Articole noi

  Urzica-vie, un remediu eficient anti-cancer

  Urzica-vie (Urtica Dioica) contra hiperplaziei benigne de prostată Hiperplazia benignă de prost...

  Beneficiile somnului și exercițiilor fizice…

  Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cance...

  Celulele NK și funcția lor împotriva cance…

  Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celule...

  Opțiuni alternative de tratament pentru canc…

  Medicina complementară și alternativă (CAM) și cancerul de sân Cum pot ajuta tratamentele CAM...

  Alga AFA și terapia cu celule stem (II)

  Despre importanța celulelor NK sau Natural Killers pentru organism S-a demonstrat recent faptul c...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Vitamina K poate preveni cancerul

  Vitamina K și prevenirea bolilor

  Vitamina K poate preveni cancerul Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noastră, inclusiv pentru prevenirea cancerului. Dr. Cees Vermeer, unul dintre cercetătorii principali ai vitaminei K, a creat în anul 1975 un grup de cercetare pentru a aprofunda proprietățiile acestei vitamine și care este în prezent grupul de cercetare cel mai mare din această zonă a științelor nutriției.

   Conform cercetărilor întreprinse de Dr. Vermeer și de alți experți din domeniu, majoritatea persoanelor nu au un nivel adecvat de vitamina K. Majoritatea persoanelor obțin din alimentație cantitatea suficientă de vitamina K pentru a menține coagularea adecvată a sângelui, însă nu cea suficientă pentru a se proteja eficient contra următoarelor probleme de sănătate:

   - Cancer de prostată, plămâni și ficat;

   - Leucemie;

   - Calcificare arterială, boli cardiovasculare și vene varicoase;

   - Osteoporoză;

   - Probleme de sănătate cerebrală, precum demența.

   Vitamina K are două forme și este important să se înțeleagă diferențele dintre acestea, înainte de a planifica o strategie de atac prin intermediul unui plan nutrițional.

  Două tipuri de bază de vitamina K

  Vitamina K poate fi clasificată în K1 și K2:

  1. Vitamina K1: se găsește în legumele de culoare verde, iar K1 merge direct în ficat și ajută la menținerea unui sistem sănătos de coagulare sanguină. (Acesta este tipul de vitamina K de care au nevoie copiii pentru a se preveni o tulburare hemoragică serioasă).

  De asemenea, vitamina K1 este cea care previne ca vasele de sânge să se calcifice și ajută ca oasele să rețină calciu și să dezvolte o structură cristalină corectă.

   2. Vitamina K2: bacteriile produc acest tip de vitamina K. Acesta este prezentă în intestin cantități ridicate, însă din păcate nu se absoarbe la acel nivel și prin urmare, este eliminată din corp.

  Vitamina K2 merge direct în pereții vaselor de sânge, în oase și în țesuturi, mai puțin în cele ale ficatului. K2 se găsește în alimentele fermentate care sunt o sursă bogată de această vitamină.

   În corp, vitamina K2 se poate transforma în vitamina K1. Ca supliment alimentar, vitamina K1 este mai puțin costisitoare și se utilizează în cazul nou-născuților.

   De asemenea, există forme diferite de vitamina K2: MK8 și MK9 provin în principal din produsele lactate. MK4 și MK7 sunt considerate formele cele mai semnificative de K2 și acționează în mod foarte diferit în corp:

   - MK4 este un produs sintetic, foarte similar cu vitamina K1, iar corpul este capabil să transforme vitamina K1 în MK4. Totuși, MK4 are o viață medie foarte scurtă, de aproximativ o oră, ceea ce nu o recomandă ca supliment alimentar. După ce ajunge în intestine, MK4 rămâne în mare parte a timpului în ficat, unde este utilă pentru sintetizarea factorilor care coagulează sângele.

   - MK7 este o substanță mai nouă cu aplicații mai practice, deoarece rămâne pentru mai mult timp în corp; viața sa medie este de trei zile, ceea ce semnifică faptul că are o mai bună oportunitate de a dezvolta un nivel constant în sânge, în comparație cu MK4 sau K1. MK7 se extrage din alimentul japonez numit natto.

  Cercetările despre vitamina K sunt impresionante

   În anul 2008, un grup german de cercetare a descoperit faptul că vitamina K2 oferă o protecție substanțială contra cancerului de prostată, care este tipul de cancer cel mai răspândit în cazul bărbaților din Statele Unite. Conform cercetărilor realizate de Dr. Vermeer, bărbații care au luat cantități mai ridicate de K2 au avut un risc cu aproximativ 50% mai mic de a dezvolta cancer de prostată.

   Rezultatele cercetărilor sunt semnificative în mod similar și în ceea ce privește beneficiile pe care vitamina K le oferă sănătății cardiace. În anul 2004, studiul intitulat Rotterdam a fost primul care a demonstrat efectul benefic al vitaminei K2, a arătat că acele persoane care au consumat 45 mcg de K2 zilnic au trăit cu șapte ani mai mult decât cele care au consumat 12 mcg pe zi.

