a acestui ulei.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult