Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Remedii preventive contra cancerului

  Remedii preventive contra cancerului

  Remedii preventive contra cancerului Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer.

   Cancerul este o creștere anormală și dezordonată de celule în organism. Acestea se dezvoltă și invadează țesuturile adiacente, iar în unele cazuri se răspândesc prin sistemul limfatic și cel sanguin, producând metastaze.

   În mod normal, riscul de apariție a unui tip de cancer este relaționat cu următorii factori:

   - Obezitatea;

   - Predispoziția genetică;

   - O dietă deficitară, datorită alimentelor tratate cu conservanți și aditivi chimici, însă sărac în nutrienți (precum alimentele rafinate, mâncarea de tip fast-food, excesul de carne roșie și de grăsimi animale);

   - Expunerea la fumul de eșapament și la poluarea industrială;

   - Expunerea prelungită la substanțe chimice, radiații sau la raze ultraviolete;

   - Traumele psihice și emoționale;

   - Stresul cronic;

   - Fumatul și alcoolul.

   Așa cum se poate observa din lista de factori prezentată mai sus, alimentația joacă un rol important în prevenirea acestei boli. Vă prezentăm în continuare o serie de remedii alimentare și naturiste care se pot utiliza cu succes contra apariției cancerului:

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 1

   Beți în mod regulat suc de sfeclă roșie. Cunoscută ca fiind o legumă anticancerigenă foarte puternică, sfecla roșie este o sursă bogată de flavonoide, precum betanina. Diferite studii clinice au evidențiat puterea anticancerigenă a sfeclei roșii, mai ales atunci când este combinată cu alte legume ca de exemplu roșiile, ceapa sau castraveții. Proprietățile sale ajută la purificarea organismului, previn cancerul și bolile cardiovasculare.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 2

  Consumați în mod regulat usturoi și ceapă (crude), deoarece au proprietăți anticancerigene care reduc cu aproximativ 20% riscul apariției cancerului de stomac și de colon.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 3

   Unele legume, precum rucola, conțin o substanță numită glucozinat, care este foarte eficientă în lupta contra anumitor tipuri de cancer (cancer de pancreas, cancer de sân, cancer colorectal). De asemenea, conținutul său bogat în vitamina A, împreună cu flavonoizii ajută la evitarea și altor tipuri de cancer (cancer de plămâni, cancer bucal și cancer de piele).

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 4

   Consumați zilnic semințe de dovleac crude. Acest remediu preventiv atât de simplu poate reduce, conform studiilor medicale, cu până la 50% riscul de a suferi de cancer de prostată, deoarece proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii mențin o funcționare optimă a acestui organ.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 5

   Faceți o infuzie de semințe de in. Pentru aceasta, puneți la fiert o cană cu apă, luați de pe foc și adăugați o linguriță de semințe de in. Lăsați la infuzat 5-10 minute și consumați de două ori pe zi. Semințele de in sunt o sursă bogată în elemente anticancerigene cunoscute sub denumirea de lignani. Totodată, acizii grași omega-3 din semințele de in au un efect anticancerigen contra cancerului de colon, de sân, a leucemiei și a melanomului malign cutanat, ajutând la stoparea creșterii celulelor cancerigene.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 6

   Preparați o cană cu ceai verde și consumați-o după masă. Această plantă excepțională este foarte populară datorită multiplelor sale beneficii, proprietăților antioxidante și depurative care ajută la prevenirea cancerului. Din toate cercetările medicale efectuate până în prezent a rezultat că ceaiul verde poate preveni diverse tipuri de cancer, în special cancerul de piele, plămâni, prostată, sâni sau ovare.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 7

   Consumați ghimbir crud sau sub formă de pulbere, presărat peste mâncăruri. Cercetătorii au descoperit că extractul de ghimbir are efecte inhibatorii asupra creșterii și dezvoltării celulelor umane în cazul cancerului de prostată. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition (Revista britanică de nutriție) a demonstrat, se pare că pentru prima oară, activitatea in vitro și in vivo a ghimbirului contra cancerului, ceea ce sugerează faptul că acesta ar putea fi cu adevărat eficient pentru tratarea cancerului de prostată.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 8

   Consumați cât mai des mango. Fructul de mango este o sursă de Lupeol, care are proprietăți care previn cancerul și care inclusiv ajută la distrugerea celulelor cancerigene din pancreas, evitându-se astfel unul dintre tipurile de cancer cele mai invazive. Aportul nutrițional al fructului de mango susține corpul în procesul de prevenire a cancerului. Conținutul său bogat în flavonoizi funcționează de asemenea ca un antiinflamator special pentru tratarea cancerului de prostată.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 9

   Preparați un suc de rodie. Acest suc conține antioxidanți și substanțe vegetale care ajută la prevenirea cancerului. Specialiștii afirmă că rodiile pot ajuta la prevenirea cancerului de sân datorită proprietăților lor antioxidante. De asemenea, sucul proaspăt de rodii contribuie la diminuarea osteoartritei și a cancerului de prostată.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 10

   Beți suc de roșii preparat proaspăt în casă. Este binecunoscută puterea antioxidantă a acestei legume, care ajută la menținerea tinereții celulelor. În plus, s-a demonstrat că antioxidanții sunt eficienți pentru reducerea anumitor tipuri de cancer precum cel de prostată, plămâni și tract digestiv.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 11

   Consumați cât mai des conopidă și broccoli. Numeroase studii medicale au demonstrat că sulforafanul (recunoscut științific ca fiind un agent chimio-protector contra cancerului) și izotiocianații prezenți în conopidă și brocoli pot stopa procesul de proliferare celulară din etapele inițiale ale cancerului de prostată, colon, sân, ficat, vezică, pancreas, piele sau leucemie.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 12

   Consumați ulei de măsline extravirgin. Acest ulei este o armă puternică împotriva celulelor care provoacă cancerul de sân și s-a descoperit că poate reduce în mod drastic nivelele oncogenelor care se găsesc în proporție de 30% în cazul pacienților care dezvoltă o formă foarte agresivă a bolii. Se recomandă să se consume 4-6 lingurițe de ulei de măsline, zilnic.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 13

   Adăugați turmeric și piper negru proaspăt măcinat la mâncăruri, deoarece acestea sunt remedii preventive pentru anumite tipuri de cancer. Conform cercetărilor realizate în India, unde cancerul de colon  este de 9 ori mai puțin frecvent decât în Occident, indienii consumă aproximativ o jumătate de linguriță de turmeric zilnic. Acest condiment are o puternică acțiune anti-cancerigenă. Pentru ca turmericul să fie cât mai eficient trebuie să se consume și piper negru, care conține piperină, o substanță care multiplică de 1000 de ori absorbția turmericului în organism. Turmericul ajută la prevenirea formării celulelor cancerigene și le contracarează prin eliminarea în organism a substanțe precum glutationul, care este cel mai important antioxidant al corpului și care se găsește în interiorul celulei. Astfel, turmericul poate preveni apariția leucemiei și a generării tumorilor la ovare, stomac, ficat, colon și sân.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 14

   Puneți la fiert 1 litru de apă, iar când ajunge la punctul de fierbere, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. Lăsați să se răcească și consumați câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi.  Acest remediu ajută la alcalinizarea apei, iar conform studiilor medicale efectuate în acest sens, celulele tumorale nu pot crește într-un mediu alcalin.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 15

   Consumați ciuperci Shiitake. Într-un studiu recent, s-a evidențiat faptul că adăugarea uneia sau a două porții de ciuperci Shiitake uscate într-o mâncare gătită are un efect benefic direct asupra modulării funcției sistemului imunitar. Ciupercile Shiitake sunt recomandate pentru prevenirea cancerului și a tumorilor deoarece pe de o parte au un puternic efect antioxidant (conțin Lentinan, Beta-glucan, enzima Superoxid Dismutaza, vitamina A, vitamina C și E, seleniu), iar pe de altă parte, întăresc sistemul imunitar.

   Remediu preventiv contra cancerului nr. 16

   Consumați ananas crud sau suc de ananas (proaspăt stors). Ananasul conține o enzimă numită bromelină care ajută la prevenirea cancerului și totodată ajută la diminuarea efectelor negative ale chimioterapiei și radioterapiei. Compușii din bromelină reduc și distrug celulele canceroase, lăsând însă intacte celulele sănătoase.

  Remediu preventiv contra cancerului nr. 17

   Infuzia de mușețel. Este probabil ca flavonoizii prezenți în mod natural, cum este cazul apigeninei, să fie responsabili de unele dintre efectele anticancerigene ale mușețelului. S-a descoperit astfel că apigenina, care se găsește în mușețel, țelină, pătrunjel, fructe și alte legume și condimente, a încetinit creșterea cancerului și a redus tumorile canceroase în studiile efectuate pe animale.

   

             Recomandări preventive generale contra cancerului

   Vă prezentăm câteva recomandări generale pentru a evita riscul apariției cancerului:

   1. Nu încălziți mâncarea

   Nu încălziți mâncarea în recipiente de plastic și nici la cuptorul cu microunde.

   2. Încercați să dormiți minim 6 ore pe noapte

   Specialiștii afirmă că lipsa somnului este asociată cu obezitatea și rezistența la insulină (deoarece corpul nu mai poate controla nivelele de zahăr din sânge), iar acești factori sunt relaționați cu cancerul, în special cu cel de colon.

   3. Faceți exerciții fizice zilnic

   Se recomandă exercițiile fizice efectuate cel puțin 150 minute pe săptămână, deoarece, conform cercetărilor de specialitate, acestea reduc riscul de cancer de colon cu până 35% și cel de sân cu 25%. De asemenea, exercițiile fizice efectuate în mod regulat pot fi cheia pentru reducerea în mod semnificativ a probabilităților de apariție a cancerului de ficat, care este unul din tipurile cele mai întâlnite de cancer.

   4. Expunerea atentă la soare ne poate proteja de anumite cancere

   Expunerea atentă la soare ne poate proteja de anumite cancere, însă este necesar să se evite excesul. Dacă vă expuneți câteva minute zilnic la soare și cu o protecție adecvată, evitând bineînțeles orele periculoase, organismul generează vitamina D3 care stimulează sistemul imunitar. De aceea se consideră că soarele acționează ca un agent protector contra cancerului, cum ar fi cel de prostată. De asemenea, trebuie evitate cabinele de bronzare cu raze UVA, deoarece sunt cancerigene. Acest fapt este confirmat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe baza unui studiu efectuat de către Centrul Internațional de Cercetare a Cancerului. Conform acestui studiu, dacă se folosesc aceste cabine solare înainte de vârsta de 30 ani, aceasta crește cu 75% riscul de melanom (cancer de piele).

   5. Evitați obezitatea și mențineți-vă în formă

   Obezitatea este un factor de risc pentru apariția tumorilor. Conform unui studiu realizat de către cercetătorii australieni, fiecare 5 kilograme de supragreutate cresc cu 7% posibilitățile apariției unui cancer de colon. De asemenea, în aproximativ 30% din cazuri, obezitatea este relaționată și cu riscul de cancer de sân, de endometru, rinichi și esofag.

   

           Recomandări nutriționale pentru prevenirea cancerului

   Vă prezentăm câteva recomandări alimentare pentru prevenirea cancerului:

   1. Mențineți o dietă săracă în grăsimi saturate

   Consumul grăsimilor stimulează producerea bilei necesară pentru digestia acestora, însă dacă un exces de bilă se depozitează prea mult timp în intestinul gros, acesta se transformă în acid apcolic, un carcinogen recunoscut. De aceea, nu se recomandă consumul alimentelor care conțin multe grăsimi saturate, în special mâncarea de tip fast-food sau junk-food. Preferați, în schimb, sursele de grăsimi sănătoase precum nuca și uleiul de cocos, semințele și uleiul de cânepă, fructul de avocado, untul și gheea (untul clarifiat), fructele uscate. Nu uitați, grăsimile au un conținut ridicat de calorii, chiar dacă consumați o porție mică. Consumați preponderent vegetale decât alimente bogate în grăsimi.

   2. Evitați consumul de carne prăjită sau arsă

   Evitați consumul de carne prăjită sau arsă deoarece produce substanțe carcinogene în corp. Conform datelor furnizate de Asociația Americană de Cercetare a Cancerului, carnea gătită la temperaturi ridcate crește cu aproximativ 60% riscul de cancer de pancreas. Acum aproximativ un deceniu, cercetătorii au descoperit că substanța chimică potențial neurotoxică și care poate cauza cancer numită acrilamidă, se formează atunci când alimentele bogate în carbohidrați sunt gătite la temperaturi ridicate, fie că sunt fripte, rotisate, prăjite sau preparate la grătar. Acrilamida se găsește în: cartofi (sub formă de chipsuri, cartofi prăjiți și alte alimente care conțin cartofi prăjiți sau rotisați); cereale (în coaja de pâine, pâine prăjită, pâine crocantă, cereale pentru micul dejun și diferite sandviciuri procesate din comerț); cafea (mai exact în boabele de cafea prăjite și în cafeaua măcinată sub formă de pulbere).