   În cadrul unui alt studiu, au fost monitorizate 16.000 de persoane timp de 10 ani. Cercetătorii au descoperit astfel că fiecare 10 mcg de K2 suplimentare în alimentație a determinat cu 9% mai puține probleme cardiace.

   În prezent există numeroase cercetări care au arătat că vitamina K poate ajuta la protecția contra bolilor cerebrale. Totuși, încă nu s-au stabilit cu exactitate ce tipuri de daune previne vitamina K, însă în prezent acest domeniu este de mare interes pentru oamenii de știință.

  Cum se integrează vitamina K în alimentație?

   Consumul a cât mai multe legume verzi crește în mod natural nivelele de vitamina K1, în special varza, spanacul, salata verde, guliile, ardeii, ceapa, prazul broccoli și varza de Bruxelles.

   De asemenea, pentru a obține vitamina K2, brânza și în special brânza ricotta sunt alte surse alimentare excelente. Atât brânza obișnuită cât și specialitatea numită ricotta conțin bacterii benefice – bacteriile acizilor lactococcus și proprionic – care produc K2.

   Ambele tipuri de brânză au aceeași cantitate de vitamina K2, însă brânza ricotta conține mai puțină grăsime. Dacă consumați 100 grame de brânză zilnic, obțineți 45 mcg de vitamina K2, care reduce cu 50% riscul de a suferi de un atac cardiac, conform studiilor de specialitate existente.

   Puteți obține întreaga cantitate de vitamina K2 de care aveți nevoie (aproximativ 200 grame) dacă consumați 15 grame de natto zilnic. Natto este un aliment tradițional produs prin fermentare care a fost folosit în Japonia de multe generații datorită beneficiilor sale valoroase pe care le aduce sănătății. Natto se consumă de către japonezi la micul dejun și se obține din boabele de soia fermentate în care se găsesc cantități importante de enzime. De exemplu, enzima denumită nattokinase este eficientă pentru prevenirea cheagurilor de sânge și previne totodată atacurile de inima. Natto este considerat a fi un preparat mult mai sănătos decât brânza tofu și laptele de soia.

   Nu este necesar să vă preocupe dacă luați o supradoză de K2 – de exemplu, persoanele care au crescut doza acestei vitamine de mii de ori mai mult decât recomandarea inițială în decursul a trei ani, nu au prezentat nicio reacție adversă (mai exact, nu a crescut tendința de coagulare a sângelui).

   Analiza vitaminei K din plasmă poate fi realizată în mod exact, cu toate că rezultatele pot să nu fie foarte utile deoarece reflectă în principal ce s-a consumat cu o zi anterioară, conform doctorului Vermeer. Cu toate că încă nu s-a determinat care este doza ideală de vitamina K, Dr. Vermeer recomandă între 45 mcg și 185 mcg zilnic pentru adulți. Totuși, este necesar să cereți sfatul unui medic dacă luați și anumite medicamente anticoagulante, însă dacă sunteți sănătos în general și nu luați acest tip de medicamente, se recomandă doza de 150 mcg zilnic.

  Vitamina D este aliata Vitaminei K

   Dr. Vermeer afirmă că vitamina K nu este capabilă să acționeze în organism singură, ci necesită anumiți colaboratori – iar vitamina D este unul dintre cei mai importanți.

   Există în mod clar un efect sinergic între vitamina D și vitamina K. Aceste două substanțe lucrează împreună pentru a crește MGP sau proteina GLA, care este proteina responsabilă de protejarea vaselor sanguine de calcificare. De fapt, MGP este atât de importantă încât poate fi folosită ca test de laborator pentru a se analiza starea vasculară și cardiacă.

   Dacă vă preocupă sănătatea oaselor, este important să echilibrați următoarea triadă nutrițională:

   - Vitamina D

   - Vitamina K

   - Calciu

   Creșterea cantității de calciu este bună pentru sănătatea oaselor, dar nu și pentru cea a arterelor, care se pot calcific. Vitamina K protejează vasele de sânge de calcificare, care apare atunci când există nivele ridicate de calciu. Astfel încât, dacă doriți să optimizați beneficiile, este necesar să acordați atenția cuvenită sinergiei celor trei nutrienți menționați anterior.


  Spirulina – efecte mi…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru c...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din...

  Mai mult

  Semințele și uleiul d…

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu…

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamen...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, u...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacr…

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane c...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca r…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, abso...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul …

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus nat...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul…

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în gen...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este rec...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de...

  Mai mult

  Vitamine și minerale c…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului d...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt ...

  Mai mult

  Cuișoarele și preveni…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești mugur...

  Mai mult

  Păpădia și efectele …

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină di...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă…

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales c...

  Mai mult

  Semințe cu proprietă…

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bo...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratare...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer a...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe ali...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănăta...

  Mai mult

  Puterea anticancerigen…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultim...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este...

  Mai mult

  Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditi...

  Mai mult

  Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un expert în studiul acestei vitamine și este re...

  Mai mult

  Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alimente și în unele suplimente alimentare. Vit...

  Mai mult

  5 suplimente naturale c…

    5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindec...

  Mai mult