   3. Creșteți consumul de fibre

   Fibrele mobilizează rapid potențialii carcinogeni care există în intestine, reducând astfel timpul de contact între aceștia și pereții intestinali. Cele mai bune surse de fibre sunt următoarele alimente: salata verde, morcovii, guliile, sfecla roșie, broccoli, conopida, spanacul, dovleceii, bananele, merele, mandarinele, cireșele, fulgii de ovăz, cerealele integrale.

   4. Consumați multe fructe și legume proaspete

   Legumele precum broccoli, varza, conopida, spanacul, ardeii, roșiile, usturoiul, prazul, vinetele reduc riscul apariției tuturor tipurilor de cancer, având compuși anticancerigeni precum fenoli, indoli, flaconi și izotiocianați. Se recomandă ca toate legumele să fie spălate foarte bine înainte de a le consuma, pentru a elimina orice reziduu de pesticide și cumpărați în măsura în care puteți legume bio, organice.

   5. Renunțați la consumul mezelurilor și a produselor afumate

   Renunțați la consumul mezelurilor și a produselor afumate, deoarece procesul de conservare la care sunt supuse acest gen de produse generează unele substanțe cancerigene numite nitriți care cresc riscul apariției cancerului de esofag, de stomac și de colon.

   6. Beți apă alcalină sau filtrată

   Consumul apei alcaline poate fi, alături de alte măsuri preventive, un pas esențial pentru prevenirea sau chiar vindecarea cancerului. Apa alcalină funcționează precum un remediu antiacid natural care ajută la neutralizarea nivelelor de aciditate din corp, prevenind apariția și dezvoltarea multor boli și soluționând diverse probleme de sănătate.

   7. Nu fumați și nu consumați alcool

   Fumatul este asociat cu un risc major pentru cancerul de plămâni, al organelor digestive și inclusiv al organelor genitale. Alcoolul poate cauza deteriorări grave ale tuturor organelor, având efecte negative în principal asupra sistemului nervos, ficatului și inimii. Conform Agenției Internaționale pentru cercetarea cancerului (IARC) consumul de alcool crește riscul apariției cancerului de: sân, colon, laringe, faringe, ficat, esofag și pancreas.


  Enzime pancreatice și c…

  Introducere: situația actuală a cancerului pancreatic Anul acesta, se estimează că peste 56.000 de americani vor fi diagnosticați cu cance...

  Mai mult

  Vâscul, un redutabil re…

  Rolurile emergente ale vâscului în managementul malignității Vâscul face parte dintr-un grup de plante semi-parazite din ordinul Santalale...

  Mai mult

  Hipertermia si rolul ei…

  Ce este hipertermia? Faptul că hipertermia sau căldura în toate formele ei este bună pentru corp pare să fie o cunoaștere instinctuală pen...

  Mai mult

  Spirulina – efecte mira…

  Spirulina, unul din cele mai vechi organisme de pe pământ  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalgă de culoare verde-albastru care ...

  Mai mult

  Ciuperci medicinale cu …

  Istoricul și utilizarea ciupercilor medicinale  China a fost leagănul micoterapiei și, deși ciupercile medicinale au fost folosite din timp...

  Mai mult

  Semințele și uleiul de …

  Ce este uleiul de negrilică?  Dacă aruncăm o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiu...

  Mai mult

  Kalanchoe: o plantă cu …

  Trei tipuri de Kalanchoe: Daigremontiana, Gastonis și Pinnata  Există multe plante medicinale care sunt remedii recunoscute în tratamentele...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Cum acționează extractul de vâsc în organismul unei persoane afectată de cancer?  Studiile de cercetare au relevat, printre altele, următoa...

  Mai mult

  Cânepa, o plantă sacră …

  Cânepa conține mai mult de 450 substanțe vindecătoare  Imaginați-vă o plantă care a ajutat mii (poate chiar milioane) de persoane cu litera...

  Mai mult

  Extractul de vâsc ca re…

  Informații generale despre medicina complementară și alternativă  Medicina complementară și alternativă (MCA), care se numește și medicina ...

  Mai mult

  Enzimele sistemice prot…

  Ce sunt enzimele?  Enzimele joacă un rol vital pentru sănătatea ființelor umane. Acestea sunt necesare pentru o digestie optimă, absorbția ...

  Mai mult

  Coenzima Q10 și rolul s…

  Ce este coenzima Q10?  CoQ10 este, de asemenea, cunoscută sub numele de coenzima Q10, vitamina Q10 sau ubichinonă și este un compus natural...

  Mai mult

  Vitamina C și cancerul …

  Vitamina C și cancerul  Vitamina C este considerată „regina antioxidanților” și are beneficii importante pentru sănătate în general, dar și...

  Mai mult

  Gheara-mâței, remediu c…

   Gheara-mâței este eficientă în numeroase afecțiuni  Gheara-mâței este numele comun pe care îl primește o plantă lemnoasă care crește în zo...

  Mai mult

  Ciuperca Agaricus: reme…

  Agaricus, ciuperca soarelui – un miracol al naturii  Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca soarelui (Agaricus blazei), este recuno...

  Mai mult

  Ciuperca Shiitake prote…

  Ciuperca Shiitake, un remediu oriental valoros  Ciupercile medicinale sunt foarte eficiente în combaterea directă a diverselor tipuri de ca...

  Mai mult

  Vitamine și minerale co…

  Legătura dintre alimente și cancer  De ce există o conexiune atât de puternică între anumite alimente și reducerea riscului de a sufe...

  Mai mult

  Remedii contra cancerul…

  Care sunt tipurile de cancer de piele? Remedii contra cancerului de piele  Există trei tipuri comune de cancer de piele. Dacă sunt det...

  Mai mult

  Cuișoarele și prevenire…

  Despre utilizarea tradițională a cuișoarelor   Cuișoarele sunt mugurii aromatici ai arborelui numit Syzygium aromaticum. Acești muguri usca...

  Mai mult

  Păpădia și efectele sal…

  Păpădia și beneficiile sale pentru sănătate  Ceaiul de păpădie (Taraxacum officinale) este apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune re...

  Mai mult

  Vitamina B3 reduce risc…

  Vitamina B3 și cancerul de piele  Un studiu medical, publicat recent în revista New England Journal of Medicine (Revista de Medicină din An...

  Mai mult

  Uleiul de santal luptă …

  Uleiul esențial de santal și cancerul de sân  Santalul este cunoscut de mult timp datorită efectelor sale anticancerigene, mai ales când es...

  Mai mult

  Semințe cu proprietăți …

  Semințe cu proprietăți anticancerigene  În căutarea tratamentelor contra diferitelor tipuri de cancere, mai multe cercetări medicale recent...

  Mai mult

  Ciuperca Reishi - remed…

  Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene  În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plante medicinale care combat cancerul (III)  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea diverselor bol...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

   Plantele medicinale luptă eficient împotriva cancerului  De mii de ani, plantele medicinale au fost folosite ca remedii pentru tratarea di...

  Mai mult

  Plante medicinale care …

  Plantele medicinale luptă eficient contra cancerului  Doar în anul 2015, s-a estimat că aproximativ 1.658.370 de cazuri noi de cancer au fo...

  Mai mult

  Antocianina, un aliat c…

  Antocianina, un aliat contra cancerului  Numeroase cercetări medicale au demonstrat deja în repetate rânduri faptul că multe alimente...

  Mai mult

  Vitamina K poate preven…

  Vitamina K și prevenirea bolilor  Numeroase cercetări științifice au evidențiat beneficiile pe care le are Vitamina K pentru sănătatea noas...

  Mai mult

  Puterea anticancerigenă…

  Natura și remediile sale anticancerigene  Tratamentele alternative pentru combaterea cancerului au evoluat în mod semnificativ în ultimii a...

  Mai mult

  Graviola poate preveni …

  Graviola poate preveni cancerul  Natura ne oferă cu generozitate multe elemente naturale care impulsionează și ne ajută la menținerea stări...

  Mai mult

  Vitamina D reduce riscu…

  Vitamina D poate reduce riscul de cancer  Carole Baggerly este directoarea fundației GrassrootsHealth. Misiunea acestei organizații este de...

  Mai mult

  Secretul populației car…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre cele mai mari amenințări. Știința și medicina m...

  Mai mult

  Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele?  Oamenii de știință au studiat probioticele cu un interes special în ultimii ani datorită multiplelor beneficii pe ca...

  Mai mult

  Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern, alimentele procesate, excesul de aditivi a...

  Mai mult

  Antioxidanții și preven…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuși chimici foarte reactivi care pot deteriora cel...

  Mai mult